Co sądzicie o zamkniętej rejestracji na Forum? Jak często należało by ją otwierać? Kiedy?
Zapraszam do dyskusji.
Osobiście uważam, że obecny system jest bardzo dobry i się sprawdził -nie ma "bydła", na Forum panuje względny spokuj, a jak komuś zależy to się doczeka...
Dodatkowo obecnie proces rejestracji jest już dwu-języczny (PL+ENG) więc nie powinno być problemów z rejestracją dla osób, które nie mówią po Polsku.
Chciałbym jednak, żebyście wyrazili swoje opinie oraz wypowiedzieli się na ten temat: "Jak często otwierać rejestrację"?
A może ktoś uważa, że powinna być otwarta przez cały czas??
Co sądzicie o zamkniętej rejestracji na Forum? Jak często należało by ją otwierać? Kiedy?
Zapraszam do dyskusji.
Osobiście uważam, że obecny system jest bardzo dobry i się sprawdził -nie ma "bydła", na Forum panuje względny spokuj, a jak komuś zależy to się doczeka...
Dodatkowo obecnie proces rejestracji jest już dwu-języczny (PL+ENG) więc nie powinno być problemów z rejestracją dla osób, które nie mówią po Polsku.
Chciałbym jednak, żebyście wyrazili swoje opinie oraz wypowiedzieli się na ten temat: "Jak często otwierać rejestrację"?
A może ktoś uważa, że powinna być otwarta przez cały czas??
Zamknieta rejestracja to jeden z najlepszych twoich pomyslów, dzieki temu nie ma na forum chamstwa i spamu.
Najlepiej jakby byla otwierana tak raz na dwa tygodnie
Zamknieta rejestracja to jeden z najlepszych twoich pomyslów, dzieki temu nie ma na forum chamstwa i spamu. Najlepiej jakby byla otwierana tak raz na dwa tygodnie
Ja zwracam uwagę, szczególnie wtedy jak po plakacie nie iwem co to za serial, moim zdaniem fajna rzecz, kilka razy dzięki temu dowiedziałem się, że jakiś serial się pojawi
Ja zwracam uwagę, szczególnie wtedy jak po plakacie nie iwem co to za serial, moim zdaniem fajna rzecz, kilka razy dzięki temu dowiedziałem się, że jakiś serial się pojawi
Uważam, że zamknięta rejestracja jest bardzo dobra. To jednak odstrasza tych, którzy w chwili głębokiego natchnienia, chcieli napisać, jacy jesteśmy "gupi i blee". Zwróćcie uwagę, że nowi forumowicze bardzo szybko wchodzą w klimat forum i wypowiadają się z reguły bardzo rozsądnie i ciekawie. Pewnie między innymi jest tak dlatego, że zapisują się naprawdę Ci, którym zależy, plus oczywiście Ci, którzy czyhają tylko na pliki, no ale to jest zupełnie normalne.
W ogóle czasem się zastanawiam, jak się udało osiągnąć taki stan, że praktycznie nie ma u nas chamstwa i absurdalnych pyskówek. Owszem, kiedyś się zdarzały, na starym i nowym, ale obecnie te zjawiska praktycznie nie istnieją. Raz mi się zdarzyło poprosić forumowicza o zmianę tonu wypowiedzi, bo poszedł za daleko w osobiste wycieczki.
Nikt nikomu nie robi problemów z powodu poglądów, a te są różne i czasem dyskusja jest dość intensywna - choćby przykład "Californication" A jednocześnie nikt się na nikogo nie obraża, nie rzuca błotem lub innymi mało przyjemnymi werbalnymi akcesoriami.
