Kurde, spodziewałem się kaszanki zrobionej tylko na fali popularności BSG i mile się rozczarowałem. Całkiem przyjemnie się oglądało. Choć końcówka była do przewidzenia. Co prawda z oryginalnym BSG to ma mało wspólnego, zupełnie inny klimat. Troche za bardzo widać technike komputerową użytą do animacji tego cylona jak strzela sobie. Wydawało mi się jakbym oglądał "Star Wars: Clone Wars 2008", a nie serial aktorski troche. I te śmieszne gadające odkurzacze też w sumie R2D2 przypominają xD.
Serial ma mieć premierę we wrześniu? czy dopiero styczeń/luty?
Kurde, spodziewałem się kaszanki zrobionej tylko na fali popularności BSG i mile się rozczarowałem. Całkiem przyjemnie się oglądało. Choć końcówka była do przewidzenia. Co prawda z oryginalnym BSG to ma mało wspólnego, zupełnie inny klimat. Troche za bardzo widać technike komputerową użytą do animacji tego cylona jak strzela sobie. Wydawało mi się jakbym oglądał "Star Wars: Clone Wars 2008", a nie serial aktorski troche. I te śmieszne gadające odkurzacze też w sumie R2D2 przypominają xD. Serial ma mieć premierę we wrześniu? czy dopiero styczeń/luty?
Helventis pisze:te śmieszne gadające odkurzacze też w sumie R2D2 przypominają xD.
O tym samym pomyślałem
Ogólnie mi się podobało, naprawdę ciekawy pomysł. Nie będę się zachwycał, bo zachwycałem się pilotem Knight Ridera i wyszła qpa, tak też było z fringe.
BSG to zupełnie inna historia łączy ją z Capricą : Freak i nazwisko Adama, no może jeszcze kilka malutkich tego typu rzeczy. Jednak powiązania fabularnego nie ma, więc można obejrzeć pilota nie oglądając BSG wcześniej.
1x01 podobno w 2010, trochę długo ale niech pracują i robią mega serial
[quote="Helventis"]te śmieszne gadające odkurzacze też w sumie R2D2 przypominają xD. [/quote]
O tym samym pomyślałem :D
Ogólnie mi się podobało, naprawdę ciekawy pomysł. Nie będę się zachwycał, bo zachwycałem się pilotem Knight Ridera i wyszła qpa, tak też było z fringe. BSG to zupełnie inna historia łączy ją z Capricą : Freak i nazwisko Adama, no może jeszcze kilka malutkich tego typu rzeczy. Jednak powiązania fabularnego nie ma, więc można obejrzeć pilota nie oglądając BSG wcześniej.
1x01 podobno w 2010, trochę długo ale niech pracują i robią mega serial :D
W trakcie oglądania niezbyt byłem zadowolony - nie pociągnęła mnie wogóle sprawa
Spoiler:
terrorystycznej organizacji "Żołnierzy Jedynego" jak i sam pomysł próbowania zastąpienia żywych ludzi poprzez virtualną rzeczywistośc
- pomysł dosyc oklepany i raczej "szarlatański"...
Kiedy już miałem wydac werdykt: "słaby" ostatnia scena mnie zainteresowała, kiedy to
Spoiler:
virtualna osobowośc przejmuje kontrolę nad Cylonem
- to może się ciekawie rozwinąc...
Serial ma trudną drogę przed sobą - BSG podniosło wysoko poprzeczkę i większośc oglądających to fani "gwiezdnego" sci-fi a nie dramatu, którego akcja rozgrywa się w warunkach podobnych do ziemskich, i raczej z galaktyką nie będzie miał nic wspólnego.
Proszę więc, żebyście nie patrzyli na ten serial przez pryzmat BSG bo się srodze zawiedziecie - to po prostu całkiem inny serial...
W trakcie oglądania niezbyt byłem zadowolony - nie pociągnęła mnie wogóle sprawa [spoiler]terrorystycznej organizacji "Żołnierzy Jedynego" jak i sam pomysł próbowania zastąpienia żywych ludzi poprzez virtualną rzeczywistośc[/spoiler] - pomysł dosyc oklepany i raczej "szarlatański"...
Kiedy już miałem wydac werdykt: "słaby" ostatnia scena mnie zainteresowała, kiedy to [spoiler]virtualna osobowośc przejmuje kontrolę nad Cylonem[/spoiler] - to może się ciekawie rozwinąc...
Serial ma trudną drogę przed sobą - BSG podniosło wysoko poprzeczkę i większośc oglądających to fani "gwiezdnego" sci-fi a nie dramatu, którego akcja rozgrywa się w warunkach podobnych do ziemskich, i raczej z galaktyką nie będzie miał nic wspólnego.
