Doctor Who
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Doctor Who
Dziewiąty sezon jak na ten moment jest dużo lepszy od ósmego, choć zdarzyły mu się słabsze epizody, to jednak trzyma dobry poziom.
Dziewiąty Doktor jest fajnie rozwijany i właściwie w każdym odcinku jest jakaś scena, która świetnie ukazuje jego charakter, co nieraz potrafi zaskoczyć, bo tego po Dwunastym się spodziewałem. Zwłaszcza po ostatnim odcinku, gdzie miał świetne dialogi z Osgood.
Trochę szkoda,że postać Missy, gdzieś zniknęła, bo to bardzo barwna postać, która co prawda wprowadza trochę zamętu, ale wpływa pozytywnie na jakość serialu.
Jakoś też na razie nie zaznaczono jakiegoś wątku głównego, który był dość wyraźny w poprzednich sezonach. Ale może okaże się że jednak jest inaczej:)
Dziewiąty Doktor jest fajnie rozwijany i właściwie w każdym odcinku jest jakaś scena, która świetnie ukazuje jego charakter, co nieraz potrafi zaskoczyć, bo tego po Dwunastym się spodziewałem. Zwłaszcza po ostatnim odcinku, gdzie miał świetne dialogi z Osgood.
Trochę szkoda,że postać Missy, gdzieś zniknęła, bo to bardzo barwna postać, która co prawda wprowadza trochę zamętu, ale wpływa pozytywnie na jakość serialu.
Jakoś też na razie nie zaznaczono jakiegoś wątku głównego, który był dość wyraźny w poprzednich sezonach. Ale może okaże się że jednak jest inaczej:)
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
No i chyba za wcześnie pochwaliłem dziewiąty sezon, bo epizod 9x09 to istny koszmar, a tytuł wydaje się dość ironiczny.
Zero gry aktorskiej.Główni bohaterowie "jadą na autopilocie", postacie drugoplanowe tak papierowe i bezpłciowe, że chyba bardziej się nie da. Odcinek "butelkowy", bo w zamkniętych pomieszczeniach, ale bez przesady.
Nieporadne prowadzanie akcji, sprowadza się do tego, że beznamiętnie oglądałem to co działo się na ekranie. O Doktora i Clarę się nie martwiłem, a pozostali bohaterowie nie potrafili wzbudzać jakichkolwiek emocji, więc ich los mnie nie obchodził.
Same "potwory" mało straszne, bardziej śmieszne. Choć sam pomysł wydaje się idiotyczny,to przecież nie raz serial pokazał, że i takich "potworów" można się bać. Ale w tym odcinku robiono wszystko po łebkach i to widać. I to bardzo.
A sam końcowy twist powoduje jedynie obojętne wzruszenie ramion niż jakieś zaskoczenie
Jest to jednoodcikowa historia i moim skromnym zdaniem jeden z najgorszych odcinków w "New Who", choć zawsze był trzymany jakiś poziom to nie wiem dla czego tutaj ten poziom leci na łeb na szyję. Lepiej sobie darować ten odcinek.
Zero gry aktorskiej.Główni bohaterowie "jadą na autopilocie", postacie drugoplanowe tak papierowe i bezpłciowe, że chyba bardziej się nie da. Odcinek "butelkowy", bo w zamkniętych pomieszczeniach, ale bez przesady.
Nieporadne prowadzanie akcji, sprowadza się do tego, że beznamiętnie oglądałem to co działo się na ekranie. O Doktora i Clarę się nie martwiłem, a pozostali bohaterowie nie potrafili wzbudzać jakichkolwiek emocji, więc ich los mnie nie obchodził.
Same "potwory" mało straszne, bardziej śmieszne. Choć sam pomysł wydaje się idiotyczny,to przecież nie raz serial pokazał, że i takich "potworów" można się bać. Ale w tym odcinku robiono wszystko po łebkach i to widać. I to bardzo.
A sam końcowy twist powoduje jedynie obojętne wzruszenie ramion niż jakieś zaskoczenie
Jest to jednoodcikowa historia i moim skromnym zdaniem jeden z najgorszych odcinków w "New Who", choć zawsze był trzymany jakiś poziom to nie wiem dla czego tutaj ten poziom leci na łeb na szyję. Lepiej sobie darować ten odcinek.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Uff... nareszcie, nie mogłem znieść tych moffatowych zawijasów, kończących się z reguły jakimiś bzdetnymi sentymentami. Szkoda że nie zrezygnował już po 9. O wiele bardziej New Who podobał mi się za czasów Russella T. Daviesa.
Na razie nawet nie mam ochoty zabierać się za 9 sezon, ale jakoś ten i 10 trzeba będzie ścierpieć.
Na razie nawet nie mam ochoty zabierać się za 9 sezon, ale jakoś ten i 10 trzeba będzie ścierpieć.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:

Od czasu odejścia z serialu "Doctor Who" Jenny Coleman, trwają spekulacje kto ja zastąpi. Peter Capaldi w swoich wypowiedziach twierdził, że chciałby by towarzyszką Doktora była kobieta. W tę sobotę, czyli jutro spekulacje się zakończą ponieważ BBC oficjalnie ogłosi, kto będzie kolejnym towarzyszem Władcy Czasu. Ma to nastąpić podczas przerwy w meczu Everton – Manchester United.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
I jest! Nową towarzyszką Doktora będzie Bill, w którą wcieli się Pearl Mackie, znana głównie z pracy w National Theatre.
Poniżej oficjalne zdjęcieoraz trailer
Poniżej oficjalne zdjęcie
Spoiler:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Długa przerwa dobiega końca, ciekaw jestem tej nowej towarzyszki, ale zajawki oglądać nie będę, nie chcę sobie psuć niespodzianki. 

