Nowy zupełnie (nie)głupi pomysł...
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Nowy zupełnie (nie)głupi pomysł...
1.Likwidujemy sekcję "premiery" na stronie głównej.
2.Likwidujemy wyświetlanie wstawek na podstronach.
3.Otwieramy Forum bezterminowo.
4."Pokazujemy" Forum niezarejestrowanym.
5.Wpuszczamy robota google na Forum.
+ A czemu nie?
- Szkoda trochę...
A jakie jest Wasze zdanie??
+ A czemu nie?
- Szkoda trochę...
A jakie jest Wasze zdanie??

-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
co do punktów 1 i 2 to nie przeszkadzałoby mi to, ale wstawki ułatwiały by sprawdzanie co jest dostępne a co nie, bo nie zawsze jest dostępna całość. Punkt 2 to była by zmiana na gorsze moim zdaniem.
ad 3 nie mam wglądu do danych jak to wygląda teraz z nowymi userami, nie mam tez zastrzeżeń.
ad 4 rozumiem że bez sekcji up down. Ale jakoś nie podoba mi się za bardzo ten pomysł... może dlatego że jako zarejestrowany już go widzę i tak ;-)
ad 5 nie, to już nie najlepszy pomysł, nie lubię jak posty można wygooglować. .... Zdecydowanie parafrazując "Szkoda bardzo".
Jak o czymś pomyślę jeszcze albo ktoś coś mądrego napisze i mnie przekona, albo doda argumenty dobre to napiszę coś więcej.
ad 3 nie mam wglądu do danych jak to wygląda teraz z nowymi userami, nie mam tez zastrzeżeń.
ad 4 rozumiem że bez sekcji up down. Ale jakoś nie podoba mi się za bardzo ten pomysł... może dlatego że jako zarejestrowany już go widzę i tak ;-)
ad 5 nie, to już nie najlepszy pomysł, nie lubię jak posty można wygooglować. .... Zdecydowanie parafrazując "Szkoda bardzo".
Jak o czymś pomyślę jeszcze albo ktoś coś mądrego napisze i mnie przekona, albo doda argumenty dobre to napiszę coś więcej.
-
saper202
Wskaż do odpowiedzi - Widziałem wszystko
Bardzo odważny pomysł, ale jak nie zaryzykujesz to się nie dowiesz jak to będzie
1 i 2 ok tyle że przydałoby się na forum jakieś "miejsce" w którym można byłoby zobaczyć co było dotychczas wstawione na stronie, z drugiej strony części wstawek po prostu nie ma już i to dobra okazja do uporządkowania.... :pirat:
3 i 4 jestem na tak
5 Tak, a z drugiej strony po co??
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
1 i 2 ok tyle że przydałoby się na forum jakieś "miejsce" w którym można byłoby zobaczyć co było dotychczas wstawione na stronie, z drugiej strony części wstawek po prostu nie ma już i to dobra okazja do uporządkowania.... :pirat:
3 i 4 jestem na tak

5 Tak, a z drugiej strony po co??

-
asd
-
Expert
-
saper202
xvidasd w sumie to najaktywniejsza część grupy się już wypowiedziała w temacie, a co do reszty... Tak czas na zmiany, cokolwiek by to nie miało znaczyć
)?? Bo same rozmowy o serialach, to nie wiem czy przyciągną świerzaków

to to wiem, tylko że skoro dział up/down jest "ukryty", to czy google go wychwyci (no chyba że bot napisze postaPo to, żeby posty widoczne były poprzez google.

