Touch
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Touch
Niemożliwe żeby system opieki w stanach tak wyglądał - producenci raczej po prostu nie przyłożyli się do tematu bo to chyba tylko takie tło miało być i pretekst całej historii.

-
Wskaż do odpowiedzi
ja tez oglądam bo jak bym mogła nie oglądać Kifera
serial wcale nie jest taki zły 

Spoiler:

-
Wskaż do odpowiedzi
No i koniec sezonu, nawet nienajgorszy - może z tego coś być dalej, a choć mgliste są te idee Tima Kringa, to jednak oglądało się to wszystko całkiem przyjemnie 
I ta ostatnia scena - w sumie na nią się czekało - ale jednak robi wrażenie, choć ckliwa
-- 10.02.2013 21:14 --
Tak dla przypomnienia - ruszył właśnie drugi sezon

I ta ostatnia scena - w sumie na nią się czekało - ale jednak robi wrażenie, choć ckliwa

-- 10.02.2013 21:14 --
Tak dla przypomnienia - ruszył właśnie drugi sezon

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
No właśnie widzę... Ale przypomniałem sobie, że przestałem go oglądać gdzieś tak w połowie pierwszego sezonu a i z tego co widzę to serial niezbyt porywa...

-
Wskaż do odpowiedzi
Nowy sezon rozpoczął się całkiem nieźle
Ciekawa nowa postać mordercy (i jego motywacje), wyraźny główny wątek, bez nieustannego skakania po oddzielnych historiach (pewnie później będzie inaczej..), ogólnie jest dość wciągająco
Oczywiście, byłoby super, gdybyśmy nie poznali możliwości aparatu fotograficznego w komórce, który robi zdjęcia z ogromnej odległości przy wielkim powiększeniu bez straty jakości
Ale generalnie, póki co, warto 
-- 24.03.2013 22:46 --
Dobrze byłoby wiedzieć, co zadecydowało o tym, że pierwszy sezon był totalnym proceduralem, raz lepszym, raz gorszym, z przewagą tego drugiego. A drugi sezon jest od początku spójną, rozpisaną na odcinki historią, którą ogląda się o niebo lepiej niż wszystko, co było wcześniej. Gdyby ten serial wyglądał tak od początku, to pewnie nie walczyłby teraz o przetrwanie. Nie, nie będę żałował, gdy dostanie cancela, tylko zastanawia mnie, dlaczego ktoś nie pomyślał o tym wcześniej, przecież co by nie mówić o Amerykanach, to mózgi scenariuszowe potrafią mieć naprawdę niezłe - i co? tym razem zabrakło? Szkoda, bo akurat ostatnie odcinki - w tym najnowszy - naprawdę trzymają w napięciu, sporo się dzieje, a przy tym pewne rozwiązania są choć trochę oryginalne - choćby ostatnia scena ósmego epizodu - no przecież gdyby tak było od początku, to mielibyśmy zupełnie inny serial
Totalnie tego nie rozumiem 

-- 24.03.2013 22:46 --
Dobrze byłoby wiedzieć, co zadecydowało o tym, że pierwszy sezon był totalnym proceduralem, raz lepszym, raz gorszym, z przewagą tego drugiego. A drugi sezon jest od początku spójną, rozpisaną na odcinki historią, którą ogląda się o niebo lepiej niż wszystko, co było wcześniej. Gdyby ten serial wyglądał tak od początku, to pewnie nie walczyłby teraz o przetrwanie. Nie, nie będę żałował, gdy dostanie cancela, tylko zastanawia mnie, dlaczego ktoś nie pomyślał o tym wcześniej, przecież co by nie mówić o Amerykanach, to mózgi scenariuszowe potrafią mieć naprawdę niezłe - i co? tym razem zabrakło? Szkoda, bo akurat ostatnie odcinki - w tym najnowszy - naprawdę trzymają w napięciu, sporo się dzieje, a przy tym pewne rozwiązania są choć trochę oryginalne - choćby ostatnia scena ósmego epizodu - no przecież gdyby tak było od początku, to mielibyśmy zupełnie inny serial

-
Wskaż do odpowiedzi
Serial rozkręcił i to fantastycznie. Wciągnęłam się w historię z mordercą i pozostałymi 36 - sprawiedliwymi. Serial stał się mroczniejszy coraz więcej osób ginie i sznur zaciska sie na gardle Kiffera.Już nie mogę sie doczekać dzisiejszego odcinka.
-
Wskaż do odpowiedzi
Za tydzień ostatni odcinek, chyba już serialu, bo stale się mówi o cancelu. Myślę, że z czasem będzie to przykład produkcji, o której będzie mowa na uczelniach medialnych. Już to pisałem, ale nadal zachodzę w głowę, jak to się stało, że nie zaczęto tak od razu, nie opowiedziano spójnej historii, tylko zaserwowano widzom średniawy procedural. A obecnie, przed finałem, mamy spójną, przy całej fantastyczności dość logiczną i ciekawą historię o 36 sprawiedliwych, plus zawsze fajne wątki matematyczno-symboliczne. A przy tym są emocje, bardzo fajne postaci tych dzieciaków, nawet Kiefer bardziej przypomina dynamicznego kolesia z "24", który i przywalić umie, i wydrzeć ryja, a przy tym jest w stanie zrobić wszystko dla swojego syna. Nie będzie mi szkoda, że serial zostanie przerwany, zwłaszcza, jeśli ostatni odcinek będzie jakoś sensownie zamykał całą historię. A jeśli będzie trwał dalej, też fajnie, szkoda, że tylu widzów odeszło od serialu, przez wzgląd na pierwszy sezon.
-
Wskaż do odpowiedzi
Finał za nami. Bardzo fajny, doprowadził trochę spraw - tych powiedzmy "ziemskich" - do końca, co cieszy. Najciekawsze jednak zostało nie wyjaśnione, czyli sekwencja, 36, choć trochę nowej wiedzy przybyło, więc nie obraziłbym się na jeszcze jeden sezon, gdyż obsesje twórcy serialu, Tima Kringa, mają jednak jakąś siłę przyciągania
Pewnie to pożegnanie z serialem, nie jakieś smutne, bo aż takie dobry to nie był, ale też nie żałuję czasu spędzonego z tymi 13 odcinkami drugiego sezonu 

Oceń ten serial