Dzięki za cierpliwość
Aby Was uspokoić informuję, ze napisy są tłumaczone ale z powodu ogromnego braku czasu idzie mi to neistety wolno...
Nie traćcie jednak nadziei
Dzięki za cierpliwość :) Aby Was uspokoić informuję, ze napisy są tłumaczone ale z powodu ogromnego braku czasu idzie mi to neistety wolno... Nie traćcie jednak nadziei :)
Nie wątpię i nie zaprzeczam że tłumaczenie Rafalito jest świetne. Powiem wam że obejrzałem ten pierwszy odcinek i tłumaczenie naprawdę było całkiem spoko. A z tym katowaniem to powiem tak, .. idealnie obejrzeć pierwszy odcinek na przedsmak tego co czeka i przypomnieniu sobie twarzy głównych bohaterów.
Nie wątpię i nie zaprzeczam że tłumaczenie Rafalito jest świetne. Powiem wam że obejrzałem ten pierwszy odcinek i tłumaczenie naprawdę było całkiem spoko. A z tym katowaniem to powiem tak, .. idealnie obejrzeć pierwszy odcinek na przedsmak tego co czeka i przypomnieniu sobie twarzy głównych bohaterów. :)
"Chociaż piąty sezon serialu "Wołanie o pomoc" zadebiutuje dopiero za dwa miesiące, to stacja FX już teraz zamówiła kolejny.
Szósty sezon składać się będzie z 18 epizodów i zadebiutuje w przyszłym roku. Piąty sezon, na który składać się będą 22 odcinki, wystartuje 7 kwietnia. W wyniku zeszłorocznego strajku scenarzystów "Wołanie o pomoc" powraca do telewizji po aż 19 miesiącach nieobecności. " na podstawie filmweb.pl
"Chociaż piąty sezon serialu "Wołanie o pomoc" zadebiutuje dopiero za dwa miesiące, to stacja FX już teraz zamówiła kolejny.
Szósty sezon składać się będzie z 18 epizodów i zadebiutuje w przyszłym roku. Piąty sezon, na który składać się będą 22 odcinki, wystartuje 7 kwietnia. W wyniku zeszłorocznego strajku scenarzystów "Wołanie o pomoc" powraca do telewizji po aż 19 miesiącach nieobecności. " [url=http://www.filmweb.pl/FX+zapowiada+sz%C3%B3sty+sezon+%22Wo%C5%82ania+o+pomoc%22,News,id=49389]na podstawie filmweb.pl[/url]
Myślę, że większoś oglądających ten serial jest pod jego wrażeniem.
Jak dla mnie jest to NUMER 1 i chyba już nic tego nie zmieni.
Serial nie jest w polsce sławny chyba dlatego, że już sam dystrybutor strzelił sobie w stopę, pisząc opis, który w żaden sposób nie pasuje do tego co dzieje się na ekranie (notabene u nas na podstronie jest ten sam beznadziejny opis dystrybutora) - sam jak się nim zainteresowałem i przeczytałem ten opis to mnie nie zachęcił - ot kolejny serial o jakiś bohaterskich strażakach, którzy gaszą pożary i ściągają kotki z drzew... - nic bardziej mylnego.
Ale już sam początek zrobił na mnie piorunujące wrażenie - serial okazał sie fantastycznym dramatem psychologicznym z niesamowitym jajem.
To właśnie to umiejętne połączenie jakże dwóch skrajnych uczuc - prawdziwego (osobistego) dramatu z nietuzinkowym, wulgarnym (acz nie chamskim) dowcipem i humorem wyróżnia ten serial.
Niestety obecnie nikt nie tłumaczy dalszych odcinków więc jak na razie wstawki nie ma w planach.
Myślę, że większoś oglądających ten serial jest pod jego wrażeniem. Jak dla mnie jest to [b]NUMER 1[/b] i chyba już nic tego nie zmieni.
Serial nie jest w polsce sławny chyba dlatego, że już sam dystrybutor strzelił sobie w stopę, pisząc opis, który w żaden sposób nie pasuje do tego co dzieje się na ekranie (notabene u nas na podstronie jest ten sam beznadziejny opis dystrybutora) - sam jak się nim zainteresowałem i przeczytałem ten opis to mnie nie zachęcił - ot kolejny serial o jakiś bohaterskich strażakach, którzy gaszą pożary i ściągają kotki z drzew... - nic bardziej mylnego.
