To że ma być kolejny serial ze "znakiem" Gwiezdnych Wrót to wiemy od dawna, ale dzisiaj na stronie http://gwrota.com/ natknąłem się jeszcze na coś innego,
Zobaczcie sami:
Amanda wybiera Sanctuary
Stacja SCI FI Channel podejmuje emisję serialu fantastycznego – Sanctuary. Odcinki tego serialu miały wcześniej swoje premiery w Internecie. Teraz doczekał się on zamówienia na pierwszy sezon składający się z 13 odcinków. Scenarzystą w tym serialu jest były scenarzysta „ Stargate SG-1” – Damian Kindler. Jedną z głównych ról gra w nim natomiast Amanda Tapping którą dobrze znamy z postaci Sam Carter. W projekcie udział weźmie też reżyser z serialu SG-1 i Atlantis – Martin Wood.
Czyżby się szykował kolejny serial :?: A może to jest to samo co Uniwerse tylko pod inną nazwą :?: A może... ktoś wie coś więcej.... :?:
Ostatnio zmieniony 11 marca 2008, 23:10 przez Yogi_18, łącznie zmieniany 1 raz.
To że ma być kolejny serial ze "znakiem" Gwiezdnych Wrót to wiemy od dawna, ale dzisiaj na stronie http://gwrota.com/ natknąłem się jeszcze na coś innego, Zobaczcie sami:
[i][b]Amanda wybiera Sanctuary[/b] Stacja SCI FI Channel podejmuje emisję serialu fantastycznego – Sanctuary. Odcinki tego serialu miały wcześniej swoje premiery w Internecie. Teraz doczekał się on zamówienia na pierwszy sezon składający się z 13 odcinków. Scenarzystą w tym serialu jest były scenarzysta „ Stargate SG-1” – Damian Kindler. Jedną z głównych ról gra w nim natomiast Amanda Tapping którą dobrze znamy z postaci Sam Carter. W projekcie udział weźmie też reżyser z serialu SG-1 i Atlantis – Martin Wood.[/i]
Czyżby się szykował kolejny serial :?: A może to jest to samo co Uniwerse tylko pod inną nazwą :?: A może... ktoś wie coś więcej.... :?:
Co do sanctuary, oto link http://www.sanctuaryforall.com/social_sanctuary/profile.php zapowiada się ciekawie, ale ze Stargate nie ma nic wspólnego poza kilkoma znajomymi twarzami
W rzeczy samej... Yogi strasznie nie trafiłeś z tym tematem. Jeśli chodzi o Sanctuary to Amanda Tapping wpadła na pomysł zrobienia nowego serialu ze sobą w roli głównej. Dlatego nie występuje w piątym sezonie w stałym składzie SGA... Nie starczyło jej już na to czasu.
[quote="beata101"]ze Stargate nie ma nic wspólnego[/quote]
W rzeczy samej... Yogi strasznie nie trafiłeś z tym tematem. Jeśli chodzi o Sanctuary to Amanda Tapping wpadła na pomysł zrobienia nowego serialu ze sobą w roli głównej. Dlatego nie występuje w piątym sezonie w stałym składzie SGA... Nie starczyło jej już na to czasu.
hmm, to sanctuary zapowiada się naprawde dość ciekawie... zobaczymy co z tego wyjdzie. A skoro według tego co tam przeczytałem (o ile dobrze zrozumiałem) jest kręcone na green-screenie to serial może mieć naprawde niezłe efekty.
hmm, to sanctuary zapowiada się naprawde dość ciekawie... zobaczymy co z tego wyjdzie. A skoro według tego co tam przeczytałem (o ile dobrze zrozumiałem) jest kręcone na green-screenie to serial może mieć naprawde niezłe efekty.
Yugi_2142 pisze:Yogi strasznie nie trafiłeś z tym tematem
Forum jest po to by się pytać
Zauważyłem informacje to zaraz w google wrzuciłem słówko Sanctuary nic ciekawego nie znalazłem, wrzuciłem Sanctuary +Stargate dostałem mnóstwo odnośników do serialu z Stargate Atlantis ( a to dlatego że w pierwszym sezonie jeden odcinek miał tytuł "Sanctuary" ) więcej już nie sprawdzałem i napisałem tutaj :roll:
[quote="Yugi_2142"]Yogi strasznie nie trafiłeś z tym tematem[/quote]
Forum jest po to by się pytać :) Zauważyłem informacje to zaraz w google wrzuciłem słówko [b]Sanctuary[/b] nic ciekawego nie znalazłem, wrzuciłem [b]Sanctuary +Stargate[/b] dostałem mnóstwo odnośników do serialu z Stargate Atlantis ( a to dlatego że w pierwszym sezonie jeden odcinek miał tytuł "Sanctuary" ) więcej już nie sprawdzałem i napisałem tutaj :roll:
Yogi_18 pisze:Stacja SCI FI Channel podejmuje emisję serialu fantastycznego – Sanctuary. Odcinki tego serialu miały wcześniej swoje premiery w Internecie
oglądałem te wersje internetowe ... hm... serialik nawet fajny ale przypomina bardziej "Van Helsing'a" niż SG-1 ... no i jedyny minus to to że odcinki miały od 11 do 20 min czyli bardzo krótkie były
[quote="Yogi_18"]Stacja SCI FI Channel podejmuje emisję serialu fantastycznego – Sanctuary. Odcinki tego serialu miały wcześniej swoje premiery w Internecie[/quote]
oglądałem te wersje internetowe ... hm... serialik nawet fajny ale przypomina bardziej "Van Helsing'a" niż SG-1 ... no i jedyny minus to to że odcinki miały od 11 do 20 min czyli bardzo krótkie były :alien:
do tej pory ukazalo sie chyba 7 odcinkow
takie to vanhelsingowate...