Proszę więc, żebyście nie patrzyli na ten serial przez pryzmat BSG bo się srodze zawiedziecie - to po prostu całkiem inny serial...
A mi się bardziej podoba o BSG, chociaż mogli się trochę bardziej postarać jeżeli chodzi o technologię, zabrakło trochę pomysłowości, szczegóły takich serialach dodają smaczku do całości np zaawansowane roboty i komórki w tym samym czasie. Myślę, że w czasach kiedy będziemy tak zaawansowanie jak "oni" komórek już nie będzie.
Co do fabuły początkowo trochę nudna, ale jak usłyszałem imię
Spoiler:
William Adams
od razu wiedziałem, że coś tu nie gra. Po obejrzeniu BSG i
Spoiler:
po kilku rozmowach w wirtualnym świecie z Zoe
, też można było się spodziewać jakie będzie zakończenia odcinka.
Jak na razie zapowiada się świetnie, a co z tego zrobią zobaczymy.
A mi się bardziej podoba o BSG, chociaż mogli się trochę bardziej postarać jeżeli chodzi o technologię, zabrakło trochę pomysłowości, szczegóły takich serialach dodają smaczku do całości np zaawansowane roboty i komórki w tym samym czasie. Myślę, że w czasach kiedy będziemy tak zaawansowanie jak "oni" komórek już nie będzie. Co do fabuły początkowo trochę nudna, ale jak usłyszałem imię [spoiler]William Adams[/spoiler] od razu wiedziałem, że coś tu nie gra. Po obejrzeniu BSG i [spoiler] po kilku rozmowach w wirtualnym świecie z Zoe[/spoiler], też można było się spodziewać jakie będzie zakończenia odcinka.
Jak na razie zapowiada się świetnie, a co z tego zrobią zobaczymy.
Nie wiem co Wam sie tak podobało w tym pilocie. Jak dla mnie straaaaaszne nudy. I od razu zaznaczam, nie porównuje tego nawet do BSG, wiem, że to co innego. Wiem też, że gdyby nie fajne efekty specjalne i to że jednak należy ten serial do battlestarowskiego uniwersum, to pewnie bym go już dalej nie oglądał.
Spoiler:
Nie tak wyobrażałem sobie początki Cylonów - rozpieszczona i oczywiście "genialna" 16-latka, która wygląda na o wiele starszą. W ogóle aktorzy jakoś nie przypadli mi do gustu, oprócz ojca młodego Adamy. Natomiast tatuś Zoe kojarzy mi się z tym całym głownym szefem w CSI: Miami.
Jak na razie wydaje mi się ten serial troche taką obyczajówką dla nastolatków. Takie jest moje zdanie na ten temat. Będę oglądać dalej ze względu na sentyment do BSG, mam jednak nadzieje że "młode pokolenie" w obsadzie szybko producenci uśmiercą i pokażą nam jeszcze coś ciekawego.
PS. Ta dziewczyna, która gra tę blondynkę, przyjaciółkę Zoe, to Polka, a dokładniej Magda Apanowicz - ot, taka ciekawostka
Nie wiem co Wam sie tak podobało w tym pilocie. Jak dla mnie straaaaaszne nudy. I od razu zaznaczam, nie porównuje tego nawet do BSG, wiem, że to co innego. Wiem też, że gdyby nie fajne efekty specjalne i to że jednak należy ten serial do battlestarowskiego uniwersum, to pewnie bym go już dalej nie oglądał.
[spoiler] Nie tak wyobrażałem sobie początki Cylonów - rozpieszczona i oczywiście "genialna" 16-latka, która wygląda na o wiele starszą. W ogóle aktorzy jakoś nie przypadli mi do gustu, oprócz ojca młodego Adamy. Natomiast tatuś Zoe kojarzy mi się z tym całym głownym szefem w CSI: Miami. [/spoiler]
Jak na razie wydaje mi się ten serial troche taką obyczajówką dla nastolatków. Takie jest moje zdanie na ten temat. Będę oglądać dalej ze względu na sentyment do BSG, mam jednak nadzieje że "młode pokolenie" w obsadzie szybko producenci uśmiercą i pokażą nam jeszcze coś ciekawego.
PS. Ta dziewczyna, która gra tę blondynkę, przyjaciółkę Zoe, to Polka, a dokładniej Magda Apanowicz - ot, taka ciekawostka :)
PS. Ta dziewczyna, która gra tę blondynkę, przyjaciółkę Zoe, to Polka, a dokładniej Magda Apanowicz - ot, taka ciekawostka
Wiemy, wiemy. Ale ona raczej jest już hamerykanką, po polką jest tylko z pochodzenia (nie pamiętam już dokładnie, ale chyba jej dziadek czy babcia jest/był polakiem/polką).
