Przedstaw się nam :)
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Re: Przedstaw się nam :)
Filmowa znajomość jest przelotna. Serial czasami zostaje z nami na lata, a ich bohaterowie co tydzień odwiedzają nas w domach.
Witaj Del.
Witaj Del.

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Kiedyś nie przepadałam za serialami. Kino to był, ten rodzaj sztuki filmowej, który preferowałam. Zamknięta fabuła, ograniczenie czasowe wymuszające pewna skrótowość pozostawiającą pole do domysłów i własnych interpretacji, no i magia dużego ekranu w ulubionym kinie.
Serial był czymś wiecznie przerywanym, nie potrafiłam zdobyć się na tyle samozaparcia, żeby pilnować godzin emisji odcinków w tv, a nagrywanie wychodziło różnie, głównie dzięki reklamom się przedłużającym. I tak seriale, jeśli już, to oglądałam wyrywkowo.
Dopiero moje wybryki na nartach, efekty, których mnie uziemiły w domu na trochę, dały serialom dotrzeć do mnie - a to dzięki znajomym i ich kolekcjom. I zaczęło się - The Wire, The Shield, nareszcie Glina w całości, potem szukałam już sama, ale nie w tv. Pierwsze oglądanie w oryginale, prawie nic nie zrozumiałam, potem odkryłam strony z napisami i wymówka, że dzięki serialom poznam lepiej język. Teraz faktycznie,niektóre seriale oglądam już bez polskich napków - te lżejsze produkcje. Ale nadal trudno mi przychodzi oglądanie odcinka raz na tydzień. Wolę sezonami, a jak się da, to całość hurtem.
Czyli Del niezupełnie się z Tobą i z NajPhilem, zgadzam.
Serial był czymś wiecznie przerywanym, nie potrafiłam zdobyć się na tyle samozaparcia, żeby pilnować godzin emisji odcinków w tv, a nagrywanie wychodziło różnie, głównie dzięki reklamom się przedłużającym. I tak seriale, jeśli już, to oglądałam wyrywkowo.
Dopiero moje wybryki na nartach, efekty, których mnie uziemiły w domu na trochę, dały serialom dotrzeć do mnie - a to dzięki znajomym i ich kolekcjom. I zaczęło się - The Wire, The Shield, nareszcie Glina w całości, potem szukałam już sama, ale nie w tv. Pierwsze oglądanie w oryginale, prawie nic nie zrozumiałam, potem odkryłam strony z napisami i wymówka, że dzięki serialom poznam lepiej język. Teraz faktycznie,niektóre seriale oglądam już bez polskich napków - te lżejsze produkcje. Ale nadal trudno mi przychodzi oglądanie odcinka raz na tydzień. Wolę sezonami, a jak się da, to całość hurtem.
Czyli Del niezupełnie się z Tobą i z NajPhilem, zgadzam.

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Del
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
Joana jedno drugiego nie wyklucza
Ja również nie każdy serial oglądam zgodnie z czasem emisji i mam na swoim koncie niezłe maratony, ale sumarycznie rzecz biorąc zawsze taka postać jest z nami dłużej, bo możesz zobaczyć na raz jeden sezon, który trwa kilkanaście albo i kilkadziesiąt godzin, a przecież na jednym sezonie dobry serial się nie kończy 

-
grejpfrutella
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Band of Brothers
Hej!
Jestem Kaśka, mieszkam w Elblągu. Dostalam "zaproszenie" do tej strony od Aśki i myslalam, ze nie beda miala na nia czasu, ale juz czuje, ze zagoszcze tu na dluzej
Moja przygoda z serialami tak na calego, zaczela sie prawie 2 lata temu, kiedy zaszlam w ciaze i bedac na zwolnieniu lekarskim mialam wreszcie czas na oddanie sie mojemu hobby. Zdecydowanie preferuje binge-watching, ale jak juz dogonie emisje, to zazwyczaj sledze seriale regularnie, chociaz sa seriale, na ktore czekam w calosci, w tej chwili Peaky Blinders
Jesli chodzi o gatunki, to ogladam praktycznie wszystko, lubie i komediowe i sci-fi i dramaty, szukam przede wszystkim barwnych, zlozonych postaci, ktore chce ogladac i ktorym chce kibicowac, to jest dla mnie chyba najwazniejsze. Jesli bohaterowie sa irytujacy, to zazwyczaj porzucam ogladanie, ale jesli jest fajna chemia miedzy aktorami, to przymykam oko na drobne niedoskonalosci. Wsrod moich znajomych malo mam osob, ktore ogladaja seriale, a na pewno nie w takim stopniu jak ja, zazwyczaj jestem prekursorem i pozniej podrzucam te sprawdzone tytuly
ok, tyle wstepu, szogun spi, to moge sobie cos odpalic
pozdro!
Jestem Kaśka, mieszkam w Elblągu. Dostalam "zaproszenie" do tej strony od Aśki i myslalam, ze nie beda miala na nia czasu, ale juz czuje, ze zagoszcze tu na dluzej

