Tak, na to wygląda. Czyli ogólnie już niedługo
Mam nadzieję, że wszystko wypali i przypomnę sobie lata dzieciństwa i tak samo jak kiedyś będę oglądał sobie z przyjemnością nowe perypetie gadającego samochodu :lol:
Tak, na to wygląda. Czyli ogólnie już niedługo :) Mam nadzieję, że wszystko wypali i przypomnę sobie lata dzieciństwa i tak samo jak kiedyś będę oglądał sobie z przyjemnością nowe perypetie gadającego samochodu :lol:
O ile kiedyś nie lubiałem tego serialu o tyle chętnie oglądnę jego nową wersję. Chociaż ciągle nie wiem, czy David Hasselhoff się w nim pojawi (gościnnie czy też w większej roli) bo z tego co czytałem to ciągle trwają negocjacje (albo imdb ma stare informacje) to myślę, że chociaż go nie lubię, to fajnie było by zobaczyć go jeszcze raz w tych "loczkach" i skórze...
Pierwszy odcinek wystawię na pewno (osobno) i jeśli serial będzie ciekawy i fajny to poleci "po odcinku"
O ile kiedyś nie lubiałem tego serialu o tyle chętnie oglądnę jego nową wersję. Chociaż ciągle nie wiem, czy David Hasselhoff się w nim pojawi (gościnnie czy też w większej roli) bo z tego co czytałem to ciągle trwają negocjacje (albo imdb ma stare informacje) to myślę, że chociaż go nie lubię, to fajnie było by zobaczyć go jeszcze raz w tych "loczkach" i skórze... :D
Pierwszy odcinek wystawię na pewno (osobno) i jeśli serial będzie ciekawy i fajny to poleci "po odcinku" :)
Z chęcią obejrzałbym stary serial "Knight Rider". Pamiętam, że kiedy byłem mały to oglądałem chyba tylko 3 seriale: Drużynę A, McGayver-a oraz Knight Rider. Drużynę A mamy już na stronce. Może ktoś skusi się teraz o wstawienie Knight Rider-a
Z chęcią obejrzałbym stary serial "Knight Rider". Pamiętam, że kiedy byłem mały to oglądałem chyba tylko 3 seriale: Drużynę A, McGayver-a oraz Knight Rider. Drużynę A mamy już na stronce. Może ktoś skusi się teraz o wstawienie Knight Rider-a :smile:
Wszyscy z tego co widzę traktują nowego Knight Ridera jako serial, a przecież (o ile się nie mylę) ma to być 2-godzinny film TV (na potrzeby telewizji). By się upewnić sprawdziłem oficjalnego sajta, jako że IMDb w tym przypadku jest bezanadziejnym źródłem (rola David Hasselhoffa jeszcze do wczoraj widniała jako "negocjowana"). Premiera już dziś, czyli u nas jutro.
Aha, śmieszy mnie ta cała sytuacja z głosem KITTa. Poprzedni aktor (jak mu tam było?) nagrał wszystkie swoje wypowiedzi/dialogi itp. Po czym się okazało [teraz uwaga...], że ma on w kontrakcie zakaz dubbingowania samochodów innej marki niż pochodzących ze stacji GM (tym bardziej konkurencyjnego Forda). Jak to przeczytałem, to zrozumiałem po co ktoś kiedyś wymyślił LOLa.
Skończyło się na tym, że naprędce pan X (nadal nie wiem jak mu tam) został zastąpiony przez Val Kilmera.
Wszyscy z tego co widzę traktują nowego Knight Ridera jako serial, a przecież (o ile się nie mylę) ma to być 2-godzinny film TV (na potrzeby telewizji). By się upewnić sprawdziłem oficjalnego sajta, jako że IMDb w tym przypadku jest bezanadziejnym źródłem (rola David Hasselhoffa jeszcze do wczoraj widniała jako "negocjowana"). Premiera już dziś, czyli u nas jutro.
