n, cyfra+, polsat
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
"n" podobno najlepsze, ale ja tak się już przyzwyczaiłem do C+(sport szczególnie) że nie zamieniłbym na nic innego.
Jeśli chodzi o ofertę programową samego C+, czy HBO to filmowo jest uboga strasznie. Kiedyś w tej materii było zdecydowanie lepiej. Może to wynik wpływu torrentów na nasze życie, wcześniej takie kanały były prestiżowe teraz są zwyczajne.
Jeśli ktoś lubi duże ilości piłki nożnej to Cyfra ze względu na Orange Sport i C+ Sport jak najbardziej.
Jeśli chodzi o ofertę programową samego C+, czy HBO to filmowo jest uboga strasznie. Kiedyś w tej materii było zdecydowanie lepiej. Może to wynik wpływu torrentów na nasze życie, wcześniej takie kanały były prestiżowe teraz są zwyczajne.
Jeśli ktoś lubi duże ilości piłki nożnej to Cyfra ze względu na Orange Sport i C+ Sport jak najbardziej.
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm... Mroofa69 dlaczego? Ja mialem polsat, teraz mam c+ i wole cyfre..wg. mnie na poslacie nic nie ma... c+ szanuje za comedy central i canal +... na c+ nowosci, w tych godzinach kiedy ogladam tv, nie napotykuje sie tak czest ona powtorki programow...
Nie testowalem "N", wiec nie bede sie wypowiadal, duzo ludzi ich chwali za VOD, jednak ceny VOD odstraszaja, wole za te pieniadze w wypozyczalni wziasc film ale co kto woli ;]
Nie testowalem "N", wiec nie bede sie wypowiadal, duzo ludzi ich chwali za VOD, jednak ceny VOD odstraszaja, wole za te pieniadze w wypozyczalni wziasc film ale co kto woli ;]
-
Wskaż do odpowiedzi
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... _siec.html
umowe nalezy dokładnie przeczytac kazda z tych tv ma wady i wady
zalezy ktore z nich mniej cie beda przeszkadzac .
jak w tym pracowałem najlepiej szedł polsat cena/programy
tvn dopiero wchodził.
umowe nalezy dokładnie przeczytac kazda z tych tv ma wady i wady
zalezy ktore z nich mniej cie beda przeszkadzac .
jak w tym pracowałem najlepiej szedł polsat cena/programy
tvn dopiero wchodził.
-
Wskaż do odpowiedzi
Po około 2 tygodniach wypróbowywania polsatu 'na lewo' zdecydowałam się go normalnie zamówić. Teraz, po ponad dwóch miesiącach, muszę stwierdzić, że jestem bardzo zadowolona i myślę że mogłabym go każdemu polecić.
Kanały w podstawowym pakiecie są w miarę zróżnicowane, choć z lekką przewagą dla tych naukowych, dzięki którym można dowiedzieć się czegoś nowego, poznać nowe kultury, poznać świat. Bardzo podobają mi się kanały bbc, ostatnio zachwycona byłam cyklem "Kobiety na krańcach świata".
Bardzo żałuję, że nie ma Ale kino i Hallmarku, no ale coś za coś. Zwłaszcza, że jednak dobry film z napisami łatwiej ściągnąć niż program przyrodniczy czy naukowy
Nie wyobrażam sobie powrotu do Cyfry. Żeby mieć mniej więcej te wszystkie kanały co mam teraz, musiałabym płacic o wiele większy abonament.
Z n-ką nigdy nie miałam do czynienia, ale szczerze mówiąc, wkurza mnie tak drastyczne pocięcie kanałów w dane kategorie. Wiadomo, że nikt nie będzie chciał jechać tylko na filmach czy na programach edukacyjnych, tak więc koniec końców na pewno zamawia się większość pakietów, żeby mieć trochę tego, trochę tego i sporo płaci.
Kanały w podstawowym pakiecie są w miarę zróżnicowane, choć z lekką przewagą dla tych naukowych, dzięki którym można dowiedzieć się czegoś nowego, poznać nowe kultury, poznać świat. Bardzo podobają mi się kanały bbc, ostatnio zachwycona byłam cyklem "Kobiety na krańcach świata".
Bardzo żałuję, że nie ma Ale kino i Hallmarku, no ale coś za coś. Zwłaszcza, że jednak dobry film z napisami łatwiej ściągnąć niż program przyrodniczy czy naukowy

