Jakość seriali (XviD asd)

Historyczne posty.

<t>Jakośc seriali (XviD asd) w skali od 1-10 (dotyczy nowych wstawek)</t>

Można wybrać tylko 1. opcję

Nie głosuj, zobacz wyniki, ale stracisz prawo do głosowania

Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Chodzi o to, ze niektore playery mają funkcję spowalniania napisów (oraz przyśpieszania) jak również ustawia się ile sekund ma być i musi napis wytświetlony zanim zniknie. Jeśli te ustawienia są dla osób czytających wolno, to może się wtedy rozjeźdzać, zgadza się.
Z wymienionych seriali przez Ciebie oglądałem tylko Poirot ale nie pamiętam jak tam z napisami było. Może wymien więcej tytułów to powiem Ci jak z tym jest u mnie?
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

nova.nike pisze:Moglabym, choc uzywam wmp, a wiec podstawowy program Windowsa i sadze ze powinno na nim dzialac. Zreszta nawet jesli bede ogladac na kompie na innym playerze na ktorym wszystko bedzie ok, to po nagraniu i przy ogladaniu na dvd, napisy beda jednak rozjechane, nieprawdaz?
Ten Podstawowy program Windowsa nie nadaje się do oglądania filmów. A już o odtwarzaniu napisów nie wspominając.
Dlaczego? Ano dlatego, że WMP nie odtwarza napisów!! Wnioskuję więc, że napisy odtwarza ci ffdshow.

Wszystkie nasze napisy dołączane do plików avi są w standardzie micro DVD - są również dopasowane. Każdy (w miarę nowy) stacjonarny odtwarzacz DVD odtworzy je bez problemów. Napisałem "w miarę nowy" bo kilka lat temu były z tym problemy - np. panasonic czytał tylko srt itp - teraz jednak wszystkie już czytają microDVD.

Do odtwarzania na kompie używaj programu subedita. Możesz też spokojnie nagrywac nasze seriale na płytki i odtwarza w stacjonarnych.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Z tego co wiem WMP może odtwarzać napisy, jeśli ma odp plik konfiguracyjny do nich dołączony. Ale nigdy tego nie wypróbowywałem. Dla mnie najlepszy jest AllPlayer wersja 2 test 16 (nowsze mi się nie podobją.)
Obrazek
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

A pro po odtwarzania napisów na DVD mam mały problem -> istnieje sobie kombo (video+DVD) nie pamiętam firmy, które nie lubi nieorginalnych nagrań w przypadku napisów - nie czyta ich, w przypadku lektora - w ogóle wycina dźwięk. Czy można to jakoś obejść? Z tego co sprawdzałam jakiś czas temu w sieci, nie było upgreadu oprogramowania do tego potwora :/ Jest jakaś inna opcja ?
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Kup w Biedronce dvd za 90pln... - na bank będzie Ci czytac wszystkie napisy.
Obrazek When Dreams Come True...
PaulinAna
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: PaulinAna »

ale kasy szkoda, 5 stów piechotą nie chodzi, a reklamacji nie przyjmą tylko dlatego że jakiś napisów nie czyta :)
Na życie pełnią życia zawsze znajdzie się czas :*
Obrazek
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Hmm, co do reklamacji, jeśli pisze w instrukcji że ten model ma czytać napisy i odtwarzać lektora to ma. Jak nie pisze, to faktycznie nie uwzględnią. Skontaktuj się z miejscem gdzie kupowałaś i wypytaj ich na ten temat.
Obrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