Lost

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie
youtube Warszawa

Post autor: An25driu »

No to mamy następny odcinek [4x02] Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Jezu jak ja nieznosze tych &***** ktorzy nie seeduja..
Widac An25driu jako jedynego seeda i tylko availibity ktore siega 0,999 a pozniej znow spada na 0.7 i tak ciagle! arghh!

EDIT: Wlasnie po odcinku! Uwazam ze genialny. hehe akcja sie rozkreca. ostatnie 3 minuty sa swietne ^^.

SPOILER: A widzieliscie ze tozdjecie co trzyma azjata, prezentuje Bena na jakims lotnisku...? Jesli sie nie myle, to ten facet nie spedzil calego zycia na wyspie?
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Co tu dużo mówić. Bardzo dobry odcinek trzymający w napięciu, chociaż osobiście spodziewałem się mocniejszej końcówki.
Ciekawa sprawą z tą "grupą ratunkową" bo osobiście wątpie aby robili tą całą ekspedycję tylko po to żeby znaleźć Bena.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Moglbys to zaznaczyc jako SPOILER ;)
Pawel pisze:Ciekawa sprawą z tą "grupą ratunkową" bo osobiście wątpie aby robili tą całą ekspedycję tylko po to żeby znaleźć Bena.
Mnie najbardziej zdziwil SPOILER: Ten niedzwiedz znaleziony na pustyni z znakiem Darhmy.... To oznacza ze ta cala organizacja ma pare tysiecy lat? czy moze probowali stworzyc na tej pustynii cos podobnego do Wyspy.? Ciekawe...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

@atathoth zgadzam się z tobą, mnie też najbardziej zaciekawił ten wątek, ciekawe czy go pociągną/wyjaśnią w tym sezonie jeszcze...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

@ Helventis: Co do wyjasniania tajemnic, hehe, mi sie podobal ten maly "wink" na koncu odcinka SPOILER: kiedy lock sie pyta co to za chmura, i wszyscy czekaja na wyjasnienie chociaz jednej zagadki! a tu jajco :D
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

atathoth pisze:Moglbys to zaznaczyc jako SPOILER ;)
Pawel pisze:Ciekawa sprawą z tą "grupą ratunkową" bo osobiście wątpie aby robili tą całą ekspedycję tylko po to żeby znaleźć Bena.
Mnie najbardziej zdziwil SPOILER: Ten niedzwiedz znaleziony na pustyni z znakiem Darhmy.... To oznacza ze ta cala organizacja ma pare tysiecy lat? czy moze probowali stworzyc na tej pustynii cos podobnego do Wyspy.? Ciekawe...
Skoro jest to temat o bieżących odcinkach to chyba wiadomo że w naszych opisach będą się pojawiały spoilery (a raczej opisy tego co już widzieliśmy, więc jaki to spoiler ;) ). Ale jak chcecie to na następny raz na początku posta od razu dam uwagę że możliwe spoilery.

A co do tego znaleziska z pustyni to faktycznie interesujący temat. Może go pociągną, strajk się kończy jest możliwość dokręcenia ok. 6 epizodów do tego sezonu Losta i oby tak się stało :D.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Podobał mi się odcinek, podobał mi się bardzo, tylko e.

Nie mam zielonego pojęcia o co już chodzi w Lost. Ale i tak się fajnie ogląda. Osiągnąłem już taki etap, że oglądam i nie staram się rozkminić o co chodzi bo inaczej się nie da.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

podzielam zdanie, odcinek bardzo dobry, duzo lepszy niz pierwszy,
ale mam mała uwage
jak dla mnie troche przesadzili z tym azjata i jego odkurzaczem, i te jego rozmowy z duchami, troche to bardzo duza lipa podjezdza, i nie pasuje to klimatu lostów
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

jak dla mnie troche przesadzili z tym azjata i jego odkurzaczem, i te jego rozmowy z duchami, troche to bardzo duza lipa podjezdza, i nie pasuje to klimatu lostów
MAsz racje, dziwne to. Mi sie nie podobala ta zajawka, takie nastepne niepotrzebne pierd*ly ktore tylko poglebiaja ta "niby" lostowska tajemniczosc...
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Powoli zaczyna się z tego robić serial dla maniaków. Do teakiego wniosku dochodzę po obejrzeniu 4x02, a dalej tylko pewnie się utwierdzę w tym przekonaniu.