Nie wyobrażam sobie powrotu do Cyfry. Żeby mieć mniej więcej te wszystkie kanały co mam teraz, musiałabym płacic o wiele większy abonament.
Z n-ką nigdy nie miałam do czynienia, ale szczerze mówiąc, wkurza mnie tak drastyczne pocięcie kanałów w dane kategorie. Wiadomo, że nikt nie będzie chciał jechać tylko na filmach czy na programach edukacyjnych, tak więc koniec końców na pewno zamawia się większość pakietów, żeby mieć trochę tego, trochę tego i sporo płaci.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
Cyfre odradzam ludziom z powodu częstych awari co z tego ze naprawia jak juz kilka fajnych programów lecialo. A jak to naprawia to zachwile dekoder sie psuje a w punktach juz go nie ma do wymiany albo nie chce im sie tego robic bo to trwa a prowizje nie mają. Jesli chodzi o pakiety to nie licząc braku BBC i oczywiście polsatu oferta programowa jest lepsza niż w polsacie (wiecej kanalow za nizsza cene w ostatniej promocji). N ma jeden duzy + dekoder PVR zadarmo i pakiety tematyczne bierzesz tylko to co chcesz.
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Przy umowie z N'ką i darmowym dekoderem (Bez rekordera, dysku twardego, - z HD) wystarczą dwa pakiety, nawet jeden z tego co wiem. (Tylko jeden pakiet to zdecydowanie zbyt mało)Dla porównania n:
1. Bierze się umowę na 12 miesięcy (chyba, albo więcej), przy promocji za dekoder 0 zł, mam 1 miesiąc wszystkie pakiety, później 5 miesięcy 3 wybrane (płacę za 2), a później MUSZĘ wykupywać 3 pakiety. Czyli (6x38+6x48) = 516, a ofertą nie przebijają c+ (chyba, że ktoś strasznie chce mieć nSportHD, TVN HD, TVP HD).
Jedynie przy braniu N'ki z dyskiem twardym i całymi innymi bajerami jest haczyk, iż musisz płacić za VOD i 3 pakiety (bodajże.)
Mówisz o C+?Jako pracownik C+ powiem tylko tyle sama nigdy bym tego dziadostwa nie wzieła.

TVN24 Otrzymujesz za darmo. (Tzn. Przy zakupieniu masz do wyboru różne pakiety. W tym, jeśli zamówisz dwa [Jakoś tak o ile dobrze pamiętam] Otrzymujesz za darmo dodatkowy pakiet informacyjny z TVN24 itd. [Oszczędzasz 6zł?])Z ciekawości można wziąśc N-kę tylko z jednym kanałem? tvn24?
Pewnie nie... w takim razie jaki najmniejszy pakiet i za ile musiałbym wykupic?
Czy warto właściwie kupywać "satelitę"? - Nigdy nie leci nic ciekawego. Jest to tylko do zabicia czasu. Jeśli jesteście typami osób dla których TVP 1, TVN i Polsat to jedyne potrzebne kanały, to odrazu odradzam. Na kanałach pokroju AXN nie leci zbytnio nic ciekawego. Od czasu do czasu z nudów można obejrzeć jakiś kanał. Seriale? Z grubszej rury przyzwyczaiłem się do ściągania ich z internetu. -
Filmbox? Cinemax? HBO? - Jeszcze gorzej. Jedyne co mnie przypadło do gustu w tych kanałach to opcja HD. Chociaż i tak po tygodniu znudził mi się looping w koło tych samych filmów. (Przez okres kiedy otrzymałem w N'ce darmowy pakiet HBO + Filmbox, w koło puszczali pare filmów. Jedynie w piątki bodajże leciało coś "Nowszego". Chociaż i tak nie ma co liczyć na Quantum of Solace, czy Valkirie.)
Sport i motoryzacja - Fanem sportu nie jestem. Ciężko mi to komentować. TVP HD bardzo często (Właściwie 85% dnia) puszcza programy sportowe. Do tego dochodzi nam NSport HD, i różne inne kanały. [ESPN, Nascar, Eurosport HD etc.] Do tego jeszcze TVN Turbo. Jednak, jest to warty pakiet.
Tak więc ogółem. Jestem posiadaczem Nki. I ciężko mi coś konkretnego powiedzieć. Gdyby nie oni, HD prawdopodobnie nie weszło by przez długi czas. Z początku było wiele problemów z dekoderem. Różne dźwiękowe niedoróbki, takie tam. To jednak zostało zaktualizowane. Bynajmniej ja nie mam takich. Teraz N weszło na poziom. Co do ceny? Biorę zwykłe dwa pakiety po 16 zł (32) i wszystko to co mi potrzebne - mam. W porównaniu do tego co oferuje Cyfra za tą cenę, nic ciekawego w TV nie leci. [Sąsiad zrezygnował, może coś się zmieniło od tej pory, nie jestem pewien.]
Wybór należy do was.
-
asd
-
Expert
-
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi - Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
http://telewizjanakarte.pl
Jeżeli ci tylko na TVN24 zależy to sprawdź tą stronę. Raczej tego nie polecam, ale może akurat tobie podpasuje
Jeżeli ci tylko na TVN24 zależy to sprawdź tą stronę. Raczej tego nie polecam, ale może akurat tobie podpasuje
-
asd
-
Expert
Tam tez są pakiety.
Nie chce wydawac pieciu dych na mc - nie ogladam tv procz programow informacyjnych - jak juz pisałem chce tylko JEDEN kanał a nie 5,20,50,200...
Ale nie ma obecnie dla mnie oferty - zreszta nie pali mi sie - tak sobie tylko pomyslalem, ze dobrze by było miec tvn24 ale bez przesady.
Nie chce wydawac pieciu dych na mc - nie ogladam tv procz programow informacyjnych - jak juz pisałem chce tylko JEDEN kanał a nie 5,20,50,200...
Ale nie ma obecnie dla mnie oferty - zreszta nie pali mi sie - tak sobie tylko pomyslalem, ze dobrze by było miec tvn24 ale bez przesady.

