dvbt
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
dvbt
hej mam problem zakupiłem dziś antenę podobno z wbudowanym dekoderem dvbt ale za cholere nie mogę złapać żadnych kanałów no i się tak zastanawiam czy nie dałem się zrobić w jajo. może ktoś wie czy do odbioru dvbt wystarcza antena czy trzeba mieć jeszcze dekoder zewnętrzny dzięki za pomoc
-
Wskaż do odpowiedzi
Może coś takiego istnieje, ale prędzej dałeś się zrobić w jajo
. Przez co podłączasz ją do telewizora? Zwykłym koncentrykiem? Jeśli tak, to NAWET jeśli coś takiego istnieje - to musi być to całkiem zaawansowana elektronika bo raz, że musi automatycznie wyszukać kanały (idiotyzm) to jeszcze musi zamienić to na sygnał UHF (WTF!?). Generalnie zakup czegoś takiego (jeśli w ogóle coś takiego istnieje) był strzałem w kolano, bo po cholerę zamieniać sygnał cyfrowy na szerokopasmowy analog?
Added after 8 minutes:
BTW, jak masz możliwość to zrób zdjęcie tej anteny, a najlepiej tego "wbudowanego dekodera", czyli tam gdzie podłączasz przewód. Jeżeli to jest zwykła płytka podobna do tej:
To tak - dałeś się zrobić w jajo

Added after 8 minutes:
BTW, jak masz możliwość to zrób zdjęcie tej anteny, a najlepiej tego "wbudowanego dekodera", czyli tam gdzie podłączasz przewód. Jeżeli to jest zwykła płytka podobna do tej:

To tak - dałeś się zrobić w jajo

-
Wskaż do odpowiedzi
http://www.manta-sklep.com.pl/opis.php? ... goriaID=50
to moja antena i widzę że w ciula zrobił mnie sprzedawca który powiedział że nie potrzeba do niej żadnego dekodera i że tak będzie pięknie odbierać
to moja antena i widzę że w ciula zrobił mnie sprzedawca który powiedział że nie potrzeba do niej żadnego dekodera i że tak będzie pięknie odbierać