[tv] Hitler - The Rise of Evil

Dokumentalne - Ktokolwiek widział, ten wie więcej!
gracek17
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

[tv] Hitler - The Rise of Evil

Post autor: gracek17 »

Obrazek
produkcja: Kanada , USA
gatunek: Biograficzny, Dramat historyczny
data premiery: 2003-05-18 (Świat)
Opowieść o Adolfie Hitlerze. Każdy wie, że jest on jedną z najbardziej kontrowersyjnych postaci w nowożytnej historii świata. W filmie przedstawione zostały jego losy od czasów dzieciństwa, poprzez karierę w niemieckiej partii narodowosocjalistycznej, aż do zdobycia władzy nad Niemcami. Ale sam film przybliża także losy zwykłych Niemców. Poznajemy historie m.in. dziennikarza Fritza Gerlicha, który starał się przekonać rodaków, że Hitler jest niebezpieczny, oraz małżeństwa Ernsta i Heleny Hanfstaenglów, których związek rozpadał się z powodu odmiennych poglądów na sukcesy nazistów.
Obrazek

Obrazek
Dostepność i Napisy tu :ok.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Kolejny 8? Już o tym dokumentu nie było? Poza tym ostatnio jest moda na Stalina i Katyń, nikt nie będzie chciał oglądać dokumentu o 8 :P
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Ja tam bardzo chętnie!!
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Jeszcze nie znalazłem czasu ale oglądnę bo zapowiada się ciekawie - zapraszam bo już gotowy.
Obrazek When Dreams Come True...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

O fajnie, ze juz jest, z checia ogladne w wolnej chwili
dzieki :)
camze
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: camze »

Całkiem dobry muszę powiedzieć, oglądałem kiedyś. Największym atutem jest rola Carlyla jako Hitlera. Śmiesznie się ogląda pózniej SGU mając w pamięci ten film :D
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Obejrzałam na razie 30 min i bardzo mi się podoba. Ciekawie pokazane epizodyczne sceny mające wpływ na kształtowanie światopoglądu od okresu dzieciństwa do wstąpienia do armii.

I co też mi się rzuciło w oczy to dość mocna/znana obsada, m.in. Ash z Hustle, Julianna Margulies z Good Wife, Abruzzi z Prison Break.

Szybka odpowiedź

To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