🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
bartek1
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: bartek1 »

Gawith pisze:
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Spoiler:
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Lost Season5 Obrazek
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Spoiler:
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Spoiler:
Awatar użytkownika
Szycha
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Szycha »

ana81 pisze:
Spoiler:
Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Spoiler:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
sojka
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sojka »

czy ktos orientuje sie ile bedziemy musieli czekac na nowy sezon?
bartek1
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bartek1 »

Zapewne do stycznia 2010
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Spoiler:
eric primero
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: eric primero »

Spoiler:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

eric primero
Ja tak samo odczytałam tą scene
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Kod: Zaznacz cały

Już 26 czerwca do kiosków trafi nowy numer eXtra Gry (5/09) z pełną wersją gry LOST: Zagubieni.

Cena: 19,99 zł.
informacja podana za markolf.pl

Gra może i nie zebrała zbytnio pozytywnych recenzji, choć i skrajnie krytycznych też nie, więc dla fanów serialu za taką cenę może okazać się propozycją całkiem ciekawą na czas oczekiwania na premierę ostatniego sezonu (a przynajmniej na jeden weekend tego czekania, bo gra - jak wynika z opisów - jest bardzo krótka ) :) Ja chyba się skuszę, a co tam :)

Dla zainteresowanych podaję wymagania sugerowane:

Kod: Zaznacz cały

* Windows XP or Vista
    * 2.5GHz Core 2 Duo / Athlon 64 X2 (or 3.5GHz Pentium 4/Athlon)
    * 1GB of RAM (2GB recommended)
    * at least a 128MB DirectX 9.0c-compliant shader 3.0-enabled video card (256MB recommended)
    * 5 GB of hard disk space

* The supported cards are
    * ATI RADEON X1300-1950 / HD 2000 series,
    * nVidia Geforce 6600, 6800, 7xxx and 8xxx series.
Więc w sumie relatywnie niewielkie, co też może być nie bez znaczenia :)
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2009, 15:41 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Dzięki za info, chyba też się skuszę. 20 zł to nie dużo, a przynajmniej będzie do kolekcji ;P
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No właśnie, tym bardziej, że w dniu premiery kosztowała 99 złotych, co było - jak na poziom gry - lekkim absurdem. A teraz stosunek jakości do ceny chyba zbliżył się do właściwych proporcji :) A poganiać po znanej z serialu wyspie w sumie może być przyjemnie :)

(I tak nikt nie przeczyta edycji ;) )

Dziś zakupiłem, jutro pogram może. Fajne jest to, że pudełko jest "premierowe", czyli normalne, jak każdej innej gry, a nie jakiś kartonik :) No i jest to wersja polska, tak dla porządku dodaję :)
grzechu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: grzechu »

moglby ktos podac link do 3 sezonu bo nie moge go nigdzie znalezc,z gory dzieki
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A Google użyłeś??
http://www.google.com/search?hl=pl&clie ... Szukaj&lr=
Ale nie wiem, czy to jeszcze żyje...
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Zacząłem grać w "Lost: Via Domus" i prawie skończyłem, zostały mi dwa odcinki do "obejrzenia", bo w takiej właśnie formie prezentuje się ta produkcja. Wiele jest w necie narzekania, że krótka, nudna i ogólnie kiepska. Hmm, jeśli chodzi o długość, to fakt, parę godzin wystarczy, by ją ukończyć, a mówię to ja, który gry przeznaczone na 12 godzin przechodzę w 20 parę (vide "Resident Evil 4" :) )

Ale już reszta zarzutów wydaje mi się cokolwiek przesadzona. Od razu trzeba jedną rzecz zaznaczyć - to gra tylko i wyłącznie dla fanów serialu, albo przynajmniej tych widzów, którzy nie zapominają odcinka po jego obejrzeniu. Ci, którzy tak czynią i ci, którzy serialu nie widzieli, nie mają tu czego szukać. Fabuła jest tak prowadzona, że bez znajomość treści, nikt nic nie zrozumie. To w sumie wada, bo można było to na pewno zrobić tak, żeby każdy miał przyjemność, no ale jest, jak jest.