-
sindar
-
Expert
Ja męczę strasznie ostatni sezon.
Nie pasuje mi ten serial w interpretacji Moffata, w jakieś strasznie sentymentalno - zbolałe uderza tony.
O wiele bardziej podobały mi się te pierwsze sezonu z New Who.
Niestety, Moffat ma zrealizować jeszcze jeden sezon Doktora, jakoś się muszę przemęczyć.
Nie pasuje mi ten serial w interpretacji Moffata, w jakieś strasznie sentymentalno - zbolałe uderza tony.
O wiele bardziej podobały mi się te pierwsze sezonu z New Who.
Niestety, Moffat ma zrealizować jeszcze jeden sezon Doktora, jakoś się muszę przemęczyć.
-
kapryk
Starsze mają u mnie przewagę, bo darzę je wielkim sentymentem, ulubiony dziesiąty Doktor Tennant, wiadomo.
Co do Moffata, jego wizja jest delikatnie mówiąc, lekko zakręcona, czasami zakręca na totalne manowce
, ale jedno trzeba mu oddać, podniósł ten serial na wyższy level. Takie odcinki jak np. "Blink" z Carey Mulligan, czy "Heaven Sent"(S09E11 tego chyba nie będziesz męczył
), który jest całkowicie inny od pozostałych, to są małe dzieła sztuki, bez niego nie byłoby tego wszystkiego.

Co do Moffata, jego wizja jest delikatnie mówiąc, lekko zakręcona, czasami zakręca na totalne manowce

-
kapryk
To był najgorszy świąteczny odcinek w historii New Who, jestem rozczarowany. Tani, mało oryginalny i 
Spoiler:

-
sindar
-
Expert
A pisałem, że Moffat psuje Doktora... 

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ami się podobał i jestem zachwycony
jako fan klimatów superbohaterskich, bo mnóstwo smaczków i nawiązań było, a i oglądało się całkiem przyjemnie. Choć można by narzekać, że mało "Doktorowy".
Nie był to najlepszy odcinek świąteczny, ale podobał mi się bardziej niż "The Snowmen".

Nie był to najlepszy odcinek świąteczny, ale podobał mi się bardziej niż "The Snowmen".
-
kapryk
To ja mam na odwrót, bo "The Snowmen" mi się bardzo podobał.
The Doctor: Go on, say it. Most people do.
Clara: It's smaller on the outside.
The Doctor: Okay. That is a first.

The Doctor: Go on, say it. Most people do.
Clara: It's smaller on the outside.
The Doctor: Okay. That is a first.

"Heaven Sent" obejrzane?sindar pisze:A pisałem, że Moffat psuje Doktora...

-
sindar
-
Expert
Jedna jaskółka wiosny nie czyni... Generalnie przeciętna poziomu jego sezonów jest bardzo kiepska...
Oczywiście, to moja subiektywna opinia
Oczywiście, to moja subiektywna opinia

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ja tam do Moffata nic nie mam. Za genialny "Blink" jestem w stanie bardzo dużo mu wybaczyć.
Ale ciekawi mnie jakie wrażenie po sobie zostawi w dziesiątym sezonem.
Ale ciekawi mnie jakie wrażenie po sobie zostawi w dziesiątym sezonem.
-
kapryk
Jeśli chodzi o poziom, to nadal jestem zdania, że Moffat podniósł ten serial na wyższy level i jestem raczej spokojny o jego ostatni sezon.
Wybiegając w przyszłość, jestem ciekaw, czy zmiana showrunnera przyniesie ze sobą nowego Doktora i reset serii.
Wybiegając w przyszłość, jestem ciekaw, czy zmiana showrunnera przyniesie ze sobą nowego Doktora i reset serii.
-
sindar
-
Expert
Capaldi odchodzi z końcem 10 sezonu.
W 11 dostaniemy nowego producenta (nareszcie) oraz Doktora.
Jakoś mam wrażenie, że Moffat nie wykorzystał pełni talentu Capaldiego.
W 11 dostaniemy nowego producenta (nareszcie) oraz Doktora.
Jakoś mam wrażenie, że Moffat nie wykorzystał pełni talentu Capaldiego.
-
kapryk
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Trochę jestem zaskoczony, bo myślałem, że Capaldi zagości na dłużej, ale Władcy Czasu się zmieniają, więc prędzej czy później (wolałbym później) można było się tego spodziewać. Oby pożegnał się z Doktorem w dobrym stylu.
Teraz pewnie zaczną się spekulacje czy doczekamy się kobiety Doktora
Teraz pewnie zaczną się spekulacje czy doczekamy się kobiety Doktora

Oceń ten serial