Tak z ciekawości, ten skrypt pokazuje nicki przez 12h od jakiego momentu? Bo przykładowo przeglądając Wszystko o ROBIN bez kaptura widzimy: Widz Dołączył: 23 Lis 2007 Ostatnia wizyta: Sro Paź 07, 2009 11:36; czyli jakieś trzy dni temu, sporo więcej niż 12/24h...
Tak z ciekawości, ten skrypt pokazuje nicki przez 12h od jakiego momentu? Bo przykładowo przeglądając Wszystko o ROBIN bez kaptura widzimy: Widz Dołączył: 23 Lis 2007 [b]Ostatnia wizyta: Sro Paź 07, 2009 11:36[/b]; czyli jakieś trzy dni temu, sporo więcej niż 12/24h...
Tak - ten problem występuje od początku zainstalowania tej modyfikacji - na początku wogóle nie działało, potem gdzieś tam w skrypcie coś poprawiłem i działa ale jak widać wadliwie - w wolnej chwili się temu przyglądnę.
Tak - ten problem występuje od początku zainstalowania tej modyfikacji - na początku wogóle nie działało, potem gdzieś tam w skrypcie coś poprawiłem i działa ale jak widać wadliwie - w wolnej chwili się temu przyglądnę.
Po prawdzie, to nigdy nie rozumiałem przydatności tego skryptu - odnośnie osób obecnych W sumie tylko wydłuża forum. A czy nie można np. zrobić tak, aby pokazywał tylko liczbę osób obecnych w jakimś tam czasie? Czy rzeczywiście tak istotna jest informacja, kto był? Może jest, ale ja nie wiem, dlaczego
Po prawdzie, to nigdy nie rozumiałem przydatności tego skryptu - odnośnie osób obecnych :) W sumie tylko wydłuża forum. A czy nie można np. zrobić tak, aby pokazywał tylko liczbę osób obecnych w jakimś tam czasie? Czy rzeczywiście tak istotna jest informacja, kto był? Może jest, ale ja nie wiem, dlaczego :)
AreQ_BAH pisze:Mnie to obojętne z jednej strony, ale czasem sie przydaje z drugiej Ale rzadko jednak przydatne dla mnie osobiście więc będę Szwajcarią .
To ja będę Rosją bo skrypt może nie przydaje się często ale ma pewne znaczenie strategiczne dlatego uznam prawo tego skryptu do samostanowienia (...czyli niech zostanie tak jak jest)
[quote="AreQ_BAH"]Mnie to obojętne z jednej strony, ale czasem sie przydaje z drugiej ;) Ale rzadko jednak przydatne dla mnie osobiście więc będę Szwajcarią ;) .[/quote]
To ja będę Rosją ;) bo skrypt może nie przydaje się często ale ma pewne znaczenie strategiczne dlatego uznam prawo tego skryptu do samostanowienia :D (...czyli niech zostanie tak jak jest)
Wracając do tematu - dla mnie jest to wygodne i używam. Otóż jeśli wyślę do kogoś np PW to widząc go na liście wiem, że go przeczytał. Gdyby nie lista musiałbym za każdym razem klikać na profil danego użytkownika (nie mówiąc, że tamtejszy mod wymaga poprawki).
Teraz kiedy pokazuje wizytatorów tylko z 12-tu ostatnich godzin nie powinien przeszkadzac - jest mniejszy o połowę (niż było).
Wracając do tematu - dla mnie jest to wygodne i używam. Otóż jeśli wyślę do kogoś np PW to widząc go na liście wiem, że go przeczytał. Gdyby nie lista musiałbym za każdym razem klikać na profil danego użytkownika (nie mówiąc, że tamtejszy mod wymaga poprawki).
Teraz kiedy pokazuje wizytatorów tylko z 12-tu ostatnich godzin nie powinien przeszkadzac - jest mniejszy o połowę (niż było).
Miałabym luźną propozycję odnośnie podziękowań dla uploaderów. Czasem nim zaczna się dyskusję na temat wystawionego odcinka pojawia się wiele :cheers: :bounce: i innych tego typu oraz haseł dzięki. Ja też parę razy sie na to złapałam, ale może lepiej byłoby wprowadzić przy avatarze hasło podziękowania, gdzie każdy mógłby kliknąć i wyskoczyłby punkt, nie zaśmiecałoby to tak bardzo tematu. Gdzieś już kiedyś widziałam takie coś i sprawdzało się to nieźle.
