Britannia [Sky Atlantic/ Amazon]

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
mr.hydro
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa

W.BRYTANIA Re: Britannia [Sky Atlantic/ Amazon]

Post autor: mr.hydro »

mała ciekawostka z lutego tego roku. Archeolodzy znaleźli rękawice bokserskie z okresu .... meldunku Rzymian na terenie dzisiejszej Anglii. Odkrycia dokonano na stanowisku Vindolanda ..był tam niewielki rzymski fort zbudowany około 85 roku n.e. Na zdjęciu nie wyglądają jak współczesne rękawice bokserskie. A armii rzymskiej boks był popularny ..wzmacniał charakter, bitność i wytrzymałość na urazy. :P

obrazek
obrazek

Więcje informacji http://www.ancient-origins.net/news-his ... uke-021835
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Tak bez rozgłosu drugi sezon Britannii "wjechał" na HBO GO...
Britannia to chyba takie moje guilty pleasure - oglądam ten serial z czystą przyjemnością, po obejrzeniu drugiego sezonu w sumie mógłbym skopiować opinię z pierwszego sezonu. :D
Nie jest to serial wybitny, ale jako fantasy daje radę.
Jedno wybija się w nim zdecydowanie ponad przeciętność - postać Aulusa, odgrywana przez Davida Morriseya.
Polecam tym, którzy lubią fantasy i nie będą w tym serialu szukali nadmiernej historyczności. ;)

Pozostaje teraz czekać na info o zamówieniu 3 sezonu serialu. :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Amaon wycofał się z tej produkcji, ale Sky stanęło na wysokości zadania i jednak zamówiło 3 sezon Brytanii.
Produkcja jest planowana raczej na drugą połowę roku, zatem zobaczymy go pewnie dopiero w 2021.
Awatar użytkownika
primavera
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: primavera »

teraz Britannia ma już 3 sezon, mam bardzo mieszane uczucia co do tego serialu ale go nie skreślam zupełnie
“Jesus, Mary and Joseph and the wee donkey, can we just move this thing along before it drives us all round the bloody bend?”
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

O, jest już dostępny? Dalej HBO czy Amazon tym razem, skoro zmiana wśród producentów zaszła?
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

Na HBO jest już całość. Tym razem 8 odcinków.
Dowiadujemy się więcej o przeszłości Aulusa i dostaliśmy nowe postaci z nim związane, mocno wpływające na przebieg wydarzeń, przy których ta dotąd demoniczna postać Aulusa staje się "chłopcem do bicia".
Ogląda mi się to dalej bardzo dobrze, jedynie zaczyna mnie nieco niepokoić scenariusz przez coraz większe eksponowanie wątków związanych z pewnym bliskowschodnim bóstwem... No i ten wizerunek Lokki w wizjach,
► Pokaż Spoiler
Nie pasuje mi ten kierunek i możliwe jego implikacje, wszak to dopiero 43 r.n.e.
Również Cait bardziej mi w tym sezonie przypomina zbuntowaną nastolatkę niż zbawczynię, szczęściem Divis nadal pozostaje sobą.
Oglądam dalej, zobaczymy jak nam sezon się rozwinie.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