[mini] The Ice Cream Girls [uk, 2013]

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: The Shield

W.BRYTANIA [mini] The Ice Cream Girls [uk, 2013]

Post autor: delta1908 »

Obrazek

Trzyczęściowy brytyjski mini-serial od ITV na podstawie bestsellera Dorothy Koomson. Z kompletem napisów ;)
Latem 1995 dwie nastolatki Poppy i Serena zostają oskarżone o zamordowanie swojego nauczyciela. Jedna z nich zostaje uznana za winną i skazana na długoletnie więzienie, druga zostaje uniewinniona i opuszcza rodzinne miasto. Po 17 latach ich ścieżki znów się łączą, a obie kobiety muszą stawić czoła demonom przeszłości.

W obsadzie Jodhi May, Lorraine Burroughs, Martin Compston, Holli Dempsey, Georgina Campbell, Bryan Dick, Nicholas Pinnock, Michael McElhatton.

Kolejna ciekawa produkcja łącząca w sobie dramat z obyczajem i historią morderstwa sprzed lat w tle. Na kolana nie rzuca, ale obejrzeć nie zaszkodzi. Sama historia dość interesująca z ciekawym, a nawet wręcz zaskakującym zakończeniem. Do tego standardowo już dobre aktorstwo. Śmiało można obejrzeć.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: [mini] The Ice Cream Girls [uk, 2013]

Post autor: X-asd »

Zachęciłeś mnie - a jeśli to tylko trzy odcinki to nie zdąży mnie znużyć nawet jeśli historia nie będzie wartka - :ok
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Obejrzałem pierwszy odcinek ze dwa miesiące temu i niestety nic mnie nie zachęciło, by sięgnąć po kolejny. :(
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

No i masz :(
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

A tam, nie słuchaj tego asd, serialik przyjemny, powolny jak prawie każdy angielski, ale warto obejrzeć. Mnie zaskoczył na końcu, nie żałuję, że obejrzałam.
Gidi
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Gidi »

Ja też oceniam go pozytywnie. Nie jest to jakieś arcydzieło, ale przyjemnie i z zaciekawieniem się oglądało

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