Maja maja tylko jest to rzadkosc. Ktos jeszcze na starym forum mowil o laczu 100/100 za 80zl czy jakas taka smieszna cene Very Happy
e-wro ma chyba 100/100 z tego co kojarze. Albo 100/10
Byłem tylko w stanie down przetestować - leciało mi 11mb/s wiec na prawde jest to warte swojej ceny - 80zł...
No i gwarantowane 10Mbit.
Nie miałem do czynienia do tej pory z lepszym dostawcą internetu.
ja od dziś u siebie mam chyba gwarantowany down 20Mbit, a up 2Mbit i większy. Więc też nie narzekam
[quote]Maja maja tylko jest to rzadkosc. Ktos jeszcze na starym forum mowil o laczu 100/100 za 80zl czy jakas taka smieszna cene Very Happy[/quote] e-wro ma chyba 100/100 z tego co kojarze. Albo 100/10 Byłem tylko w stanie down przetestować - leciało mi 11mb/s wiec na prawde jest to warte swojej ceny - 80zł... No i gwarantowane 10Mbit. Nie miałem do czynienia do tej pory z lepszym dostawcą internetu.
ja od dziś u siebie mam chyba gwarantowany down 20Mbit, a up 2Mbit i większy. Więc też nie narzekam :-)
batman2k3 pisze:Dlaczego nikt nie ma łącza symetrycznego? Albo inaczej dlaczego nikt (z providerów) nie ma takiego w ofercie?
Jaaak tam nie mają
(badanie robione podczas wysyłania torrenta, dlatego upload trochę mniejszy)
No a daj tego screena z wyłączonym jakimkolwiek obciążeniem sieci.
BTW, kiedyś (dobre 5-6 lat temu, może nawet jeszcze więcej) czytałem artykuł o tym, że jużwówczas w Szwecji mają standardowo w domach 10mb, a jak ktoś chce nieco szybciej to ma 100mb. Do dzisiaj nie wiem czy to prawda.
[quote="Shedao Shai"][quote="batman2k3"]Dlaczego nikt nie ma łącza symetrycznego? Albo inaczej dlaczego nikt (z providerów) nie ma takiego w ofercie?[/quote]
(badanie robione podczas wysyłania torrenta, dlatego upload trochę mniejszy)[/quote]
No a daj tego screena z wyłączonym jakimkolwiek obciążeniem sieci.
BTW, kiedyś (dobre 5-6 lat temu, może nawet jeszcze więcej) czytałem artykuł o tym, że jużwówczas w Szwecji mają standardowo w domach 10mb, a jak ktoś chce nieco szybciej to ma 100mb. Do dzisiaj nie wiem czy to prawda.
toz wiadomo od dawna, ze Polska jest zacofanym skansenem (nie tylko technologicznie).
Mam dobrego znajomego, mieszka w Sapporo... Ma neta 100Mbps/100Mbps za jakas smieszna kwote.
toz wiadomo od dawna, ze Polska jest zacofanym skansenem (nie tylko technologicznie). Mam dobrego znajomego, mieszka w Sapporo... Ma neta 100Mbps/100Mbps za jakas smieszna kwote.
Na moim łączu 1mb uzyskiwałem wyniki w przedziale 2-6mb. Ten kto napisał algorytm testujący prędkość na tej stronie, chyba nigdy sam tego nie próbował. A są przypadki gdy wynik jest 50x większy od posiadanego łącza. Można się mentalnie podbudować, no i pośmiać.
Na moim łączu 1mb uzyskiwałem wyniki w przedziale 2-6mb. Ten kto napisał algorytm testujący prędkość na tej stronie, chyba nigdy sam tego nie próbował. A są przypadki gdy wynik jest 50x większy od posiadanego łącza. Można się mentalnie podbudować, no i pośmiać.
Zawsze, jak tu zaglądam, robi mi się smutno. Co mam zrobić ze swoim 512/64? Pal sześć prędkość pobierania, ale ten upload. Jedyny plus - bardzo niska cena, czyli 35 złotych. I tym się pocieszam
Znając życie, zaraz ktoś napisze, że za te kosmiczne jak dla mnie prędkości płaci jeszcze mniej, albo w ogóle mu dopłacają - jak to usiłują mi wmówić od pewnego czasu reklamy jednego z operatorów
Zawsze, jak tu zaglądam, robi mi się smutno. Co mam zrobić ze swoim 512/64? Pal sześć prędkość pobierania, ale ten upload. Jedyny plus - bardzo niska cena, czyli 35 złotych. I tym się pocieszam :)
Znając życie, zaraz ktoś napisze, że za te kosmiczne jak dla mnie prędkości płaci jeszcze mniej, albo w ogóle mu dopłacają - jak to usiłują mi wmówić od pewnego czasu reklamy jednego z operatorów :wink:
Ja mam netię 512 więc nie masz się co smucić Bostonq. I płacę jeszcze więcej niż ty. A najgorsze jest to że oprócz neti mam wybór jeszcze żeby być jednym z neo children.
Ja mam netię 512 :P więc nie masz się co smucić Bostonq. I płacę jeszcze więcej niż ty. A najgorsze jest to że oprócz neti mam wybór jeszcze żeby być jednym z neo children.
Ekhm... Nie lubię takiego segregowania Sam mam neo i sie tego nie wstydzę. A dzieci neo to inna sprawa, często już nie związana z samą neostradą. A takie wypowiedzi potrafią być krzywdzące, chociaż wiem, że nieświadomie
Ekhm... Nie lubię takiego segregowania :P Sam mam neo i sie tego nie wstydzę. A dzieci neo to inna sprawa, często już nie związana z samą neostradą. A takie wypowiedzi potrafią być krzywdzące, chociaż wiem, że nieświadomie :P ;)
@haker: Podejrzewam, że masz wyższy upload. Przy moim, czyli 64, nie jestem w stanie wykorzystać w torrentach maksymalnej prędkości łącza i pobieram 30 kilo. A to już jest mało zabawne. A wystarczyłby upload 128, by wszystko działało jak trzeba. I dlatego się smucę
@haker: Podejrzewam, że masz wyższy upload. Przy moim, czyli 64, nie jestem w stanie wykorzystać w torrentach maksymalnej prędkości łącza i pobieram 30 kilo. A to już jest mało zabawne. A wystarczyłby upload 128, by wszystko działało jak trzeba. I dlatego się smucę :)