Ozark [Netflix]
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Re: Ozark [Netflix]
Drugi sezon o wiele mi sie bardziej dluzyl niz pierwszy, praktycznie calosc obejrzalam do prasowania lub gotowania obiadu 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Wraca 27,03.
-
Macmax40
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Ulubiony Serial: Rodzina Soprano
Bardzo ciekawe o czym będzie 3 sezon? - cóż za historie stworzą scenarzyści?, takie przeciąganie seriali, w których skończyła się magia i dobre pomysły jest złym pomysłem.
-
dendrocopos
Wskaż do odpowiedzi - znam się
- Ulubiony Serial: The Office (USA)
- Grupa: The Queen
Ozark [Netflix]
a kolejny sezon już 21go stycznia
-
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
Ozark [Netflix]
21 Stycznia 1959 – ZSRR przekazał Polsce stację polarną Oazis w Antarktyce. Otrzymała nazwę Stacja im. A.B. Dobrowolskiego. 

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Ozark [Netflix]
Serial, który niedawno nadrobiłem po dość długim leżakowaniu.
Faktycznie jest to jedna z ciekawszych produkcji na netflixie, więcej takich, poproszę.
Kojarzy mi się jako taki mix Breaking Bad ze względu na tematykę (często porównywane) oraz The Americans ze względu na kwestie rodzinne. Na razie dostaliśmy połowę finałowego - 4 sezonu - zdecydowanie zmierza on ku końcowi.
I słusznie, bo w kontraście do wcześniejszych sezonów zaczyna być czuć spadek formy, zaczynają mnie denerwować niektóre postaci w kontekście realizmu i wiarygodności. Weźmy nową postać Javiera Elizonndro Nie miałby czasu. To samo z prezeską farmaceutycznej firmy...
No ale nie będę dalej narzekał. Czekam na resztę tej opowieści.
Faktycznie jest to jedna z ciekawszych produkcji na netflixie, więcej takich, poproszę.
Kojarzy mi się jako taki mix Breaking Bad ze względu na tematykę (często porównywane) oraz The Americans ze względu na kwestie rodzinne. Na razie dostaliśmy połowę finałowego - 4 sezonu - zdecydowanie zmierza on ku końcowi.
I słusznie, bo w kontraście do wcześniejszych sezonów zaczyna być czuć spadek formy, zaczynają mnie denerwować niektóre postaci w kontekście realizmu i wiarygodności. Weźmy nową postać Javiera Elizonndro
► Pokaż Spoiler
No ale nie będę dalej narzekał. Czekam na resztę tej opowieści.
-
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
Ozark [Netflix]
Javiera Elizonndro bardzo dobrze ze sie pojawil ... koncowka 4 sezonu bardzo dobra.
serial z dobrymi wszystkimi sezonami co sie rzadko zdarza ... wiekszosc seriali ma nierowne sezony.
dobrze , ze idzie ku koncowi

serial z dobrymi wszystkimi sezonami co sie rzadko zdarza ... wiekszosc seriali ma nierowne sezony.
dobrze , ze idzie ku koncowi

-
sindar
-
Expert
Ozark [Netflix]
Resztę sezonu zobaczymy w kwietniu.
-
dendrocopos
Wskaż do odpowiedzi - znam się
- Ulubiony Serial: The Office (USA)
- Grupa: The Queen
Ozark [Netflix]
jak dla mnie końcówka - dramat
W 4tym sezonie za dużo udawanej psychologii przestępcy, te 14ście odcinków można zmieścić w 8miu. Ruth Langmore wypada jako tako.

-
Skalpel
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
- Ulubiony Serial: The Sopranos
- Kontakt:
Ozark [Netflix]
Ja jestem zadowolony
całokształt oceniam na mocne 8/10

-
sindar
-
Expert
Ozark [Netflix]
Jestem rozczarowany końcówką, sam porównywałem Ozark do Breaking Bad czy Better Call Saul, ale w końcówce tych porównań nie wytrzymało (kontrast tym większy, tym bardziej, że BCS obecnie jest na antenie - jakże w pamięci zostaje 3 odcinek).
Może i samo zakończenie jest ok, ale jak to poprowadzono... Jakaś masa w sumie niewiele wnoszących wątków, zgadzam się z dendrocoposem z tą psychologią, właściwie przyłapałem się, że momentami coraz częściej zerkałem na zegarek, prawie w ogóle mnie to nie trzymało w napięciu. Łącznie z ostatnim odcinkiem, gdzie wszystko szybciutko pozamiatano, ale odbyło się to jakoś bez emocji...
I niech mi ktoś powie po co był ten wątek z
A to nie jedyny idiotyczny wątek.
Podsumowując, spodziewałem się w finale po początkowych sezonach o wiele więcej, a tak z dużej chmury mały deszcz.
Jak to jakoś z Netflixem generalnie bywa ostatnio.
I jedynie się cieszę (i zarazem żałuję), że przed nami finał BCS, na który dopiero zacieram paluszki...
Może i samo zakończenie jest ok, ale jak to poprowadzono... Jakaś masa w sumie niewiele wnoszących wątków, zgadzam się z dendrocoposem z tą psychologią, właściwie przyłapałem się, że momentami coraz częściej zerkałem na zegarek, prawie w ogóle mnie to nie trzymało w napięciu. Łącznie z ostatnim odcinkiem, gdzie wszystko szybciutko pozamiatano, ale odbyło się to jakoś bez emocji...
I niech mi ktoś powie po co był ten wątek z
► Pokaż Spoiler
► Pokaż Spoiler
Jak to jakoś z Netflixem generalnie bywa ostatnio.
I jedynie się cieszę (i zarazem żałuję), że przed nami finał BCS, na który dopiero zacieram paluszki...
Oceń ten serial