w 1 epku wystepuje tez David Hewlett znany doktorek gadula z SGA
w nastepnych odcinkach juz sie nie udziela
na youtube jest do ogladniecia ep 1 http://www.youtube.com/watch?v=6K-v4MJScz0
do tej pory ukazalo sie chyba 7 odcinkow takie to vanhelsingowate... w 1 epku wystepuje tez David Hewlett znany doktorek gadula z SGA w nastepnych odcinkach juz sie nie udziela
ten serial może mieć naprawde fajny klimat, jeszcze jak to rozbudują to juz w ogóle hoo hoo Ze stargate za duzo wspólnego nie ma oprócz wlasnie wspomnianych znajomych twarzy.
ten serial może mieć naprawde fajny klimat, jeszcze jak to rozbudują to juz w ogóle hoo hoo :alien: Ze stargate za duzo wspólnego nie ma oprócz wlasnie wspomnianych znajomych twarzy.
No wlasnie, póki co, to wydlada dosc zalosnie i prymitywnie, i raczej ma tematyke rodem z horrorów połączonych z crime...
3 odcinek to juz ledwo dosiedzialam
No wlasnie, póki co, to wydlada dosc zalosnie i prymitywnie, i raczej ma tematyke rodem z horrorów połączonych z crime... 3 odcinek to juz ledwo dosiedzialam
Pytanko, oglądam własnie ten serial i ostatnio trafiłem na pewną zagadke, Otóz znalazłem w odcinki (ok 11 minut) które sie róznio od tych które oglądałem wcześńiej (one miały po 45 minut) . Niech mi ktoś wytłumaczy o co tu chodzi.
Pytanko, oglądam własnie ten serial i ostatnio trafiłem na pewną zagadke, Otóz znalazłem w odcinki (ok 11 minut) które sie róznio od tych które oglądałem wcześńiej (one miały po 45 minut) . Niech mi ktoś wytłumaczy o co tu chodzi.
Są to odcinki które były dostępne w necie jeszcze przed premierą właściwą Sanctuary.
Ten serial najpierw powstał w wersji internetowej, każdy odcinek liczył koło 11-12 minut i było ich chyba 12
Są to odcinki które były dostępne w necie jeszcze przed premierą właściwą Sanctuary. Ten serial najpierw powstał w wersji internetowej, każdy odcinek liczył koło 11-12 minut i było ich chyba 12
Skończyłem oglądać pierwszy sezon i uważam że serial jest niezły, jest w nim też kilka słabszych momentów ale spora ilość ciekawych pomysłów to rekompesuje. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie czytałem kiedyś że w pierwszym odcinku gościnnie miał wystąpić David Hewlett ale za nic nie mogę go znaleźć. Wie ktoś może gdzie on występuje?
Skończyłem oglądać pierwszy sezon i uważam że serial jest niezły, jest w nim też kilka słabszych momentów ale spora ilość ciekawych pomysłów to rekompesuje. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, mianowicie czytałem kiedyś że w pierwszym odcinku gościnnie miał wystąpić David Hewlett ale za nic nie mogę go znaleźć. Wie ktoś może gdzie on występuje?
http://www.gateworld.net/video/newsandf ... 7362.shtml <- interesujący, ponad 30 minutowy wywiad z Amandą Tapping z dużą ilością informacji o drugim sezonie Sanctuary, zdjęciach do Stargate Continuum, itp. (po angielsku).
http://www.gateworld.net/video/newsandfeatures/1240977362.shtml <- interesujący, ponad 30 minutowy wywiad z Amandą Tapping z dużą ilością informacji o drugim sezonie Sanctuary, zdjęciach do Stargate Continuum, itp. ;) (po angielsku).
ja sięgnołem po serial bo ostatnio niestety nie mam co ogladac i szukam czegos na poziomie, po pierwszych kilku odcinkach myslałem ze jednak nie znalazlem;] jednak jak sie rozkrecił serialik a koniec to juz wogóle
nie moge sie doczekać 2 sezonu i tesknie jak Serafin666
ja sięgnołem po serial bo ostatnio niestety nie mam co ogladac i szukam czegos na poziomie, po pierwszych kilku odcinkach myslałem ze jednak nie znalazlem;] jednak jak sie rozkrecił serialik a koniec to juz wogóle :shock: nie moge sie doczekać 2 sezonu i tesknie jak Serafin666 :grin:
Od momentu kiedy zobaczyłem pilota, serial stał się jednym z moich ulubionych. Strasznie długo już przyszło nam czekać, a nowy sezon dopiero w listopadzie.
Od momentu kiedy zobaczyłem pilota, serial stał się jednym z moich ulubionych. Strasznie długo już przyszło nam czekać, a nowy sezon dopiero w listopadzie.