Human Planet wyróżnia się na tle innych tego produkcji dlatego naprawdę warto go oglądnąć. Przedstawia symbiozę jaką wytworzył człowiek z żywiołami natury. Przedstawia niesamowicie ciekawe fakty o których większość z nas nigdy nie słyszała a całość okraszona jest naprawdę pięknymi zdjęciami.
Pierwszy odcinek opowiada o oceanie. Możemy w nim zobaczyć jak ludzie przystosowali się do życia blisko morza.
Zobaczymy niesamowite zdjęcia jak np: historia "przywoływacza" rekinów, który przy pomocy kawałka deski i sznurka potrafi nie tylko zwabić rekina ale także go schwytać! Zobaczymy niesamowitego "nurka" który potrafi wstrzymać oddech na pięć minut i przy okazji skutecznie coś upolować, jak przy pomocy włóczni upolować wieloryba czy też ekstremalnych rybaków, którzy schodzą na niesamowite głębokości do oddychania używając zdezelowanego kompresora i systemu nieszczelnych, plastikowych rurek co niestety często kończy się katastrofą...
Human Planet wyróżnia się na tle innych tego produkcji dlatego naprawdę warto go oglądnąć. Przedstawia symbiozę jaką wytworzył człowiek z żywiołami natury. Przedstawia niesamowicie ciekawe fakty o których większość z nas nigdy nie słyszała a całość okraszona jest naprawdę pięknymi zdjęciami. Pierwszy odcinek opowiada o oceanie. Możemy w nim zobaczyć jak ludzie przystosowali się do życia blisko morza. Zobaczymy niesamowite zdjęcia jak np: historia "przywoływacza" rekinów, który przy pomocy kawałka deski i sznurka potrafi nie tylko zwabić rekina ale także go schwytać! Zobaczymy niesamowitego "nurka" który potrafi wstrzymać oddech na pięć minut i przy okazji skutecznie coś upolować, jak przy pomocy włóczni upolować wieloryba czy też ekstremalnych rybaków, którzy schodzą na niesamowite głębokości do oddychania używając zdezelowanego kompresora i systemu nieszczelnych, plastikowych rurek co niestety często kończy się katastrofą...
Drugi odcinek w moim odczuciu trochę słabszy ale to pewnie dlatego, że nigdy niezbyt interesowało mnie życie Afroamerykanów na pustyni... Choć trzeba przyznać, że dopiero w trakcie oglądania człowiek zaczyna doceniać to co ma - aż naprawię cieknący kran...
I do wszystkich wędkarzy, którzy narzekają na warunki połowu w Polsce - popatrzcie jak się łowi ryby w Afryce:
Drugi odcinek w moim odczuciu trochę słabszy ale to pewnie dlatego, że nigdy niezbyt interesowało mnie życie Afroamerykanów na pustyni... Choć trzeba przyznać, że dopiero w trakcie oglądania człowiek zaczyna doceniać to co ma - aż naprawię cieknący kran... ;)
I do wszystkich wędkarzy, którzy narzekają na warunki połowu w Polsce - popatrzcie jak się łowi ryby w Afryce:
Trzeci odcinek opowiada o życiu w arktycznych mrozach... To, że Eskimosi jedzą surowe mięso wiedzą wszyscy ale to, że jedzą kiwiaki to chyba nikt nie wie...
Co to jest kiwiak? Coś tak niewyobrażalnie obrzydliwego, że trzeba to jeść na otwartej przestrzeni... (bo tak śmierdzi). Jeśli chcesz zobaczyć co to jest i jak się to je - Zapraszam do oglądania kolejnego odcinka (najlepiej przy kolacji ).
Trzeci odcinek opowiada o życiu w arktycznych mrozach... To, że Eskimosi jedzą surowe mięso wiedzą wszyscy ale to, że jedzą kiwiaki to chyba nikt nie wie... Co to jest kiwiak? Coś tak niewyobrażalnie obrzydliwego, że trzeba to jeść na otwartej przestrzeni... (bo tak śmierdzi). Jeśli chcesz zobaczyć co to jest i jak się to je - Zapraszam do oglądania kolejnego odcinka (najlepiej przy kolacji :D ).
Super! Dawno nie oglądałam dokumentu.. więc tym bardziej wystawienie i zachwalanie przez xvidasd mnie przekonało.
Niesamowite historie ludzi. Tego jak żyją, co jedzą i jakie środki podejmują, często niebezpieczne, aby tą żywność zdobyć. Kiwiaki były jak do tej pory chyba najbardziej ekstremalne, fuj!
Czekam na ostatnie 2 odcinki
Super! Dawno nie oglądałam dokumentu.. więc tym bardziej wystawienie i zachwalanie przez [b]xvidasd[/b] mnie przekonało. Niesamowite historie ludzi. Tego jak żyją, co jedzą i jakie środki podejmują, często niebezpieczne, aby tą żywność zdobyć. Kiwiaki były jak do tej pory chyba najbardziej ekstremalne, fuj! Czekam na ostatnie 2 odcinki :-)
Serial jest niesamowity - siedząc w wygodnym fotelu z pełną lodówką nie zdajemy sobie sprawy na jakie ekstremum muszą się zdobyć inni by zdobyć pożywienie.
niesamowity sposób...
lubie_kiedy a te wielkie nietoperze zjadane w całości? włącznie ze skrzydłami?? Dała byś się zaprosić na taką kolację? hehe
Serial jest niesamowity - siedząc w wygodnym fotelu z pełną lodówką nie zdajemy sobie sprawy na jakie ekstremum muszą się zdobyć inni by zdobyć pożywienie.
xvidasd hehe zależy z kim
W Argentynie gaucho jedzą pieczone jelito grube wraz z zawartością, skusiłbyś się xvidasd?
