Na na jakie premierowe seriale czekacie? (Jesień 2010+)

Historyczne posty.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
youtube Warszawa

Na na jakie premierowe seriale czekacie? (Jesień 2010+)

Post autor: panjandrum »

Jak w temacie. Podzielcie się swoimi typami. Nie piszmy tu o kontynuacjach, bo pewnie jest pełno pozycji na które wszyscy czekają, tylko o premierach nowych seriali. Mile widziane opinie, np. zdanie uzasadnienia dlaczego akurat ten serial.

To ja zacznę, a jest tego trochę. Dominują trzy gatunki: ala-historyczny (ala- dlatego, że z historią mają mało co wspólnego, ale dzieją się w przeszłości), sajfaj i akcja (konspiracyjny).

Czyli po kolei:

Game Of Thrones (HBO) - wystarczy popatrzeć na ekipę odpowiedzialną za tą produkcję. Książek nie czytałem, ale serial zobaczę na pewno z dwóch powodów: fantsy i hbo :)

Pillars of the Earth (Starz) - miniserial od Starz. Przekonał mnie trailer, więc na pewno zobaczę przynajmniej pierwszy odcinek.

Camelot (Starz) - znowu Starz ;) . O tej produkcji nie wiadomo jeszcze zbyt wiele, ale na pewno zobaczę przynajmniej pilota serialu.

Borgias, The (SHOWTIME) - porównywany do The Tudors, którego nie oglądałem. Jakby nie Jeremy Irons w roli głównej, i że to stacja SHOWTIME pewnie bym się nie zainteresował, a tak po zobaczeniu trailera, przerywanego wypowiedziami Ironsa nabrałem smaku na tą produkcję.

Boardwalk Empire (HBO) - gangsterski serial hbo. Czasy prohibincji w Atlantic City. Czegoi tu więcej chcieć ;). Jeden z trzech najbardziej oczekiwanych przezemnie.

Walking Dead, The (AMC) - szum wokół tego sreialu "zmusił mnie" do zamówienia sobie komiksu. Jest to drugi serial którego, jak na razie nie mogę się doczekać.

Hawaii Five-O (CBS) - lubię tego aktora z Moonlight. Mam nadzieję, że to będzie hit CBS na miarę CSI:LV, bo zapowiada się ciekaie. Trzeci faworyt :)

Event, The (NBC) Zaj....y trailer. Polecam ;) Mój cichy kandydan na zastępstwo 24, chociaż wątpię, że mu dorówna.

Pozatym:
Cape, The (NBC)
Haven (SyFy)
Day One (NBC)
Rubicon (AMC)
Phantom, The (SyFy)
Under The Dome

Kiedy ja znajdę na to czas :D
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

no to tak.... ja czekam na prawie wszystko ale pewnie wiele rzeczy mnie rozczaruje.
Szczególnie czekam na Game of Thrones, Pillars of Earth, Borgias, Camelot (moze).
Nie mam duzych oczekiwan wzgledem Day One, The Cape, Haven
Na starcie odpuszczam Havaii O-Five, Boardwalk Empire
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Game of Thrones powinno być bardzo dobre, właśnie czytam książkę i jest bardzo ciekawa, dużo zwrotów akcji, bardzo solidny materiał na serial, możemy być pewni, że szykuje się bardzo mocna pozycja, zwłaszcza, żę to HBO :)

Walking Dead wygląda interesująco, aż mam ochotę komiks, a nie przepadam za komiksami :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

gracek17 pisze:Game of Thrones powinno być bardzo dobre, właśnie czytam książkę i jest bardzo ciekawa, dużo zwrotów akcji, bardzo solidny materiał na serial, możemy być pewni, że szykuje się bardzo mocna pozycja, zwłaszcza, żę to HBO :)
Nie za bardzo mogę się z tym zgodzić. Oczywiście książka jest świetna, nie ma tutaj żadnych wątpliwości :) Ale moim zdaniem nie jest to zbyt dobry materiał na film/serial. Książka jest bardzo obszerna, zawiera sporo opisów i dość mocno naszkicowaną historię oraz mitologię świata. No i większość fabuły obejmuje polityczne intrygi - samej akcji jest tutaj niewiele. Dlatego myślę, że ciężko będzie sfilmować dzieło o takiej właśnie charakterystyce.

Tak więc z jednej strony niecierpliwie oczekuję na ten serial, a z drugiej trochę się boję jak im wyjdzie ta ekranizacja. Pociesza mnie jednak fakt, że stoi za tym HBO. Pozwala mi to z optymizmem patrzeć na losy tej produkcji.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Game Of Thrones i Walking Dead, The - głównie ze względu na stacje (HBO i amc), które nie mają w zwyczaju wypuszczać tandety.
Obrazek When Dreams Come True...
lycien
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: lycien »

Game Of Thrones zdecydowanie. Oby chociaż w 50 % dorównało książce. Szkoda, że premiera dopiero na wiosnę 2011.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