-
Bombom
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Kontakt:
Sorki, że dopiero teraz ale ostatnio mało czasu :/
1. Za. Nie zawsze premiery pokrywały się z faktycznym stanem.
2. Trudno powiedzieć kilka razy korzystałem z tej opcji żeby dowiedzieć jakie odcinki sezony były dostępne.
3. Za. Nie trzeba tłumaczyć.
4. Mim zdaniem spadnie ilość osób rejestrujących się aby zobaczyć forum. Może to też zniechęcić początkujących, którzy poczytają i nie będą widzieć sensu na dalszą rejestrację.
5. Mam nadzieję, że nie spowoduje to sytuacji jak na www.peb.pl że linki do seriali są likwidowane czasami kilka minut po wstawieniu. (Jeśli bot nie wychwyci linków to może jakoś to będzie). Mam nadzieję że zbytnie otwarcie nie spowoduje, zainteresowania osób które nie chlelibyśmy aby się interesował stroną.
1. Za. Nie zawsze premiery pokrywały się z faktycznym stanem.
2. Trudno powiedzieć kilka razy korzystałem z tej opcji żeby dowiedzieć jakie odcinki sezony były dostępne.
3. Za. Nie trzeba tłumaczyć.
4. Mim zdaniem spadnie ilość osób rejestrujących się aby zobaczyć forum. Może to też zniechęcić początkujących, którzy poczytają i nie będą widzieć sensu na dalszą rejestrację.
5. Mam nadzieję, że nie spowoduje to sytuacji jak na www.peb.pl że linki do seriali są likwidowane czasami kilka minut po wstawieniu. (Jeśli bot nie wychwyci linków to może jakoś to będzie). Mam nadzieję że zbytnie otwarcie nie spowoduje, zainteresowania osób które nie chlelibyśmy aby się interesował stroną.

-
asd
-
Expert
Dział up&Down pozostałby niewidoczny dla boota.
Jeśli zlikwidujemy "premiery" to lepiej by było zintegrować stronę główną (lista seriali) z Forum - ma ktoś pomysł na rozwiązanie (rozmieszczenie) tego problemu? Żeby i lista była i tematy z forum na jednej stronie...
Zmieści się to razem czy też nie?
Jakiś pomysł na rozwiązanie?
Od razu mówię, że trzeba wszystko dobrze przemyśleć i nic pochopnie...
Jeśli zlikwidujemy "premiery" to lepiej by było zintegrować stronę główną (lista seriali) z Forum - ma ktoś pomysł na rozwiązanie (rozmieszczenie) tego problemu? Żeby i lista była i tematy z forum na jednej stronie...
Zmieści się to razem czy też nie?
Jakiś pomysł na rozwiązanie?
Od razu mówię, że trzeba wszystko dobrze przemyśleć i nic pochopnie...

-
saper202
tak sobie myślę, a gdyby tak zrezygnować z listy w formie obecnej
Chodzi mi co pisałem wcześniej że na liście jest sporo pozycji których już nie ma (niedostępny lub martwy torrent, wygasłe linki) więc można by wywalić obecną listę gdzieś jak podstronę (jako archiwum asd czy cóś), a na głównej dopisywać tylko bieżące pozycje (powiedzmy że do pół roku wstecz). Przy tej ilości seriali na głównej nie wyobrażam sobie tego upchać na stronę główna ,tak żeby to miało ręcę i nogi a może brak mi wyobraźni
Chodzi mi co pisałem wcześniej że na liście jest sporo pozycji których już nie ma (niedostępny lub martwy torrent, wygasłe linki) więc można by wywalić obecną listę gdzieś jak podstronę (jako archiwum asd czy cóś), a na głównej dopisywać tylko bieżące pozycje (powiedzmy że do pół roku wstecz). Przy tej ilości seriali na głównej nie wyobrażam sobie tego upchać na stronę główna ,tak żeby to miało ręcę i nogi a może brak mi wyobraźni

-
asd
-
Expert
Spis jest fajny - może faktycznie nie musi być na głównej...
Ale skoro już o takich zmianach mowa to uważam, że lepiej od razu założyć jakiś system portalowy - będzie ciekawiej dla użytkowników jak sami będą mogli dodawać różne informacje np. do podstron.
Ale nie mam jeszcze koncepcji i co gorsza pomysłu jak wykorzystać do tego obecną bazę sql, żeby użytkownicy nie musieli się dwa razy logować itp...
Nie wiem też jaki charakter ma obrać strona (baza seriali??).
Added after 5 minutes:
I oczywiście jak macie jakieś doświadczenie to liczę na pomoc
Ale skoro już o takich zmianach mowa to uważam, że lepiej od razu założyć jakiś system portalowy - będzie ciekawiej dla użytkowników jak sami będą mogli dodawać różne informacje np. do podstron.
Ale nie mam jeszcze koncepcji i co gorsza pomysłu jak wykorzystać do tego obecną bazę sql, żeby użytkownicy nie musieli się dwa razy logować itp...
Nie wiem też jaki charakter ma obrać strona (baza seriali??).

