a) nie widać na tej stronie dokładnie, kto prowadzi i co,
b) ten losowy jest najbardziej widoczny, a w sumie nie określa znowu tego, co - patrz punkt a,
c) pojawia się dużo pól komentarzy, ale średnio widać, który do czego, który nowszy, itp.
Myślę, że jakby się dało, to trzeba by uprościć - wyraźne ikony z blogami osób, zlikwidować ten losowy, uczynić wyraźniejsze te komentarze. Wiem, łatwo powiedzieć, nie mam pojęcia, jakie są możliwości techniczne takiej podstrony, więc może w ogóle tak się nie da
a) nie widać na tej stronie dokładnie, kto prowadzi i co, b) ten losowy jest najbardziej widoczny, a w sumie nie określa znowu tego, co - patrz punkt a, c) pojawia się dużo pól komentarzy, ale średnio widać, który do czego, który nowszy, itp.
Myślę, że jakby się dało, to trzeba by uprościć - wyraźne ikony z blogami osób, zlikwidować ten losowy, uczynić wyraźniejsze te komentarze. Wiem, łatwo powiedzieć, nie mam pojęcia, jakie są możliwości techniczne takiej podstrony, więc może w ogóle tak się nie da :)
[quote="jc-k"][quote="brexerb"]Download juz nie będzie :) ?[/quote] A tu sobie poszukaj: http://seriale-asd.com/viewforum.php?f=19[/quote] szukał ale nie znalazł :( chodzilo mi o download w "starej" formie KICIA :-p
Panowie i panie, przyjaciele, brakuje mi czegoś takiego jak Shoutbox albo chociaż jakiś wątek do pogaduszek w Hydeparku, bo np. dzisiaj pobrałem z naszego forumowego profilu na thepiratebay kilka pozycji i chciałem się tutaj na forum pochwalić że mam zamiar dużo seedować dla innych teraz, i szczerze to nawet nie ma takiego miejsca gdzie by można taką luźną informację umieścić... to duża wada.
Panowie i panie, przyjaciele, brakuje mi czegoś takiego jak Shoutbox albo chociaż jakiś wątek do pogaduszek w Hydeparku, bo np. dzisiaj pobrałem z naszego forumowego profilu na thepiratebay kilka pozycji i chciałem się tutaj na forum pochwalić że mam zamiar dużo seedować dla innych teraz, i szczerze to nawet nie ma takiego miejsca gdzie by można taką luźną informację umieścić... to duża wada.
A takie pytanie, czy ktoś korzysta z kalendarza na głównej? Pytam, bo ja na niego nawet nie zerkam i się zastanawiam nad jego sensem. Ale to tak tylko, bo z drugiej strony absolutnie mi on nie przeszkadza.
A takie pytanie, czy ktoś korzysta z kalendarza na głównej? Pytam, bo ja na niego nawet nie zerkam i się zastanawiam nad jego sensem. Ale to tak tylko, bo z drugiej strony absolutnie mi on nie przeszkadza.
Z kalendarza nie korzystam i nie korzystałam, ale może ktoś?
W sumie lepiej by było, żeby na głównej był tylko odnośnik do kalendarza premier, który schowany byłby głębiej gdzieś.
Z kalendarza nie korzystam i nie korzystałam, ale może ktoś? W sumie lepiej by było, żeby na głównej był tylko odnośnik do kalendarza premier, który schowany byłby głębiej gdzieś. :)
Shoutbox zniknął dawno temu (błagam, nie tylko ja widziałem pytania o to, prawda? ), jeju, ja za nim jakoś nie tęsknię, ale skoro - ku mojemu zdumieniu - jest oczekiwanie społeczne, to może warto? A czy są widoczne jakieś statystyki korzystania z tegoż? Bo może są tak nieliczne, że mimo wszystko to naprawdę była dobra decyzja - czyli pozbyć się czegoś, co jest kiepsko używane?
Kalendarz. Co to jest kalendarz? Chyba odpowiedziałem
Shoutbox zniknął dawno temu (błagam, nie tylko ja widziałem pytania o to, prawda? :shock: ), jeju, ja za nim jakoś nie tęsknię, ale skoro - ku mojemu zdumieniu - jest oczekiwanie społeczne, to może warto? A czy są widoczne jakieś statystyki korzystania z tegoż? Bo może są tak nieliczne, że mimo wszystko to naprawdę była dobra decyzja - czyli pozbyć się czegoś, co jest kiepsko używane?
Kalendarz. Co to jest kalendarz? Chyba odpowiedziałem ;)
Bostonq pisze:Shoutbox zniknął dawno temu (błagam, nie tylko ja widziałem pytania o to, prawda? ), jeju, ja za nim jakoś nie tęsknię, ale skoro - ku mojemu zdumieniu - jest oczekiwanie społeczne, to może warto? A czy są widoczne jakieś statystyki korzystania z tegoż? Bo może są tak nieliczne, że mimo wszystko to naprawdę była dobra decyzja - czyli pozbyć się czegoś, co jest kiepsko używane?
Mi się zdarza korzystać w sytuacji takiej jak wspomniana w poprzednim moim poście, ale faktycznie być może lepszym i mniej pracochłonnym rozwiązaniem byłby po prostu wąteczek w Hydeparku. Na innym forum którego jestem uczestnikiem mamy tam taki wątek typu 'Pogaduszki, czyli o wszystkim i niczym', i tam obowiązują zasady hulaj dusza piekła nie ma, oczywiście z poszanowaniem zasad forum.
