Życie w dzielnicy slumsów Cite Soleil, znajdującej się w Port-au-Prince na Haiti nie jest łatwe. Mieszka tu blisko ćwierć miliona ludzi na niecałych 2 km kw. Policja oddała władzę uzbrojonym gangom. Film przedstawia prawdziwą historię dwóch braci, którzy są przywódcami gangów ze slumsowej armii prezydenta Jeana-Bertranda Aristide`a.
W sumie to trochę się wynudziłem - niby gangsterka "pełną gębą" ale zabrakło tego czegoś w tym filmie...
Spodziewałem się przedstawienia kontrastów bieda&syf vs bogactwo i luksusy - owszem, mamy przedstawione zdjęcia nędzy i rozpaczy ale na tle rapującego gangstera, który sprawiał wrażenie niezbyt zdrowego na umyśle.
Życie w dzielnicy slumsów Cite Soleil, znajdującej się w Port-au-Prince na Haiti nie jest łatwe. Mieszka tu blisko ćwierć miliona ludzi na niecałych 2 km kw. Policja oddała władzę uzbrojonym gangom. Film przedstawia prawdziwą historię dwóch braci, którzy są przywódcami gangów ze slumsowej armii prezydenta Jeana-Bertranda Aristide`a.
W sumie to trochę się wynudziłem - niby gangsterka "pełną gębą" ale zabrakło tego czegoś w tym filmie... Spodziewałem się przedstawienia kontrastów bieda&syf vs bogactwo i luksusy - owszem, mamy przedstawione zdjęcia nędzy i rozpaczy ale na tle rapującego gangstera, który sprawiał wrażenie niezbyt zdrowego na umyśle.