Added after 5 minutes:
I oczywiście jak macie jakieś doświadczenie to liczę na pomoc

-
Bombom
- Kontakt:
Co do listy seriali wydaje mi się że powinno być to na widoku, wiele razy jak czegoś szukam to chciałbym mieć to na widoku i pod ręką i tak właśnie wydaje mi się, że osoby które pierwszy raz wchodzą na forum i szukają jakiegoś serialu wygodnie dla nich będzie jak będą mogli od razu znaleźć taki spis. Może nie w takiej formie jak teraz ale coś na wzór rozwijanego menu albo jakiegoś skrótu literowego np.
A B C D E F itd. a pod każdą literą będą seriale
zmniejszy to potrzebną przestrzeń na stronie głównej a pozwoli nadal korzystać ze spisu. Ewentualnie tak jak pomysł wcześniejszy rozwijane menu ale będzie to raczej problem z taką ilością seriali. Kolejny pomysł to link na stronie tytułowej Archiwum seriali w asd i przeniesienie do podstrony ze spisem. W ten sam sposób można by zrobić odsyłacz na stronie do premier. Pozwoliło by to, że osoba, która nie jest zainteresowana niczym poza nowymi odcinkami w asd nie będzie się przekopywać przez tony informacji a tym bardziej nie będzie zniechęcona do strony.
Z doświadczenia wiem że większość ludzi jest bardzo wygodna jeśli nie znajdą czegoś od razu to będą zniechęceni i zaczną szukać innej strony gdzie potrzebne informację zdobędą szybciej i więcej.
Teraz trzeba by się też zastanowić nad sytuacją a mianowicie jaki charakter ma przyjąć forum, trudno mi powiedzieć że będzie to strona poświęcona nowością rozmową o serialach bo jak widzę na forum (sam się mało co udzielam w rozmowach) mało osób jest zainteresowanych rozmową na temat seriali.
Pierwszym krokiem moim zdaniem trzeba wykorzystać to co strona ma najlepszego a mianowicie SERIALE w FORMACIE ASD czyli nie 350mb a 60 - 120mb. Wydaje mi się, że dalsze i lepsze rozpropagowanie marki - "formatu" asd będzie krokiem w dobrą stronę a następnie można by rozwijać inne cenne zasoby jakie ma strona a mianowicie forum poświęcone serialom.
Co do pomysłu dodawania opisów przez osoby do samych podstron serialu może być ciężko sam wiesz jakie informacje pojawiają się na stronach w dziale up&down. Będzie trzeba zwiększyć liczbę moderatorów, a tym samym zaangażować większą liczbę osób.
Odnośnie jeszcze pomysłu na charakter strony hmm.. wiem, że to co napiszę ma bardzo małą szansę na wypalenie ale... Może by pomyśleć coś o zalążku forum społecznościowego powiązanego z serialami, bądź rozważenie pomysłu wprowadzenia oprócz seriali filmów - wiem, rodzi to sporą dawkę różnych problemów pranych ale skoro są seriale ??
To jakie informację na szybko do przemyślenia wiem że 80% tego co napisałem nie można brać pod rozwagę ale da to możliwość do dalszych przemyśleń i rozmowy.
Pozdro.
Added after 1 minutes:
Co do pomocy to chętnie zgłoszę się w celu moderacji postów czy innych informacji troszkę doświadczenia jest głównie z byłej strony www.startrekonline.org.pl
niestety gra okazała się denna więc społeczność pomału się rozpadłą :/
A B C D E F itd. a pod każdą literą będą seriale

