Sezon poprostu świetny a te dwa ostatnie odcinki szczegulnie. Na początku ostatniego byłam w szoku i troche zła (wiadomo dlaczego) ale potem sie wszystko zmieniło Niecierpliwie czekam już na 4 Sezon
Sezon poprostu świetny a te dwa ostatnie odcinki szczegulnie. Na początku ostatniego byłam w szoku i troche zła (wiadomo dlaczego) ale potem sie wszystko zmieniło :grin: Niecierpliwie czekam już na 4 Sezon
Po przedostatnim odcinku 3 sezonu byłam trochę rozczarowana - nie wyobrażałam sobie Bones bez Bootha! Nieobecność w dalszych odcinkach Zacka łatwiej mi było przełknąć.
W każdym razie zakończeniem byłam lekko rozczarowana - scenarzyści nie wykazali się i nie chodzi tu nawet, o to że wykluczyli Zacka z kolejnego sezonu; po prostu jakoś bez polotu był ten finał...
[spoiler]Po przedostatnim odcinku 3 sezonu byłam trochę rozczarowana - nie wyobrażałam sobie Bones bez Bootha! Nieobecność w dalszych odcinkach Zacka łatwiej mi było przełknąć. W każdym razie zakończeniem byłam lekko rozczarowana - scenarzyści nie wykazali się i nie chodzi tu nawet, o to że wykluczyli Zacka z kolejnego sezonu; po prostu jakoś bez polotu był ten finał...[/spoiler]
Absolutnie nie podoba mi się zakończenie, jest mało wiarygodne, w ogóle nie przekonuje. Jakże racjonalnie myślący Zack mógł się w ciągu maksymalnie trzech miesięcy dać przekonać argumentom psychopatycznego mordercy, a potem w ciągu minuty zrozumiec swój błąd, bo racjonalna pani doktor mu wytłumaczyła, że jego rozumowanie nie ma sensu? Kreacja postaci była tak poprowadzona przez trzy sezony, że wydaje mi się to zupełnie niemożliwe, strasznie naciągane i jeśli już nie mieli możliwości kręcenia dalszych odcinków, to powinni byli ten wątek zostawić na nastepny sezon.
[spoiler]Absolutnie nie podoba mi się zakończenie, jest mało wiarygodne, w ogóle nie przekonuje. Jakże racjonalnie myślący Zack mógł się w ciągu maksymalnie trzech miesięcy dać przekonać argumentom psychopatycznego mordercy, a potem w ciągu minuty zrozumiec swój błąd, bo racjonalna pani doktor mu wytłumaczyła, że jego rozumowanie nie ma sensu? Kreacja postaci była tak poprowadzona przez trzy sezony, że wydaje mi się to zupełnie niemożliwe, strasznie naciągane i jeśli już nie mieli możliwości kręcenia dalszych odcinków, to powinni byli ten wątek zostawić na nastepny sezon. [/spoiler]
Heja!
Jestem w polowie pierwszego sezonu! Naprawde mily serial.
Ciekawe zagadki, ale nie sprawiaja ze widz musi myslec... nie podpowiadaja ogladajacemu kto moze byc zabojca tylko pod koniec serwuja juz gotowe rozwiazanie.
Tak samo szkoda ze odcinki nie maja jakiejs wiekszej glebi, ze nie sa polaczone ze soba, tylko ze kazdy odcinek to inne historia
Ale i tak bardzo ladny i nowatorski serial. Polecam!
Heja! Jestem w polowie pierwszego sezonu! Naprawde mily serial. Ciekawe zagadki, ale nie sprawiaja ze widz musi myslec... nie podpowiadaja ogladajacemu kto moze byc zabojca tylko pod koniec serwuja juz gotowe rozwiazanie. Tak samo szkoda ze odcinki nie maja jakiejs wiekszej glebi, ze nie sa polaczone ze soba, tylko ze kazdy odcinek to inne historia :( Ale i tak bardzo ladny i nowatorski serial. Polecam!