Aha, śmieszy mnie ta cała sytuacja z głosem KITTa. Poprzedni aktor (jak mu tam było?) nagrał wszystkie swoje wypowiedzi/dialogi itp. Po czym się okazało [teraz uwaga...], że ma on w kontrakcie zakaz dubbingowania samochodów innej marki niż pochodzących ze stacji GM (tym bardziej konkurencyjnego Forda). Jak to przeczytałem, to zrozumiałem po co ktoś kiedyś wymyślił LOLa. Skończyło się na tym, że naprędce pan X (nadal nie wiem jak mu tam) został zastąpiony przez Val Kilmera.
Film powiadasz. Szczerze muszę przyznać, żeś mnie tym zaskoczył. Byłem święcie przekonany, że ujrzymy serial, a tutaj nagle mówisz o filmie.
W gruncie rzeczy mi i tak wszystko jedno, bowiem czy to będzie film, czy serial i tak obejrzę nowego Knight Ridera z wielką przyjemnością:)
Added after 3 minutes:
Tak teraz doszło do mnie. A to nie przypadkiem film, ale w formie pilota? Czyli dłuższy tak jakby odcinek, nazywany potem filmem TV, albo filmem DVD (tak jak np. Rising ze Stargate Atlantis, albo Children of God z SG-1), a jak się przyjmie to zaczną kręcić dalej serial. Może w tym sensie na IMDb wstawili tą pozycję nazywając ją "filmem".
Film powiadasz. Szczerze muszę przyznać, żeś mnie tym zaskoczył. Byłem święcie przekonany, że ujrzymy serial, a tutaj nagle mówisz o filmie. W gruncie rzeczy mi i tak wszystko jedno, bowiem czy to będzie film, czy serial i tak obejrzę nowego Knight Ridera z wielką przyjemnością:)
[size=75][color=#999999]Added after 3 minutes:[/color][/size]
Tak teraz doszło do mnie. A to nie przypadkiem film, ale w formie pilota? Czyli dłuższy tak jakby odcinek, nazywany potem filmem TV, albo filmem DVD (tak jak np. Rising ze Stargate Atlantis, albo Children of God z SG-1), a jak się przyjmie to zaczną kręcić dalej serial. Może w tym sensie na IMDb wstawili tą pozycję nazywając ją "filmem".
dziwne, ale ze wszytkich poprzednich newsów można było wywnioskować że to co ma dzisiaj mieć emisje to ma być pilot serialu nowego (zapewne ma trwac 2h) i jak sie spodoba to za jakiś czas (zapewne we wrześniu) ukaże się reszta... no ale przekonamy się jutro co im z tego wyszło, no i może jakoś po newsach się dowiemy co dalej...
w dodatku jak można wyczytać na filmwebie w dzisiejszym newsie
Amerykańskie stacje telewizyjne CBS, ABC, The CW i FOX ogłosiły daty prezentacji swoich jesiennych ramówek.
Wszystkie prezentacje odbędą się w Nowym Jorku. ABC planuje przedstawić nowości programowe 13 maja w Lincoln Center. CBS zorganizuje prezentacje dla reklamodawców 14 maja w Carnegie Hall. Natomiast 15 maja odbędą się prezentacje FOX w New York City Center oraz The CW w Madison Square Garden.
Obecnie jedynie kanał NBC nie ujawnił kiedy ogłosi swoją jesienną ramówkę. Stacja nie podjęła jeszcze decyzji w jakiej formie zamierza ją przedstawić. Rozważanych jest kilka możliwości. Plany NBC poznamy prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
W tym roku istniały obawy, że w związku ze strajkiem scenarzystów prezentacje nadchodzącego sezonu zostaną odwołane.
może to jest też powód dlaczego jest to narazie jako film wymienione... poprostu nie mieli narazie więcej scenariuszy...
dziwne, ale ze wszytkich poprzednich newsów można było wywnioskować że to co ma dzisiaj mieć emisje to ma być pilot serialu nowego (zapewne ma trwac 2h) i jak sie spodoba to za jakiś czas (zapewne we wrześniu) ukaże się reszta... no ale przekonamy się jutro co im z tego wyszło, no i może jakoś po newsach się dowiemy co dalej...
w dodatku jak można wyczytać na filmwebie w dzisiejszym newsie
[quote]Amerykańskie stacje telewizyjne CBS, ABC, The CW i FOX ogłosiły daty prezentacji swoich jesiennych ramówek.
Wszystkie prezentacje odbędą się w Nowym Jorku. ABC planuje przedstawić nowości programowe 13 maja w Lincoln Center. CBS zorganizuje prezentacje dla reklamodawców 14 maja w Carnegie Hall. Natomiast 15 maja odbędą się prezentacje FOX w New York City Center oraz The CW w Madison Square Garden.
[b]Obecnie jedynie kanał NBC nie ujawnił kiedy ogłosi swoją jesienną ramówkę. Stacja nie podjęła jeszcze decyzji w jakiej formie zamierza ją przedstawić. Rozważanych jest kilka możliwości. Plany NBC poznamy prawdopodobnie w przyszłym tygodniu.
W tym roku istniały obawy, że w związku ze strajkiem scenarzystów prezentacje nadchodzącego sezonu zostaną odwołane.[/b][/quote]
może to jest też powód dlaczego jest to narazie jako film wymienione... poprostu nie mieli narazie więcej scenariuszy...
batman2k3 pisze:To jednak nie czytałeś mnie uważnie, bo napisałem że IMDb kompletnie się nie sugeruję. Szukałem tutaj: http://www.nbc.com/Knight_Rider/
Ty też mnie nie przeczytałeś uważnie, bowiem nie powiedziałem nigdzie, że się nimi sugerujesz, tylko napisałem moim zdaniem dlaczego imdb nazwało tę produkcję filmem i porównałem do przypadku Stargate.
[quote="batman2k3"]To jednak nie czytałeś mnie uważnie, bo napisałem że IMDb kompletnie się nie sugeruję. Szukałem tutaj: http://www.nbc.com/Knight_Rider/[/quote]
Ty też mnie nie przeczytałeś uważnie, bowiem nie powiedziałem nigdzie, że się nimi sugerujesz, tylko napisałem moim zdaniem dlaczego imdb nazwało tę produkcję filmem i porównałem do przypadku Stargate.
Pojawil sie pilot i wlasnie zaczynam go sciagac i jak tylko zakoncze ogladanie zdam raport
Z tego co wyczytalem to jezeli obejrzy go wystarczajaca ilosc osob to powstanie serial, wiec jednym slowem mozna go taktowac jako zwiadowce, ktory o ile prezyje przyniesie ze soba inne jednostki
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Pojawil sie pilot i wlasnie zaczynam go sciagac i jak tylko zakoncze ogladanie zdam raport :D Z tego co wyczytalem to jezeli obejrzy go wystarczajaca ilosc osob to powstanie serial, wiec jednym slowem mozna go taktowac jako zwiadowce, ktory o ile prezyje przyniesie ze soba inne jednostki
Ja też już ściągam i czekam na literki
Nie mogę doczekać wieczora, kiedy sobie zasiądę przed monitorkiem i w końcu po wielu latach obejrzę "Nieustraszonego"
Ja też już ściągam i czekam na literki :) Nie mogę doczekać wieczora, kiedy sobie zasiądę przed monitorkiem i w końcu po wielu latach obejrzę "Nieustraszonego" :smile:
No i co o nim sądzicie :-P
Ja jak na razie obejrzałem raz, co prawda połowę nie zrozumiałem bo oglądałem bez napisów ale jakoś przebrnąłem przez niego
Co do samego odcinka (pilota) to humor w niektórych momentach mnie powalał ale fabuła z lekka oklepana :|
Co do nowego autka... hmm efekty specjalne nawet ciekawe (np. jak strzelali z pistoletu w szyby), sam wygląd samochodu jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił chyba mam jakieś przyzwyczajenie do tego dawnego K.I.T.T.a, do tego ten głos jakiś teki biednawy :-P
No nic, nie narzekam bo szybko mi na nim czas zleciał, czy mi się podobał czy nie, jak na razie nie jestem w stanie powiedzieć, obejrzę jeszcze raz go ale z napisami, zrozumiem wtedy więcej o co tam chodzi i wtedy może stwierdzę czy wart jest dalszej uwagi
No i co o nim sądzicie :-P Ja jak na razie obejrzałem raz, co prawda połowę nie zrozumiałem bo oglądałem bez napisów ale jakoś przebrnąłem przez niego :D
Co do samego odcinka (pilota) to humor w niektórych momentach mnie powalał :P ale fabuła z lekka oklepana :|
Co do nowego autka... hmm efekty specjalne nawet ciekawe (np. jak strzelali z pistoletu w szyby), sam wygląd samochodu jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobił chyba mam jakieś przyzwyczajenie do tego dawnego K.I.T.T.a, do tego ten głos jakiś teki biednawy :-P
No nic, nie narzekam bo szybko mi na nim czas zleciał, czy mi się podobał czy nie, jak na razie nie jestem w stanie powiedzieć, obejrzę jeszcze raz go ale z napisami, zrozumiem wtedy więcej o co tam chodzi i wtedy może stwierdzę czy wart jest dalszej uwagi :)
Wlasnie skonczylem ogladac i musze przyznac ze bardzo mi sie podobal.
Yogi twierdzi ze fabula oklepana - a jaka miala byc?
Od poczatku bylo wiadomo ze bedzie koles+samochod i beda starali sie zwalczac zlo, ja bylem na to przygotowany i nie oczekiwalem niczego innego wiec nie rozumie twoich narzekan :roll:
Stara wersja serialu tak wygladala wiec dlaczego nowa mialaby byc inna??
Wracajac do serialu, samochod mi sie podobal nawet bardziej niz oryginalny moze dlatego ze mam zboczenie na punkcie tego samochodu i mialem okazje pojezdzic troche jego starszymi wersjami i jest to przezycie niezapomniane.
Efekty specjalne to juz jak to sie mowi na dwoje babka wrozyla.
Z jednej strony sa te dobre
SPOJLER efekty zmiany samochodu czy tez efekty po postrzale
a z drugiej takie ktore wywolaly usmiech poliowania na mojej twarzy
SPOJLER chociazby sama koncowka filmu gdzie KITT "wyjezdza" z samolotu lecacego nad droga wyglada rownie sztucznie co walka w hangarze w drugiej czesci filmu Blade - po prostu widac ze jest to animacja komputerowa i do tego jeszcze kipeskawa
Kolejna sprawa ktora mi sie wydaje taka srednio pasujaca do klimatu serialu to
SPOJLER agentka FBI ktora jest lesbijka, nijak sie to ma do fabuly (chyba ze zostanie to w przyszlosci rozwiniete) i ogolnie wypada strasznie sztucznie (tym nie mniej dupeczka z niej fajna a i jej kochanka tez niczego sobie :mrgreen: )
Kolejne 2 rzeczy ktore mnie troche rozsmieszyly to
SPOJLER 1.KITT potezny samochod ktory moze podlaczyc sie zdalnie do czego tylko duszaq zapragnie (od kamer ulicznych przez elektroniczny zamek w kasynie az po rzadowe satelity) nie potrafi zablokowac wszystkich mozliwych czestotliwosci kiedy ktos probuje go zhackowac - no sorry ale traci to troche nonsensem.
2.samochod ma tryb autoregeneracji dzieki nanomaszyna ktore sie w nim znajduja a dziala on tylko wtedy kiedy komputer (czyli caly KITT) jest wlaczony, bez tego pupa zbita - niby ok alejest jedno ALE.
Podczas koncowego poscigu kiedy to komputer jest wylaczony glowny bohater taranuje zaciekle auto "zlych" a samochod nei doznaje zadnego widocznego uszczerbku na karoserii.
Druga sprawa to w tym samym poscigu zostaje przestrzelona boczna szyba KITT'a kiedy komputer jest wylaczony co skutkuje jej kompletnym zniszczeniem a po chwili kiedy to komputer zostaje wlaczony szyba w magiczny sposob jest juz naprawiona.
No sorry ale nawet nanomaszyny "z gówna bata nie ukręcą" i ciezko mi w to uwierzyc.
Duzy plus za koncowke serialu kiedy to
SPOJLER pojawia sie oryginalny Michael Knight (David Hasselhof) ktory to okazuje sie byc ojcem glownego bohatera (co bylo do przewidzenia juz mniej wiecej w polowie filmu jednak milo bylo go zobaczyc)
Mimo sporej ilosci narzekan z mojej strony i zastrzezen bawilem sie przy tym odcinku przednie i z wielka checia powitam caly serial o ile takowy powstanie.
W miedzyczasie wygrzebalem z szafki plytki z oryginalna wersja Knight Ridera i zamierzam zrobic sobie maraton po kolei przez wszystkie 4 sezony :mrgreen:
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Wlasnie skonczylem ogladac i musze przyznac ze bardzo mi sie podobal. Yogi twierdzi ze fabula oklepana - a jaka miala byc? Od poczatku bylo wiadomo ze bedzie koles+samochod i beda starali sie zwalczac zlo, ja bylem na to przygotowany i nie oczekiwalem niczego innego wiec nie rozumie twoich narzekan :roll: Stara wersja serialu tak wygladala wiec dlaczego nowa mialaby byc inna?? Wracajac do serialu, samochod mi sie podobal nawet bardziej niz oryginalny moze dlatego ze mam zboczenie na punkcie tego samochodu i mialem okazje pojezdzic troche jego starszymi wersjami i jest to przezycie niezapomniane. Efekty specjalne to juz jak to sie mowi na dwoje babka wrozyla. Z jednej strony sa te dobre SPOJLER [color=white]efekty zmiany samochodu czy tez efekty po postrzale[/color] a z drugiej takie ktore wywolaly usmiech poliowania na mojej twarzy SPOJLER [color=white]chociazby sama koncowka filmu gdzie KITT "wyjezdza" z samolotu lecacego nad droga wyglada rownie sztucznie co walka w hangarze w drugiej czesci filmu Blade - po prostu widac ze jest to animacja komputerowa i do tego jeszcze kipeskawa[/color] Kolejna sprawa ktora mi sie wydaje taka srednio pasujaca do klimatu serialu to SPOJLER [color=white]agentka FBI ktora jest lesbijka, nijak sie to ma do fabuly (chyba ze zostanie to w przyszlosci rozwiniete) i ogolnie wypada strasznie sztucznie (tym nie mniej dupeczka z niej fajna a i jej kochanka tez niczego sobie :mrgreen: )[/color]
Kolejne 2 rzeczy ktore mnie troche rozsmieszyly to SPOJLER [color=white]1.KITT potezny samochod ktory moze podlaczyc sie zdalnie do czego tylko duszaq zapragnie (od kamer ulicznych przez elektroniczny zamek w kasynie az po rzadowe satelity) nie potrafi zablokowac wszystkich mozliwych czestotliwosci kiedy ktos probuje go zhackowac - no sorry ale traci to troche nonsensem. 2.samochod ma tryb autoregeneracji dzieki nanomaszyna ktore sie w nim znajduja a dziala on tylko wtedy kiedy komputer (czyli caly KITT) jest wlaczony, bez tego pupa zbita - niby ok alejest jedno ALE. Podczas koncowego poscigu kiedy to komputer jest wylaczony glowny bohater taranuje zaciekle auto "zlych" a samochod nei doznaje zadnego widocznego uszczerbku na karoserii. Druga sprawa to w tym samym poscigu zostaje przestrzelona boczna szyba KITT'a kiedy komputer jest wylaczony co skutkuje jej kompletnym zniszczeniem a po chwili kiedy to komputer zostaje wlaczony szyba w magiczny sposob jest juz naprawiona. No sorry ale nawet nanomaszyny "z gówna bata nie ukręcą" i ciezko mi w to uwierzyc.[/color]