Spoiler:
Co do samego serialu... Obejrzałem i szczerze jest tak sobie. Nie podoba mi się cały ten ruch Jednego Boga, wirtualna rzeczywistość, w ogóle nie pasuje mi postać tej całej Zoe.
Jedyne chyba co mi się podoba w tym, to nakreślenie postaci ojca Zoe i jego uczuć, oraz chęci sprawienia, żeby jego córka powróciła (w tej czy innej postaci)
[quote]PS. Ta dziewczyna, która gra tę blondynkę, przyjaciółkę Zoe, to Polka, a dokładniej Magda Apanowicz - ot, taka ciekawostka [/quote]
Wiemy, wiemy. Ale ona raczej jest już hamerykanką, po polką jest tylko z pochodzenia (nie pamiętam już dokładnie, ale chyba jej dziadek czy babcia jest/był polakiem/polką).
[spoiler]Co do samego serialu... Obejrzałem i szczerze jest tak sobie. Nie podoba mi się cały ten ruch Jednego Boga, wirtualna rzeczywistość, w ogóle nie pasuje mi postać tej całej Zoe.
Jedyne chyba co mi się podoba w tym, to nakreślenie postaci ojca Zoe i jego uczuć, oraz chęci sprawienia, żeby jego córka powróciła (w tej czy innej postaci)[/spoiler]
Pilot wydawał mi się bardzo nudny. Denerwował mnie ten "wirtualny świat". Film wcale nie miał klimatu BSG i bardziej przypominał Matrixa. Mam nadzieję, że się mylę i dalej będzie lepiej.
Pilot wydawał mi się bardzo nudny. Denerwował mnie ten "wirtualny świat". Film wcale nie miał klimatu BSG i bardziej przypominał Matrixa. Mam nadzieję, że się mylę i dalej będzie lepiej.
Serial w asd pojawi się przed 24.00 bądź z samego rana. Ps. W razie awarii energetycznej (Jura Krakowsko - Częstochowska) dzwonić do Enionu
W związku z tym, że odcinek 1x01 jest niemal identyczny do odcinka 1x00 wrzucanie serialu będzie prowadzone od odcinka 1x02. Jeśli znajdzie się większe grono chętnych odcinek 1x01 zostanie również wstawiony. Na chwilę obecną doszliśmy z xvidasd do porozumienia, że nie będzie wstawiony.
Serial w asd pojawi się przed 24.00 bądź z samego rana. Ps. W razie awarii energetycznej (Jura Krakowsko - Częstochowska) dzwonić do Enionu :)
W związku z tym, że odcinek 1x01 jest niemal identyczny do odcinka 1x00 wrzucanie serialu będzie prowadzone od odcinka 1x02. Jeśli znajdzie się większe grono chętnych odcinek 1x01 zostanie również wstawiony. Na chwilę obecną doszliśmy z xvidasd do porozumienia, że nie będzie wstawiony.
"Po obejrzeniu 2 pierwszych minut obu wersji - starej i nowej mogę potwierdzić, że już choćby pierwszy kadr - widok z kosmosu na Kolonie jest nowy, potem mamy wyciętą i poprawioną przez CGI goliznę w V-Clubie.
Także różni się ten nowy od tego starego choć to raczej właśnie takie smaczki, które po porównaniu można wyłapać. Nie ma dodanych minut. "
"Po obejrzeniu 2 pierwszych minut obu wersji - starej i nowej mogę potwierdzić, że już choćby pierwszy kadr - widok z kosmosu na Kolonie jest nowy, potem mamy wyciętą i poprawioną przez CGI goliznę w V-Clubie.
Także różni się ten nowy od tego starego choć to raczej właśnie takie smaczki, które po porównaniu można wyłapać. Nie ma dodanych minut. "
dla fanów będzie wrzucony również odcinek 1x01 bo dostaje coraz więcej zapytań na gg a powiem że nie miałem okazji zobaczyć obu odcinków od deski do deski a tym bardziej szansy na wyłapanie szczegółów. Proszę o cierpliwość Enion robi co może
dla fanów będzie wrzucony również odcinek 1x01 bo dostaje coraz więcej zapytań na gg a powiem że nie miałem okazji zobaczyć obu odcinków od deski do deski a tym bardziej szansy na wyłapanie szczegółów. Proszę o cierpliwość Enion robi co może :)
Naprawdę aż taki kiepski?
Co prawda dopiero nadrabiam zaległości z BSG i trochę czasu minie zanim sięgnę po Capricę, ale widzę, że opinie są bardzo podzielone. I niestety zaczynają przeważać te złe...
Naprawdę aż taki kiepski? Co prawda dopiero nadrabiam zaległości z BSG i trochę czasu minie zanim sięgnę po Capricę, ale widzę, że opinie są bardzo podzielone. I niestety zaczynają przeważać te złe...