🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Breaking Bad

Seriale prawdziwsze niż życie.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
youtube Warszawa

Post autor: atathoth »

ogladnalem 4ke. Odcinek bardzo dobry! Nic sie nie dzieje a naprawde swietny, pokazuje normalne pelne problemow zycie rodzine. Do mnie naprawde przemowilo. Wysmienite.

Coz co prawda jest male pominiecie pewnej rzeczy na samym koncu
Spoiler:
Mam nadzieje ze scenarzysci wzieli to pod uwage i rozwina to za jakies 2-3 odcinki :D

EDIT: tak sobie pilem dzis rano herbate i czytalem przekroj(stary) i mi sie nawinal artykul o American gangster. Czy nie widzicie podobienstw? :D. super narkotyk, zycie rodzine pokazane w sposob bardzo mocny i doglebny. Wizja z jednej strony "zlego(Jesse\Frank)" i z drugiej "dobrego(Walter\Det. Richie)" ale tak naprawde to wszyscy sa "szarzy". Zastanawiam kto skopiowal od kogo :D
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

ooo jestem pod wrazeniem, serial super,
tak jak wczesniej napisano robi sie dramatyczny,uwazam ze to bardzo dobrze bo jak do tej pory te trzy odcinki mimo całej sytyacji głownego bohatera był troche komediowy

pojawiły sie napisy do 5 odcinka
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Dzięki asd, przegapiłem 1x04, jak obejrzę napiszę swoje spostrzeżenia.

Teraz czekamy na 1x05. Napisy do wersji LOLa są na n24.

//EDIT:
Ten serial robi się coraz lepszy. Bez zastanowienia mogę powiedzieć, że jest to najlepsza premiera tego roku. Co do samego odcinka był bardzo dobry, najlepsza końcówka, gdy
Spoiler:
Mam nadzieję, że scenarzyści utrzymają klasę do samego końca i stworzą jakieś sensowne i zaskakujące zakończenie. Tylko niech nie przesadzą z ilością epizodów (sezonów) w przypadku dużej popularności serialu, bo on nie wygląda na taki, który można kręcić "do odwołania".

Nie wytrzymałem i ściągnąłem sobie 350-tke epizodu 5. Bardzo szybko idzie z torrenta (dużo seedów).
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

[1x05] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Spodziewałem sie ze bedzie to serial lekki i przyjemny a dostalem prawdziwy dramat obyczajowy. Ciekawy serial nie powiem, juz myslalem ze do jesieni nie bede mial co ogladac.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jeśli ktoś jeszcze się wahał, był niezdecydowany, nie czuł, że serial ten jest znakomity, to odcinek szósty winien wyleczyć go z wątpliwości. To - moim zdaniem - najlepszy epizod jak do tej pory. Mocny, wyrazisty, gwałtowny.

Bodaj najlepiej ze wszystkich wyemitowanych łączy w sobie przejmujący dramat obyczajowy (Walt w toalecie szkolnej, Walt tracący włosy) z kapitalnie zarysowanym wątkiem gangsterskim (akcja początkowo - znowu klamra - finałowa Walta to rzecz niebagatelna, godna co lepszych filmów z tego obszaru tematycznego).

W tej chwili, jak dla mnie, nie ma serialu z tak dobrze przemyślaną fabułą i tak bogatym tłem akcji - ten serial jest jak prawie że doskonała mozaika, trudno przewidzieć, jaka nić wyplecie się za chwilę, co jeszcze zaprezentują scenarzyści. Czapki z głów, panowie, panie :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

kolejne odcinki beda wstawiane? bo nie wiem czy czekac czy sciagac w wersji 350mb
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

skoro tyle juz bylo wstawionych to i nastepne beda...cieprliwosci...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

bb [1x06-07] Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Kolejny odcinek znakomity - czyli siódme spotkanie z Waltem - mistrzem kuchni. Po raz kolejny sceny rozkosznie absurdalne (moment wykradania wielgachnej beczki) sąsiadują ze scenami autentycznie dramatycznymi, przerażającymi (ostatnia scena na złomowisku). No i ta nieprzyjemna, ale kusząca dwuznaczność, która jest głównym motywem odcinka - to, co nielegalne, jest zazwyczaj przyjemne, a nielegalność to często kwestia czasu, momentu historycznego. I jak tu nie lubić tego serialu? :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

moze bys jednak ukrywal spoilery, nawet te drobne, drugi raz na tej samej stronie robisz to samo
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

ok 6 odcinek taki sobie, co prawfa scenka koncowa fajna i zaskakujaca :D

A 7, musze przyznac ze chyba najlepszy z tych wszystkich ktore zostaly wyemitowane! Ile razy ja wybucahlem ze smiechu!
Spoiler:
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Czy dobrze mi się wydaje, że póki co więcej nie zobaczymy?

http://www.epguides.com/BreakingBad/ :shock:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

no chyba dobrze ci sie zdaje!
masakra, teraz to mnie podłamali lekko
miejmy nadzieje ze bedzie dalszy ciąg
czy ktoś wie jaką te serial miał oglądalność?
możemy liczyć na kontynuacje?
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

wg. tego co przeczytalem w planach bylo 9 odcinkow, ale przez strakj zrobili tylko 7...co bedzie nigdzie nie znalazlem./..
Awatar użytkownika
steven pienaar
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: steven pienaar »

Co do kwestii samochodu Waltera, która była poruszana kilka postów wyżej, to okazuje się, że jest to Pontiac Aztek.

Wikipedia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, to jednak istnieje takie auto :) Wygląd ma doprawdy dziwaczny. Dzięki @steven za wyszukanie tej informacji.
Shen
Wskaż do odpowiedzi

szukalem info co dalej z breaking bad , ale niczego nie znalazlem, moze ktos inny sie orientuje czy beda kolejne odcinki? Czytalem ze serial zostal dobrze przyjety.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