Pingwiny z Madagaskaru

Animowane - Świat animacji jest często prawdziwszy od tego z serwisów informacyjnych!
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

USA Pingwiny z Madagaskaru

Post autor: haker_dream »

Pingwiny powracają ale tym razem w 26 epizodowym serialu :D
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

informacja calkiem interesujaca jednak jest male ALE
zanim to sie pojawi to spokojnie minie rok albo i lepiej
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

OMG! świetna informacja :D pingwiny z Madagaskaru poprostu są wyczapiste :) fajny pomysl z tym serialikiem. Ale zgadzam sie z przedmówcą że to dopiero za jakis rok bedzie zapewne... niestety
elmo
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: elmo »

Może być naprawdę fajny serialik. Mam nadzieję tylko, że to będą tylko kilku/kilkunastominutowe epizody, bowiem tutaj bardzo łatwo przesadzić i zanudzić widza na śmierć... ;)
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

@elmo zgadzam się 10-15min nie więcej. Zaś co do czekania myśle że będzie warto, a twórcy zachęceni popularnością pingwinów będą chcieli szybko nakręcić epizodziki aby wpuścić je w TV. więc myślęże nie będziemy czekać aż rok.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

haker_dream pisze: więc myślęże nie będziemy czekać aż rok.
a wiesz ile zajmuje zrobienie takiej animacji?
widac ze nie :roll:
shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min
kazdy film CG robi sie baaardzo dlugo wiec checi producentow nie maja tu zadnego znaczenia a tak anprawde wyznacznikiem sa mozliwosci techniczne
Obrazek

Everything we worked for
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Fajny news. Krótkometrażowy film z pinginami jest ekstra, wiec podejrzewam, że serialik będzie wymiatał :P Jeśli chodzi o czas wydania teżjestem zdania, że trochę sobie poczekamy...
We are against piracy, please don't attack ships.
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

fluid pisze:
haker_dream pisze: więc myślęże nie będziemy czekać aż rok.
a wiesz ile zajmuje zrobienie takiej animacji?
widac ze nie :roll:
shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min
kazdy film CG robi sie baaardzo dlugo wiec checi producentow nie maja tu zadnego znaczenia a tak anprawde wyznacznikiem sa mozliwosci techniczne
Nie siedzę w tej branży więc nie wiem :x , a co do pingwinów ma shrek, to że robili go 3 lata nie znaczy że bedą robili pingwiny rok!!!
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

haker_dream pisze:a co do pingwinów ma shrek
a tyle ze jedno i drugie to animacja komputerowa :roll:
a rendering trwa, robienie storyboardu tez trwa
samo sie nic nie robi z gotowych kawalkow tylko sie sklada klatka po klatce
haker_dream pisze:Nie siedzę w tej branży więc nie wiem
a myslisz ze ja siedze??
ale jakie takie pojecie o komputerach chyba masz i o tym ze animacja 3D wymaga renderowania tez chyba wiesz (bo w gry jak sie domyslam pewnie grasz)
bawilem sie kiedys w 3d studio max i animacje trwajaca 24 sekundy renderowalem na domowym kompie przez bite 8,5h!!!!
zdaje sobie sprawe ze wytwornie filmowe maja stacje renderujace ktore sa do tego typu zadan wyspecjalizowane jednak moja animacja to byl po prostu statek lecacy w kosmosie (czyt. cos co przypomina ksztaltem statek kosmiczny przesuwa sie ruchem jednostajnym po czarnym tle na ktorym jest cos w rodzaju gwaizd) zero dzwieku, zero oswietlenia, zero cieniowania, zera tak naprawde jakiejkolwiek animacji
wiec moze teraz zrozumiesz skad wzialem ten rok (jak nie lepiej) zanim sie poajwi serial w calosci wygenerowany komputerowo
Obrazek

