Eleventh Hour (US 2008)

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

USA Eleventh Hour (US 2008)

Post autor: panjandrum »

Eleventh Hour (USA) (2008)

obrazek

produkcja: USA gatunek: Dramat, Thriller, Sci-Fi, Horror
Serial opowiada o pracującym dla rządu naukowcu, który wraz z przyjaciółka rozwiązują budzące grozę zagadki, nieraz wykraczające poza granice ludzkiego pojmowania.
http://www.filmweb.pl/f479091/Eleventh+Hour,2008
http://www.imdb.com/title/tt1118697/
http://www.cbs.com/primetime/eleventh_hour/
http://www.tv.com/eleventh-hour/show/75271/summary.html

Jutro premiera (9.X). Co sądzićie o tym nowym serialu ze stacji CBS? Robi się coraz bardziej popularna ekranizacja amerykańskich wersji seriali brytyjskich. Tak samo jest z tym. Producentem jest pewnie dla wielu znany Jerry Bruckheimer a reżyserem Danny Cannon, obaj znani z serii CSI. W obsadzie możemy zobaczyć np. Rufusa Sewella ("Dark City", "Illusionist").

Zapraszam do komentarzy.
Ostatnio zmieniony 09 października 2008, 01:14 przez panjandrum, łącznie zmieniany 2 razy.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Wszystko zależy, jak to będzie zrobione. Bo sam opis ustawia serial w konkurencji z "Fringe". Gdyby było ciekawsze, lepiej zagrane, bardziej przerażające, to kto wie, może być fajne. Ale przypadek "Fringe" nie nastraja mnie optymistycznie. Wersja brytyjska na imdb też jakoś przesadnie nie jest wysoko oceniona (i bardzo mało głosów). No ale akurat tam często seriale są oceniane dziwnie, albo wcale.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Dodałem horror do gatunku, według imdb. Jak będzie coś bardziej w stylu X Files, a mniej Fringe to serial może być naprawdę dobry. Chodzi mi o mroczniejszy klimat. Aktor już pokazał, że odnajduję się w tego typu klimatach. Kto oglądał "Dark City" ten wie o co mi chodzi. Brytyjskiej wersji nie oglądałem, ale na pilot tego czekam z niecierpliwością.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Lubię Fringe'a... ale mam nadzieję że to nie będzie powtórka z niego tylko coś lepszego.
Obrazek
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

biore :D

wlasnie targa sie pierwszy odcinek wiec zobaczymy co i jak

Added after 9 hours 25 minutes:

Wlasnei obejrzalem pierwszy odcinek
Faktycznie troche to Fringe'owate ale wedlug mnie sporo lepsze.
Tu tez jest kobieta z FBI ktora ma za zadanie chronic genialnego naukowca jednak ta w odroznieniu od Olivia Dunham z ringe NIE jest irytujaca (nie wiem jak wam ale mnie ona cholernie dziala na nerwy)
Jezeli mialbym go do czegos porownac to mysle ze klimatem i mrokiem porownalbym go do Night stalker
Serial pewnie jak Fringe bedzie sie skupial na jednym watku przewijajacym sie przez kazdy odcinek
Spoiler:
a kazdy odcinek bedzie sie skupial na innej sprawie.
Ciezko powiedziec jaki bedzie motyw przewodni w Eleventh Hour tylko po jednym odcinku ale zapowiada sie na bardzo interesujacy serial.
Dla tych ktorzy nie chca czekac ponizej info o czym jest pierwszy odcinek
Spoiler:
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dobrze się zapowiada więc. A poza tym prawie każdy serial toczy się według schematu:
Ten odcinek o tym, następny o innym, a co jakiś czas, kilka odcinków, najlepiej jako ostatni tego i pierwszy następnego sezonu, dajemy odcinki o wątku głównym + można coś dołożyć po minutce w innych.

Wyjątkiem są seriale które są budowane jako bardziej zamknięte typu miniseriali, które w sumie są dłuuugimi filmami.

Jednym z wyjątków jest Dexter, który ma więcej z głównego nurtu w każdym odcinku niż przeciętny serial.
Obrazek
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

Takie nowe x-files. A ze schematem to prawda. Seriale sa krecone w ten nudny sposób poza kilkoma wyjątkami jak Dexter czy Supernatural.
Serial zapowiada się dobrze, jednak jeżeli kolejne odcinki czymś nie zaskoczą to jeszcze przed połową sezonu człowiek zanudzi się na śmierć.