[b]atathoth[/b] w dalszych odcinkach będzie spójniej, a nawet pojawi się przewijajacy sie motyw ;) akurat ten serial jest z gatunku rozkręcajacych się :)
neotps pisze:Warto obejrzec ten serial? - Dlaczego?
polecam poniewaz jest to serial swiezy:)
Techniczny zargon i sposob rozwiazywania zagadek sa unikalne.
Fajnie krecone, role aktorow naprawde do polubienia.
I duzo smiesznych tekstow (odcinek 10 super )
[quote="neotps"]Warto obejrzec ten serial? - Dlaczego?[/quote]
polecam poniewaz jest to serial swiezy:) Techniczny zargon i sposob rozwiazywania zagadek sa unikalne. Fajnie krecone, role aktorow naprawde do polubienia. I duzo smiesznych tekstow (odcinek 10 super :D)
Czy kto moze posiada Sezon 2 na swoim HD?
Poniewaz sezon 1 jakos idzie, natomiast 2 idzie takkkk powoli(tylko jeden see*er) ze prosilbym o krotko terminowe wstawienie go
Czy kto moze posiada Sezon 2 na swoim HD? Poniewaz sezon 1 jakos idzie, natomiast 2 idzie takkkk powoli(tylko jeden see*er) ze prosilbym o krotko terminowe wstawienie go :)
Saga pisze:jak dobrze ze spoilerow nie czytalam
koncowka III sezonu rewelacyjna !!!
Końcówka 3. sezonu słaba. Oglądnąłem ją już jakiś czas temu i pozostał mi niedosyt. Zbyt szybko, zbyt krótko, zbyt oczywiste zakończenie. Scenarzyści poszli za bardzo na skróty, brakuje kilku odcinków rozwijających motyw głównego przestępcy. Naprawdę jego portret psychologiczny można jeszcze było ładnie rozwinąć. W sumie nic o nim nie wiemy, poza paroma szczegółami. Mogli zrobić 15 odcinków normalnie i resztę dokończyć we wrześniu, przynajmniej byłoby na co czekać. A tak teraz nie wiem czego mam się spodziewać. Patrząc na wszystkie sezony, motyw z tego trzeciego był najlepszy a zakończenie najbardziej rozczarowujące.[/quote]
[quote="Saga"]jak dobrze ze spoilerow nie czytalam koncowka III sezonu rewelacyjna !!![/quote]
Końcówka 3. sezonu słaba. Oglądnąłem ją już jakiś czas temu i pozostał mi niedosyt. Zbyt szybko, zbyt krótko, zbyt oczywiste zakończenie. Scenarzyści poszli za bardzo na skróty, brakuje kilku odcinków rozwijających motyw głównego przestępcy. Naprawdę jego portret psychologiczny można jeszcze było ładnie rozwinąć. W sumie nic o nim nie wiemy, poza paroma szczegółami. Mogli zrobić 15 odcinków normalnie i resztę dokończyć we wrześniu, przynajmniej byłoby na co czekać. A tak teraz nie wiem czego mam się spodziewać. Patrząc na wszystkie sezony, motyw z tego trzeciego był najlepszy a zakończenie najbardziej rozczarowujące.[/quote]
Właśnie skończyłem 3 sezon...
Końcówka słabiutka, przez trzy sezony serial rozwijał się z odcinka na odcinek, a tu taka klapa na koniec 3 sezonu. Słabe zakończenie tak fajnego wątku, który mógł być rozwinięty na wiele jeszcze odcinków.