Everything we worked for
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

fluid pisze:(bo w gry jak sie domyslam pewnie grasz)
No cóż żle się domyślasz nie mam czasu na gry choć może się zdawać że ja młody i w gry gram. Nie gram ponieważ nie mam czasu chodzę do szkoły a po szkole się uczę, w wolnych chwilach wolę sobie puścić na TV jakiś film lub serial!
fluid pisze:a myslisz ze ja siedze??
Wydaje mi się że nie (ironią i retoryką w twoim pytaniu pachniało :P)
fluid pisze:ale jakie takie pojecie o komputerach chyba masz i o tym ze animacja 3D wymaga renderowania tez chyba wiesz
Cóż co nie co wiem choć o renderowaniu nie wiele.
fluid pisze:bawilem sie kiedys w 3d studio max i animacje trwajaca 24 sekundy renderowalem na domowym kompie przez bite 8,5h!!!!
Wiem że taka długa jest ta kompresja ale nie możesz wszystkiego komentować na swoich doświadczeniach ty pracujesz w domu a to są studia!
A pozatym technika brnie do przodu!
fluid pisze:wiec moze teraz zrozumiesz skad wzialem ten rok (jak nie lepiej) zanim sie poajwi serial w calosci wygenerowany komputerowo
Nadal nie zrozumiem:P.
Studio zajmujące się nie będzie pracowało na jednym czy dwóch komputerach i nie będzie liczyło 1 czy 2 pracowników, ale pójdę na ugodę i niech ci będzie że przed sylwestrem w przyszłym roku może będą pingwiny.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

ehh widze ze dalej nei rozumiesz
ja doskonale zdaje sobie sprawe ze nie beda tego robic na 2 czy 3 komputerach tylko na wielu
Idac tym tokiem rozumowania - dlaczego zrobienie 1,5h shreka zajelo 3 lata?
Odpowiedz mi prosze na to pytanie
Druga sprawa, wiem ze nie powinienem sie opierac na tym co robilem w domu (napisalem o tym aby wyjasnic proces) i wcale nei bylo to moim zamiarem.
haker_dream pisze:ale pójdę na ugodę i niech ci będzie że przed sylwestrem w przyszłym roku może będą pingwiny.
tu nei chodzi o ugode tylko o fakty ze pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc (nawet jakby nad tym siedzialo tysiac osob)
I tu za przyklad znowu niesmiertelny shrek - czesc pierwsza premiere miala w 2001, druga w 2004, a trzecia w 2007.
3 lata roznicy miedzy kazda z nich i nie powiesz mi ze w okresie 2001-2007 technologie nie poszly do przodu bo poszly i to na pewno sporo jednak jak widac na niewiele sie to zdalo.
Mozesz sie nei zgadzac z moimi argumentami ale takie sa fakty.
Jezeli okaze sie ze za 2 czy 3 miesiace pojawia sie pingwiny to bedziesz mial powod aby mnie wysmiac i sam ci o tym przypomne.
Ja jednak jestem przekonany ze skoro dopiero jest on ZAPOWIEDZIANY to bedize dobrze jak on sie pojawi na przyszlego sylwestra jak to napisales. :wink:
Z mojej strony temat wyczrpany.
Obrazek

Everything we worked for
haker_dream
Wskaż do odpowiedzi

Z mojej również i wypada mi się zgodzić :)
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Ja jeszcze wtrącę coś do tego co napisałeś fluid :)
fluid pisze:shreka robili okolo 3 lat a trwal 1h30min
przytoczę jeszcze jeden przykład renderingu :)

