Apparitions - przerażająca, szatańska podróż

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

No taką mam nadzieję :) W przypadku "Apparitions", o czym zresztą pisałem, może razić bardzo mocne postawienie sprawy, że najważniejsza jest mocna wiara w Boga. Co prawda, główny bohater - ksiądz Jacob - należy do księży bardzo otwartych, nie jest w żadnym razie fundamentalistą, wręcz przeciwnie - o czym można się przekonać chociażby w odcinku o aborcji - ale jednak w ostatecznym rozrachunku to wiara kościoła katolickiego jest - jeśli nie jedyną - to najlepszą z możliwych dróg. Choć z drugiej strony - jak pisałem - sam kościół jest ukazany krytycznie. Więc może nie będzie tak źle :)

Hmm, chyba nie było w sumie opisu, to skrobnąłem taki, może się przyda:

"Mała Donna słyszała o demonach, myślała jednak, że to bajki, które opowiadają rodzice, by ją nastraszyć. Jednak coś wzbudzało jej prawdziwy niepokój – dziwne zachowanie ojca, głosy, choć nie było nikogo, kto mógłby je wydawać, zimno, choć w pokoju ogrzewanie było włączone. Sprawdziła w Internecie – wydawało się, że jedyną osobą, która może jej pomóc, jest ksiądz Jacob, na co dzień zajmujący się badaniem cudów. Często jednak cuda okazują się manifestacją Złego…
„Apparitions” to brytyjski mini-serial podejmujący tematykę egzorcyzmów. To horror, który nie tylko przeraża, a przede wszystkim skłania do refleksji - jaka jest natura zła, skąd ono pochodzi, jak wpływa na człowieka? Serial krytycznie odnosi się do instytucji kościoła, ale jej nie ośmiesza. Potwierdza starą prawdę, że sprawcą wszelkiego zła są ludzie, ich słabości, przesadne ambicje, duma. Zmagania księdza Jacoba z nadciągająca szatańską armią są często makabryczne, czasem zabawne – zawsze jednak „piekielnie” wciągające."
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

kolejna dobra wstawka od fluida :D :D
zapraszam do pobierania

Apparitions Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL

Obrazek
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Dobra jak dobra, diabelska rzekłbym raczej :) In plus oczywiście :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Bostonq, tyle napisałeś we wcześniejszych postach o tym serialu że jestem zmuszony go obejrzeć żeby sprawdzić czy jest fajny bo nie mam już dzisiaj siły tego wszystkiego czytać ;) ... aaaa no i dzięki za wstawkę!
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

No coż po wszystkim co napisal Bostonq wlaściwie nie ma juz co pisac o serialu, wystarczy sie podpisac po tym :D

W mojej opini bardzo dobry serial, choc bardzo duzo w nim boga, religii katolickiej nie przeszkadzalo mi to az tak bardzo, wszystko jest pokazane w bardzo przystepny sposob, jakby od drugiej strony.
Warto ogladnac
lonczyn787
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lonczyn787 »

jak dla mnie serial jest rewelacyjny, chociaż podchodziłem do niego z dystansem (brytyjskie seriale jakoś mi nie pasowały), jednak po obejrzeniu pierwszego odcinka naprawdę bylem po dużym wrażeniem. zawsze lubiłem tego typu tematykę filmów demony itp. Pamiętacie film constantine?? był bardzo fajny a tutaj mile zaskoczenie kontynuacja tej tematyki.
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

Brita pisze:W mojej opini bardzo dobry serial, choc bardzo duzo w nim boga, religii katolickiej nie przeszkadzalo mi to az tak bardzo, wszystko jest pokazane w bardzo przystepny sposob, jakby od drugiej strony.
Dokladnie tak. Podchodzac do tego serialu obawialem sie, ze bedzie "fundamentalistyczny" :) A tu zamiast tego przyjemne zaskoczenie :)
r4id3n
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: r4id3n »

Świetny serial i mam wielką nadzieję, że będą kolejne sezony ;)
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

r4id3n pisze:Świetny serial i mam wielką nadzieję, że będą kolejne sezony ;)
Wątpię, to jest mini serial.

Ja jestem po 3 odcinkach. Serial świetny(no, może bez 2 odcinka, bo był słaby). Mam nadzieję, że reszta odcinków trzyma poziom.
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

A ja obejrzałam 1 i 2 odcinek i troche mnie obrzydziło
Spoiler:
Czy tak jest cały czas? :shock:
:)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

anetag77 pisze: Czy tak jest cały czas? :shock:
Nie, jest to jedna z najbardziej makabrycznych scen w serialu. Co nie znaczy, że później to już tylko kwiatki i słoneczko :) Zdarzają się sceny mocne, ale nie ma znowu ich tak dużo. To nie gore, a raczej groza atmosfery i ludzkich błędów :)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

wow, świetny serial 0.0 usiadłem wczoraj do niego i nie mogłem się oprzeć pokusie obejrzenia go od razu całego, ale trzeba było się przespać :D nie widziałem nigdzie jeszcze takiej historii jak tu- kuszenie księdza, rozterki, gry... wszystko to tworzy niepowtarzalny Klimat... ech z jednej strony chciałbym drugą część, a z drugiej boję się że popsują ;p
alvares
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: alvares »

Wiem ze serialem zachwycaliście sie jakis czas temu, ale ja dopiero teraz miałem czas obejrzec i..... normalnie powala na kolana, w wielkim szoku jestem normalnie mistrzostwo!!!
Swoim postem przypomne troche o serialu i jesli ktos nie widział to POZYCJA OBOWIAZKOWA nie zalerznie czy interesuja go te klimaty!!

P.s. i wypadlo ze to jest mój 66[6] post, czy to cos znaczy......
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

na darmowym tele5 właśnie leci, bardzo dobre

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