Konrad Lewandowski (pisarz taki, ostatnio najbardziej znany z cyklu o Drwęckim, bardzo fajne kryminały retro) narzekał na fora, że nie pisuje na nich, bo nie trawi moderatorów. Uważa, że powinno się mieć możliwość nazwać kogoś od razu po imieniu, że jest idiotą, debilem czy kimkolwiek innym. Owszem, przyznaję, czasem taka myśl człowiekowi przez głowę przebiegnie, ale od tego jest czas pisania, by wyrazić to w bardziej cywilizowany sposób. Co innego dyskusja na żywo, twarzą w twarz Zresztą człowieka można nazwać idiotą, nie używając przy tym tego dość pospolitego określenia (zresztą jeden House wystarczy ).
Reasumując, rejestracja zamknięta - tak, otwierać raz na dwa tygodnie, plus czasem bonusowe, dodatkowe krótkie otwarcia
Uważam, że zamknięta rejestracja jest bardzo dobra. To jednak odstrasza tych, którzy w chwili głębokiego natchnienia, chcieli napisać, jacy jesteśmy "gupi i blee". Zwróćcie uwagę, że nowi forumowicze bardzo szybko wchodzą w klimat forum i wypowiadają się z reguły bardzo rozsądnie i ciekawie. Pewnie między innymi jest tak dlatego, że zapisują się naprawdę Ci, którym zależy, plus oczywiście Ci, którzy czyhają tylko na pliki, no ale to jest zupełnie normalne.
W ogóle czasem się zastanawiam, jak się udało osiągnąć taki stan, że praktycznie nie ma u nas chamstwa i absurdalnych pyskówek. Owszem, kiedyś się zdarzały, na starym i nowym, ale obecnie te zjawiska praktycznie nie istnieją. Raz mi się zdarzyło poprosić forumowicza o zmianę tonu wypowiedzi, bo poszedł za daleko w osobiste wycieczki.
Nikt nikomu nie robi problemów z powodu poglądów, a te są różne i czasem dyskusja jest dość intensywna - choćby przykład "Californication" :) A jednocześnie nikt się na nikogo nie obraża, nie rzuca błotem lub innymi mało przyjemnymi werbalnymi akcesoriami.
Konrad Lewandowski (pisarz taki, ostatnio najbardziej znany z cyklu o Drwęckim, bardzo fajne kryminały retro) narzekał na fora, że nie pisuje na nich, bo nie trawi moderatorów. Uważa, że powinno się mieć możliwość nazwać kogoś od razu po imieniu, że jest idiotą, debilem czy kimkolwiek innym. Owszem, przyznaję, czasem taka myśl człowiekowi przez głowę przebiegnie, ale od tego jest czas pisania, by wyrazić to w bardziej cywilizowany sposób. Co innego dyskusja na żywo, twarzą w twarz :) Zresztą człowieka można nazwać idiotą, nie używając przy tym tego dość pospolitego określenia (zresztą jeden House wystarczy ;) ).
Reasumując, rejestracja zamknięta - tak, otwierać raz na dwa tygodnie, plus czasem bonusowe, dodatkowe krótkie otwarcia :)
Zgadzam się z przedmówcami. System działa nieźle, nie ma potrzeby go poprawiać. Czasem nawet przy otwartej na krótko rejestracji przebije się na forum spam, łatwo więc domyślić się co by się działo gdyby była otwarta cały czas. Co do czasu otwarcia, myślę że nie ma co przesadzać, jak ktoś będzie chciał to się zarejestruje, prędzej lub później...
