Flash [2014],The [The CW]
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- youtube Warszawa
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Flash [2014],The [The CW]
Jeden z lepszych o ile nie najlepszy odcinek jak do tej pory. Zabawa w kotka i myszkę z Reverse-Flashem dobiegła końca i wszystkie karty zostały odkryte. Ciekaw jestem konfrontacji speedsterów.
Spoiler:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Na początek
Odcinek 1x21 podobał nie mniej niż poprzedni. Sceptycznie byłem nastawiony do postaci goryla, ale jednak koncept twórców mi się spodobał i zmiana originu (brak Gorilla City) jakoś mi nie przeszkadzała. Od strony technicznej może to nie poziom nowej Planety Małp, ale jak na telewizję to jest dobrze.
Serial pod koniec sezonu nabrał wiatru w żagle i serwuje nam dobre odcinki, które bardziej skupiają się na wątku głównym. To pokazuje, że ta produkcja ma jeszcze dużo do zaoferowania o ile twórcy się postarają.
Jeszcze dwa odcinki do finału. Czekam z niecierpliwością.
Spoiler:
Spoiler:
Jeszcze dwa odcinki do finału. Czekam z niecierpliwością.
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Przed finałem dostaliśmy dobry odcinek przygotowujący nas na starcie dwóch flashy. Jedyne co mnie zastanawia to jak Muszę stwierdzić, że nie spodziewałem się , że Flash aż tak się rozwinie. Na chwilę obecną zdecydowanie przewyższa poziomem Arrowa a miał być taki sobie lekki niezobowiązujący serial 
Spoiler:

-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Dokładnie, na początku sezonu chwaliłem Arrowa a Flash mnie denerwował, przez te kilkanaście odcinków sytuacja obróciła się o 180 stopni.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
-
seriale znam jak kieszeń
I już po finale. Zdziwiło mnie, że cała ekipa Flasha wykonywała wszystko co powiedział Wells no ale w sumie nie mieli wyjścia. Bohaterem okazał się Czy zwróciliście uwagę, że Oficjalnie Reverse Flash ale bardzo szkoda mi tej postaci i z wielkim zadowoleniem przeczytałem, że postać będzie pojawiać się w 2 sezonie, pytanie tylko w jaki sposób to usankcjonują (retrospekcje, introspekcje, różne linie czasowe)? Finałowa scena zapowiada emocje od początku 2 sezonu jak mogli zakończyć w takim momencie
Ogólnie bardzo fajny serial, przerósł moje oczekiwania.Tak trzymać 
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Finał sentymentalny, spokojny i przegadany. Każdy kto spodziewał się akcji mógł się zawieść (ja się spodziewałem), ale końcówka sezonu nadrabia wszystkie mankamenty z nawiązką.
Jak wspomniałem dużo gadania, dużo łez - w sumie rozmowę z Iris i Joe mogli by sobie darować, bo te dwie pozostałe były wystarczająco emocjonalne i zbudowały odpowiednią atmosferę.
Eddie odegrał większą rolę niż się ktokolwiek spodziewał, zaskakując chyba niemal wszystkichKilka smaczków dla fanów komiksów, między innymi mignęła nam obsada nowego serialu, pojawił się hełm pierwszego Flasha z Golden Age, czyli Jay'a Garrickaoraz
Serial pomimo trudnych i proceduralnych początków bardzo ładnie się rozwinął serwując nam całkiem dobry serial komiksowy. Jest rozrywkowo, jest odpowiednia akcja, humor nawiązania do komiksów oraz aktor który dźwiga rolę z dużą lekkością co też wpływa na odbiór serialu.
Minusem jest irytująca Iris oraz sprawy sercowe bohaterów pokazane w stylu The CW, bo gdyby podejść do tego inaczej również od kwestii realizatorskiej było by jeszcze lepiej.
Ogólnie im bliżej końca tym lepiej. A soczysty (i trochę irytujący) cliffhanger tylko zachęca do obejrzenia drugiego sezonu.
Jak wspomniałem dużo gadania, dużo łez - w sumie rozmowę z Iris i Joe mogli by sobie darować, bo te dwie pozostałe
Spoiler:
Eddie odegrał większą rolę niż się ktokolwiek spodziewał, zaskakując chyba niemal wszystkich
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
Minusem jest irytująca Iris oraz sprawy sercowe bohaterów pokazane w stylu The CW, bo gdyby podejść do tego inaczej również od kwestii realizatorskiej było by jeszcze lepiej.
Ogólnie im bliżej końca tym lepiej. A soczysty (i trochę irytujący) cliffhanger tylko zachęca do obejrzenia drugiego sezonu.
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
No bez jaj, naprawdę nie spodziewaliście się akcji z Eddiem? Od kiedy w serialu wyjawili jakie są jego powiązania ze złym flashem, byłem praktycznie pewny że tak się skończy, bo to i sentymentalne i rozczulające, i dramatycznie dramatyczne akurat na koniec sezonu. Doczepię się tylko do kolejnej małej głupotki:
Spoiler:
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Flash wraca na antenę The CW za niespełna miesiąc, czyli 6 października.
Pojawił się pełen zwiastun zapowiadający powrót speedstera.
Pojawił się pełen zwiastun zapowiadający powrót speedstera.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
The CW mocno promuje swoje produkcje spod szyldu DC Comics, oto "One Week" promo
-
-
seriale znam jak kieszeń
Obejrzałem dwa odcinki 2 sezonu i muszę przyznać, że oba trzymają poziom. Zostaje wprowadzona nowa para bohaterów, nowy zły charakter. Nie wiem czemu ale uśmiechnąłem się, kiedy w finale 2 odcinka zobaczyłem . Póki co Flash trzyma poziom i zalecam oglądanie 
Spoiler:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
The Flash zaczął drugi sezon na takim samym poziomie na jakim zakończył się pierwszy, czyli dość wysokim.
Sceptyczny byłem do tego pół rocznego przeskoku w czasie, ale scenarzyści całkiem nieźle sobie z tym poradzili. Można narzekać, że za krótko i za szybko rozwiązała się sprawa cliffhangera, ale dla mnie takie rozwiązanie tego wątku jest do przyjęcia.Szkoda jedynie, że tak szybko wrócił status quo i znów wracamy do schematu z villainem tygodnia, aczkolwiek są dużo ciekawsi od tych z premierowego sezonu.
The Flash w drugim sezonie oferuje to samo co w pierwszym: jest akcja, jest humor, mnóstwo komiksowych smaczkówcałkiem niezłe efekty specjalne i aktorstwo, do którego trzeba się przyzwyczaić.
Jest dobrze, a mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, bo potencjał jest ogromny.
Sceptyczny byłem do tego pół rocznego przeskoku w czasie, ale scenarzyści całkiem nieźle sobie z tym poradzili. Można narzekać, że za krótko i za szybko rozwiązała się sprawa cliffhangera, ale dla mnie takie rozwiązanie tego wątku jest do przyjęcia.
Spoiler:
The Flash w drugim sezonie oferuje to samo co w pierwszym: jest akcja, jest humor, mnóstwo komiksowych smaczków
Spoiler:
Jest dobrze, a mam nadzieję, że będzie jeszcze lepiej, bo potencjał jest ogromny.
-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Zgadzam sie z kolegami wyzej
Jest naprawde spoko. Jesli chodzi o aktorstwo, to jest o wiele lepiej niz w pierwszym sezonie, zwlaszcza Joe i Iris maja wiecej luzu, Cisco juz nie denerwuje
Ja z kolei usmiechnelam sie, kiedy objal profesora po nadaniu przydomku Atom Smasherowi 

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
The CW opublikowała rozszerzony trailer crossovera seriali The Flash i Arrow, które powrócą do ramówki po przerwie kolejno 1 i 2 grudnia z odcinkami zatytułowanymi Legends of Today i Legends of Yesterday.
W przeciwieństwie do tamtego roku ten crossover ma być bardziej jednolitą historią rozbitą na dwa odcinki, która jednocześnie jest wprowadzeniem do Legends of Tomorrow.
W przeciwieństwie do tamtego roku ten crossover ma być bardziej jednolitą historią rozbitą na dwa odcinki, która jednocześnie jest wprowadzeniem do Legends of Tomorrow.
-
grejpfrutella
Dzieki za info, Arrowa juz nie sledze, ale w takim wypadku na pewno obejrze.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Którą cześć tego crossovera należy oglądać jako pierwszą?
Ignorance is a virtue.
-
grejpfrutella
Tak jak wychodza seriale czyli dzis Flash, jutro Arrow 