Tak BTW, czy ktoś wie skąd taka nazwa tego serialu? Ona cokolwiek oznacza dla samego serialu?
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

czy ktoś wie skąd taka nazwa tego serialu?
niestety poki co nei znalazlem informacji na ten temat ale tez mnie to interesuje

dla zainteresowanych informacjami na temat tego jak sie ma wersja US do wersji UK tego serialu ponizej troche info

http://en.wikipedia.org/wiki/Eleventh_Hour_(TV_series)

od razu mowie ze sporo tam spojlerow a z opisu pierwszego odcinka wersji UK widze ze odcinek amerykanski jest dokladnie o tym samym

jezeli ktos chce obejrzec wersje UK to niech da znac a wstawie linki z ktorych wlasnei sciagam ten serial z rapida

Added after 2 minutes:

zapomnialem dodac dlaczego warto obejrzec wersje UK - gra tam Patric Stewart :alien: :alien:
Obrazek

Everything we worked for
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Serial się rozkręca, każdy odcinek lepszy od poprzedniego :)

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

Po 5 odcinkach jestem zdania, że jest to jeden z najlepszych premierowych seriali tej ramówki. Równie dobry jak Sons of Anarchy, i może Legend of the seeker (to mozna będzie ocenic po kilku odcinkach dopiero).

Ciekawe sprawy do rozwiązania, Główne postacie są interesujące, i przede wszystkim BARDZO DOBRZE zagrane, nie to co w beznadziejnym Fringe, którego przez grę aktorską głównej bohaterki nie moge zdzierżyć. Tu nie dość że główna aktorka jest ładniejsza od tej z Fringe, to jeszcze ma ten atut że potrafi się wczuć w role i naprawdę grać, a nie tylko odbębnić swoją kwestię do kamery i nara do domu.
Cieszę się że serial w USA nie został zdjęty po 4 odcinkach jak, to miało miejsce w UK. Tylko pada pytanie, czy amerykańscy scenarzyści będą w stanie pociągnąć jakoś sensownie fabułę, czy zrobią z tego czy zrobią z tego głupi serial dla amerykańskich mas.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

jak dla mnie serial dosyc dobry, napewno zdecydowanie lepszy od fringe które pozuciłem po 3 odcinkach, mam nadzieje że sie bedzie jeszcze rozkręcał
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

To już wiemy od dawna. Teraz tylko czekam na xvid wersję ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Właśnie jestem po pierwszych trzech odcinkach, serial rzeczywiscie o niebo lepszy niż Fringe. Niezłe aktorstwo, niezłe scenariusze....oby tak dalej, a czas spędzony przy kompie na oglądaniu, nie będzie czasem straconym :D
P.S. Z Fringe też dałam sobie spokój, moja sympatia do Waltera niestety nie przeważyła niechęci do głównej bohaterki przyprawiającej mnie o ataki śmiechu w najmniej odpowiednich momentach :P
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Co tu się dużo rozpisywać, serial jest świetny. Bardzo dobre aktorstwo! Fringe podobał mi się do 3 odcinka, Eleventh Hour jest zdecydowanie lepszy i polecam ten serial bo jest na co popatrzeć.
Widziałem narazie 14 z 16 odcinków i jestem zdania, że im dalej w las tym ciekawiej. Początkowo obejrzałem sobie po jednym odcinku dziennie. Teraz jadę już po 3 i ubolewam strasznie, bo jak dziś dopadnę odcinki 15 i 16 to niestety potem zostaje już jeden na tydzień :cry:
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

Genialny serial !!! Aktualnie najlepszy serial w tv. Najbardziej smuci mnie, że jutro ostatni odcinek 1 sezonu :cry: Wysoka oglądalność więc chyba nie ma się co bać o 2 sezon :grin:
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

no to zapraszam do pobierania i ogladania bo serial jest genialny

Eleventh Hour Season1 (XviD asd) EnglishV+NapisyPL - www.xvidasd.com

Obrazek
Obrazek

Everything we worked for
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Popieram! Serial jest świetny, fajnie wykreowane postacie, ciekawe zagadki.

Im więcej się obejrzy tym więcej obejrzeć się chce, ma niezłą oglądalność więc mam nadzieję, że doczekamy się sezonu drugiego.
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Dzieki wielkie, uzupełnię kolekcję :salut:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dziękuję bardzo, ale to jest wersja UK czy "Hamerykańska"?
Obrazek
Serafin666
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Serafin666 »

z tego co można wyczytać w necie to szanse na drugi sezon są coraz mniejsze :x Ja nie wiem jak można się zastanawiać nad 2 sezonem gdy serial miał sporą oglądalność. Mam nadzieję, że nie dadzą mu cancela bo kiepsko będzie w tv. Niewiele ciekawych rzeczy zostało w tv i będe zmuszony wrócić do polskich telenowel :D

18 ep - 10,38 mln
17 ep - 11,77 mln
16 ep - 12,15 mln
15 ep - 11,69 mln
14 ep - 11,23 mln
13 ep - 11,03 mln
12 ep - 12,70 mln
11 ep - 12,31 mln
10 ep - 15,51 mln

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