Miałabym luźną propozycję odnośnie podziękowań dla uploaderów. Czasem nim zaczna się dyskusję na temat wystawionego odcinka pojawia się wiele :salut: :cheers: :bounce: i innych tego typu oraz haseł dzięki. Ja też parę razy sie na to złapałam, ale może lepiej byłoby wprowadzić przy avatarze hasło podziękowania, gdzie każdy mógłby kliknąć i wyskoczyłby punkt, nie zaśmiecałoby to tak bardzo tematu. Gdzieś już kiedyś widziałam takie coś i sprawdzało się to nieźle.
Hmm, jakoś tak ostatnio wyszło, że kultura w społeczeństwie wzrosła i tych podziękowań jest faktycznie sporo. I z jednej strony, to jest super, na pewno "krzepi" to uploadera, ale z drugiej... Ostatnio jest tak, że wchodzę do tematu, który świeci się jako nowouzupełniony, z nadzieją na dyskusję, a znajduję tam najczęściej tabelkę wstawkową, a pod spodem lub słownie sformułowane podziękowania Może faktycznie jakimś rozwiązaniem są te oddzielne miejsca na podziękowania? Tak tylko głośno myślę, mając w pamięci to, co pisałem (i inni pisali) o tym wcześniej.
Hmm, jakoś tak ostatnio wyszło, że kultura w społeczeństwie wzrosła i tych podziękowań jest faktycznie sporo. I z jednej strony, to jest super, na pewno "krzepi" to uploadera, ale z drugiej... Ostatnio jest tak, że wchodzę do tematu, który świeci się jako nowouzupełniony, z nadzieją na dyskusję, a znajduję tam najczęściej tabelkę wstawkową, a pod spodem :salut: lub słownie sformułowane podziękowania :) Może faktycznie jakimś rozwiązaniem są te oddzielne miejsca na podziękowania? Tak tylko głośno myślę, mając w pamięci to, co pisałem (i inni pisali) o tym wcześniej.
Nawet jeśli byśmy cos takiego zrobili to i tak nie powstrzyam to ludzi od pisania takich postów - ( a to nie zauważyłem takiej funkcji, itp...)
Jedynie co to można by w tej sprawie zrobić to wyłączyć licznik postów dla takich, które nie zawierają np. kilku zdań lub coś lepszego - nie przepuszczać postów, które mają zbyt małą liczbe znaków (lub np. same emotki).
Nawet jeśli byśmy cos takiego zrobili to i tak nie powstrzyam to ludzi od pisania takich postów - ( a to nie zauważyłem takiej funkcji, itp...)
Jedynie co to można by w tej sprawie zrobić to wyłączyć licznik postów dla takich, które nie zawierają np. kilku zdań lub coś lepszego - nie przepuszczać postów, które mają zbyt małą liczbe znaków (lub np. same emotki).
xvidasd pisze:nie przepuszczać postów, które mają zbyt małą liczbe znaków (lub np. same emotki).
Myślę, że ten pomysł jest najlepszy. Należy nadać jakiś minimalny limit, np. 10 słów, aby "przyjęło" posta. Mi też ostatnio doskwiera wielokrotne wchodzenie w ten sam temat i oglądanie "dziękuję".
[quote="xvidasd"]nie przepuszczać postów, które mają zbyt małą liczbe znaków (lub np. same emotki).[/quote] Myślę, że ten pomysł jest najlepszy. Należy nadać jakiś minimalny limit, np. 10 słów, aby "przyjęło" posta. Mi też ostatnio doskwiera wielokrotne wchodzenie w ten sam temat i oglądanie "dziękuję".
Żeby było jasne - to nic złego, że ludzie dziękują - byłoby absurdem "karać" ich za to. Chodzi o to, co zdaje się ma też na myśli Don, że trochę specyficznie jest, gdy człowiek wchodzi poczytać, np. odpowiedzi na swojego posta czy też w ogóle wejść w jakąś dysputę, a jedyne, co widzi, to "buźki" Tak, jakby najistotniejsze były pliki, a nie same seriale i rozmowa o nich
Żeby było jasne - to nic złego, że ludzie dziękują - byłoby absurdem "karać" ich za to. Chodzi o to, co zdaje się ma też na myśli Don, że trochę specyficznie jest, gdy człowiek wchodzi poczytać, np. odpowiedzi na swojego posta czy też w ogóle wejść w jakąś dysputę, a jedyne, co widzi, to "buźki" :) Tak, jakby najistotniejsze były pliki, a nie same seriale i rozmowa o nich :)