Dawno nie było horroru w naszych propozycjach, więc skoro pojawiło się coś zbliżonego, a i czas sprzyjający, to proponuję
Jest to mini-serial dość specyficzny, bo wychodzi od pomysłu fikcyjnego programu typu Big Brother, z tym, że uczestnicy muszą zmierzyć się nie tylko z intrygami współtowarzyszy, ale przede wszystkim z ... zombie, które atakują studio. Opinie o serialu są dość pozytywne, z tym, że piszący zwracają uwagę przede wszystkim na humor, ale podkreślają, że same postaci żywych trupów zrobione są ciekawie, a i aktorstwo jest nadspodziewane dobre (żywych aktorów, nie zombie ).
Napisy: do dwóch odcinków już są i powinna być reszta. Dostępność: bezproblemowa (jak na razie 5 odcinków, w sumie chyba tyle, ile ma być - przynajmniej tak wynika z opisu na imdb)
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2008, 15:35 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Dawno nie było horroru w naszych propozycjach, więc skoro pojawiło się coś zbliżonego, a i czas sprzyjający, to proponuję :)
Jest to mini-serial dość specyficzny, bo wychodzi od [b]pomysłu fikcyjnego programu typu Big Brother, z tym, że uczestnicy muszą zmierzyć się nie tylko z intrygami współtowarzyszy, ale przede wszystkim z ... zombie, które atakują studio[/b]. Opinie o serialu są dość pozytywne, z tym, że piszący zwracają uwagę przede wszystkim na humor, ale podkreślają, że same postaci żywych trupów zrobione są ciekawie, a i aktorstwo jest nadspodziewane dobre (żywych aktorów, nie zombie :) ).
Napisy:[/b] do dwóch odcinków już są i powinna być reszta. [b]Dostępność:[/b] bezproblemowa (jak na razie 5 odcinków, w sumie chyba tyle, ile ma być - przynajmniej tak wynika z opisu na imdb)
Dzisiaj zobaczę dwa pierwsze odcinki, napiszę, na ile to rzeczywiście jest dobre, przynajmniej moim zdaniem Pierwszy odcinek trwa 45 minut, reszta - po 23 minuty.
Dzisiaj zobaczę dwa pierwsze odcinki, napiszę, na ile to rzeczywiście jest dobre, przynajmniej moim zdaniem :) Pierwszy odcinek trwa 45 minut, reszta - po 23 minuty.
Hehe, wiedziałem, że Ci się spodoba Jest to bodaj pierwszy serial, który wykorzystuje zombiaki w roli głównej, a nie jako dodatek (bo w różnych serialach szeroko pojętej grozy nieumarli się pojawiali). Sam jestem bardzo ciekaw, co z tego wyszło, tym bardziej, że jak na razie wszyscy są zadowoleni, serial uznawany jest za jedną z ciekawszych tego typu produkcji telewizyjnych. No ale konkurencji też nie miał za dużej...
Hehe, wiedziałem, że Ci się spodoba :) Jest to bodaj pierwszy serial, który wykorzystuje zombiaki w roli głównej, a nie jako dodatek (bo w różnych serialach szeroko pojętej grozy nieumarli się pojawiali). Sam jestem bardzo ciekaw, co z tego wyszło, tym bardziej, że jak na razie wszyscy są zadowoleni, serial uznawany jest za jedną z ciekawszych tego typu produkcji telewizyjnych. No ale konkurencji też nie miał za dużej...
Dopisałem, choć nie wróżę serialowi specjalnej kariery w głosowaniu. Jest to jednak chyba produkcja trochę zbyt niszowa. W końcu nie każdy lubi oglądać chodzące żywe trupy, odrywane części ciała, krew obecną częściej niż powietrze
No ale może przez wzgląd na oryginalność (jeśli chodzi o seriale, nie kino grozy w ogóle) znajdzie jednak uznanie
Dopisałem, choć nie wróżę serialowi specjalnej kariery w głosowaniu. Jest to jednak chyba produkcja trochę zbyt niszowa. W końcu nie każdy lubi oglądać chodzące żywe trupy, odrywane części ciała, krew obecną częściej niż powietrze :)
No ale może przez wzgląd na oryginalność (jeśli chodzi o seriale, nie kino grozy w ogóle) znajdzie jednak uznanie :)
Jest jak najbardziej fabularny, z tym, że miejscami wygląda jak "paradokument". Po prostu idea reality show została ładnie zaprzęgnięta do poetyki horroru Już niedługo zobaczę, to zaraz napiszę, jak oceniam "z pierwszej ręki".