Ten kontrast jest niesamowity, tego jak żyjemy my ze wszystkim podstawionym pod nos i tego jak żyją ludzie na innych krańcach świata... Przydałoby się co po niektórym obejrzeć ten dokument aby to docenić.
Podoba mi się też ostatnie 10 minut w których pokazują jak trudna była realizacja tych ujęć.
[b]xvidasd[/b] hehe zależy z kim :D W Argentynie gaucho jedzą pieczone jelito grube wraz z zawartością, skusiłbyś się [b]xvidasd[/b]? :P
Ten kontrast jest niesamowity, tego jak żyjemy my ze wszystkim podstawionym pod nos i tego jak żyją ludzie na innych krańcach świata... Przydałoby się co po niektórym obejrzeć ten dokument aby to docenić.
Podoba mi się też ostatnie 10 minut w których pokazują jak trudna była realizacja tych ujęć.
lubie_kiedy pisze:pieczone jelito grube wraz z zawartością (...)
cholera właśnie jadłem śniadanie...
W każdym odcinku dowiaduję się takich rzeczy, o których nigdy nie słyszałem! Np. te "żywe" mosty w siódmym odcinku - to niesamowite i zadziwiające! Pod tym względem serial bije na głowę wszystkie inne - jest niezwykle interesujący i bardzo dobrze wykonany - szkoda, że liczy tylko osiem odcinków.
[quote="lubie_kiedy"]pieczone jelito grube wraz z zawartością (...)[/quote]cholera właśnie jadłem śniadanie... :smt110
W każdym odcinku dowiaduję się takich rzeczy, o których nigdy nie słyszałem! Np. te "żywe" mosty w siódmym odcinku - to niesamowite i zadziwiające! Pod tym względem serial bije na głowę wszystkie inne - jest niezwykle interesujący i bardzo dobrze wykonany - szkoda, że liczy tylko osiem odcinków.
xvidasd pisze:
Podpisuję się. Żywe mosty były nieprawdopodobne.
Nawet odcinek pt. Cities przyniósł ciekawostki. W tym odcinku dla mnie najbardziej interesujące było to, że na dachach wieżowców w NY ludzie hodują pszczoły
Tak zachwalamy a odzew coś słaby.. no ale.. wakacje
[quote="xvidasd"] W każdym odcinku dowiaduję się takich rzeczy, o których nigdy nie słyszałem! Np. te "żywe" mosty w siódmym odcinku - to niesamowite i zadziwiające! Pod tym względem serial bije na głowę wszystkie inne - jest niezwykle interesujący i bardzo dobrze wykonany - szkoda, że liczy tylko osiem odcinków.[/quote]
Podpisuję się. Żywe mosty były nieprawdopodobne. Nawet odcinek pt. Cities przyniósł ciekawostki. W tym odcinku dla mnie najbardziej interesujące było to, że na dachach wieżowców w NY ludzie hodują pszczoły :-)
Tak zachwalamy a odzew coś słaby.. no ale.. wakacje :P
Mnie uderzyli ci ludzie z Kenii, z wysypiska na którym żyją. Aż mi batonik ugrzęzł w gardle jak zobaczyłem co oni jedzą... :oops:
Ze statystyk:
Seriale dokumentalne cieszą się bardzo dużym wzięciem - większym niż pozostałe seriale - tyle że odbiorcami są głównie osoby z zagranicy - polacy pobierający seriale dokumentalne w (XviD asd) to margines...
Mnie uderzyli ci ludzie z Kenii, z wysypiska na którym żyją. Aż mi batonik ugrzęzł w gardle jak zobaczyłem co oni jedzą... :oops:
Ze statystyk: Seriale dokumentalne cieszą się bardzo dużym wzięciem - większym niż pozostałe seriale - tyle że odbiorcami są głównie osoby z zagranicy - polacy pobierający seriale dokumentalne w (XviD asd) to margines...
lubie_kiedy pisze:Tak zachwalamy a odzew coś słaby.. no ale.. wakacje
No ja również jestem zdziwiony. W końcu, kto by nie chciał zobaczyć na własne oczy tych wszystkich atrakcji
xvidasd pisze:Co to jest kiwiak? Coś tak niewyobrażalnie obrzydliwego, że trzeba to jeść na otwartej przestrzeni... (bo tak śmierdzi). Jeśli chcesz zobaczyć co to jest i jak się to je - Zapraszam do oglądania kolejnego odcinka
xvidasd pisze:wielkie nietoperze zjadane w całości? włącznie ze skrzydłami??
lubie_kiedy pisze:W Argentynie gaucho jedzą pieczone jelito grube wraz z zawartością
[quote="lubie_kiedy"]Tak zachwalamy a odzew coś słaby.. no ale.. wakacje[/quote] No ja również jestem zdziwiony. W końcu, kto by nie chciał zobaczyć na własne oczy tych wszystkich atrakcji :P
[quote="xvidasd"]Co to jest kiwiak? Coś tak niewyobrażalnie obrzydliwego, że trzeba to jeść na otwartej przestrzeni... (bo tak śmierdzi). Jeśli chcesz zobaczyć co to jest i jak się to je - Zapraszam do oglądania kolejnego odcinka[/quote] [quote="xvidasd"]wielkie nietoperze zjadane w całości? włącznie ze skrzydłami??[/quote] [quote="lubie_kiedy"]W Argentynie gaucho jedzą pieczone jelito grube wraz z zawartością[/quote]