Inside, The

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Widzę, że złapałaś bakcyla ana...
Niestety czasem o zdjęciu z anteny danego serialu decydują rzeczy, które przeczą zdrowemu rozsądkowi ale tak się niestety czasem dzieje i nic na to nie poradzimy...
Szkoda.
Obrazek When Dreams Come True...
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

O tak, szkoda :smt099
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Lubię tego typu seriale i szkoda, że powstał tylko jeden sezon. Miał całkiem duży potencjał. Oglądam Criminal Minds, ale przypadki w The Inside i ta cała mroczna otoczka, bez porównania ;)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie!
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Może jeszcze nie jest za późno na napisanie petycji :roll: hehe :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Jakby co, masz mój głos ;)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Obejrzałam ostatni odcinek i niedosyt został, pozostanie pewnie na długo.. :roll:
ana81 pisze:Jakby co, masz mój głos ;)
Dobra, to mamy dwa. Ktoś jeszcze? :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Eh, najgorsze, że FOX raczej nie wróci już do serialu z 2005 :cry:
ale, lubie_kiedy, tak jak deklarowałam, jestem z Tobą :-]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Petycje nigdy nic nie dają - chyba, że są akurat zgodne z polityką danej stacji.
Ramówką rządzi pieniądz.
Obrazek When Dreams Come True...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Petycja to taki mały żarcik. Wiadomo, że do serialu nie wrócą. Ale dla każdego kto lubi klimaty kryminalne to pozycja obowiązkowa ;)

ana81, dzięki wsparcie. Widzę po stopce, że lubimy podobne klimaty :D
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Jak ktoś chce bardziej wejść w temat, to zapraszam na forum Koła Naukowego Psychologii Kryminalnej. Ostatnio nawet ćwiczymy profilowanie, na podstawie spraw z naszego podwórka :-]

Added after 6 hours 19 minutes:

W sumie, to przypadkowo dowiedziałam się o tym serialu. Może są jeszcze jakieś o podobnej tematyce, które polecacie?
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki, z opisu zapowiada się ciekawie, teraz tylko znaleźć to w necie :grin:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Już dawno to proponowałem, jest tylko jeden malutki problem - nie ma napisów :( Choć z drugiej strony, skoro jest grupa tłumacząca ... :)
ana81
Wskaż do odpowiedzi

to do kogo trzeba kierować petycję? :smt047

Added after 38 seconds:

bo ja już się nakręciłam i nie odpuszczę :pirat:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Do asd, bo on szefuje. Ale można lobbować u innych, tych oznaczonych na zielono, co lubią taką tematykę :)
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

http://peb.pl/seriale/138645-rapidshare ... 2-3-a.html no tu masz wszystkie sezony, a na napisy.info sa napisy do 6 pierwsdzych odcinkow
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No to już coś jest na początek :) Może by choć jeden sezon się udało zmontować, a to zawsze lepsze, niż nic :) Tak czy siak, biorę się za oglądanie tych sześciu :)

Obejrzałem pierwszy odcinek. Zgrabna czołówka, specyficzne, acz interesujące motywy muzyczne (nie ma takich teraz, muzyka obecnie raczej schodzi na drugi plan, jest tłem, tu się wybija, niekiedy stając się wręcz "głównym bohaterem" sceny; zresztą każdy, kto obejrzy epizod, od razu powinien usłyszeć różnicę między obecnymi serialami a tym; nawet tłumacz, autor napisów - czasami zaznacza: "fajna muzyka" :) ), stereotypowi, lecz dający się lubić bohaterowie, no i sprawy kryminalne... Serial ten zaczął się w roku 1996, "The Inside" i "Criminal Minds" to rok 2005. Nie da się ukryć, że oba, a zwłaszcza ten drugi, który oglądamy cały czas, sporo mu zawdzięczają. Rok 1996 to czas odległy o 13 lat - i to daje się odczuć, ale nie w sensie negatywnym - inne stroje, kolory, "gdzie są telefony komórkowe na każdym kroku?", sprzęt komputerowy jakby nie ten, co dziś, sposób filmowania, wspomniana już muzyka - specyficzny klimat, aura, nazwijcie to, jak chcecie - ale bardzo szybko się to "kupuje" z całym dobrodziejstwem inwentarza. Myślę, że warto iść dalej :)

A, dla uważnych widzów, w pierwszym odcinku pojawia się ładny - wręcz dosłowny - cytat z "Milczenia owiec" :)

Ha, wiedziałem, że już ten serial proponowałem - http://tvshows.i365.pl/viewtopic.php?t=368 - więc o serialu pisać teraz tu i już :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Odnośnie The Inside: właśnie obejrzałem cały sezon i muszę powiedzieć, że jest naprawdę wciągający (prawie bym obejrzał wszystkie odcinki w 1 dzień). Najbardziej podobały mi się poszczególne zbrodnie - oryginalne, pokręcone, mroczne, ale (na swój sposób) logiczne.

Dziwie się, że nikt nie zwrócił szczególnej uwagi na finałowy odcinek, który w moim odczuciu odstaje od reszty, jest po prostu słaby.
Spoiler:
Mógłbym się też przyczepić do aktorki grającej główną postać (jakoś ona mi nie pasuje do tej roli), ale dość szybko się do niej przyzwyczaiłem, więc nie jest źle. Ogólnie - dobry serial, warto go sprawdzić.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