Hehe, napisy powstają w tempie ekspresowym. Są już do trzeciego odcinka
Jest jak najbardziej fabularny, z tym, że miejscami wygląda jak "paradokument". Po prostu idea reality show została ładnie zaprzęgnięta do poetyki horroru :) Już niedługo zobaczę, to zaraz napiszę, jak oceniam "z pierwszej ręki".
Hehe, napisy powstają w tempie ekspresowym. Są już do trzeciego odcinka :)
serial bardzo fajny :mrgreen: szkoda ze tylko ma 5 odcinków i w dodatku takich krótkich :roll: bo na prawe extra się go ogladalo iii to zakonczenie :roll: btw ciekawe czy powstanie 2 sezon
Spoiler:
wyjasniajacy co sie stalo , skad sie te zombaiki wziely
serial bardzo fajny :mrgreen: szkoda ze tylko ma 5 odcinków i w dodatku takich krótkich :roll: bo na prawe extra się go ogladalo ;) iii to zakonczenie :roll: :shock: btw ciekawe czy powstanie 2 sezon [spoiler] wyjasniajacy co sie stalo , skad sie te zombaiki wziely [/spoiler] :pirat: polecam & pozdrooo :!:
No, co by tu nie mówić, miodzio Obejrzałem te odcinki, do których są napisy i jestem więcej niż zadowolony. Tak naprawdę wygląda to jak bardzo przyzwoity film o zombie (z ducha klasycznego filmów Romero), tyle że podzielony na mniejsze cząstki. Napięcie budowane jest w sposób klasyczny, ale takie tradycyjne metody sprawdzają się znakomicie. A że jest to serial produkcji angielskiej, to mało tu typowych amerykańskich barw. Wszystko jest utrzymane w miłej oku szarości, jest sporo krwi, acz bez większej przesady, a charakteryzacja zombie stoi na bardzo przyzwoitym poziomie. Fajne jest też te zestawienie bohaterów z głupiego show z iście apokaliptycznym problemem. Radzą sobie jak mogą, ale niektórzy nadal zachowuję się tak, jakby nie stało się nic strasznego. Jeśli tylko ktoś lubi horrory, zombiaki - na 100% będzie zadowolony
No, co by tu nie mówić, miodzio :) Obejrzałem te odcinki, do których są napisy i jestem więcej niż zadowolony. Tak naprawdę wygląda to jak bardzo przyzwoity film o zombie (z ducha klasycznego filmów Romero), tyle że podzielony na mniejsze cząstki. Napięcie budowane jest w sposób klasyczny, ale takie tradycyjne metody sprawdzają się znakomicie. A że jest to serial produkcji angielskiej, to mało tu typowych amerykańskich barw. Wszystko jest utrzymane w miłej oku szarości, jest sporo krwi, acz bez większej przesady, a charakteryzacja zombie stoi na bardzo przyzwoitym poziomie. Fajne jest też te zestawienie bohaterów z głupiego show z iście apokaliptycznym problemem. Radzą sobie jak mogą, ale niektórzy nadal zachowuję się tak, jakby nie stało się nic strasznego. Jeśli tylko ktoś lubi horrory, zombiaki - na 100% będzie zadowolony :)
To super. Opis w odpowiednim miejscu już jest Liczę, że napisy szybko się pojawią. W końcu będziemy mieli jakiś rasowy horror. Bo tych to jak na lekarstwo
To super. Opis w odpowiednim miejscu już jest :) Liczę, że napisy szybko się pojawią. W końcu będziemy mieli jakiś rasowy horror. Bo tych to jak na lekarstwo :(