True Blood

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Shen
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Shen »

To ja podziekuje, spodziewalem sie dobrego serialu o wampirach a nie marnej kalki supernatural.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Nie no, takie zestawienie jest zupełnie bez sensu :) W ogóle nie bardzo wiem, skąd to się w ogóle wzięło :)

Finał może i nie jest taki, jak oczekiwałem, że będzie, zrealizowano go w sposób faktycznie mniej epicki, ale i tak mi się podobało. Podobnie jak cały sezon, o czym już wcześniej pisałem :)

Sama końcówka ładnie przenosi nas w kolejny sezon, nie odczuwam też niepokoju w związku z potencjalnym pojawieniem się większej liczby dziwnych stworzeń :) Skoro zaakceptowałem telepatów, wampiry, zmiennokształtnych, wibrujące cudactwa, to nie nie sposób kręcić nosem. Generalnie wszechświat w serialu jest dość pojemny, spokojnie wszyscy się zmieszczą.
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

6. odcinków za mną i na razie daleki jestem od "filmweb'owego" 8.15/10 ale serial przypadł mi do gustu, 3 elementy nawet bardzo:
- opening
- muzyka
- Anna Paquin (wydaje mi się że gra świetnie, ta ekspresja, mimika)

Druga część sezonu dużo lepsza niż pierwsza, w trzech ostatnich odcinkach było nawet trochę emocji (ale horror to to nie jest). Ogólnie im dalej w las tym lepiej, mam nadzieję że drugi sezon podtrzyma tą tendencję.
Spoiler:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

True Blood Season2 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL - www.tvshows.yoyo.pl

Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
GreG
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: GreG »

I po co lista...
Dzięki fluid, Długo na to czekałem, i chyba nie tylko ja... :)
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

oj nie tylko, wielkie dzieki :grin:
wucash
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: wucash »

Początek 2. sezonu całkiem fajny, coś się dzieje, nawet wątki humorystyczne się pojawiają.
Co do liczby dziwnych stworzeń, nie przepadam za takimi klimatami, mam nadzieję, że w kolejnych odcinkach w Bon Temps nie pojawią się siostry Halliwell i nie zaczną robić tam porządków ;)
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

filmweb.pl pisze:Twórcy "Czystej krwi" postanowili podgrzać temperaturę oczekiwania na trzeci sezon serialu. Przygotowali więc sześć nowych mini-odcinków opowieści o wampirach żyjących w Luizjanie, w których główne role zagrali aktorzy znani z "pełnej" wersji.
http://tv.yahoo.com/true-blood/show/391 ... s/19332804

Polecam obejrzenia, fajny akcent w długich oczekiwaniach na 3ci sezon :)

Plus nowe plakaty:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Z opisu nie wynika wiele ciekawego, ale TB wyjątkowo i nadspodziewanie mnie zaciekawił, w sumie to od trzeciego a może od czwartego odcinka zaczął mi się podobać, nawet bardzo. Generalnie ogromny plus należy się obsadzie, która jest dobrze dobrana. Przede wszystkim serial ma to coś. :)

Drugi sezon był o wiele lepszy, ponieważ ukazano więcej ze świata wampirów. Juz 13 czerwca rusza trzeci sezon, w którym pojawią się wilkołaki, będzie się działo, oj będzie. :-) :-)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

juz dzis premiera najbardziej oczekiwanego przeze mnie serialu :-) ja temu serialowi daje 12 punktów na 10 mozliwych serial zachwyca scenariuszem, rezyserią, aktorstwem i muzyka u nas moze niezbyt reklamowany nawet przez HBO ale kampania w USA musze przyznac ze mnie zachwyca codziennie od ponad dwoch miesiecy HBO pokazuje trailery, wywiady, i mini epizody z glownymi bohaterami a sklepach do kupienia jest wszystko zwiazane z TB nawet sama True Blood :-)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

jakiś taki średni ten początek 3 sezonu. liczyłem na jakieś mocniejsze rozpoczęcie a dostalismy troche zbyt przegadany ep w którym co chwila rozchodzi sie o Tare :/
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Nawet nie wiedzialem ze juz sezon wystartowal, bo slabym drugim sezonie srednio mi sie chce ogladac kolejny, ale ze mamy letnia posuche...
Basia82
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Basia82 »

A dla mnie 1 sezon był niesamowicie ciekawy.
2 sezon taki jakoś przyklapnięty, pomysł z menadą mnie nie wciągnął, ale na plus,
że rozwinięto postacie Erica i Lafayette'a. A braciszek Sookie tak fantastycznie gra małointeligentnego,
że aż kopie w tyłek :shock:
3 sezon jak dla mnie zaczął się ostro i oglądam jak tylko odcinki pojawiają się na gorąco w sieci.
I oczywiście, z wytęsknieniem czekałam na wątek z wilkołakami :D
Serial jest zdumiewająco dobry, ale zapewne dlatego, że bardzo różni się od serii książek.
Cieszę się, że pozostał pomysł, a reszta to już inny scenariusz :ok
Bo jak czytałam książki Charlaine Harris to wyłam z rozpaczy - tak są beznadziejne :no

Cóż, pooglądamy zobaczymy i mam nadzieję, że na 3 sezonie się nie skończy :smt106 :D
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Trzeci sezon nie jest zły, ale jak pokazuja wątek tych czarnych rednecków to przewijam, sluchac ich nie moge.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No, no, trzeci sezon rozpoczyna się - wbrew tradycyjnym już malkontentom - rewelacyjnie ;) I znowu z korzyścią dla Erika - ma lepiej napisaną historię, lepsze dialogi, a do tego dano mu poparadować w mundurze :) Bill tradycyjnie się mota, choć końcówka odcinka drugiego trochę go rehabilituje :) Tak czy siak, dobrze że jest ten serial, bo wampiry straciłby już całą godność w totalnym zaćmieniu scenarzystów i nastoletniej widowni ;)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Obejrzałem pierwszy odcinek żeby porównać z The Gates i chyba rzeczywiście to ostatnie jest słabe. Podobnie jak w The Gates obecność wampirów nie zrobiła na mnie na tyle dużego wrażenia aby zatrzymać mnie przy serialu, natomiast zainteresowała mnie postać głównej bohaterki i jej niezwykłych zdolności. Dlatego też mam zamiar dalej oglądać serial, pomimo że z The Gates zrezygnowałem. Jeszcze żeby ta blondi nie była taka strasznie naiwna to już w ogóle było by fajnie, ale cóż, nawet SGA miało kilka słabszych momentów, nie można więc stawiać poprzeczki zbyt wysoko dla "zwykłego" serialu ;)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Eeee, zakończenie odcinka 3 jest... w sumie są dwie możliwości: albo rewelacyjnie groteskowe, albo jest to najbardziej kuriozalna rzecz, jaką w tym serialu (a może i nie tylko w tym) pokazano :shock: :scratch:
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Dokładnie Bostonq zakończenie 3 odcinka odbiera mowę. Wątpię aby taka scena była oryginalnie wpisana w książkę (nie wiem, bo nie czytałam), a jeżeli nie to kto ma tak bujną wyobraźnię ze scenarzystów :scratch:
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Ta scena za bardzo tu nie pasuje :alien:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Bostonq pisze:Eeee, zakończenie odcinka 3 jest... w sumie są dwie możliwości: albo rewelacyjnie groteskowe, albo jest to najbardziej kuriozalna rzecz, jaką w tym serialu (a może i nie tylko w tym) pokazano :shock: :scratch:
Mialem tej padaki juz nie ogladac, ale przez was chyba sciagne trzeci odcinek ;/

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