Cóż zostaje czekać na dalsze przygody doktor Brennan
Właśnie skończyłem 3 sezon... Końcówka słabiutka, przez trzy sezony serial rozwijał się z odcinka na odcinek, a tu taka klapa na koniec 3 sezonu. Słabe zakończenie tak fajnego wątku, który mógł być rozwinięty na wiele jeszcze odcinków. Cóż zostaje czekać na dalsze przygody doktor Brennan ;)
nie podobalo mi sie ze w jednym odcinku wyjasnili to czego nie mogli wyjasnic od poczatku sezonu - tajemnica Gormogona
no sorry ale z lekka naciagne jest to ze nie maja przez caly czas praktycznie zadnych danych a tu w jednym odcinku nie dosc ze znajduja ucznia Gormogona to jeszcze dorwali i zabili mistrza - a wszystko to w jakies 5 minut filmu Confused
kolejna sprawa to cale to zamieszanie ze smiercia Bootha
w przedostatnim odcinku wprowadzili laske ktora sie w nim zakochuje i z zazdrosci o Bones strzela do niego a w nastepnym odcinku wszystko jest juz ok a on ma tylko plasterek w miejscu w ktorym dostal kulke Rolling Eyes
gdyby chociaz pociagneli to jakos przez 2 czy 3 odcinki to byloby to wiarygodne a tak to w "40 minut" laska sie w nim zakochuje i zaczyna go przesladowac co w efekcie konczy sie jak napisalem wyzej...
Ogolnie sadze ze wszystkie te niedociagniecia byly spowodowane strajkiem scenarzystow i skroceniem sezonu o kilka odcinkow jednak pewien niesmak i niedosyt pozostaje...
Wlasnie co po ostatnim odcinku 3ciego sezonu! Bardzo fajna koncowka ale tez czuje lekki nie dosyt.
Moje stanowisko dokladnie okreslil :roll: fluid (z tymi samymi przypuszczeniami )szkoda ze przez ten strajk nie wykorzystano dwoch bardzo dobrych watkow
Spoiler:
jestem pewien ze w oryginalnym zalozeniu scenarzystow, Gormogon to nie jakas nieznana osoba (jak sweet powiedzial) ale jakas postac ktora chcieli wprowadzic w odcinkach 15-22
a co do mojej poprzedniej opinii:
Ciekawe zagadki, ale nie sprawiaja ze widz musi myslec... nie podpowiadaja ogladajacemu kto moze byc zabojca tylko pod koniec serwuja juz gotowe rozwiazanie.
Tak samo szkoda ze odcinki nie maja jakiejs wiekszej glebi, ze nie sa polaczone ze soba, tylko ze kazdy odcinek to inne historia
To dalej sie z nia zgadzam... jakos scenarzysci probowali polaczyc odcinki ale nie az tak dobrze jak w innych sensacyjno naukowych serialach...
Czekam jakie niespodzianki nam zaserwuja w 2godzinym season premiere 3 wrzesnia !
[quote="fluid"][spoiler]nie podobalo mi sie ze w jednym odcinku wyjasnili to czego nie mogli wyjasnic od poczatku sezonu - tajemnica Gormogona no sorry ale z lekka naciagne jest to ze nie maja przez caly czas praktycznie zadnych danych a tu w jednym odcinku nie dosc ze znajduja ucznia Gormogona to jeszcze dorwali i zabili mistrza - a wszystko to w jakies 5 minut filmu Confused kolejna sprawa to cale to zamieszanie ze smiercia Bootha w przedostatnim odcinku wprowadzili laske ktora sie w nim zakochuje i z zazdrosci o Bones strzela do niego a w nastepnym odcinku wszystko jest juz ok a on ma tylko plasterek w miejscu w ktorym dostal kulke Rolling Eyes gdyby chociaz pociagneli to jakos przez 2 czy 3 odcinki to byloby to wiarygodne a tak to w "40 minut" laska sie w nim zakochuje i zaczyna go przesladowac co w efekcie konczy sie jak napisalem wyzej...[/spoiler]
Ogolnie sadze ze wszystkie te niedociagniecia byly spowodowane strajkiem scenarzystow i skroceniem sezonu o kilka odcinkow jednak pewien niesmak i niedosyt pozostaje...[/quote]
Wlasnie co po ostatnim odcinku 3ciego sezonu! Bardzo fajna koncowka ale tez czuje lekki nie dosyt. Moje stanowisko dokladnie okreslil :roll: fluid (z tymi samymi przypuszczeniami :D )szkoda ze przez ten strajk nie wykorzystano dwoch bardzo dobrych watkow [spoiler] jestem pewien ze w oryginalnym zalozeniu scenarzystow, Gormogon to nie jakas nieznana osoba (jak sweet powiedzial) ale jakas postac ktora chcieli wprowadzic w odcinkach 15-22[/spoiler]
a co do mojej poprzedniej opinii: [quote]Ciekawe zagadki, ale nie sprawiaja ze widz musi myslec... nie podpowiadaja ogladajacemu kto moze byc zabojca tylko pod koniec serwuja juz gotowe rozwiazanie. Tak samo szkoda ze odcinki nie maja jakiejs wiekszej glebi, ze nie sa polaczone ze soba, tylko ze kazdy odcinek to inne historia[/quote]
To dalej sie z nia zgadzam... jakos scenarzysci probowali polaczyc odcinki ale nie az tak dobrze jak w innych sensacyjno naukowych serialach...