No i tam można sobie coś skrobać na tematy ogólne, tak jak również wspomniałem w poprzednim poście, chciałem się pochwalić że seeduję asdowe pliki z TPB, a tu nie ma gdzie napisać...
[quote="Bostonq"]Shoutbox zniknął dawno temu (błagam, nie tylko ja widziałem pytania o to, prawda? :shock: ), jeju, ja za nim jakoś nie tęsknię, ale skoro - ku mojemu zdumieniu - jest oczekiwanie społeczne, to może warto? A czy są widoczne jakieś statystyki korzystania z tegoż? Bo może są tak nieliczne, że mimo wszystko to naprawdę była dobra decyzja - czyli pozbyć się czegoś, co jest kiepsko używane?[/quote]
Mi się zdarza korzystać w sytuacji takiej jak wspomniana w poprzednim moim poście, ale faktycznie być może lepszym i mniej pracochłonnym rozwiązaniem byłby po prostu wąteczek w Hydeparku. Na innym forum którego jestem uczestnikiem mamy tam taki wątek typu 'Pogaduszki, czyli o wszystkim i niczym', i tam obowiązują zasady hulaj dusza piekła nie ma, oczywiście z poszanowaniem zasad forum. No i tam można sobie coś skrobać na tematy ogólne, tak jak również wspomniałem w poprzednim poście, chciałem się pochwalić że seeduję asdowe pliki z TPB, a tu nie ma gdzie napisać...
Na kalendarz czasem zdarza mi się zerknąć, bo czasem zdarzy mi się zapomnieć o premierze jakiegoś serialu. Ale podejrzewam, że jeden kafelek - jako odnośnik - na głównej spokojnie by wystarczył.
A shoutbox póki jeszcze był, z tego co widziałem był używany raczej sporadycznie zdarzało się nawet, że parę dni żadnego wpisu nie było, a jak już były to kilka na raz
Shoutbox zniknął od kiedy pojawiły się kafelki, czyli quasar. Podejrzewam, że zważając na "kwadratowość" strony głównej po prostu nie było na niego miejsca.
Na kalendarz czasem zdarza mi się zerknąć, bo czasem zdarzy mi się zapomnieć o premierze jakiegoś serialu. Ale podejrzewam, że jeden kafelek - jako odnośnik - na głównej spokojnie by wystarczył. A shoutbox póki jeszcze był, z tego co widziałem był używany raczej sporadycznie zdarzało się nawet, że parę dni żadnego wpisu nie było, a jak już były to kilka na raz :) Shoutbox zniknął od kiedy pojawiły się kafelki, czyli quasar. Podejrzewam, że zważając na "kwadratowość" strony głównej po prostu nie było na niego miejsca.
Bo nikt go nie używał. To był śmietnik. Ktoś zadał pytanie a po dwóch dniach ktoś odpowiedział... SB był już nie raz i zawsze to samo - po tygodniu wszystkim się nudził.
Przekonajcie mnie teraz, że tym razem jak dodam sb to będzie inaczej..
Bo nikt go nie używał. To był śmietnik. Ktoś zadał pytanie a po dwóch dniach ktoś odpowiedział... SB był już nie raz i zawsze to samo - po tygodniu wszystkim się nudził. Przekonajcie mnie teraz, że tym razem jak dodam sb to będzie inaczej..
Nie będzie. Nie żebym był jasnowidzem, mądrością ludową narodów, ale nie ma sensu dawać czegoś, co i tak nie spełni swojej funkcji. Jest HydePark, są blogi, które akurat chyba się udały, bo coś tam się dzieje, więc po co obciążenie o kolejny element, który na dodatek będzie praktycznie martwy?
Nie będzie. Nie żebym był jasnowidzem, mądrością ludową narodów, ale nie ma sensu dawać czegoś, co i tak nie spełni swojej funkcji. Jest HydePark, są blogi, które akurat chyba się udały, bo coś tam się dzieje, więc po co obciążenie o kolejny element, który na dodatek będzie praktycznie martwy?
najphil pisze:A takie pytanie, czy ktoś korzysta z kalendarza na głównej? Pytam, bo ja na niego nawet nie zerkam i się zastanawiam nad jego sensem. Ale to tak tylko, bo z drugiej strony absolutnie mi on nie przeszkadza.
również nie korzystam z kalendarza, ale na kafelek z download to zerkałam nawet dosyć często, a teraz zaglądając codziennie do działu na forum, dopiero po paru dniach od wstawienia zauważyłam, że jest nowy odcinek Morse'a (normalnie ślepa byłam, a gdyby był ten kafelek na przodzie zapewne szybciej by się rzucił w oczy).
A co do shoutbox'a, gdy był można było zauważyć, że w dużej mierze korzystali z niego obcokrajowcy.
[quote="najphil"]A takie pytanie, czy ktoś korzysta z kalendarza na głównej? Pytam, bo ja na niego nawet nie zerkam i się zastanawiam nad jego sensem. Ale to tak tylko, bo z drugiej strony absolutnie mi on nie przeszkadza.[/quote] również nie korzystam z kalendarza, ale na kafelek z download to zerkałam nawet dosyć często, a teraz zaglądając codziennie do działu na forum, dopiero po paru dniach od wstawienia zauważyłam, że jest nowy odcinek Morse'a (normalnie ślepa byłam, a gdyby był ten kafelek na przodzie zapewne szybciej by się rzucił w oczy). :)
A co do shoutbox'a, gdy był można było zauważyć, że w dużej mierze korzystali z niego obcokrajowcy.