BTW: Pilot nowego serialu, tworzonego przez Pokemon Productions ® przy współpracy z BombayTV, spotkał się z bardzo pozytywnym odbiorem w temacie o hataku, w związku z czym prezentuję kolejne odcinki 1 sezonu
Zgadzam się z przedmówcami. System działa nieźle, nie ma potrzeby go poprawiać. Czasem nawet przy otwartej na krótko rejestracji przebije się na forum spam, łatwo więc domyślić się co by się działo gdyby była otwarta cały czas. Co do czasu otwarcia, myślę że nie ma co przesadzać, jak ktoś będzie chciał to się zarejestruje, prędzej lub później... __________________
BTW: Pilot nowego serialu, tworzonego przez Pokemon Productions ® przy współpracy z BombayTV, spotkał się z bardzo pozytywnym odbiorem w temacie o hataku, w związku z czym prezentuję kolejne odcinki 1 sezonu :alien:
Nie no, rewelacja Ja bym proponował jeden z tych filmików, zwłaszcza drugi, jeśli to możliwe, umieścić gdzieś na stronie głównej, w ramach reklamówki - jest kapitalny
Nie no, rewelacja :D Ja bym proponował jeden z tych filmików, zwłaszcza drugi, jeśli to możliwe, umieścić gdzieś na stronie głównej, w ramach reklamówki - jest kapitalny :)
[quote="Brita"]Yugi drugi i trzeci filmik rewelacja asd mysle ze moglyby zaistniec na glownej bo sa poprostu swietne [/quote] Zgadzam się, bardzo fajny pomysł :salut:
Od razu to postulowałem Jeśli jest taka możliwość techniczna, to naprawdę powinny się znaleźć na stronce - taka kapitalna reklama z wyraźnym dystansem samego reklamującego się do siebie Świetnie zrobione.
I taka dygresja natury ogólnej, acz związanej z forum: miałem przed chwilą okazję poczytać coś, co mnie kompletnie zasmuciło, bo dotyczyło bardzo cenionego przeze mnie czasopisma (mniejsza o to, jakiego, bo nie rzecz w nazwach, a w problemie). Kłótnia toczyła się między jego redaktorami z udziałem innych forumowiczów. Sprawy tam opisane były mocno prywatne, na dodatek forum jako takie, nie jest bezpośrednio związane z tym czasopismem, po prostu tam pojawiają się tematy z nim związane. Wyszły na jaw sprawy, o których jako czytelnik w sumie nigdy nie chciałbym wiedzieć (ok, mogłem niby nie czytać, ale jak już zacząłem, to skończyłem).
Do czego zmierzam? Ano właśnie do tego, co pisałem wcześniej. Słownictwo, jakim się tam obrzucano, zarzuty (tak naprawdę nie do zweryfikowania), jakie sobie stawiano, wycieczki osobiste, do piątego pokolenia wstecz - to nie jest to, co winno się znajdować w przestrzeni dyskusji publicznej. Niby moderatorzy próbowali uspokoić dyskusję, proszono o przerwanie, ale jakoś nikt nie wpadł na to, że temat należy po prostu zamknąć. I nikt moderatorów nie słuchał. To nie żadna cenzura - zamknąć zbyt "rozpalony wątek" dla uspokojenia emocji - po prostu pewne sprawy, pewien poziom języka nie powinien znajdować swojego ujścia na zewnątrz, bo to obraża wszystkich, niezależnie od tego, kto ma rację. Teraz jakoś inaczej będę na czasopismo spoglądał. Można powiedzieć, że świadomość jest lepsza, ale osobiście wolałem pozostawać w nieświadomości, do jakiego stopnia niektórzy potrafią się zachować - pisząc, a więc mając czas na zastanowienie się na tym, co robią.
Mamy naprawdę szczęście, że u nas jest zupełnie inaczej I to jest ta część optymistyczna
Od razu to postulowałem :) Jeśli jest taka możliwość techniczna, to naprawdę powinny się znaleźć na stronce - taka kapitalna reklama z wyraźnym dystansem samego reklamującego się do siebie :) Świetnie zrobione.