może kojarzycie krótki film Katedra zrobionego przez Tomka Bagińskiego

otóż na tej stronce filmweb można przeczytać coś takiego:
Artysta i jego narzędzia
Tomek Bagiński podczas pracy nad filmem posługiwał się niemal wyłącznie komputerem. To właśnie maszyny - sprzęt i oprogramowanie umożliwiły urzeczywistnienie jego talentu i przeniesienie niesamowitych obrazów z wyobraźni na ekran.
Na film składa się łącznie 9800 klatek. Każda z nich powstawała w wyniku obliczeń wykonywanych przez komputery. Każda klatka posiada od kilku do kilkudziesięciu warstw, w tym do kilkunastu warstw renderowanych. To porcja danych od 2 do 80 megabajtów, razem ponad ćwierć terabajta danych. Dzięki uprzejmości firmy Platige Image, twórca mógł korzystać z komputerów wykorzystywanych do prac komercyjnych. W obliczeniach brały udział wyłącznie komputery wyposażone w procesory Intel Pentium a dzięki optymalizacji pracy łączny czas renderingu wyniósł około 4500 godzin.
4500 godzin wyniósł rendering filmu który trwał 6 minut i 36 sekund !! <szok>

tak więc zgodzę się z fluidem :)
serial tak szybko nie powstanie :roll:
Skrzypu
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Skrzypu »

Takie coś na pociesznie. Czasowo to już się w miarę szybko renderuje.
W Polsce z tego wiem to jest nawet kilk firm zajmujących się renderigiem.
A polega to po prostu na połączeniu kilkudziesięciu lub nawet kilkuset komputerów w jedną całość.

Więc tak naprawdę w tej chwili przy tworzeniu animacji rendering nie jest aż takim bardzo dużym problemem.

Więc na co się cieszę jest możliwe żeby za rok ukazał się ten serial.

Pingwiny są najlepsze.
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Penguins of Madagascar

Penguins of Madagascar, The (Pingwiny z Madagaskaru)

Obrazek

Produkcja: USA
Gatunek: Animacja, Komedia
Czas trwania: 10 min

Obsada
Jeff Bennett - Kowalski
John Di Maggio - Rico
Danny Jacobs - Król Julian
Kevin Michael Richardson - Maurice
Matt Nolan - Mort
Christopher Knights - Szeregowy
Tom McGrath - Skipper

Opis:
Skipper, Kowalski, Rico i Szeregowy to znane pingwiny z nowojorskiego ZOO. Choć miały być tylko postaciami drugoplanowymi w filmie zdobyły taką popularność, że nakręcono o nich serial. Tym razem przyjdzie im w udziale wypełnianie szeregu zabawnych misji jak np. zapewnienie dostawy popcornu dla ZOO lub uwolnienie zaklętego w aparacie fotograficznym Maurica. Przeszkadzać im w tym będzie król Leon wraz z nieodłącznym Mortem.

Linki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Nareście coś na co wszyscy czekaliśmy :D
Pingwiny Powracają !!!
W swoim krótkim lecz własnym serialu ;)

Już dziś mam dla was niespodziankę - 2 pierwsze odcinki dostępne na megaupload, nowe odcinki będę systematycznie przerabiał do wersji (XviD asd) i wrzucał na serwer ( torrent się w tym przypadku nie opłaca bo odcinki mają 50 MB - szybko stracą na żywotności, torrent ukaże się dopiero po wyjściu wszystkich 26 odcinków :) )

Tak więc zapraszam do pobierania i oglądania: Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Polecam! Naprawdę fantastyczny serial.
Naprawdę dla Wszystkich!

Dz. @Yogi_18
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Dzięki, słyszałem już o tym serialu wiele, m.innymi wiele osób ma problemy w związku z inna kreską, teraz sam ocenić będę mógł :)
Takie pytanie, w tym topicu będziesz też informował o nowych linkach, czy tylko w tamtym?
Obrazek
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

AreQ_BAH pisze:Takie pytanie, w tym topicu będziesz też informował o
nowych linkach, czy tylko w tamtym?
W tym też ;)
Spokojnie nie przegapicie nowych odcinków :D
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Zapraszam wszystkich do obejrzenia dwóch nowych misji naszych dzielnych Pingwinków :D

The Penguins of Madagascar - Haunted Habitat (XviD asd) ==> Obrazek

The Penguins of Madagascar - Launchtime (XviD asd) ==> Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

THX!!! - dzięki bardzo! - chyba uzależniłem się od tych pingwinów... :D