Duzy plus za koncowke serialu kiedy to SPOJLER [color=white]pojawia sie oryginalny Michael Knight (David Hasselhof) ktory to okazuje sie byc ojcem glownego bohatera (co bylo do przewidzenia juz mniej wiecej w polowie filmu jednak milo bylo go zobaczyc)[/color]
Mimo sporej ilosci narzekan z mojej strony i zastrzezen bawilem sie przy tym odcinku przednie i z wielka checia powitam caly serial o ile takowy powstanie. W miedzyczasie wygrzebalem z szafki plytki z oryginalna wersja Knight Ridera i zamierzam zrobic sobie maraton po kolei przez wszystkie 4 sezony :mrgreen:
hmm, ja oryginalnego Knight Ridera nienawidziłem, ze względu na Hasselhofa którego niecierpie, lecz jak pojawiły się pierwsze wzmianki o tym serialu zacząłem uważnie śledzić newsy. Co mnie cieszyło to fakt, że fabuła dzieje się teraz i Hasselhof nie będzie głównym bohaterem, a nawet może się nie pojawi, a jeśli już to jako drugoplanowa postać najwyżej.
Pilot mi się spodobał i chciałbym zobaczyć cały serial w ramówce NBC od września , co przy dużej oglądalności pilota jest raczej bardzo prawdopodobne.
Zgadzam się @fluid , że pojawiają sie pewne niedorzeczności (typu ta szyba czy hackowanie) ale mimo to ogląda się fajnie, więc ja nie narzekam.
Aha, i podzielam twoje zdanie o agentce FBi- lesbijce , tzn niezbyt potrzebny szczegół, ale można na niej oko zawiesić, i jej partnerke też
Zobaczymy czy stacji spodobały się wyniki oglądalności i co postanowi
hmm, ja oryginalnego Knight Ridera nienawidziłem, ze względu na Hasselhofa którego niecierpie, lecz jak pojawiły się pierwsze wzmianki o tym serialu zacząłem uważnie śledzić newsy. Co mnie cieszyło to fakt, że fabuła dzieje się teraz i Hasselhof nie będzie głównym bohaterem, a nawet może się nie pojawi, a jeśli już to jako drugoplanowa postać najwyżej. Pilot mi się spodobał i chciałbym zobaczyć cały serial w ramówce NBC od września :), co przy dużej oglądalności pilota jest raczej bardzo prawdopodobne.
Zgadzam się @fluid , że pojawiają sie pewne niedorzeczności (typu ta szyba czy hackowanie) ale mimo to ogląda się fajnie, więc ja nie narzekam. Aha, i podzielam twoje zdanie o agentce FBi- lesbijce , tzn niezbyt potrzebny szczegół, ale można na niej oko zawiesić, i jej partnerke też :D
Zobaczymy czy stacji spodobały się wyniki oglądalności i co postanowi
Oglądnąłem, może trochę skrótowo. Nie przypadł mi do gustu, poprawili trochę grafikę, głos samochodu zupełnie nie dopasowany. Raczej skończę oglądać na pilocie no chyba, że będzie sporo pozytywnych opinii w przyszłości, to skuszę sie na całą serię na raz.
Oglądnąłem, może trochę skrótowo. Nie przypadł mi do gustu, poprawili trochę grafikę, głos samochodu zupełnie nie dopasowany. Raczej skończę oglądać na pilocie no chyba, że będzie sporo pozytywnych opinii w przyszłości, to skuszę sie na całą serię na raz.