Ale jak ktoś kojarzy fakty - nie będzie miał problemu z rozpoznawaniem poszczególnych wydarzeń. Ogólnie gra polega na chodzeniu, gadaniu z lostowiczami, rozwiązywaniu prostych łamigłówek, pstrykaniu fotek, które posuwają fabułę do przodu i okazjonalnym uciekaniu przed zagrożeniem, najczęściej w postaci dymu. Bohaterem jest zupełnie nowa postać, cała reszta ferajny tworzy barwne (choć nie do końca wykorzystane) tło.

Nic w sumie wielkiego, ale tu wypada wspomnieć o podstawowej zalecie gry - nikt mi nie wmówi, że odwiedzenie praktycznie wszystkich ważnych miejsc znanych z pierwszego i drugiego sezonu nie wywiera na nim żadnego wrażenia. Ja bawiłem się znakomicie -
Spoiler:
Do tego dochodzi świetna, znana z serialu muzyka, charakterystyczny napis na początku i końcu każdego epizodu, a nawet typowa powtórka tego, co zdarzyło się w poprzednim odcinku :)

Najzwyczajniej w świecie uczestniczy się w fabule serialu, można sobie wyobrazić, że tak mógłby wyglądać taki bardziej rozbudowany odcinek. I mi się to niezwykle podoba.

Na dodatek, wszystko wygląda bardzo ładnie, postaci są dość dobrze odwzorowane, niektóre lokacje urzekają. Pewnie, że to nie "Crysis", no ale mi w zupełności wystarcza :)

Denerwuje ogólna sztywność rozgrywki - trzeba wszystko robić po kolei i dokładnie tak, jak wymyślili sobie twórcy, co w dobie gier "sandboxowych", jak "GTA", nie może się podobać.

Generalnie, na pewno można było zrobić grę lepiej, rozbudować ją, rozwinąć poszczególne wątki, wstrzyknąć więcej tajemnicy, zagadek, ale przyznam, że naprawdę uciechę miałem (jak do tej pory) nielichą, choć z wielkimi tytułami - jak choćby "Bioshock" czy "Dead Space" - gra konkurować nie może. Ale jak się podejdzie do niej bardziej na luzie, może się nawet podobać :)

No i ukończyłem :) Zakończenie w sumie znałem wcześniej z YouTube, ale chyba coś źle oglądałem, a przynajmniej nie do końca, bo w sumie okazało się lepsze, niż oczekiwałem :)

Znowuż pozwiedzałem parę znanych miejsc, wielce klimatycznych, dodatkowo włażąc do ukrytego pokoju, w którym - co prawda - nic nie można zrobić, ale podobnie jak w innych przypadkach fajnie jest połazić po tych tajemniczych pokojach, tunelach :)

Ogólnie jestem pozytywnie zaskoczony, zwłaszcza za te 20 złotych (bo warta ceny pierwotnej gra z pewnością nie jest), choć nieraz gra doprowadzała mnie do szewskiej pasji - choćby tym, że nijak nie idzie przewinąć filmików i jak coś trzeba powtarzać, to trzeba je stale oglądać. Koszmar. No i sejwowanie konsolowe też może czasami krwi napsuć, ale pewnie gdyby nie to, grałoby się jeszcze krócej :)

Ogólnie, gdyby ktoś kiedyś wpadł na pomysł rozwinięcia potencjału drzemiącego w grze, to byłbym wielce szczęśliwy. Bo na razie to jest w sumie taki przedsmak tego, co mogłoby być :) Ale i tak jest to jedna z nielicznych gier, które udało mi się ostatnio skończyć za dwoma posiedzeniami. Z reguły bowiem jakoś się rozpraszam i później czekają tytuły rozbabrane i niedokończone :)
Coach_25
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Coach_25 »

Ściągnąłem ostatnio 5 sezonów Lost. Zacząłem oglądać i muszę się przyznać, że pierwsze 3 sezony oglądnąłem z zapartym tchem. Ciekawy pomysł, barwne postacie, fajna historia. Niestety od 4 sezonu czar prysł, film z klimatycznego serialu powoli zaczął zamieniać się w rzeź no i jeszcze ten pomysł z
Spoiler:
w 5 sezonie po prostu dno. Niestety Lost to kolejny serial po PB, którego kolejne sezony były robione na siłę. Szkoda. Mam nadzieję, że 6 sezon będzie lepszy i ..... ostatni.
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Co do 4 to się zgodzę, ale 5 jest już ok :-p

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