Z doświadczenia wiem że większość ludzi jest bardzo wygodna jeśli nie znajdą czegoś od razu to będą zniechęceni i zaczną szukać innej strony gdzie potrzebne informację zdobędą szybciej i więcej.
Teraz trzeba by się też zastanowić nad sytuacją a mianowicie jaki charakter ma przyjąć forum, trudno mi powiedzieć że będzie to strona poświęcona nowością rozmową o serialach bo jak widzę na forum (sam się mało co udzielam w rozmowach) mało osób jest zainteresowanych rozmową na temat seriali.
Pierwszym krokiem moim zdaniem trzeba wykorzystać to co strona ma najlepszego a mianowicie SERIALE w FORMACIE ASD czyli nie 350mb a 60 - 120mb. Wydaje mi się, że dalsze i lepsze rozpropagowanie marki - "formatu" asd będzie krokiem w dobrą stronę a następnie można by rozwijać inne cenne zasoby jakie ma strona a mianowicie forum poświęcone serialom.
Co do pomysłu dodawania opisów przez osoby do samych podstron serialu może być ciężko sam wiesz jakie informacje pojawiają się na stronach w dziale up&down. Będzie trzeba zwiększyć liczbę moderatorów, a tym samym zaangażować większą liczbę osób.
Odnośnie jeszcze pomysłu na charakter strony hmm.. wiem, że to co napiszę ma bardzo małą szansę na wypalenie ale... Może by pomyśleć coś o zalążku forum społecznościowego powiązanego z serialami, bądź rozważenie pomysłu wprowadzenia oprócz seriali filmów - wiem, rodzi to sporą dawkę różnych problemów pranych ale skoro są seriale ??
To jakie informację na szybko do przemyślenia wiem że 80% tego co napisałem nie można brać pod rozwagę ale da to możliwość do dalszych przemyśleń i rozmowy.
Pozdro.

Added after 1 minutes:
Co do pomocy to chętnie zgłoszę się w celu moderacji postów czy innych informacji troszkę doświadczenia jest głównie z byłej strony www.startrekonline.org.pl

-
asd
-
Expert
Myślę, że masz rację - lista to jest co robi wrażenie i jest bardzo przydatne.
Celowo na głównej był spis wszystkich, żeby łatwo było sobie wybrać co mnie interesuje.
Osobiście nie lubię podziałów na literki, kategorie i bóg wie jeszcze co - tak jest w większości tego typu serwisów. A ja zawsze pod prąd
Ale miejsca mało...
Trzeba to jakoś pogodzić ze sobą.
Piszcie jak najwięcej bo znowu chcę przebudować wszystko na nowo a nie chcę spieprzyć niczego
Added after 54 minutes:
Poszukuję mFUSION
Strona oficjalna nie działa:
http://mfusion.2loud.net.pl/
Jakbyście gdzieś znaleźli to proszę wklejcie linki bo coś trudno znaleźć dobrą wersję
Added after 7 minutes:
Ok 0- już znalazłem - ma ktoś z Was doświadczenie z mFusion? albo Fusion?
Added after 21 hours 59 minutes:
Fusion jest nijaki...
Mambo nawet mi się podoba ale nie wiem jak to zintegrować z naszą bazą sql..
http://xvidasd.com/mambo/
A może przejdziemy na phpbb3?
http://xvidasd.com/phpbb2/
Celowo na głównej był spis wszystkich, żeby łatwo było sobie wybrać co mnie interesuje.
Osobiście nie lubię podziałów na literki, kategorie i bóg wie jeszcze co - tak jest w większości tego typu serwisów. A ja zawsze pod prąd

Ale miejsca mało...
Trzeba to jakoś pogodzić ze sobą.
Piszcie jak najwięcej bo znowu chcę przebudować wszystko na nowo a nie chcę spieprzyć niczego

Added after 54 minutes:
Poszukuję mFUSION
Strona oficjalna nie działa:
http://mfusion.2loud.net.pl/
Jakbyście gdzieś znaleźli to proszę wklejcie linki bo coś trudno znaleźć dobrą wersję
Added after 7 minutes:
Ok 0- już znalazłem - ma ktoś z Was doświadczenie z mFusion? albo Fusion?
Added after 21 hours 59 minutes:
Fusion jest nijaki...
Mambo nawet mi się podoba ale nie wiem jak to zintegrować z naszą bazą sql..
http://xvidasd.com/mambo/
A może przejdziemy na phpbb3?
http://xvidasd.com/phpbb2/

