Pingwiny z Madagaskaru
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
Pingwiny z Madagaskaru
Pingwiny powracają ale tym razem w 26 epizodowym serialu 

-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
fluid
- Kontakt:
a wiesz ile zajmuje zrobienie takiej animacji?haker_dream pisze: więc myślęże nie będziemy czekać aż rok.
widac ze nie :roll:
shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min
kazdy film CG robi sie baaardzo dlugo wiec checi producentow nie maja tu zadnego znaczenia a tak anprawde wyznacznikiem sa mozliwosci techniczne

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
Wskaż do odpowiedzi
Nie siedzę w tej branży więc nie wiem :x , a co do pingwinów ma shrek, to że robili go 3 lata nie znaczy że bedą robili pingwiny rok!!!fluid pisze:a wiesz ile zajmuje zrobienie takiej animacji?haker_dream pisze: więc myślęże nie będziemy czekać aż rok.
widac ze nie :roll:
shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min
kazdy film CG robi sie baaardzo dlugo wiec checi producentow nie maja tu zadnego znaczenia a tak anprawde wyznacznikiem sa mozliwosci techniczne
-
fluid
- Kontakt:
a tyle ze jedno i drugie to animacja komputerowa :roll:haker_dream pisze:a co do pingwinów ma shrek
a rendering trwa, robienie storyboardu tez trwa
samo sie nic nie robi z gotowych kawalkow tylko sie sklada klatka po klatce
a myslisz ze ja siedze??haker_dream pisze:Nie siedzę w tej branży więc nie wiem
ale jakie takie pojecie o komputerach chyba masz i o tym ze animacja 3D wymaga renderowania tez chyba wiesz (bo w gry jak sie domyslam pewnie grasz)
bawilem sie kiedys w 3d studio max i animacje trwajaca 24 sekundy renderowalem na domowym kompie przez bite 8,5h!!!!
zdaje sobie sprawe ze wytwornie filmowe maja stacje renderujace ktore sa do tego typu zadan wyspecjalizowane jednak moja animacja to byl po prostu statek lecacy w kosmosie (czyt. cos co przypomina ksztaltem statek kosmiczny przesuwa sie ruchem jednostajnym po czarnym tle na ktorym jest cos w rodzaju gwaizd) zero dzwieku, zero oswietlenia, zero cieniowania, zera tak naprawde jakiejkolwiek animacji
wiec moze teraz zrozumiesz skad wzialem ten rok (jak nie lepiej) zanim sie poajwi serial w calosci wygenerowany komputerowo

Everything we worked for
-
Wskaż do odpowiedzi
No cóż żle się domyślasz nie mam czasu na gry choć może się zdawać że ja młody i w gry gram. Nie gram ponieważ nie mam czasu chodzę do szkoły a po szkole się uczę, w wolnych chwilach wolę sobie puścić na TV jakiś film lub serial!fluid pisze:(bo w gry jak sie domyslam pewnie grasz)
Wydaje mi się że nie (ironią i retoryką w twoim pytaniu pachniałofluid pisze:a myslisz ze ja siedze??

Cóż co nie co wiem choć o renderowaniu nie wiele.fluid pisze:ale jakie takie pojecie o komputerach chyba masz i o tym ze animacja 3D wymaga renderowania tez chyba wiesz
Wiem że taka długa jest ta kompresja ale nie możesz wszystkiego komentować na swoich doświadczeniach ty pracujesz w domu a to są studia!fluid pisze:bawilem sie kiedys w 3d studio max i animacje trwajaca 24 sekundy renderowalem na domowym kompie przez bite 8,5h!!!!
A pozatym technika brnie do przodu!
Nadal nie zrozumiem:P.fluid pisze:wiec moze teraz zrozumiesz skad wzialem ten rok (jak nie lepiej) zanim sie poajwi serial w calosci wygenerowany komputerowo
Studio zajmujące się nie będzie pracowało na jednym czy dwóch komputerach i nie będzie liczyło 1 czy 2 pracowników, ale pójdę na ugodę i niech ci będzie że przed sylwestrem w przyszłym roku może będą pingwiny.
-
fluid
- Kontakt:
ehh widze ze dalej nei rozumiesz
ja doskonale zdaje sobie sprawe ze nie beda tego robic na 2 czy 3 komputerach tylko na wielu
Idac tym tokiem rozumowania - dlaczego zrobienie 1,5h shreka zajelo 3 lata?
Odpowiedz mi prosze na to pytanie
Druga sprawa, wiem ze nie powinienem sie opierac na tym co robilem w domu (napisalem o tym aby wyjasnic proces) i wcale nei bylo to moim zamiarem.
I tu za przyklad znowu niesmiertelny shrek - czesc pierwsza premiere miala w 2001, druga w 2004, a trzecia w 2007.
3 lata roznicy miedzy kazda z nich i nie powiesz mi ze w okresie 2001-2007 technologie nie poszly do przodu bo poszly i to na pewno sporo jednak jak widac na niewiele sie to zdalo.
Mozesz sie nei zgadzac z moimi argumentami ale takie sa fakty.
Jezeli okaze sie ze za 2 czy 3 miesiace pojawia sie pingwiny to bedziesz mial powod aby mnie wysmiac i sam ci o tym przypomne.
Ja jednak jestem przekonany ze skoro dopiero jest on ZAPOWIEDZIANY to bedize dobrze jak on sie pojawi na przyszlego sylwestra jak to napisales.
Z mojej strony temat wyczrpany.
ja doskonale zdaje sobie sprawe ze nie beda tego robic na 2 czy 3 komputerach tylko na wielu
Idac tym tokiem rozumowania - dlaczego zrobienie 1,5h shreka zajelo 3 lata?
Odpowiedz mi prosze na to pytanie
Druga sprawa, wiem ze nie powinienem sie opierac na tym co robilem w domu (napisalem o tym aby wyjasnic proces) i wcale nei bylo to moim zamiarem.
tu nei chodzi o ugode tylko o fakty ze pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc (nawet jakby nad tym siedzialo tysiac osob)haker_dream pisze:ale pójdę na ugodę i niech ci będzie że przed sylwestrem w przyszłym roku może będą pingwiny.
I tu za przyklad znowu niesmiertelny shrek - czesc pierwsza premiere miala w 2001, druga w 2004, a trzecia w 2007.
3 lata roznicy miedzy kazda z nich i nie powiesz mi ze w okresie 2001-2007 technologie nie poszly do przodu bo poszly i to na pewno sporo jednak jak widac na niewiele sie to zdalo.
Mozesz sie nei zgadzac z moimi argumentami ale takie sa fakty.
Jezeli okaze sie ze za 2 czy 3 miesiace pojawia sie pingwiny to bedziesz mial powod aby mnie wysmiac i sam ci o tym przypomne.
Ja jednak jestem przekonany ze skoro dopiero jest on ZAPOWIEDZIANY to bedize dobrze jak on sie pojawi na przyszlego sylwestra jak to napisales.
Z mojej strony temat wyczrpany.