I taka dygresja natury ogólnej, acz związanej z forum: miałem przed chwilą okazję poczytać coś, co mnie kompletnie zasmuciło, bo dotyczyło bardzo cenionego przeze mnie czasopisma (mniejsza o to, jakiego, bo nie rzecz w nazwach, a w problemie). Kłótnia toczyła się między jego redaktorami z udziałem innych forumowiczów. Sprawy tam opisane były mocno prywatne, na dodatek forum jako takie, nie jest bezpośrednio związane z tym czasopismem, po prostu tam pojawiają się tematy z nim związane. Wyszły na jaw sprawy, o których jako czytelnik w sumie nigdy nie chciałbym wiedzieć (ok, mogłem niby nie czytać, ale jak już zacząłem, to skończyłem).
Do czego zmierzam? Ano właśnie do tego, co pisałem wcześniej. Słownictwo, jakim się tam obrzucano, zarzuty (tak naprawdę nie do zweryfikowania), jakie sobie stawiano, wycieczki osobiste, do piątego pokolenia wstecz - to nie jest to, co winno się znajdować w przestrzeni dyskusji publicznej. Niby moderatorzy próbowali uspokoić dyskusję, proszono o przerwanie, ale jakoś nikt nie wpadł na to, że temat należy po prostu zamknąć. I nikt moderatorów nie słuchał. To nie żadna cenzura - zamknąć zbyt "rozpalony wątek" dla uspokojenia emocji - po prostu pewne sprawy, pewien poziom języka nie powinien znajdować swojego ujścia na zewnątrz, bo to obraża wszystkich, niezależnie od tego, kto ma rację. Teraz jakoś inaczej będę na czasopismo spoglądał. Można powiedzieć, że świadomość jest lepsza, ale osobiście wolałem pozostawać w nieświadomości, do jakiego stopnia niektórzy potrafią się zachować - pisząc, a więc mając czas na zastanowienie się na tym, co robią.
Mamy naprawdę szczęście, że u nas jest zupełnie inaczej :) I to jest ta część optymistyczna :)
Mam dla porownania forum Goldenie, to co sie tam czasem dzieje to trudno opisac.
Wystarczy ze jakis pies niby wybitny dostanie na wystawie gorsza lokate (psy tez miewaja zle dni ) wlasciciel zaraz zasiada do komputera i wylewa pomyje na wszystkie psy, ktore w danej stawce okazaly sie lepsze, malo tego ze zbeszta te lepsze psy to jeszcze wywleka sprawy osobiste ich wlascicieli.
Moderatorzy reaguja tam w miare szybko jednak to nic nie daje, co chwile jest jakas afera.
Dlatego wlasnie dzieki zamknietej rejestracji klimat tego forum jest wrecz niewiarygodny, poprostu dobrze tu byc
Mam dla porownania forum Goldenie, to co sie tam czasem dzieje to trudno opisac. Wystarczy ze jakis pies niby wybitny dostanie na wystawie gorsza lokate (psy tez miewaja zle dni ;)) wlasciciel zaraz zasiada do komputera i wylewa pomyje na wszystkie psy, ktore w danej stawce okazaly sie lepsze, malo tego ze zbeszta te lepsze psy to jeszcze wywleka sprawy osobiste ich wlascicieli. Moderatorzy reaguja tam w miare szybko jednak to nic nie daje, co chwile jest jakas afera. Dlatego wlasnie dzieki zamknietej rejestracji klimat tego forum jest wrecz niewiarygodny, poprostu dobrze tu byc
Postanowiłem pogrupować niektóre pozycje na stronie głównej (w ramach zwalniania miejsca pod nowe pozycje). Popatrzcie np. na [url=http://xvidasd.com/v.html]V[/url].
w podobny sposób można scalić CSI, Stargate (przynajmniej SG1+filmy, nie koniecznie z SGA, ale moznaby i tak), zdecydowanie do jednego wora wszystkie Startreki upchnąć oraz ewentualnie można by tak z BSG też zrobić
w podobny sposób można scalić CSI, Stargate (przynajmniej SG1+filmy, nie koniecznie z SGA, ale moznaby i tak), zdecydowanie do jednego wora wszystkie Startreki upchnąć :P oraz ewentualnie można by tak z BSG też zrobić