Ekhm, 22 czerwca, czyli we wtorek startuje na AXN Crime sezon III
Najpewniej będzie też w wersji "chomikowej".
To jest tak samo "młodzieżowe", jak choćby "Point Pleasant", bohaterowie też głownie byli tam młodymi ludźmi A atmosfera przecież się liczy, a nie wiek postaci
Ekhm, 22 czerwca, czyli we wtorek startuje na AXN Crime sezon III :D
Najpewniej będzie też w wersji "chomikowej".
To jest tak samo "młodzieżowe", jak choćby "Point Pleasant", bohaterowie też głownie byli tam młodymi ludźmi ;) A atmosfera przecież się liczy, a nie wiek postaci :)
tylko ja mam taki internet... w Hiszpanii jest już 7 sezon, razem 71 odcinków po 1,5h heh, rocznie są emitowane 2 sezony, a więc możliwe, że tym razem też u nas będą 2 sezony jak rok temu, na zwykłym axn jest program na cały lipiec na crime nie ma, więc poczekamy trochę aby się dowiedzieć
tylko ja mam taki internet... w Hiszpanii jest już 7 sezon, razem 71 odcinków po 1,5h heh, rocznie są emitowane 2 sezony, a więc możliwe, że tym razem też u nas będą 2 sezony jak rok temu, na zwykłym axn jest program na cały lipiec na crime nie ma, więc poczekamy trochę aby się dowiedzieć
mowicie ze III sezon w Polsce bedzie zawsze to jakies pocieszenie co prawda ja kablowki nie mam i miec nie zamierzam ale kazdy serial hiszpansko jezyczny w naszym kraju to juz jakis sukces musze sobie przypomniec gdzie ja sie zgubilam w ogladaniu chyba gdzies na 4 sezonie i ponadrabiac odcinki
na foxlife leca mujeres assesinas co prawda nie wiem czy produkcji argentynskiej czy meksykanskiej ale jak ktos lubi dobre seriale z tamtej czesci swiata to tez polecam
mowicie ze III sezon w Polsce bedzie zawsze to jakies pocieszenie co prawda ja kablowki nie mam i miec nie zamierzam ale kazdy serial hiszpansko jezyczny w naszym kraju to juz jakis sukces :D musze sobie przypomniec gdzie ja sie zgubilam w ogladaniu chyba gdzies na 4 sezonie i ponadrabiac odcinki :D
na foxlife leca mujeres assesinas co prawda nie wiem czy produkcji argentynskiej czy meksykanskiej ale jak ktos lubi dobre seriale z tamtej czesci swiata to tez polecam :D :salut:
Trzeci sezon już jest, odcinek czeka na obejrzenie W necie też już jest, tradycyjnie na chomiku, ale chyba też i na rapidzie się znajdzie. Wystarczy spojrzeć na forum polskie tego serialu, co tu już nieraz podawałem - taki mały wyjątek od regulaminu
Trzeci sezon już jest, odcinek czeka na obejrzenie :) W necie też już jest, tradycyjnie na chomiku, ale chyba też i na rapidzie się znajdzie. Wystarczy spojrzeć na forum polskie tego serialu, co tu już nieraz podawałem - taki mały wyjątek od regulaminu :)
W końcu skorzystałem z dobrodziejstw nagrywarki i co tu dużo mówić - jest bardzo dobrze, a w zasadzie genialnie Oczywiście, ja mam "odchył" na ten serial, więc trzeba wziąć na to poprawkę, ale tak czy siak, jest cudownie
Tajemniczości to większość produkcji topowych, amerykańskich może co najwyżej "Internatowi" pozazdrościć, bo nawet się nie zbliżają do poziomu, jaki serwuje ten serial. I na dodatek to wszystko pięknie funkcjonuje, bez poczucia nadgromadzenia zagadek. Po prostu wszystkie wątki są spójne, wszystko krąży wokół jednego tematu, tylko drogi do celu - jak podziemia szkoły - są mocno rozgałęzione
Spoiler:
Ładnie się wyjaśniły zagadki kończące drugi sezon - wiemy, kto i do kogo strzelał. I jest to w sumie bardzo satysfakcjonujące, bo mocno zmieniło relacje między postaciami. Bardzo ciekawy jest wątek tej organizacji, która bada Lagunę. No i powraca Kajetan - w sposób klasycznie horrorowy Bardzo dobrze rozwija się również postać Hectora - wykopał jakieś trupy, ogólnie działa dużo więcej, niż w dwóch poprzednich sezonach.
