Udało mi się wydostać napisy angielskie za pomoca mp4box. Plik BBC edited to napisy dla wersji skróconej - twoje napisy są zsynchronizowane do tej wersji. Pozostałe 2 pliki to napisy dla dwóch osobnych odcinków. Mam nadzieję że łatwiej będzie pracować na podstawie już istniejących napisów angielskich.
http://www.mediafire.com/download/8ln5w ... elskie.zip
I, Claudius - napisy
-
- witam
- youtube Warszawa
- sindar
- Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: I, Claudius - napisy
Dzięki 
Aczkolwiek w tzw. "międzyczasie" udało mi się znaleźć angielskie napisy do tych 2 odcinków unedited.
Pierwszy już mam dotłumaczony i zsynchronizowany, coś tam też lekko poprawiłem w tekście, który mi zgrzytał.
W wolnej chwili zrobię to z tym drugim.
Lekko synchronizację bodajże 9 odcinka też poprawiłem.
Jak skończę ten drugi odcinek unedited, wypuszczę całą osobną paczkę z napisami dla tej wersji jubileuszowej.

Aczkolwiek w tzw. "międzyczasie" udało mi się znaleźć angielskie napisy do tych 2 odcinków unedited.
Pierwszy już mam dotłumaczony i zsynchronizowany, coś tam też lekko poprawiłem w tekście, który mi zgrzytał.
W wolnej chwili zrobię to z tym drugim.
Lekko synchronizację bodajże 9 odcinka też poprawiłem.
Jak skończę ten drugi odcinek unedited, wypuszczę całą osobną paczkę z napisami dla tej wersji jubileuszowej.
- sindar
- Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Re: I, Claudius - napisy
Przygotowałem paczki z napisami dla rocznicowego wydania serialu Ja Klaudiusz - I, Claudius 35th Anniversary Remastered.
Ciekawostką jest fakt, że pierwszy odcinek serialu można oglądać wariantowo:
1. w wersji znanej w Polsce - podwójnego odcinka (oznaczony 01), do którego jakiś czas temu udostępniłem napisy.
2. w wersji pierwotnej, gdzie zamiast podwójnego odcinka, były 2 odrębne odcinki (napisy są oznaczone jako 01a oraz 01b).
Wersje nieznacznie różnią się od siebie - szczególnie odcinek 01a jest nieco dłuższą wersją tego, co mogliśmy oglądać w wariancie 01.
Miłego oglądania
Ciekawostką jest fakt, że pierwszy odcinek serialu można oglądać wariantowo:
1. w wersji znanej w Polsce - podwójnego odcinka (oznaczony 01), do którego jakiś czas temu udostępniłem napisy.
2. w wersji pierwotnej, gdzie zamiast podwójnego odcinka, były 2 odrębne odcinki (napisy są oznaczone jako 01a oraz 01b).
Wersje nieznacznie różnią się od siebie - szczególnie odcinek 01a jest nieco dłuższą wersją tego, co mogliśmy oglądać w wariancie 01.
Miłego oglądania

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Oceń ten serial