W kwestii kalendarza mam kilka uwag i chciałbym, żebyście mi pomogli:
1.Każdy kto to przeczyta niech odpowie cokolwiek bo walczę z uprawnieniami na forum i nie wiem kto ma dostęp a kto nie (mam mało czasu na zabawy z uprawnieniami bo to zostawiłem ka koniec - aż portal zostanie skończony) - będzie to dla mnie bardzo pomocne!! - dlatego czytasz to? - odpisz cokolwiek - dzięki. Nie widzisz tego działu? - tak ma być!

2.To ma być kalendarz taki jak dotychczas, czyli kalendarz, w którym można dodawać wydarzenia - ja bym to przerobił na potrzeby xvidasd na stricte premiery tak jak było dotychczas, choć nie widzę problemu by nie można tam też było dodawać innych wydarzeń jak np. rozdania nagród Emmy czy inne bo można by to rozgraniczać nawet innymi kolorami - nie przemyślałem tego jeszcze.
Jak myślicie?
Pamiętajcie, że kalendarz będzie otwarty dla wszystkich a tylko moderator będzie albo zatwierdzał albo kasował złe wpisy - wypadało by więc jasno nakreślić od początku do czego ma służyć.
3.Moduł, który jest zainstalowany jest to:
phpBB Calendar 0.1.0 (alightner)
a jego demo można zobaczyć tu: http://phpbbcalendarmod.com/305/
Nie ma PL tłumaczenia ale to nie szkodzi - zacząłem tłumaczyć ale w czerwcu nie znajdę czasu na dokończenie (egzaminy) - jak ktoś jest chętny to niech pisze!
Przy tłumaczeniu trzeba by wziąć pod uwagę czy będzie służył tylko premierom (jak dotychczas) czy też będą w nim wydarzenia (events) dlatego liczę na wypowiedzi WSZYSTKICH!!
4.Kodowanie pliku tekstowego - z tym mam problemy od początku i to nie tylko z kalendarzem ale całym portalem i nowym forum - oficjalnie przeszliśmy na UTF-8 (baza i pliki).
Jednak kiedy nawet w notatniku otworzę jakiś plik i ZAPISZĘ GO w utf-8 to po wrzuceniu pliku na serwer zamiast pl znaków widzę krzaki.
Próbowałem już wielu edytorów tekstu i zawsze coś jest nie tak - nie mam pomysłu o co w tym chodzi... - orientujecie się?
Jak więc dotychczas wszystko na portalu wyświetla się poprawnie? Ano zainstalowany mam stary, prosty edytor html (txt) o nazwie Arachnofilia i w jednym jest niezastąpiony (stara wersja) - w jakim standardzie plik jest otwierany w taki się zapisuje...
Przy otwieraniu plików językowych z phpbb3 zamiast pl liter wiszę "krzaki":

Przy pomocy narzędzia masowej zamiany plików zamieniam potem znaki:
Kod: Zaznacz cały
ó Ăł
ł Ĺ‚
ą Ä…
ż ĹĽ
ę Ä™
ń Ĺ„
ś Ĺ›
ć ć
ż ĹĽ
Bo ja już nie mam pomysłów.
Pytanie do Anonymous992 - pomożesz przetłumaczyć moduł?
Pytanie do orion666 - nadal, pomimo całego zawirowania (sorry, że "stare" wpisy już dwukrotnie zostały stracone - teraz robimy już na tip!top!) - nadal chcesz zajmować się kalendarzem?
Jak to widzisz? i jak chcesz poustawiać dostęp?