Star Trek: Picard [CBS All Access]
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
Wydaje mi się, że 2 odcinek lepszy niż premiera. Zrzucono nam bombę na głowę choć można było ją przewidzieć już w 1 odcinku. Na koniec odcinka mamy kolejny strzał, jeszcze lepszy dla mnie . Wyjaśnia się powoli sytuacja z nieznajomym statkiem, na razie wątek Rafi wydaje się poboczny ale w kolejnym odcinku nabierze rumieńców. Na ekranie czuć chemię aktorów i efekty wyglądają na dobrym poziomie. Mówiąc krótko jest dobrze a nawet lepiej.
► Pokaż Spoiler
► Pokaż Spoiler
-
-
seriale znam jak kieszeń
Po 3 odcinku dalej jest bardzo dobrze Odkrywają się przed nami nowe ale czy już prawdziwe strony konfliktu. Tym razem Riker gra rozważnego kapitana a Picard porywczego pierwszego oficera. Wątek drugi - Rafi i partner również zaczyna nabierać rumieńców. Ten trzeci sezon jest na prawdę godny polecenia.
► Pokaż Spoiler
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Z lekką obawą po poprzednim sezonie zacząłem oglądać... i jest naprawdę dobrze.
Tak powinno być od początku z tym serialem, choć jedno mnie martwi, wciąż mają czas, by ten sezon Picarda też zepsuć.
Tak powinno być od początku z tym serialem, choć jedno mnie martwi, wciąż mają czas, by ten sezon Picarda też zepsuć.

-
-
seriale znam jak kieszeń
5 odcinek to trochę zwolnienie akcji ale 6 odcinek to dla mnie prawdziwy majstersztyk. Na prawdę warto obejrzeć finałowy sezon Picarda. Mamy mnóstwo nawiązań do ST The next Generation ale nie tylko. Akcja cały czas rozwojowa wprowadzane są stare/nowe postaci. Jak dla mnie wszystko logicznie jest rozwiązywane.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Na prawdę dobry 7 odcinek mimo braku fajerwerków w kosmosie. Akcja w dalszym ciągu się rozwija i dalej nie mamy pewności co szykują nam złoczyńcy na zbliżający się wielkimi krokami jubileusz Floty. Dalej nie wiemy kim tak na prawdę jest a pełni kluczową rolę w planie . Już niewiele odcinków pozostało do końca i jak na razie jest to godne pożegnanie Picarda i całej starej załogi USS Enterprise. Zachęcam do oglądania.
► Pokaż Spoiler
► Pokaż Spoiler
-
sindar
-
Expert
Naprawdę bardzo udany sezon, tym bardziej szkoda dwóch pierwszych sezonów Picarda, że tak się w szwach rozchodziły.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Odcinek 8 nieco przegadany ale wydaje się być solidnym przygotowaniem pod czekające nas finałowe epizody. Ale trochę akcji też się w tym odcinku zmieściło i akcja posuwa się do przodu. Załoga TNG w komplecie, wkrótce dowiemy się co kryje się za czerwonymi drzwiami. Nadchodzi ostateczne rozstrzygnięcie. Na prawdę warto oglądać ten sezon.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Odcinek 9 to już fanserwis pełną gębą i wcale mi to nie przeszkadza. Stary wróg wraca w przymierzu z tymi, których do tej pory uznawaliśmy za wrogów. Ostatnie minuty to klimat nostalgii ale i napięcia jak załoga po raz kolejny ma uratować świat. Finał zapowiada się niesamowicie aż szkoda, że serial się kończy. Jedyna obawa to jak rozwiążą wszystkie wątki w jednym odcinku, oby wszystko zostało sensownie i logicznie wytłumaczone.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać. Bardzo dobre zakończenie serialu i godne zakończenie dla całej załogi TNG. Szkoda, że ten sezon dobiegł końca. Polecam wszystkim zdecydowanie najlepszy ze wszystkich 3 sezonów Picarda.
-
sindar
-
Expert
Obejrzane, zgadza się, końcówka to fanserwis, ale to wcale nie przeszkadza, było to godne pożegnanie z Picardem. Szkoda tylko, że pierwsze dwa sezony nie sprostały wyzwaniu.
Tak z ciekawości i dla odświeżenia zapuściłem sobie pierwszy (podwójny) odcinek ST NG, pomijając już wiek bohaterów, ależ w serialach zaszła epokowa zmiana...
Tak z ciekawości i dla odświeżenia zapuściłem sobie pierwszy (podwójny) odcinek ST NG, pomijając już wiek bohaterów, ależ w serialach zaszła epokowa zmiana...
-
-
seriale znam jak kieszeń
Pozostaje mieć nadzieję, że godnie pożegnają się z Discovery. Czekamy teraz na 2 sezon Strange New Worlds. Bardzo też do gustu przypadły mi animowane serie ST Lower Decks i Prodigy. Może tematyka banalna ale jako guilty pleasure lub odmóżdżenie po ciężkim dniu fantastycznie się sprawdzały.
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Przestałem na to liczyć, oglądając czwarty sezon, który miał więcej zapychaczy niż fabuły i podejrzewam, że i tak będzie w finałowym sezonie. Chciałbym się mylić, ale nie mam złudzeń.duzybumcyk pisze: 24 kwietnia 2023, 20:09 Pozostaje mieć nadzieję, że godnie pożegnają się z Discovery.
Oceń ten serial