Sir Arthur Conan Doyle`s The Lost World

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

KANADA Sir Arthur Conan Doyle`s The Lost World

Post autor: asd »

obrazek

Przez przypadek wpadł mi ten serial w ręce i od razu mnie zauroczył dlatego czym prędzej chciałbym się nim z Wami podzielić.
Jest to serial przygodowy, klimatem przypominający przygody Indiana Jonsa - trochę naiwny i czasami kiczowaty ale dostarcza niebywałej rozrywki!
Przypomina trochę podobne produkcje a'la Xena czy Hercules ale jest ambitniejszy i wg. mnie ciekawszy (Xena i Herkules niezbyt mi przypadły do gustu natomiast ten i owszem).

Podoba mi się, że jest stylizowany na "poprzednią epokę" - ekspedycja dysponuje aparatami fotograficznymi wielkości arbuza czy też podróżują balonem z wiklinowym koszem - zaczynając oglądać miałem wrażenie, że to serial z lat 70-tych... ale ale! Animacje komputerowe są na najwyższym poziomie i całość zrealizowana z takim rozmachem... - ten efekt jest zamierzony - miłe zaskoczenie dla widza, który nie wie, że
Spoiler:
Podróżnicy co odcinek wpadają w coraz to nowe tarapaty - a to zmagają się z dinozaurami, a to odkrywają zaginione cywilizacje lub uciekają przed krwiożerczymi owadami, których postura przerasta niejednego człowieka...
Całość okraszona skąpymi strojami amazonek lub też gwoli woli ( :-p ) przesiąkniętymi do cna testosteronem facetami prezentuje się całkiem, całkiem...*

Jako fan Gwiezdnych Wrót miałem po raz pierwszy od dawna (zakończenia serialu) efekt reminiscencji - być może dlatego tak bardzo spodobał mi się ten serial.

Oczywiście ostrzegam, że nie można go brać na poważnie - to taka bajeczka przygodowa (tak samo jak Indiana Jones etc.), którą jednak zadziwiająco świetnie się ogląda... -POLECAM!!! :ok :ok :ok

edit sindar 2016 - wygasłe fotki

-------------------
*Osobiście - Pierwsza część zdania :-p
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Ogladalem go kiedys, lecial w tv (Polsat albo TVP). ciekawy serial. dzieki za wstawke, bedzie mozna sobie go przypomnieć.
a tym bardziej dla Lary Cox, ale ona w pozniejszych odcinkach/sezonach sie pojawia ;)
Obrazek
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Jennifer O'Dell też jest fajna:
Obrazek

Niestety nie ma więcej napisów. Mam jeszcze tylko do 19-go odcinka. Jak macie jakieś info to piszcie.
Serial bardzo mi się spodobał - ot leciutka przygodówka, którą bardzo sympatycznie się ogląda (oczywiście z przymrużonym okiem).
Polecam :ok
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Fajny serial ale dziwie sie xvid ze Ci sie spodobal a taki spartacus - nie :P
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tutaj efekty specjalne są na wysokim poziomie no i te plenerowe widoczki... Coś czego w spartakusie nie uświadczysz a ja nie lubię tandetnej scenografii "jednego pomieszczenia".
No i widział kto w spartakusie laskę w mini jak smaruje się miodem?? ;)

Added after 2 minutes:

Podoba mi się też sam pomysł - w każdym odcinku mamy inną przygodę - kojarzy mi się to bardzo ze Stargate - przechodząc przez wrota natrafiali na różne dziwne światy, które rządziły się swoimi prawami. Tutaj mamy tak samo - a to starożytne cywilizacje, a to sekta, wampiry czy wielkie szerszenie... - serial nie pozwala się znudzić.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ha - straciłem już nadzieję a tu proszę jaka niespodzianka!
Dziesiąty odcinek gotowy - polecam :ok
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Ha kurde no może się skusze i zobaczę.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial