A tak pozwolę się spytać czy Polski tytuł "Wołanie o pomoc" pasuje do tego serialu czy to kolejny dziwny wytwór polskich....nie wiem kogo... tych od seriali
A tak pozwolę się spytać czy Polski tytuł "Wołanie o pomoc" pasuje do tego serialu czy to kolejny dziwny wytwór polskich....nie wiem kogo... tych od seriali
Wg mnie akurat "Wołanie o pomoc" to jedno z lepszych polskich tłumaczeń Polaków. Mogliby przecież pójść dosłownie "Uratuj mnie", ale nie widzę wielkiej różnicy między polskim tytułem a możliwościami na polski tytuł.
A przyrównując do "Bananowego Doktora", "Nieustraszonego" czy "Świrów" (Psych) - jest to po prostu majsztersztyk wśród tytułów
Wg mnie akurat "Wołanie o pomoc" to jedno z lepszych polskich tłumaczeń Polaków. Mogliby przecież pójść dosłownie "Uratuj mnie", ale nie widzę wielkiej różnicy między polskim tytułem a możliwościami na polski tytuł.
A przyrównując do "Bananowego Doktora", "Nieustraszonego" czy "Świrów" (Psych) - jest to po prostu majsztersztyk wśród tytułów :grin:
Dobra. to chyba czas na podziękowania Rafalito - dzięki za dotłumaczenie odcinka do końca, mam nadzieję, że zajmiesz się pozostałymi 3, niewiele Ci zostało :-] misiek285 i pawel80 - dzięki za wersję z lektorem xvidasd - dzięki, za wrzucanie serialu na megaupload
Dobra. to chyba czas na podziękowania :grin: [b]Rafalito[/b] - dzięki za dotłumaczenie odcinka do końca, mam nadzieję, że zajmiesz się pozostałymi 3, niewiele Ci zostało :-] [b]misiek285[/b] i [b]pawel80[/b] - dzięki za wersję z lektorem [b]xvidasd[/b] - dzięki, za wrzucanie serialu na megaupload
No to kolejny odcinek gotowy.
Czy mam mówić? ze jest równie świetny co poprzedni? Chyba nie trzeba bo Rescue Me przyzwyczaiło nas już do wysokiego standardu!
PS: Któż nie marzył o tym, żeby poszaleć sobie na sygnale takim kolosem?
No to kolejny odcinek gotowy. Czy mam mówić? ze jest równie świetny co poprzedni? Chyba nie trzeba bo Rescue Me przyzwyczaiło nas już do wysokiego standardu!
PS: Któż nie marzył o tym, żeby poszaleć sobie na sygnale takim kolosem? :D
No z braku chętnych zostałem zmuszony... Od początku ciągnę "za uszy" Rescue Me jak i The Job bo to jedne z moich naj, a jakoś mają pecha do tłumaczy...
No ale może w końcu się uda :bounce:
[4x12] tłumaczy Anonymous992 a ja zabieram się za kolejny - ostatni już z czwartego sezonu.
No z braku chętnych zostałem zmuszony... Od początku ciągnę "za uszy" Rescue Me jak i The Job bo to jedne z moich naj, a jakoś mają pecha do tłumaczy...
No ale może w końcu się uda :bounce:
[4x12] tłumaczy [b]Anonymous992[/b] a ja zabieram się za kolejny - ostatni już z czwartego sezonu.
Tak wiem, że te seriale to Twoje oczka w głowie:) Tym razem na pewno się uda - trzymam kciuki... :smile: W takim razie dziękuję bardzo również Anonymous992:)
Ostatnie napisy przetłumaczone i poszły do korekty uf
Więc będą szybciej niż myślicie.
Spoiler:
Co do samego odcinka (Yaz) i wogóle czwartego sezonu to pomomo całej sympatyczności i mojej nostalgii uważam, że był to najsłabszy sezon z dotychczasowych (co oczywiście nie znaczy, że był do d itp).
Po prostu cała ta akcja anty-alkoholowa pozbawiła trochę to, co najbardziej lubiłem w tym serialu - draki. I z tego co widzę, to Tommy już nie ulegnie swojemu nałogowi, no bo skoro nawet wujek Ted odmówił tego piwka na stadionie to...
Wracając do finałowego odcinka sezonu (Yaz) - pamiętacie, że każdy sezon kończył się jakąś mocną sceną? Właściwie to do ostatniej sekundy nic takiego w tym odcinku się nie dzieje - i już myślałem, że sezon skończy się szczęśliwie... a tu bach - szkoda trochę bo lubiłem tego starego zboczeńca - właszcza jak wariował z wujkiem Teddym.
Czy bierzemy się za kolejny sezon? Jasne! chociaż osobiście muszę trochę przystopować z braku czasu to jednak sukcesywnie będziemy parli do przodu
Added after 22 hours 42 minutes:
Zapraszam na ostatni odcinek sezonu!
Added after 11 hours 52 minutes:
W dziale Up&Down dostępny również cały sezon czwarty - zapraszam!
Ostatnie napisy przetłumaczone i poszły do korekty uf :smt106 Więc będą szybciej niż myślicie.
[spoiler]Co do samego odcinka (Yaz) i wogóle czwartego sezonu to pomomo całej sympatyczności i mojej nostalgii uważam, że był to najsłabszy sezon z dotychczasowych (co oczywiście nie znaczy, że był do d itp).
Po prostu cała ta akcja anty-alkoholowa pozbawiła trochę to, co najbardziej lubiłem w tym serialu - draki. I z tego co widzę, to Tommy już nie ulegnie swojemu nałogowi, no bo skoro nawet wujek Ted odmówił tego piwka na stadionie to... :D
Wracając do finałowego odcinka sezonu (Yaz) - pamiętacie, że każdy sezon kończył się jakąś mocną sceną? Właściwie to do ostatniej sekundy nic takiego w tym odcinku się nie dzieje - i już myślałem, że sezon skończy się szczęśliwie... a tu bach - szkoda trochę bo lubiłem tego starego zboczeńca - właszcza jak wariował z wujkiem Teddym.[/spoiler]
Czy bierzemy się za kolejny sezon? Jasne! chociaż osobiście muszę trochę przystopować z braku czasu to jednak sukcesywnie będziemy parli do przodu :)
[size=75][color=#999999]Added after 22 hours 42 minutes:[/color][/size]
Zapraszam na ostatni odcinek sezonu!
[size=75][color=#999999]Added after 11 hours 52 minutes:[/color][/size]
W dziale Up&Down dostępny również cały sezon czwarty - zapraszam!
Przydał by się jeszcze jakiś chętny do tłumaczenia bo sezon 5 to aż 22 odcinki a we dwójkę to nam cienko idzie zwłaszcza, że ja ostatnio nie mam czasu
No ale jakoś idzie
Przydał by się jeszcze jakiś chętny do tłumaczenia bo sezon 5 to aż 22 odcinki a we dwójkę to nam cienko idzie zwłaszcza, że ja ostatnio nie mam czasu :( No ale jakoś idzie :)