-
saper202
-
asd
-
Expert
-
Bombom
- Kontakt:
zależy jak dla kogo, dla przeciętnego kowalskiego najważniejsze jest aby szybko znalazł to czego szuka nie interesuje go jak strona jest zrobiona dlatego radzę aby forum było zrobione pod katem kowalskiego tj. 1. szybkość działania - sam nie lubię jak muszę długo czekać na załadowanie
2. co jest niepotrzebne niech nie zawala miejsca tak jak przykładowo kalendarz czy inne pierdy, kowalski na naszą stronę przychodzi po info o serialach w asd dlatego niech to będzie rzucało się w oczy a nie ilość postów i inne niepotrzebne statystyki
3. prosty przejrzysty start i widoczne info co gdzie może znaleźć
sorki że będę pisał w skrótach ale rozwaliłem prawą łapkę
i piszę tylko lewą
2. co jest niepotrzebne niech nie zawala miejsca tak jak przykładowo kalendarz czy inne pierdy, kowalski na naszą stronę przychodzi po info o serialach w asd dlatego niech to będzie rzucało się w oczy a nie ilość postów i inne niepotrzebne statystyki
3. prosty przejrzysty start i widoczne info co gdzie może znaleźć
sorki że będę pisał w skrótach ale rozwaliłem prawą łapkę

-
asd
-
Expert
Więc mam następujący pomysł:
Strona główna: strona portalowa gdzie będą premiery - informacje te będziecie sami pisać w osobnym temacie na forum (na forum nie będzie widać - tylko na głównej)- będziecie mogli dodawać foty itp - szczegóły potem. Shoutbox, kalendarz i who is online
Druga strona: spis seriali
Trzecia strona: Forum
Czwarta strona: info (co to jest xvidasd i info o plikach)
Wszystko zrobione w tej samej kolorystyce itp.
Menu:
Index, Lista seriali, Forum, Info
Strona główna: strona portalowa gdzie będą premiery - informacje te będziecie sami pisać w osobnym temacie na forum (na forum nie będzie widać - tylko na głównej)- będziecie mogli dodawać foty itp - szczegóły potem. Shoutbox, kalendarz i who is online
Druga strona: spis seriali
Trzecia strona: Forum
Czwarta strona: info (co to jest xvidasd i info o plikach)
Wszystko zrobione w tej samej kolorystyce itp.
Menu:
Index, Lista seriali, Forum, Info

-
saper202
-
asd
-
Expert
-
asd
-
Expert
Jak uważacie?
Posty z premierami będą wyświetlane na głównej stronie:

i:
1-tytuł tematu
2-data i autor
3-treść posta
Czy też może w polu 1 wyświetlać tylko datę, w polu 2 autora i link do Up&Down a w 3 treść?
Added after 54 seconds:
tan avatar to przykładowy obrazek - w tym miejscu będziecie mogli dawać obrazki seriali.
Posty z premierami będą wyświetlane na głównej stronie:

i:
1-tytuł tematu
2-data i autor
3-treść posta
Czy też może w polu 1 wyświetlać tylko datę, w polu 2 autora i link do Up&Down a w 3 treść?
Added after 54 seconds:
tan avatar to przykładowy obrazek - w tym miejscu będziecie mogli dawać obrazki seriali.

-
saper202
-
asd
-
Expert
Tylko co wtedy jak będziesz ogłaszał premierę np. 10-ciu seriali??
Będziesz tworzył 10-ć nowych "okienek/tematów" czy też jeden w którym ogłosisz wszystkie?
Wg. mnie lepiej jeden - i mniej roboty i bardziej elegancko będzie wyglądać.
Co wtedy wpiszesz w tytule tematu??
Wkrótce zaproszę Was do testów - jak tylko ogarnę wszystkie skrypty w jedną całość.
Będziesz tworzył 10-ć nowych "okienek/tematów" czy też jeden w którym ogłosisz wszystkie?
Wg. mnie lepiej jeden - i mniej roboty i bardziej elegancko będzie wyglądać.
Co wtedy wpiszesz w tytule tematu??
Wkrótce zaproszę Was do testów - jak tylko ogarnę wszystkie skrypty w jedną całość.

Oceń ten serial