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Dokładnie najpierw The Flash 2x08, a potem Arrow 2x08.
Jestem po obejrzeniu The Flash i rzeczywiście tak ja twórcy zapowiadali mamy tutaj do czynienia z crossoverem pełną gębą. A nie to co mieliśmy rok temu. Jako że ten crossover jest wprowadzeniem do Legends of Tommorow akcja dzieje się jakby obok głównych fabuł obu seriali, co prawda są wspominane wydarzenia z poprzednich odcinków (nawet z bardzo poprzednich), a scena kończąca pierwszą część może sugerować, że twórcy mają jakiś pomysł na ten wątek, który dawno nie był wykorzystywany.
Pierwsze spojrzenie na głównego złego z LoT okazuje się pozytywne. Casper Crump pokazuje się z dobrej strony,choć jak na razie jego postać okazuje się jednowymiarowa, więc dużo do zagrania nie miał ja tylko kilka groźnych min,ale mam nadzieję, że z czasem jego postać się rozwinie.
Pozostała obsada pokazuje to do czego zdążyliśmy się przyzwyczaić i tu żadnych niespodzianek niestety nie ma. Najgorzej jednak wypada Ciara Renée wcielająca się w Kendrę, jej gra jakoś najbardziej odstawała od reszty, jakby nie mogła się przekonać do swojej postaci.
Sama historia oferuje kilka fajnych scen, ale niestety trafiają się też niepotrzebne przestoje, które psują budowane napięcie, na szczęście nie ma tego dużo. Akcja gna do przodu, ale przez to mamy tutaj kilka uproszczeń w komiksowym stylu, które w serialu trochę nie pasują bo historia traci na wartości.
Ale crossover się broni. Jest to co dobre w obu serialach: akcja, humor i kilka zwrotów akcji. Na pewno crossover wypada lepiej niż dotychczasowe odcinki Arrow (nie licząc tego z egzorcystą
). Ciekaw jestem jaki poziom zaprezentuje część druga.
Jestem po obejrzeniu The Flash i rzeczywiście tak ja twórcy zapowiadali mamy tutaj do czynienia z crossoverem pełną gębą. A nie to co mieliśmy rok temu. Jako że ten crossover jest wprowadzeniem do Legends of Tommorow akcja dzieje się jakby obok głównych fabuł obu seriali, co prawda są wspominane wydarzenia z poprzednich odcinków (nawet z bardzo poprzednich), a scena kończąca pierwszą część może sugerować, że twórcy mają jakiś pomysł na ten wątek, który dawno nie był wykorzystywany.
Pierwsze spojrzenie na głównego złego z LoT okazuje się pozytywne. Casper Crump pokazuje się z dobrej strony,choć jak na razie jego postać okazuje się jednowymiarowa, więc dużo do zagrania nie miał ja tylko kilka groźnych min,ale mam nadzieję, że z czasem jego postać się rozwinie.
Pozostała obsada pokazuje to do czego zdążyliśmy się przyzwyczaić i tu żadnych niespodzianek niestety nie ma. Najgorzej jednak wypada Ciara Renée wcielająca się w Kendrę, jej gra jakoś najbardziej odstawała od reszty, jakby nie mogła się przekonać do swojej postaci.
Sama historia oferuje kilka fajnych scen, ale niestety trafiają się też niepotrzebne przestoje, które psują budowane napięcie, na szczęście nie ma tego dużo. Akcja gna do przodu, ale przez to mamy tutaj kilka uproszczeń w komiksowym stylu, które w serialu trochę nie pasują bo historia traci na wartości.
Ale crossover się broni. Jest to co dobre w obu serialach: akcja, humor i kilka zwrotów akcji. Na pewno crossover wypada lepiej niż dotychczasowe odcinki Arrow (nie licząc tego z egzorcystą

-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Sprytnie!grejpfrutella pisze:Tak jak wychodza seriale czyli dzis Flash, jutro Arrow

Nie oglądałem na bieżąco tego sezonu Arrow więc nie byłem pewien co kiedy leci, teraz nadrobiłem całość żeby móc obejrzeć crossover. Całość oglądało mi się fajnie, było zdecydowanie lepiej niż w poprzednim crossoverze, mniej "na siłę". Nie zmienia to faktu że jestem mocno nieprzekonany co do Legends of Tommorow ale zobaczymy, może mnie ten tytuł zaskoczy.
Ignorance is a virtue.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Odcinek taki sobie takie odgrzewane bo dostajemy na przystawkę odgrzewanych metaludzi czyli Prawdziwa bomba a nawet dwie wybuchają pod koniec odcinka Co o tym sądzicie?
Spoiler:
Spoiler:
Oceń ten serial