Rescue Me

Seriale prawdziwsze niż życie.
ana81
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: ana81 »

Ja poczekam aż Rafalito skończy :-p
Tyle wytrzymałam, to nie będę się teraz katować jednym odcinkiem...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

Ja tez czekam, tym bardziej, ze jego tlumaczenie jest genialne
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Dzięki za cierpliwość :)
Aby Was uspokoić informuję, ze napisy są tłumaczone ale z powodu ogromnego braku czasu idzie mi to neistety wolno...
Nie traćcie jednak nadziei :)
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

Nie wątpię i nie zaprzeczam że tłumaczenie Rafalito jest świetne. Powiem wam że obejrzałem ten pierwszy odcinek i tłumaczenie naprawdę było całkiem spoko. A z tym katowaniem to powiem tak, .. idealnie obejrzeć pierwszy odcinek na przedsmak tego co czeka i przypomnieniu sobie twarzy głównych bohaterów. :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

na n24.pl pojawiły sie do drugiego odcinka, ale dwa odcinki to troche mało jak na te serial, ehh no i mam dylemat
ogladać czy czekac :scratch:
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

"Chociaż piąty sezon serialu "Wołanie o pomoc" zadebiutuje dopiero za dwa miesiące, to stacja FX już teraz zamówiła kolejny.

Szósty sezon składać się będzie z 18 epizodów i zadebiutuje w przyszłym roku. Piąty sezon, na który składać się będą 22 odcinki, wystartuje 7 kwietnia. W wyniku zeszłorocznego strajku scenarzystów "Wołanie o pomoc" powraca do telewizji po aż 19 miesiącach nieobecności. "
na podstawie filmweb.pl
Aculard
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Aculard »

ja chcialbym tylko zeby serial dostal uznanie i slawe wsrod widzow na jaka zasluguje, bo nie widzialem jeszcze lepszego show

a o Rescue Me nigdy nie slyszalem, a przebil wszystko
JohnGotti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: JohnGotti »

Aculard pisze:ja chcialbym tylko zeby serial dostal uznanie i slawe wsrod widzow na jaka zasluguje, bo nie widzialem jeszcze lepszego show

a o Rescue Me nigdy nie slyszalem, a przebil wszystko
Amen.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Myślę, że większoś oglądających ten serial jest pod jego wrażeniem.
Jak dla mnie jest to NUMER 1 i chyba już nic tego nie zmieni.

Serial nie jest w polsce sławny chyba dlatego, że już sam dystrybutor strzelił sobie w stopę, pisząc opis, który w żaden sposób nie pasuje do tego co dzieje się na ekranie (notabene u nas na podstronie jest ten sam beznadziejny opis dystrybutora) - sam jak się nim zainteresowałem i przeczytałem ten opis to mnie nie zachęcił - ot kolejny serial o jakiś bohaterskich strażakach, którzy gaszą pożary i ściągają kotki z drzew... - nic bardziej mylnego.

Obrazek

Ale już sam początek zrobił na mnie piorunujące wrażenie - serial okazał sie fantastycznym dramatem psychologicznym z niesamowitym jajem.
To właśnie to umiejętne połączenie jakże dwóch skrajnych uczuc - prawdziwego (osobistego) dramatu z nietuzinkowym, wulgarnym (acz nie chamskim) dowcipem i humorem wyróżnia ten serial.

Niestety obecnie nikt nie tłumaczy dalszych odcinków więc jak na razie wstawki nie ma w planach.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

a co z tłumaczeniem @Rafalito ?
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No niestety prędkośc tłumaczenia @Rafalito jest zbyt wolna (prawie dwa odcinki na dziesięc miesięcy).
beliaal (tłumacz z n24) oba odcinki przetłumaczył w dwa tygodnie jednak na razie zaprzestał dalszego tłumaczenia - serial więc "leży".
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

no lipa straszna
a mama mówiła "ucz się języków obcych" ehhh trzeba było słuchać :D
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

szkoda że do tak fajnego serialu nikt nie tłumaczy napisów :cry: tak samo nie tlumacza do The Job a podobno tez super serial
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

na AXN leci 4 sezon właśnie. W ostatni poniedziałek 4 odcinek był 0 23:00. Troche wkurzający lektor, ale da sie oglądać :-]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Mroofa69 pisze:szkoda że do tak fajnego serialu nikt nie tłumaczy napisów tak samo nie tlumacza do The Job a podobno tez super serial
Nie jest tak źle - @Rafalito jednak kontynuuje swoje dzieło - wprawdzie nie będzie to szybko ale ważne że będzie! - odcinki czwartego sezonu bedą wystawiane na bieżąco (wcześniej wrzucę na jakiś serwer sezon2 i 3).
Pozostaje tylko dopingowac!!! :)

(The Job - moje drugie "oczko" też będzie! - udało mi się załatwic angielskie napisy spisane "ze słuchu"- thx @panost - na polski, pierwszy odcinek tłumaczy obecnie nasza @PaulinAna).

Wracając do RM - srial jest niesamowity - właśnie rozpocząłem z nim przygodę na nowo oglądając powtórnie wszystkie odcinki - w towarzystwie osób, które dotychczas nie przepadały za serialami - o ile po pierwszych trzech odcinkach nie widziałem entuzjazmu o tyle pod koniec pierwszego sezonu zauważełem juz uzależnienie od tego genialnego serialu...

Obrazek

Kto jeszcze nie widział tego serialu niech się nawet nie zastanawia!! - odkad zacząłem oglądac RM uważam, że jest to najlepszy serial jaki widziałem w życiu! - bije na głowę nawet moje ulubione BSG (jestem fanem Sci-Fi) czy Rome... - na co więc czekasz?? :)
misiek285
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: misiek285 »

http://napisy24.pl/profil/264540/

Coś ruszyło:) Nabijać plusiki, by tłumacz wiedział że zainteresowanie jest :grin:
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

THX najpierw desperatki teraz to aż brak mi słów :salut:
Medeah
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Medeah »

Wielkie dzięki za te wstawki:)

Miejmy nadzieję, że Rafalito będzie nadal tłumaczył - jak na razie ogroooomne dzięki za odcinek 4x03...

Nie zapominajmy jednak również o tym co napisał misiek285 - nabijajmy plusiki na napisy24, żeby tłumacz wiedział, że zainteresowanie jest:)

Added after 1 hours 38 minutes:

Co do odcinka 4x03 - to na tej stronie z której można go pobrać jest napisane: plik chwilowo niedostępny:(
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Oj bo dużo osób na raz go ciągnie i MU nie wydala - wystarczy odczekac i będzie ok.
Medeah
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Medeah »

Mam pytanie: czy będę mogła ten odcinek 4x03 wystawić na inne strony? Pytam, bo nie chcę niczego robić bez Waszej zgody...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