Biblia - dla jednych święta księga a dla drugich barwna powieść przygodowo-fantastyczna...
History Channel uracza nas właśnie mini serialem, który przybliżyć ma nam tą właśnie księgę...
Jaki to serial i jak jest nakręcony? Nie mam pojęcia bo wpadłem na niego przypadkiem..
Mam tylko nadzieję, że jest to produkcja raczej "na luzie" ale chętnie się przekonam oglądając pierwsze dwa odcinki (jeszcze dziś).
Ktoś oglądał? Co sądzicie o tego typu produkcjach?
[img]http://xvidasd.com/n/upload_files/bible_asd.jpg[/img] Biblia - dla jednych święta księga a dla drugich barwna powieść przygodowo-fantastyczna... History Channel uracza nas właśnie mini serialem, który przybliżyć ma nam tą właśnie księgę... [url=http://xvidasd.com/n/portal0.php?zmienna=bible_the][img]http://xvidasd.com/n/bar3/bible_the.gif[/img][/url] Jaki to serial i jak jest nakręcony? Nie mam pojęcia bo wpadłem na niego przypadkiem.. Mam tylko nadzieję, że jest to produkcja raczej "na luzie" ale chętnie się przekonam oglądając pierwsze dwa odcinki (jeszcze dziś). Ktoś oglądał? Co sądzicie o tego typu produkcjach?
Przeczytałem kilka dni temu, gdzieś, przy okazji jakiegoś wątku o Vikings, że Bible zapowiada się jeszcze ciekawiej. Nie oglądałem, ale zwiastun nie bardzo mnie przekonał. Jak ktoś obejrzy to napiszcie, bo nie wiem czy jest sens żeby zaczynać.
Przeczytałem kilka dni temu, gdzieś, przy okazji jakiegoś wątku o Vikings, że Bible zapowiada się jeszcze ciekawiej. Nie oglądałem, ale zwiastun nie bardzo mnie przekonał. Jak ktoś obejrzy to napiszcie, bo nie wiem czy jest sens żeby zaczynać.
Z tego co widziałem, to bardzo klasyczna w formie i treści opowieść, czy raczej zbiór opowieści biblijnych. Chyba tylko dla ludzi wierzących lub takich, którzy nie znają treści tej księgi.
Z tego co widziałem, to bardzo klasyczna w formie i treści opowieść, czy raczej zbiór opowieści biblijnych. Chyba tylko dla ludzi wierzących lub takich, którzy nie znają treści tej księgi.
Raczej nie dla wierzących - jest to raczej zbiór powieści historycznych jednak często interpretację danej sceny pozostawia się oglądającemu.
Np. kiedy Abraham rozmawia z Bogiem - wygląda to tak, że siedzi facet w trawie i "gada do nieba". Gdy nagle zerwał się wiatr Abraham uznaje to za odpowiedz.
Albo kiedy aniołowie weszli do Sodomy i Gomory - nikt nigdzie nie mówi, że to prawdziwi aniołowie - ot faceci w czerwonych pelerynach. A jak wykonują wolę Boga? Walcząc na miecze niczym w Mortal Kombat
Pomimo, że dosyć dobrze znam Biblię to świetnie mi się go oglądało - doskonałe efekty specjalne i wykonanie na wysokim poziomie! Po prostu widać tą kasę, jaką włożono w nakręcenie tej produkcji dlatego zamierzam oglądać dalej.
Polecam
Raczej nie dla wierzących - jest to raczej zbiór powieści historycznych jednak często interpretację danej sceny pozostawia się oglądającemu. Np. kiedy Abraham rozmawia z Bogiem - wygląda to tak, że siedzi facet w trawie i "gada do nieba". Gdy nagle zerwał się wiatr Abraham uznaje to za odpowiedz. Albo kiedy aniołowie weszli do Sodomy i Gomory - nikt nigdzie nie mówi, że to prawdziwi aniołowie - ot faceci w czerwonych pelerynach. A jak wykonują wolę Boga? Walcząc na miecze niczym w Mortal Kombat :D Pomimo, że dosyć dobrze znam Biblię to świetnie mi się go oglądało - doskonałe efekty specjalne i wykonanie na wysokim poziomie! Po prostu widać tą kasę, jaką włożono w nakręcenie tej produkcji dlatego zamierzam oglądać dalej. Polecam :ok