A obok tego moim ulubionym wątkiem są te przezabawne dziewczynki - siostra Marcosa i jej koleżanka. Co prawda, z nimi łączy się edukacyjny walor serialu, co nie każdemu musi odpowiadać, ale jak to jest zrobione! Ich dyskusje na temat "karnacji", a przede wszystkim wątek "macho" - to ten, co woli mężczyzn niż kobiety, na przykład piłkarzy - są najzwyczajniej w świecie rozbrajające
Smutne jest to, że nadal jeden z najlepszych seriali na świecie nie może u nas zaistnieć porządnie, bo tak wielu a) nie chce przemęczyć się z lektorem, b) klasyfikuje błędnie serial jako młodzieżowy, c) nie ma AXN Crime, choć w necie serial też już jest, ale głównie na chomiku, a ostatnio wokół niego jest sporo mało sympatycznego zamieszania prawnego. Wielka strata, ale może kiedyś powstaną jednak napisy, choć boję się, że nie nastąpi to szybko
Co prawda można serial oglądać też tutaj: http://www.axn.pl/full-episodes - odcinki pojawiają się po premierze poniedziałkowej i siedzą tam przez tydzień. No ale wiem, lektor, najwyraźniej kiedyś co starsi telewizji nie oglądali, od razu mieli napisy dzięki rodzinie w Ameryce
W końcu skorzystałem z dobrodziejstw nagrywarki i co tu dużo mówić - jest bardzo dobrze, a w zasadzie genialnie :) Oczywiście, ja mam "odchył" na ten serial, więc trzeba wziąć na to poprawkę, ale tak czy siak, jest cudownie :)
Tajemniczości to większość produkcji topowych, amerykańskich może co najwyżej "Internatowi" pozazdrościć, bo nawet się nie zbliżają do poziomu, jaki serwuje ten serial. I na dodatek to wszystko pięknie funkcjonuje, bez poczucia nadgromadzenia zagadek. Po prostu wszystkie wątki są spójne, wszystko krąży wokół jednego tematu, tylko drogi do celu - jak podziemia szkoły - są mocno rozgałęzione :)
[spoiler]Ładnie się wyjaśniły zagadki kończące drugi sezon - wiemy, kto i do kogo strzelał. I jest to w sumie bardzo satysfakcjonujące, bo mocno zmieniło relacje między postaciami. Bardzo ciekawy jest wątek tej organizacji, która bada Lagunę. No i powraca Kajetan - w sposób klasycznie horrorowy :) Bardzo dobrze rozwija się również postać Hectora - wykopał jakieś trupy, ogólnie działa dużo więcej, niż w dwóch poprzednich sezonach.[/spoiler]
A obok tego moim ulubionym wątkiem są te przezabawne dziewczynki - siostra Marcosa i jej koleżanka. Co prawda, z nimi łączy się edukacyjny walor serialu, co nie każdemu musi odpowiadać, ale jak to jest zrobione! Ich dyskusje na temat "karnacji", a przede wszystkim wątek "macho" - to ten, co woli mężczyzn niż kobiety, na przykład piłkarzy - są najzwyczajniej w świecie rozbrajające :)
Smutne jest to, że nadal jeden z najlepszych seriali na świecie nie może u nas zaistnieć porządnie, bo tak wielu a) nie chce przemęczyć się z lektorem, b) klasyfikuje błędnie serial jako młodzieżowy, c) nie ma AXN Crime, choć w necie serial też już jest, ale głównie na chomiku, a ostatnio wokół niego jest sporo mało sympatycznego zamieszania prawnego. Wielka strata, ale może kiedyś powstaną jednak napisy, choć boję się, że nie nastąpi to szybko :)
Co prawda można serial oglądać też tutaj: http://www.axn.pl/full-episodes - odcinki pojawiają się po premierze poniedziałkowej i siedzą tam przez tydzień. No ale wiem, lektor, najwyraźniej kiedyś co starsi telewizji nie oglądali, od razu mieli napisy dzięki rodzinie w Ameryce ;)
Sądzę, że Hector wiedział o tych ciałach, zostały one zakopane wtedy, kiedy On był w sierocińcu Laguna. Jako dorosły człowiek, obsesyjnie ich szukał - stąd te jego bieganie, łopata ukryta w każdym zakątku lasu, no i mapa, na której zaznaczał swoje poszukiwania. Aż w końcu znalazł - kościotrupy (ale niebieskie sweterki przetrwały wszystko ). W ogóle przypuszczam, że jest on mocno związany z rodziną Marcosa. Dlatego badał ten ząb i zdaje się, że wyniki go ucieszyły. W sumie mógłby być bratem matki Marcosa - bo wiemy, że ta takowego miała i ten gdzieś się podział. A ona przecież niewiele pamięta z tego, co się wtedy wydarzyło. Generalnie - super sprawa