Everything we worked for
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja jeszcze wtrącę coś do tego co napisałeś fluid 

może kojarzycie krótki film Katedra zrobionego przez Tomka Bagińskiego
otóż na tej stronce filmweb można przeczytać coś takiego:
tak więc zgodzę się z fluidem
serial tak szybko nie powstanie :roll:

przytoczę jeszcze jeden przykład renderingufluid pisze:shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min

może kojarzycie krótki film Katedra zrobionego przez Tomka Bagińskiego
otóż na tej stronce filmweb można przeczytać coś takiego:
4500 godzin wyniósł rendering filmu który trwał 6 minut i 36 sekund !! <szok>Artysta i jego narzędzia
Tomek Bagiński podczas pracy nad filmem posługiwał się niemal wyłącznie komputerem. To właśnie maszyny - sprzęt i oprogramowanie umożliwiły urzeczywistnienie jego talentu i przeniesienie niesamowitych obrazów z wyobraźni na ekran.
Na film składa się łącznie 9800 klatek. Każda z nich powstawała w wyniku obliczeń wykonywanych przez komputery. Każda klatka posiada od kilku do kilkudziesięciu warstw, w tym do kilkunastu warstw renderowanych. To porcja danych od 2 do 80 megabajtów, razem ponad ćwierć terabajta danych. Dzięki uprzejmości firmy Platige Image, twórca mógł korzystać z komputerów wykorzystywanych do prac komercyjnych. W obliczeniach brały udział wyłącznie komputery wyposażone w procesory Intel Pentium a dzięki optymalizacji pracy łączny czas renderingu wyniósł około 4500 godzin.
tak więc zgodzę się z fluidem

serial tak szybko nie powstanie :roll:
-
Wskaż do odpowiedzi
Takie coś na pociesznie. Czasowo to już się w miarę szybko renderuje.
W Polsce z tego wiem to jest nawet kilk firm zajmujących się renderigiem.
A polega to po prostu na połączeniu kilkudziesięciu lub nawet kilkuset komputerów w jedną całość.
Więc tak naprawdę w tej chwili przy tworzeniu animacji rendering nie jest aż takim bardzo dużym problemem.
Więc na co się cieszę jest możliwe żeby za rok ukazał się ten serial.
Pingwiny są najlepsze.
W Polsce z tego wiem to jest nawet kilk firm zajmujących się renderigiem.
A polega to po prostu na połączeniu kilkudziesięciu lub nawet kilkuset komputerów w jedną całość.
Więc tak naprawdę w tej chwili przy tworzeniu animacji rendering nie jest aż takim bardzo dużym problemem.
Więc na co się cieszę jest możliwe żeby za rok ukazał się ten serial.
Pingwiny są najlepsze.
-
Wskaż do odpowiedzi
Penguins of Madagascar
Nareście coś na co wszyscy czekaliśmyPenguins of Madagascar, The (Pingwiny z Madagaskaru)
Produkcja: USA
Gatunek: Animacja, Komedia
Czas trwania: 10 min
Obsada
Jeff Bennett - Kowalski
John Di Maggio - Rico
Danny Jacobs - Król Julian
Kevin Michael Richardson - Maurice
Matt Nolan - Mort
Christopher Knights - Szeregowy
Tom McGrath - Skipper
Opis:
Skipper, Kowalski, Rico i Szeregowy to znane pingwiny z nowojorskiego ZOO. Choć miały być tylko postaciami drugoplanowymi w filmie zdobyły taką popularność, że nakręcono o nich serial. Tym razem przyjdzie im w udziale wypełnianie szeregu zabawnych misji jak np. zapewnienie dostawy popcornu dla ZOO lub uwolnienie zaklętego w aparacie fotograficznym Maurica. Przeszkadzać im w tym będzie król Leon wraz z nieodłącznym Mortem.
Linki:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Pingwiny Powracają !!!
W swoim krótkim lecz własnym serialu

Już dziś mam dla was niespodziankę - 2 pierwsze odcinki dostępne na megaupload, nowe odcinki będę systematycznie przerabiał do wersji (XviD asd) i wrzucał na serwer ( torrent się w tym przypadku nie opłaca bo odcinki mają 50 MB - szybko stracą na żywotności, torrent ukaże się dopiero po wyjściu wszystkich 26 odcinków

Tak więc zapraszam do pobierania i oglądania:

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-