Moja przygoda z serialami tak na calego, zaczela sie prawie 2 lata temu, kiedy zaszlam w ciaze i bedac na zwolnieniu lekarskim mialam wreszcie czas na oddanie sie mojemu hobby. Zdecydowanie preferuje binge-watching, ale jak juz dogonie emisje, to zazwyczaj sledze seriale regularnie, chociaz sa seriale, na ktore czekam w calosci, w tej chwili Peaky Blinders

no sex, no rock'n'roll, just drugs.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Witaj grejpfrutello 
Ależ trudny nick - szczególnie w pisaniu
Zapraszamy do udzielania się w naszym forum

Ależ trudny nick - szczególnie w pisaniu

Zapraszamy do udzielania się w naszym forum

-
grejpfrutella
moze byc grejp, wszyscy tak skracaja
no i nigdy nie zdarzylo mi sie, zeby nick byl zajety 

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
- Ulubiony Serial: SoA
A ja Del
Witajcie dziewczęta! 

I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
Del
Ojej, miło mi
Pozdrawiam 

-
asd
-
Expert
Za skojarzenie pary serwis pobiera opłatę w wysokości 100pln (nie czytaliście regulaminu przy rejestracji?) - wpłaty proszę dokonywać więc na konto ;D

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Zmieniamy profil? Tym razem na randkowy? A w quizach było niedawno całkiem różowo... 

-
sHChypp

I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
grejpfrutella
-
sHChypp
Za proste by to byłogrejpfrutella pisze:w sensie skrót ?asd pisze:Lubie grejp

I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
-
grejpfrutella
no wlasnie, bo ja przeciez jeno jedna wiadomosc napisalam 

-
Del
Uwierz mi, od jednej wiadomości się zaczyna 

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Nic z tych rzeczy, za kojarzenie par i za ewentualne godzenie zwaśnionych, żadnych pożytków materialnych dla forum nie należy przekazywać.
Dobre słowo, w dobrym towarzystwie wymienione na temat serialowy, to waluta najcenniejsza.
sindar, profilu, na różowy' nie zmieniamy, tylko niech delta nie zaczyna, bo mu zawsze oddam, walcząc o parytety.
No, nareszcie będzie trochę dziewczyn rozmawiało, bo ja już nie mam siły do tych chłopaków.
A, i Szefa czyli ASD nie należy tak od razu brać na poważnie, bo on jednak czasami żartuje.
Dobre słowo, w dobrym towarzystwie wymienione na temat serialowy, to waluta najcenniejsza.
sindar, profilu, na różowy' nie zmieniamy, tylko niech delta nie zaczyna, bo mu zawsze oddam, walcząc o parytety.

No, nareszcie będzie trochę dziewczyn rozmawiało, bo ja już nie mam siły do tych chłopaków.

A, i Szefa czyli ASD nie należy tak od razu brać na poważnie, bo on jednak czasami żartuje.

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
asd
-
Expert
Ha Del ma doswiadczenie w randkowaniu przez internet! Wyszlo? 
Do serwisu zostal dodany skrypt automatycznie dodajacy eferomony do postow wiec uwazajcie!
;p

Do serwisu zostal dodany skrypt automatycznie dodajacy eferomony do postow wiec uwazajcie!
;p

-
Del
Hahaha... fajni jesteście, nie ma co
Niestety, błędna dedukcja drogi Watsonie 

-
grejpfrutella