[spoiler]Sądzę, że Hector wiedział o tych ciałach, zostały one zakopane wtedy, kiedy On był w sierocińcu Laguna. Jako dorosły człowiek, obsesyjnie ich szukał - stąd te jego bieganie, łopata ukryta w każdym zakątku lasu, no i mapa, na której zaznaczał swoje poszukiwania. Aż w końcu znalazł - kościotrupy (ale niebieskie sweterki przetrwały wszystko ;) ). W ogóle przypuszczam, że jest on mocno związany z rodziną Marcosa. Dlatego badał ten ząb i zdaje się, że wyniki go ucieszyły. W sumie mógłby być bratem matki Marcosa - bo wiemy, że ta takowego miała i ten gdzieś się podział. A ona przecież niewiele pamięta z tego, co się wtedy wydarzyło. Generalnie - super sprawa :) [/spoiler]
No, każdy powód dobry, a w zasadzie co najmniej 4 bardzo piękne powody, w tym jeden szczególnie Aczkolwiek nie tylko to stanowi o wartości serialu - najpierw jest tajemnica, później tajemnica, jeszcze raz tajemnica, no a potem dziewczyny
Added after 10 hours 37 minutes:
Odcinek czwarty - raz za razem utwierdzam się w przekonaniu, że obcuję z dziełem wybitnym Mniej więcej po 20 minutach odcinka zapominam o lektorze, pierdzącym dekoderze i - jak rzadko kiedy - oglądam zauroczony
Spoiler:
Hektor na 99% stoi po stronie dobra. Próbuje dociec, co stało się z rodzicami Marcosa, w ogóle chyba dąży do rozwiązania zagadki sierocińca. Kapitalny jest Kajetan - czego On chce? Czemu jawi się tylko Juli? No i końcówka - łobuzy nadal prowadzą eksperymenty. Pytanie tylko - czy to rzeczywiście łobuzy? No ale chyba tak, w końcu metody ich działania są iście faszystowskie - a i chyba - to - spoiler w spoilerze - wina zdjęć z planu serialu, co widziałem w sieci (po tym przestałem grzebać) - ten wątek nazistowski gdzieś tam się pojawi
No, każdy powód dobry, a w zasadzie co najmniej 4 bardzo piękne powody, w tym jeden szczególnie ;) Aczkolwiek nie tylko to stanowi o wartości serialu - najpierw jest tajemnica, później tajemnica, jeszcze raz tajemnica, no a potem dziewczyny ;)
[size=75][color=#999999]Added after 10 hours 37 minutes:[/color][/size]
Odcinek czwarty - raz za razem utwierdzam się w przekonaniu, że obcuję z dziełem wybitnym :) Mniej więcej po 20 minutach odcinka zapominam o lektorze, pierdzącym dekoderze i - jak rzadko kiedy - oglądam zauroczony :)
[spoiler]Hektor na 99% stoi po stronie dobra. Próbuje dociec, co stało się z rodzicami Marcosa, w ogóle chyba dąży do rozwiązania zagadki sierocińca. Kapitalny jest Kajetan - czego On chce? Czemu jawi się tylko Juli? No i końcówka - łobuzy nadal prowadzą eksperymenty. Pytanie tylko - czy to rzeczywiście łobuzy? No ale chyba tak, w końcu metody ich działania są iście faszystowskie - a i chyba - to - spoiler w spoilerze - wina zdjęć z planu serialu, co widziałem w sieci (po tym przestałem grzebać) - ten wątek nazistowski gdzieś tam się pojawi :) [/spoiler]
i na dodatek axn się specjalnie nie spieszy z pokazywaniem, więc mamy stare sezony i to z lektorem :/
chyba sobie ściągnę wszystkie sezony w rmvb, dużo zajmuje ale może ściągnę..
i na dodatek axn się specjalnie nie spieszy z pokazywaniem, więc mamy stare sezony i to z lektorem :/ chyba sobie ściągnę wszystkie sezony w rmvb, dużo zajmuje ale może ściągnę..
W Hiszpanii leci w tej chwili sezon 7. Mają więc najlepszą drużynę piłkarską i najlepszy serial. Jest w tym jakaś niesprawiedliwość Swoją drogą, odcinek 4 trzeciego sezonu już jest dostępny na stronie AXN. Aczkolwiek ich player to nie jest ósmy cud świata
W Hiszpanii leci w tej chwili sezon 7. Mają więc najlepszą drużynę piłkarską i najlepszy serial. Jest w tym jakaś niesprawiedliwość :) Swoją drogą, odcinek 4 trzeciego sezonu już jest dostępny na stronie AXN. Aczkolwiek ich player to nie jest ósmy cud świata :)