Teraz aby wszystko w miarę rozumieć należy obejrzeć wszystkie mobisode'y, dokładnie przeanalizować każdy z odcinków, najlepiej jeszcze raz go obejrzeć, śledzić fora internetowe, brać czynny udział w akcjach promocyjnych typu find815.com (zaczęło się to chyba od ILoveBees.com przy okazji kampanii reklamowej Halo 2, ostatnio w podobyn sposób promowano Cloverfield - również jak Lost od Dżej Dżeja - czy choćby Dark Knight).

Ja nie mam na to czasu, poza tym to chyba to jeszcze bardziej "miesza" w umyśle. Będę dalej oglądał, bo po prostu jest to całkiem niezły rodzaj rozrywki (tą całą "filozofię" odkładam na bok, co nie znaczy że nie obchodzi mnie fabuła), do tego świetnie (jak na serial) prezentuje się od warstwy technicznej.

Widać też, że jest już jakiś pomysł/koncepcja na całość, o czym świadczą m.in. flash-forwardy.

Jeszcze tak wrócę do 4x01 (będą spojlery, ale jako że jest już trochę czasu po premierze, to pozwolę sobie specjalnie tego nie zaznaczać):
Nie wiem jak można było pomylić tego całego Dana z Charlie'm. Nawet jakbym oglądał to na komórce, to bym nawet o tym nie pomyślał.

Za to nikt nie zwrócił uwagi na sprawę Naomi. Mając nóż w plecach, w biały dzień, znika w tłumie ludzi, na otwartym terenie. Dalej: ucieka przez pół dnia krwawiąc (!), wyciąga ten nóż (!) i to skutecznie myli trop, przez dystans ładnych kilku kilometrów (w momencie gdy to odkrywają, jest już noc). To nie koniec, bo nasza superwoman na końcu wspina się na drzewo, atakuje Kate (która też jest niezłym madafaką, mimo to przegrała starcie), naprawia telefon i... największe zaskoczenie - umiera.

Na koniec dwa artykuły (z przymróżeniem oka) do zczekałtowania:

http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_lost.html

http://www.cracked.com/article_15838_5- ... -wont.html

Ten drugi w języku angielskim, no i można zobaczyć jak będzie wyglądał Walt w szóstym sezonie :)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

batman2k3 pisze:Powoli zaczyna się z tego robić serial dla maniaków. Do teakiego wniosku dochodzę po obejrzeniu 4x02, a dalej tylko pewnie się utwierdzę w tym przekonaniu.
)
ja ma takie same odczucia i to od dłuzszego czasu, pogubilam sie dawno kto jest zly kto dobry i kim sa "tamci" mimo ze początek 4 seasonu jest swietny i mam chęc na kolejne odcinki to mam nadzieję ze zaczną cos wyjaśniac i laczyc poszczegolne watki bo ja sie naprawdę zaczynam gubić
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

mimo ze początek 4 seasonu jest swietny i mam chęc na kolejne odcinki to mam nadzieję ze zaczną cos wyjaśniac i laczyc poszczegolne watki
właśnie po to ludzie oglądają ten serial- aby znależć wyjaśnienia niektórych zdarzeń itp, a czy twórcy zaczną coś w końcu wyjaśniać to nigdy nic nie wiadomo... :/

@batman2k3 - oba te artykuły są świetne :D Przy tym tekście "Każdy nieogolony rosjanin z przepaską na oku jest nieśmiertelny" normalnie spadłem prawie z krzesła :P. Aha i Walt w 6 sezonie (moim zdaniem tak bedzie wyglądał w 30 dopiero :P) miażdży :D a widać nawet lekkie podobieństwo :P
Cayack
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Cayack »

