Criminal Minds

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Brita_
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Brita_ »

@Bostonq, musisz nadrobic zaleglosci bo naprawde warto :)
watki z psychopatami sa bardzo ciekawe ale u mnie zawsze wygrywa magia :mrgreen:
jak w serialu jest "czary mary" to zapadam sie w niego i ciezko mi wrocic do rzeczywistego swiata :queen:
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

od 3 sezonu to jak bedziesz mnial czas to nadrub straty bo wedlug mnie najlepsze sprawy byly w 2 sezonie
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No wiem, wiem. Skoro dwie kobiety mnie do tego zmuszają, to nie mam wyjścia :wink: Tylko do tego poproszę jeszcze szybsze łącze i czas (przecież muszę jeszcze kiedyś czytać te książki o psycholach i nie tylko, że o życiu jako takim nie wspomnę :) )
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

dlatego napisalam jak bedziesz mial czas :D
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

3 odcinek 1 sezonu nie działa u mnie, pisze, że nie ma takiego formatu. Mógłby ktoś to sprawdzić?
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

działa bez zarzutu. Pewnie masz coś z kodekami.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

masz zly kodek albo cos ci sie zle sciagnelo bo mi dziala normalnie
Steryd
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Steryd »

Sprawdzałem GSpotem i nic nie wykrył.
anna0202
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: anna0202 »

Cześć
Co się dzieje? Dlaczego nie ma nic nowego - czy to przez strajk? Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków... Jeśli ktoś coś wie, proszę o jakieś informacje, pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Przerwa do 9 stycznia ale co będzie dalej to nie wiadomo.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

http://episodeworld.com/show/Criminal_Minds

z tego wynika ze jeszcze tylko 2 epizody ;/
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

A ja ściągam, ściągam pierwszy sezon i oglądam, co uda się pobrać. Wolno, bo wolno, ale jakoś daję radę.

Nie będę ukrywał - w serialu można się zakochać, jakkolwiek dziwnie to brzmi, biorąc pod uwagę, że motywem przewodnim są seryjni mordercy.

Jak na razie najlepszym odcinkiem był ten, w którym łobuz mordował rodziny, a to za sprawą pierwszych scen --- dla przewrażliwionych może być to spoiler, choć de facto nie jest, bo wiadomo, że tak właśnie ta scena się rozegra --- w których niczego nieświadoma kobieta budzi się z psychotykiem w łóżku. I w jednym ruchu kamery on zrzuca z siebie kołdrę i wstaje - naprawdę przerażające. Dziś pewnie dociągnę kolejne cztery odcinki.

I mam pytanie: może ktoś się orientuje, co to za motyw muzyczny (piosenka), który pojawia się na samiutkim początku pierwszego odcinka. Czegoś tak smutnego i pięknego dawno nie słyszałem. Gdyby ktoś wiedział i się widzą podzielił, byłbym wdzięczny :)
Ostatnio zmieniony 04 stycznia 2008, 16:50 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

no prosze mi sie zwraca uwage a sam mod daje przyklad spojlerowania ;] ladnie to tak ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Eee, gdzie napisałem spoiler? To jest początek odcinka, nic nie zdradzam z fabuły. Spoiler to zdradzenie istotnego szczegółu, a ja nic takiego nie zrobiłem. Gdybym napisał, kto morduje, no to tak :) Ale masz, dopisałem ostrzeżenie :wink:

PS

Znalazłem tytuł tego kawałka, o który prosiłem wcześniej. Jest to: Citizen Cope - "Penitentiary". Poszukam teraz i sprawdzę, czy to na pewno to :)

PS 2

Tak, to to :)
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

Hehe Bostonq toczy wartką dyskusję sam ze soba w jednym poście :D
Liroy bardzo niefajna informacja, myślałem że jeszcze połowa sezonu przede mną a to już końcówka :?
Awatar użytkownika
Kath
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Kath »

W pierwszym i drugim sezonie według mnie klimat tworzy Mandy Patinkin, ma w sobie coś takiego, co przyciąga uwagę, to jego cmokanie i specyficzne przekrzywianie głowy, no i uśmiech, który ewidentnie kojarzy mi się z Dead Like Me. W trzecim sezonie zdecydowanie jego postaci brakuje, szkoda. Mimo to serial nadal stoi na wysokim poziomie.
anna0202
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: anna0202 »

hej
2 odcinki ?? i co ja teraz będę oglądać ?? jakieś propozycje w podobnym klimacie ??
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

anna0202 pisze: hej
2 odcinki ?? i co ja teraz będę oglądać ?? jakieś propozycje w podobnym klimacie ??
W podobnym klimacie to tylko "The Inside"
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Tak, koniecznie "The Inside". Podobny zespół, ta sama tematyka, tylko mroczniejsze w nastroju. I tej wersji będę się trzymał, choć na starym forum ktoś przeciwko temu protestował :wink:

Jestem już po pierwszym sezonie "Criminal Minds" i pierwszym odcinku drugiego (trzeci oglądam na bieżąco jak An25driu umieszcza). Oglądałem po parę odcinków pod rząd i nigdy nie miałem dość :) Trochę to niezdrowe, ale dodam, że nie tyle chodzi mi o makabrycznych morderców (choć i oni w jakiś sposób są fascynujący - co też psychika ludzka jest w stanie wymyślić złego), ile o ich poszukiwanie. Zagadki, które muszą rozwiązać bohaterowie do najłatwiejszych nie należą, a że na dodatek muszą zmagać się z wykrzywionymi umysłami przestępców, więc i logika nie zawsze działa tak, jak byśmy chcieli.

Fascynujące są same procedury budowania charakterystyki mordercy, sporo w tym ciekawych spostrzeżeń natury ogólnej. Gdy do tego dodamy wyrazistych bohaterów (rzeczywiście, jak większość tu uważa, z Gideonem na czele), to mamy serial prawie że doskonały.

"The Inside" jest trochę gorszy pod względem wiarygodności, jest bardziej przerysowany, ale mi to akurat nie przeszkadzało. Wręcz przeciwnie :) Atmosfera jest w nim gęstsza, więcej makabry i ohydy, więc jeśli komuś to nie przeszkadza, to będzie zachwycony.

Tak czy siak, to dwa, trochę różne, więcej podobne do siebie, znakomite seriale :)
yellow
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: yellow »

To ja protestowałem i swój protest podtrzymuję, mimo że The inside bardzo lubię. A tak przy okazji wie ktoś dlaczego Gideon zniknął? Aktor się znudził serialem ? Scenarzyści wpadli na niezbyt udany pomysł ? :wink: . Wiem, wiem ploteczki ;)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