Ale już sam początek zrobił na mnie piorunujące wrażenie - serial okazał sie fantastycznym dramatem psychologicznym z niesamowitym jajem. To właśnie to umiejętne połączenie jakże dwóch skrajnych uczuc - prawdziwego (osobistego) dramatu z nietuzinkowym, wulgarnym (acz nie chamskim) dowcipem i humorem wyróżnia ten serial.
Niestety obecnie nikt nie tłumaczy dalszych odcinków więc jak na razie wstawki nie ma w planach.
No niestety prędkośc tłumaczenia @Rafalito jest zbyt wolna (prawie dwa odcinki na dziesięc miesięcy).
beliaal (tłumacz z n24) oba odcinki przetłumaczył w dwa tygodnie jednak na razie zaprzestał dalszego tłumaczenia - serial więc "leży".
No niestety prędkośc tłumaczenia @Rafalito jest zbyt wolna (prawie dwa odcinki na dziesięc miesięcy). beliaal (tłumacz z n24) oba odcinki przetłumaczył w dwa tygodnie jednak na razie zaprzestał dalszego tłumaczenia - serial więc "leży".
Mroofa69 pisze:szkoda że do tak fajnego serialu nikt nie tłumaczy napisów tak samo nie tlumacza do The Job a podobno tez super serial
Nie jest tak źle - @Rafalito jednak kontynuuje swoje dzieło - wprawdzie nie będzie to szybko ale ważne że będzie! - odcinki czwartego sezonu bedą wystawiane na bieżąco (wcześniej wrzucę na jakiś serwer sezon2 i 3).
Pozostaje tylko dopingowac!!!
(The Job - moje drugie "oczko" też będzie! - udało mi się załatwic angielskie napisy spisane "ze słuchu"- thx @panost - na polski, pierwszy odcinek tłumaczy obecnie nasza @PaulinAna).
Wracając do RM - srial jest niesamowity - właśnie rozpocząłem z nim przygodę na nowo oglądając powtórnie wszystkie odcinki - w towarzystwie osób, które dotychczas nie przepadały za serialami - o ile po pierwszych trzech odcinkach nie widziałem entuzjazmu o tyle pod koniec pierwszego sezonu zauważełem juz uzależnienie od tego genialnego serialu...
Kto jeszcze nie widział tego serialu niech się nawet nie zastanawia!! - odkad zacząłem oglądac RM uważam, że jest to najlepszy serial jaki widziałem w życiu! - bije na głowę nawet moje ulubione BSG (jestem fanem Sci-Fi) czy Rome... - na co więc czekasz??
[quote="Mroofa69"]szkoda że do tak fajnego serialu nikt nie tłumaczy napisów tak samo nie tlumacza do The Job a podobno tez super serial[/quote]
Nie jest tak źle - @Rafalito jednak kontynuuje swoje dzieło - wprawdzie nie będzie to szybko ale ważne że będzie! - odcinki czwartego sezonu bedą wystawiane na bieżąco (wcześniej wrzucę na jakiś serwer sezon2 i 3). Pozostaje tylko dopingowac!!! :)
(The Job - moje drugie "oczko" też będzie! - udało mi się załatwic angielskie napisy spisane "ze słuchu"- thx @panost - na polski, pierwszy odcinek tłumaczy obecnie nasza @PaulinAna).
Wracając do RM - srial jest niesamowity - właśnie rozpocząłem z nim przygodę na nowo oglądając powtórnie wszystkie odcinki - w towarzystwie osób, które dotychczas nie przepadały za serialami - o ile po pierwszych trzech odcinkach nie widziałem entuzjazmu o tyle pod koniec pierwszego sezonu zauważełem juz uzależnienie od tego genialnego serialu...
Kto jeszcze nie widział tego serialu niech się nawet nie zastanawia!! - odkad zacząłem oglądac RM uważam, że jest to [b]najlepszy serial jaki widziałem w życiu![/b] - bije na głowę nawet moje ulubione BSG (jestem fanem Sci-Fi) czy Rome... - na co więc czekasz?? :)