"1923" to nowy spin-off serialu "Yellowstone", który opowiada historię nowego pokolenia rodziny Duttonów żyjącej na początku XX wieku. Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu i prohibicji w zachodniej, górzystej części USA, którą nawiedzają pandemie i historyczne susze.
Po kilku odcinkach jestem mocno zadowolony i bardziej serial mi pasuje niż "1883", który również wysoko oceniałem. Taylor Sheridan w formie. Bardzo dobra rola Fora jak również Helen Miren dla fanów Yellowstone pozycja obowiązkowa ;-)
"1923" to nowy spin-off serialu "Yellowstone", który opowiada historię nowego pokolenia rodziny Duttonów żyjącej na początku XX wieku. Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu i prohibicji w zachodniej, górzystej części USA, którą nawiedzają pandemie i historyczne susze. Po kilku odcinkach jestem mocno zadowolony i bardziej serial mi pasuje niż "1883", który również wysoko oceniałem. Taylor Sheridan w formie. Bardzo dobra rola Fora jak również Helen Miren :) dla fanów Yellowstone pozycja obowiązkowa ;-)
A mnie średnio przypadł do gustu, "kombojskie" klimaty mało mnie kręcą, rozbicie na część afrykańską i amerykańską rozmyło ewentualne zaciekawienie fabułą. Ładne wizualnie (choć do Szkocji czy Szetlandów to się toto kompletnie nie umywa), ale nudne i puste. Z plusów - to już wiem, by nie brać się za Yellowstone
Make a plan. Set a goal.
Work toward it.
But every now and then,
look around, drink it in... 'cause this is it.
A mnie średnio przypadł do gustu, "kombojskie" klimaty mało mnie kręcą, rozbicie na część afrykańską i amerykańską rozmyło ewentualne zaciekawienie fabułą. Ładne wizualnie (choć do Szkocji czy Szetlandów to się toto kompletnie nie umywa), ale nudne i puste. Z plusów - to już wiem, by nie brać się za Yellowstone :)
Słaby serial, kalka Yellowstone dziejąca się 100 lat wcześniej. Ford i Mirren nie robią różnicy, wątek afrykański to jakaś parodia romansu. Liczyłem na jakiś powiew świeżości, coś w stylu 1883, gdzie motywem głównym było "kino drogi", a dostałem Costnera w skórze Forda z akcją w tej samej chatce Chyba mi się już przejadło i zaczęło odbijać. Przekleństwem Sheridana jest nadmierna płodność, co przekłada się w jakość.
Słaby serial, kalka Yellowstone dziejąca się 100 lat wcześniej. Ford i Mirren nie robią różnicy, wątek afrykański to jakaś parodia romansu. Liczyłem na jakiś powiew świeżości, coś w stylu 1883, gdzie motywem głównym było "kino drogi", a dostałem Costnera w skórze Forda z akcją w tej samej chatce :) Chyba mi się już przejadło i zaczęło odbijać. Przekleństwem Sheridana jest nadmierna płodność, co przekłada się w jakość.
Opis:
Spin-off serialu "Yellowstone", który opowiada historię nowego pokolenia rodziny Duttonów żyjącej na początku XX wieku. Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu i prohibicji w zachodniej, górzystej części USA, którą nawiedzają pandemie i historyczne susze.
Produkcja: USA, Gatunek: Western, Obsada:
Harrison Ford ... Jacob Dutton
Helen Mirren ... Cara Dutton
[b]Opis:[/b] Spin-off serialu "Yellowstone", który opowiada historię nowego pokolenia rodziny Duttonów żyjącej na początku XX wieku. Akcja rozgrywa się w czasach Wielkiego Kryzysu i prohibicji w zachodniej, górzystej części USA, którą nawiedzają pandemie i historyczne susze.
[b]Produkcja:[/b] USA, [b]Gatunek:[/b] Western, [b]Obsada:[/b] Harrison Ford ... Jacob Dutton Helen Mirren ... Cara Dutton https://www.youtube.com/watch?v=IYMeik_nmUA