LOST potrwa do 2010 - przynajmniej takie plany były przed nieszczęsnym strajkiem scenarzystów. Obecnie mówi się, że obecny sezon będzie mieć 14 odcinków, 5 sezon - 18, a 6 - 16. Tak, by całość zamknęła się w liczbie 117 epizodów. Jesteśmy już po 71 odcinkach, a więc do końca mniej niż więcej. Teoretycznie mniej zagadek powinno się pojawiać, a coraz więcej rozwiązywać. Czy tak jednak będzie, wątpię. Całkiem prawdopodobne, że część tajemnic została wprowadzona jedynie po to, byśmy się nad nimi zastanawiali, podczas gdy już z góry jest założone, że ich rozwiązań nie zobaczymy, a ujrzymy może jedynie jakieś nawiązania. Cóż, byle zakończyli to jakoś logicznie, może nawet będzie lepiej, jeśli już po zakończeniu serialu zostaną jakieś niewiadome.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

hehe a ja polecam wszystkim spragnionym teorii ta stronke:
http://www.lost-theory-generator.com/
sacardo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sacardo »

hmmm.sezon 4 troche podzialal na mnie jak turbo... plus dla scenarzystow za pomysl pomieszania retrospekcji z przeszlosci z wstawkami z przyszlosci..w tej chwili analizujac wszystko wstecz niczego praktycznie nie mozna byc pewnym...serial ponownie nabral w moim odczuciu rumiencow i zniecierpliwiony czekam na dalsze epizody...
autolycus
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: autolycus »

Nie wiem czy to długa przerwa między sezonem 3 i 4, czy też zasługa scenarzystów i ekipy LOSTa, ale ja te dwa epizody obejrzałem prawie nie mrugając oczami, żeby czegoś nie przegapić.
Dobra, z 4x01 przesadziłem, ale 4x02 był świetny. Teraz, kiedy pokazują Flashbacki i Flashforwardy (proponuje skróty: FB i FFW :) ), trzeba się chwilę zastanowić nie tylko nad tym co, kto, jak i dlaczego, ale także kiedy.
Po obejrzeniu 4x02 musiałem się trochę zastanowić, czy te filmiki dotyczące nowych postaci są FB czy FFW. Wyszło mi, że FB.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_lost.html

Przeczytałem i... OMG, ale żenuła. Koleś napisał jeszcze jeden tekst - o Prison Breaku, w tej samej konwencji. Doprawdy nie rozumiem dlaczego taki, jakby nie było, dobry polski serwis publikuje na łamach wypociny jakiegoś zakompleksionego pseudointeligenta. Myślę, że każdy oglądający te seriale jest doskonale świadomy tego, że są w nich przegięcia, tak jak wszędzie. Nie wiem, może on to dopiero niedawno odkrył i postanowił się z nami podzielić? :) bo tak to właśnie wygląda - błyskotliwy człowiek nam objawił i wyśmiał wady seriali którymi my, klasa b, się podniecamy. Najciekawszy z tego tekściku jest epilog, w którym zacytował kilku krytykantów jego pracy naukowej o PB i ich wyśmiał.

Obstawiłbym że to zapryszczony neo-piętnastolatek, ale na takiego pisze mimo wszystko zbyt poprawnie. W takim razie do wieku dodaję dziesięć lat i masę problemów życiowych, z którymi sobie ten pan radzi wylewając żale online.

Żenuła, panie, żenuła.

PS. natomiast Lost Theory Generator świetny, z jajcem :grin:
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Heh, Shedao, uwazam to samo. Facet traci czas, kazdy moze cos takiego napisac ale po co? by sie popisac bystroscia?

Co prawda pare punktow bylo niezlych, ale i tak wiekszosc byla nudnawa. Nie przeczytalem tego na dole o PB poniewaz juz mi sie nie chcialo
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

A mi się wydaje, że przeczytaliście tylko tą "50-tkę" bez wstępu (zwłaszcza) i zakończenia (epilogu, łotewer). Przynajmniej o tym świadczą wasze wypowiedzi. Przez co teraz się spinacie, zwłaszcza Shedao "RE3 10/10" Shai.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