El Internado (Internat)

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
youtube Warszawa

Post autor: kontrast »

no młodzieżowy dosyć jest, ale przyjemnie się oglądało odcinki po 1,5h, wszystko jest w necie z lektorem z tego co szukałem

a co do mojego poprzedniego postu to można by się postarać znaleźć kogoś :)

20zł za axn :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie mam kablówki i nie zamierzam brać - nie oglądam tv
Nie oglądam też z lektorem/dubbingiem - nie lubię i już.

Jeśli faktycznie to "młodzieżowe" to na bank odpada - nigdy nie widziałem żadnego filmu/serialu o tej tematyce, który przypadł by mi do gustu.
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Ekhm, 22 czerwca, czyli we wtorek startuje na AXN Crime sezon III :D

Najpewniej będzie też w wersji "chomikowej".

To jest tak samo "młodzieżowe", jak choćby "Point Pleasant", bohaterowie też głownie byli tam młodymi ludźmi ;) A atmosfera przecież się liczy, a nie wiek postaci :)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

no i znowu premiera najpierw na crime :/ na zwykłym albo w sierpniu albo jeszcze później.. chyba pomyślę o dokupieniu kilku kanałów :]

ps. już prawie nic nie pamiętam z pierwszych 2 sezonów :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja pamiętam :) I przynajmniej w końcu do czegoś pożytecznego wykorzystam kablówkowy pakiet :)

Na normalnym AXN będzie w okolicach października - tak przynajmniej zapowiadają... :(

Ale zgodnie z zapowiedziami na forum, które już tu nieraz przywoływałem, będzie do zdobycia inną drogą :)
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

tylko ja mam taki internet... w Hiszpanii jest już 7 sezon, razem 71 odcinków po 1,5h heh, rocznie są emitowane 2 sezony, a więc możliwe, że tym razem też u nas będą 2 sezony jak rok temu, na zwykłym axn jest program na cały lipiec na crime nie ma, więc poczekamy trochę aby się dowiedzieć

a premiera już 21 czerwca o 16, powtórka 22
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

O, to jeszcze lepiej :)

W takim tempie to AXN za parę lat skończy, o ile w ogóle skończy...
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

mowicie ze III sezon w Polsce bedzie zawsze to jakies pocieszenie co prawda ja kablowki nie mam i miec nie zamierzam ale kazdy serial hiszpansko jezyczny w naszym kraju to juz jakis sukces :D musze sobie przypomniec gdzie ja sie zgubilam w ogladaniu chyba gdzies na 4 sezonie i ponadrabiac odcinki :D

na foxlife leca mujeres assesinas co prawda nie wiem czy produkcji argentynskiej czy meksykanskiej ale jak ktos lubi dobre seriale z tamtej czesci swiata to tez polecam :D :salut:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Trzeci sezon już jest, odcinek czeka na obejrzenie :) W necie też już jest, tradycyjnie na chomiku, ale chyba też i na rapidzie się znajdzie. Wystarczy spojrzeć na forum polskie tego serialu, co tu już nieraz podawałem - taki mały wyjątek od regulaminu :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W końcu skorzystałem z dobrodziejstw nagrywarki i co tu dużo mówić - jest bardzo dobrze, a w zasadzie genialnie :) Oczywiście, ja mam "odchył" na ten serial, więc trzeba wziąć na to poprawkę, ale tak czy siak, jest cudownie :)

Tajemniczości to większość produkcji topowych, amerykańskich może co najwyżej "Internatowi" pozazdrościć, bo nawet się nie zbliżają do poziomu, jaki serwuje ten serial. I na dodatek to wszystko pięknie funkcjonuje, bez poczucia nadgromadzenia zagadek. Po prostu wszystkie wątki są spójne, wszystko krąży wokół jednego tematu, tylko drogi do celu - jak podziemia szkoły - są mocno rozgałęzione :)
Spoiler:
A obok tego moim ulubionym wątkiem są te przezabawne dziewczynki - siostra Marcosa i jej koleżanka. Co prawda, z nimi łączy się edukacyjny walor serialu, co nie każdemu musi odpowiadać, ale jak to jest zrobione! Ich dyskusje na temat "karnacji", a przede wszystkim wątek "macho" - to ten, co woli mężczyzn niż kobiety, na przykład piłkarzy - są najzwyczajniej w świecie rozbrajające :)

Smutne jest to, że nadal jeden z najlepszych seriali na świecie nie może u nas zaistnieć porządnie, bo tak wielu a) nie chce przemęczyć się z lektorem, b) klasyfikuje błędnie serial jako młodzieżowy, c) nie ma AXN Crime, choć w necie serial też już jest, ale głównie na chomiku, a ostatnio wokół niego jest sporo mało sympatycznego zamieszania prawnego. Wielka strata, ale może kiedyś powstaną jednak napisy, choć boję się, że nie nastąpi to szybko :)

Co prawda można serial oglądać też tutaj: http://www.axn.pl/full-episodes - odcinki pojawiają się po premierze poniedziałkowej i siedzą tam przez tydzień. No ale wiem, lektor, najwyraźniej kiedyś co starsi telewizji nie oglądali, od razu mieli napisy dzięki rodzinie w Ameryce ;)

No i Carolina nadal wygląda bosko ;)
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Spoiler:
Cały czas sobie zadaje pytanie Czy Hector jest po stronie dobra czy zła ?
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Bostonq pisze: Wrażenia po pierwszym odcinku:

"+":

- śliczne dziewczyny;
- śliczne dziewczyny, no ale to już pisałem ;)
sciagam
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No, każdy powód dobry, a w zasadzie co najmniej 4 bardzo piękne powody, w tym jeden szczególnie ;) Aczkolwiek nie tylko to stanowi o wartości serialu - najpierw jest tajemnica, później tajemnica, jeszcze raz tajemnica, no a potem dziewczyny ;)

Added after 10 hours 37 minutes:

Odcinek czwarty - raz za razem utwierdzam się w przekonaniu, że obcuję z dziełem wybitnym :) Mniej więcej po 20 minutach odcinka zapominam o lektorze, pierdzącym dekoderze i - jak rzadko kiedy - oglądam zauroczony :)
Spoiler:
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Sa napisy do wszystkich sezonow?
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

do żadnego nie ma, tylko lektor lub oryginał :]
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Shen pisze:Sa napisy do wszystkich sezonow?
Nie ma nawet do jednego :( Angielskie są raczej niedostępne a tłumaczy zdolnych zrobić nowe napisy ze słuchu brak :roll:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

i na dodatek axn się specjalnie nie spieszy z pokazywaniem, więc mamy stare sezony i to z lektorem :/
chyba sobie ściągnę wszystkie sezony w rmvb, dużo zajmuje ale może ściągnę..
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W Hiszpanii leci w tej chwili sezon 7. Mają więc najlepszą drużynę piłkarską i najlepszy serial. Jest w tym jakaś niesprawiedliwość :) Swoją drogą, odcinek 4 trzeciego sezonu już jest dostępny na stronie AXN. Aczkolwiek ich player to nie jest ósmy cud świata :)
Daniel_Zet
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Daniel_Zet »

Właśnie ich player... albo chomik ;/

Jak by ktoś miał od 2-go odcinka linki na rs, to po prosił bym na PW :P

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