Criminal Minds

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Bostonq »

Akurat dla mnie ten koniec nie byłby taki zły :wink: Ale rozumiem, że inaczej to wygląda od strony stałych oglądaczy.

Ale przyznaję, że nie tyle samo zakończenie, ale w ogóle rozwiązanie sprawy psychopaty mnie zachwyciło. Kapitalne pomyślane i świetnie przeprowadzone. No i makabryczne jak diabli. Cud, miód :wink: (Aczkolwiek nie mogę się oprzeć wrażeniu, że już gdzieś podobny motyw widziałem - tylko nie mogę sobie przypomnieć - gdzie.)
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

8 odcinek świetny, natomiast 9 okrutnie słaby. Jeden z najgorszych odcinków z 3 sezonów, cukierkowy do bółu :?

Spoiler, zaznacz, żeby przeczytać -> Przyznam się szczerze, że podobnie jak Bostonq, nie przepadam za Penelope i zakończenie 8 odcinka poniekąd mnie ucieszyło.
Przywykłem do tego, że każdy psychopata jest prawie całkowicie rozszyfrowany, jego pobudki wyjaśnione, a modus operandi znajduje wytłumaczenie w jego przeszłości, to jest siłą tej serii. Tutaj niestety ledwo zarysowany zabójca, jakby wciśniety na siłę, żeby uraczyć nas mdłą opowieścią jak to wszyscy się kochają. Oczywiście Penolope cudem przeżyła :roll:
Może, zbyt ostro, ale to mój ulubiony serial i przyzwyczaił mnie do tego, że spadków formy praktycznie nie ma.
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

W jednym z odcinków była scena, w której przeanalizowane zostały sposoby radzenia sobie bohaterów z okrucieństwem świata. Penelopa odreagowywała ustawiając w pracy wokół siebie misiaczki i inne kolorowe rzeczy, ubiór też wydaje się być stosownym do przyjętej przez nią postawy. Mam wrażenie, że jej postać wprowadza dużo humoru i dystansu do treści serialu i jakkolwiek może irytować, to mi się ona podoba.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Criminal Minds [3x09] Obrazek
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

DZIEKOWAC :P JUZ ZASYSAM
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Taki sobie ocinek, ale na szczęście nie jest słaby. Fakt, trochę naciągany ten cud, ale jako całość odcinek na poziomie i wszystko jasne.
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Criminal Minds [3x10] Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychu
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: Krzychu »

An25driu dzieki za natychmiastowa wrzutke :thumleft:
„Ludzie mają skłonności matematyczne i zawsze na coś liczą” - T. Szyfer
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Świetna konwencja odcinka, powiew świeżości jeżeli chodzi o pomysł i wykonanie . Spojrzenie oczami psychopaty, który pomimo tego że sam jest ofiarą, to nie jest tak "uczłowieczony" jak główny bohater Dextera. A co za tym idzie bardziej prawdziwy.. Ten odcinek osłodził moje poprzednie rozczarowanie :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tak, kapitalny odcinek. Podobał mi sie wyjątkowo, gdyż komiksy odgrywały w nim ważną rolę, a lubię ten rodzaj twórczości. Pięknie wprowadzono stylistyczne nawiązania do "Sin City" - te zabawy czernią i bielą z dodatkiem trzech barw podstawowych: niebieskiego, żółtego, no i oczywiście czerwonego.

No i te pytanie najważniejsze: czy każdy z nas jest zdolny do takiej przemiany?
ROBIN bez kaptura
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ROBIN bez kaptura »

Mnie rowniez ten odcinek rozbudzil. Bo juz zaczalem sie krzywic na ten serial troche.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Criminal Minds [3x11] Obrazek
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Miałbym prośbę - mógłby ktoś poseedować odcinek czwarty? Bo utknąłem na 87,6%.

EDIT: Wielkie dzięki, tego było mi trzeba ;P
Ostatnio zmieniony 23 grudnia 2007, 15:58 przez djjasiek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

W drodze wyjątku trochę poseeduję :D.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Świetny serial wielkie dzieki za niego. Yellow zgadzam sie w 100% Gideon byl świetny
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

teraz serial zaczyna sie zamieniac w grupe ludzi ktorzy maja tylko jakies problemy
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

mimo to wciaz jest dalej fajny nie to co CSI ale az tak wiele to nie mozna wymagac :D
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

tez stawialam jeszcze do niedawna CSi na pierwszym miejscu porownujac te dwa seriale...
Teraz zdecydowanie wole CM jest ciekawszy a na CSI coraz czesciej zdarza mi sie przysnac :mrgreen:
chociaz to nadal swietny serial to mysle ze zgubil gdzies swoja swiezosc
CM wciaga jak narkotyk
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

no troche sie zgadzam te 2 ostatnie odcinki CSI jak dla mnie byly strasznie nudne mimo to i tak uwielbiam ten serial
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Brita pisze: CM wciaga jak narkotyk
I to nawet tych, co oglądają dopiero od trzeciego sezonu. Czyli na przykład mnie :)

(Choć przyznaję, że coraz bardziej niepokoi mnie moja skłonność do filmów, książek i seriali o psychopatach: skończyłem właśnie książkę Kathy Reichs "Deja Dead", która zresztą stała się inspiracją dla twórców serialu "Bones", a czytam "W ciemnościach strachu" Maxima Chattama - ogólnie zgroza :wink: )

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