-
Wskaż do odpowiedzi
To jeśli te kanały informacyjne są aż tak ważne...
6zł + Minimum 15 za pakiet Filmbox, czy byle czegoś innego.*Od 1 sierpnia 2008 roku warunkiem świadczenia Klientowi przez ITI Neovision Sp. zo.o. usług jest wybór i korzystanie przez Klienta z dwóch płatnych pakietów tematycznych. Pakiet informacja i rozrywka udostępniany jest Klientom za opłatą 6 zł przy wyborze i korzystaniu przez Klienta z dwóch Pakietów innych niż Pakiet informacja i rozrywka lub bez Opłaty przy wyborze i korzystaniu przez Klienta z więcej niż dwóch Pakietów innych niż Pakiet informacja i rozrywka.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Witam kochani,
fajnie ze taki temat powstal, chcialabym go jednak odświezyc. Obecnie mam Polsat, ale zastanawiam sie nad n-ką. Poczytałam sobie troche opini o n-ce i jest bardzo duzo negatywnych. Czy ktos moze potwierdzic, ze sygnal do niczego, zły kontakt z obslugą itd. Nie chcialabym sie wkopywac na parę lat. Proszę o opinie.
fajnie ze taki temat powstal, chcialabym go jednak odświezyc. Obecnie mam Polsat, ale zastanawiam sie nad n-ką. Poczytałam sobie troche opini o n-ce i jest bardzo duzo negatywnych. Czy ktos moze potwierdzic, ze sygnal do niczego, zły kontakt z obslugą itd. Nie chcialabym sie wkopywac na parę lat. Proszę o opinie.

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Tego typu opinie najczęściej wygłaszają osoby, które zazwyczaj posiadają inne telewizje. Nie sugerował bym się więc opiniami pozbawionymi sensownych argumentów.Brita pisze:nka jest do d...
Kiedyś miałem Polsat - oszukano mnie przy zwrocie dekodera (jak chyba większość osób) i nie zwrócono mi kaucji dlatego nie mogę go ciepło wspominać.
Teraz mam enkę i wszystko działa jak należy - zero problemów z wizją a stosunkowo niski abonament (najtańszy) cieszy człowieka. Odnośnie kontaktów z BOA nie mam doświadczenia - po prostu nie miałem jak dotąd potrzeby, żeby się do nich zgłaszać z problemem - nawet salda wpłat czy ważność abonamentu sprawdzam sobie w telewizorze i wszystko jest ok.

-
gala444
Wskaż do odpowiedzi - znam się
Dokladnie tak samo u mnie, zlego slowa nie moge powiedziec o N-cemam enkę i wszystko działa jak należy - zero problemów z wizją a stosunkowo niski abonament (najtańszy) cieszy człowieka. Odnośnie kontaktów z BOA nie mam doświadczenia - po prostu nie miałem jak dotąd potrzeby, żeby się do nich zgłaszać z problemem - nawet salda wpłat czy ważność abonamentu sprawdzam sobie w telewizorze i wszystko jest ok.
Nadzieja to melodia, której nie tańczy się
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Dziękuję Kochani, właśnie chodziło mi o opinie z pierwszej ręki. Za 2 miesiące kończy mi się umowa z Polsatem i rozważam przejscie do n-ki. Jak porownywalam oferty to te same programy w Polsacie mam za 80zl a w n-ce za 60. A i tak człowiek nie ogląda wszystkich programow tylko parę wybranych. Tak wiec jeszcze raz dziękuję i jestem juz bliżej do podjęcia decyzji aby wzięc n