Czekam jakie niespodzianki nam zaserwuja w 2godzinym season premiere 3 wrzesnia :D!
Całkowicie się zgadzam że akcja ostatniego odcinka była zbyt szybka. Zrobili zwrot o 180 stopni w stosunku do tego co było we wszystkich poprzedich odcinkach. Żałuję, że tak szybko odgadli kim jest uczeń i że widz w ogóle nie mógł brać w tym udziału. Gdyby rozłożyli to na kilka odcinków można by zgadywać, a tak? Totalne zaskoczenie, ale i brak przekonania dlaczego to ta osoba a nie inna :?
A w kolejnym sezonie już raczej do tego nie wrócą, bo takie odgrzewany, już wyjaśniony wątek chyba nie byłby zbyt przekonywujący.
Podoba mi się za to nowy bohater i jego przemyślenia na temat Bootha i Bones Oby częściej pojawiał się w przyszłym sezonie.
PS. A tak przy okazji, bo słyszałam że w trzecim sezonie w jednym z odcinków miało być zakończenie do serialu Vanished. Tylko ja się nie dopatrzyłam? Ciekawe czy dotrzymają tej obietnicy w czwartym sezonie?
Całkowicie się zgadzam że akcja ostatniego odcinka była zbyt szybka. Zrobili zwrot o 180 stopni w stosunku do tego co było we wszystkich poprzedich odcinkach. Żałuję, że tak szybko odgadli kim jest uczeń i że widz w ogóle nie mógł brać w tym udziału. Gdyby rozłożyli to na kilka odcinków można by zgadywać, a tak? Totalne zaskoczenie, ale i brak przekonania dlaczego to ta osoba a nie inna :? A w kolejnym sezonie już raczej do tego nie wrócą, bo takie odgrzewany, już wyjaśniony wątek chyba nie byłby zbyt przekonywujący. Podoba mi się za to nowy bohater i jego przemyślenia na temat Bootha i Bones :grin: Oby częściej pojawiał się w przyszłym sezonie.
PS. A tak przy okazji, bo słyszałam że w trzecim sezonie w jednym z odcinków miało być zakończenie do serialu Vanished. Tylko ja się nie dopatrzyłam? Ciekawe czy dotrzymają tej obietnicy w czwartym sezonie?
dwa pierwsze odcinki 4 sezonu juz w sieci
obejrzalem i trzeba powiedziec ze wycieczka Bones i Booth'a do UK byla ciekawym pomyslem :mrgreen:
Spoiler:
najwiekszym szokiem dla mnie jest ze w czasie trwania 2 odcinkow Hodgins i Angela nie dosc ze zerwali zareczyny to jeszcze sie rozstali
a z drugiej strony Booth probujacy prowadzic samochod po lewej stronie drogi to prawdziwe mistrzostwo :mrgreen: :mrgreen:
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
dwa pierwsze odcinki 4 sezonu juz w sieci obejrzalem i trzeba powiedziec ze wycieczka Bones i Booth'a do UK byla ciekawym pomyslem :mrgreen:
[spoiler] najwiekszym szokiem dla mnie jest ze w czasie trwania 2 odcinkow Hodgins i Angela nie dosc ze zerwali zareczyny to jeszcze sie rozstali :shock: :shock: a z drugiej strony Booth probujacy prowadzic samochod po lewej stronie drogi to prawdziwe mistrzostwo :mrgreen: :mrgreen: [/spoiler]