United States of Tara, The

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
ogame
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

United States of Tara, The

Post autor: ogame »

Obrazek

OPIS:
Główną bohaterką serialu "United States of Tara" jest pracująca matka o imieniu Tara. Od kilkunastu lat jest żoną i matką - ma córkę i syna. Co ciekawe, kobieta ma jeszcze trzy inne osobowości: perfekcyjną panią domu Alice, uwielbiającego piwo i bójki Bucka oraz zwariowaną nastolatkę T.

Strona serialu
IMDB
TV.com
FDB
epguides.com
filmweb

Serial na bierzaco wstawiany. Do tej pory wyszly 3 odcinki. Premiery odcinkow sa podana na epguides. Napisy sa dopiero do 1 epka, ale beda tlumaczone caly czas.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Obejrzałem pierwszy odcinek. Zero zaskoczenia - kolejna świetnie zapowiadająca się produkcja Showtime :) Kapitalny pomysł wyjściowy - wielość osobowości głównej bohaterki. Oczywiście, można zrzędzić, że w gruncie rzeczy to poważna choroba, a została ukazana w sposób dość zabawny, no ale to szczegół. Specyfika głównej bohaterki implikuje wielce interesujące dylematy - np. czy mąż może przespać się z jedną z osobowości, czy też byłoby to równoznaczne ze zdradą osobowości pierwotnej? Trudno powiedzieć, czy całość będzie równie ciekawa, co początek. No ale seriale tej stacji przyzwyczaiły nas do dość wysokiego poziomu, więc można mieć więcej niż tylko nadzieję :)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

czyzby tylko @Bostonq cos o tym serialu slyszal? :>
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ba, nawet oglądał i z niecierpliwością oczekiwał (a w zasadzie oczekuje) na napisy do drugiego odcinka :) Koledzy, koleżanki - to jest SHOWTIME - a więc: DEXTER, WEEDS, CALIFORNICATION, THE TUDORS, MEADOWLANDS. Oni po prostu tak mają - robią dobre seriale. Gdyby to był onet i padłoby hasło, żeby wpisywać miasta w ramach krytyki stacji, myślę, że niewiele by się tych miast znalazło :)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Ja to samo tylko ze ja ogladam eng :D i serial swietny, SHOWTIME nie robi slabych seriali :D

Added after 24 hours 27 minutes:

Ten kto to tlumaczy na n24 strasznie to sobie olewa, jak kto bedzie wrzucal to ja bede tlumaczyl z pewnym kolesiem, wiec napisy i deto samego dnia by byly ;]
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No, korekta tam wisi od bardzo długiego czasu, trochę smutno, bo wynika, że napisy są zrobione. Ale tak czasem tak jest, do "Gary Unmarried" korekta dwóch odcinków wisiała bodaj miesiąc. No ale w końcu wyszyły, więc może i tu ruszy :)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

To jakby ktos mial jeszcze watpilowsci :D

http://www.filmweb.pl/Powstanie+drugi+s ... s,id=49314
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ja tylko jeszcze dodam, że scenarzystka serialu napisała również oscarowy scenariusz do "Juno", kapitalnej komedii z Ellen Page. O ile jednak "Juno" - przy samej kontrowersyjności tematu: nastolatka w ciąży i różne tego konsekwencje - była filmem dość łagodnym, to w Showtime Cody może o wiele więcej i z tego korzysta :) A biografię też ma ciekawą, więc można się spodziewać dość wiarygodnych wątków :)

Wygląda to tak, jakbyśmy z @ogame prowadzili to dwuosobową kampanię za serialem. Ale coś chyba kiepscy z nas spece od public relaltions :cry: :)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Ciężko oceniać jak nawet 1 odcinek nie został wystawiony...
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Podobnie jak w przypadku 99% seriali w dziale propozycje ;) Więc to chyba nie powód :)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

@Bostonq chyba masz racje :> Dzisiaj podsunalem ten serial mojemu bratu, obejrzal pierwszy odcinek i mowi ze to bedzie hit na miare trawki, albo i lepszy ;] Jest cos w tym serialu co robi go niezwyklym, przez co chce sie dalej ogladac. Zaczepista odskocznia od rzeczywistosci. Swoja droga
Spoiler:
. No nic, moze Bostonq my jestesmy inni ze lubimy taki serial ;]
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Widziałem jeden odcinek. Świetnie się zapowiada. Wystawie całym sezonem.

Added after 2 minutes:

I zapomniałem dodać, że i T też jest warta uwagi ;]
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Bostonq pisze:Podobnie jak w przypadku 99% seriali w dziale propozycje ;) Więc to chyba nie powód :)
Zgadzam się, ale oczywiście mówię tylko za siebie, nie za innych:
seriali komediowych jest wiele, ten opis za wiele nie mówi, żeby go ocenić trzeba obejrzeć dopiero... Z większością komediowych seriali zresztą tak jest bo to przecież humor jest najważniejszy, a nie gdzie ten humor się znajdzie ;) Choć to tez ważne jest:)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

@Merlin_ mi jakos T nie przypadla do gustu ;] Nie lubie takich dziewczyn :D xD

To super ze wstawisz ;]
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Skoro są takie pozytywne komentarze to ściągam pierwszy odcinek!
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Słusznie :)

Właśnie to jest super, że można rozmawiać o różnych bohaterach, jednych lubić, innych nie, a wszystko to w sumie jedna i ta sama postać :) Jak już wspominano, aktorsko jest to znakomite, choćby z tego powodu warto przynajmniej zobaczyć jeden odcinek :)
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Hmm, tak mnie ciekawi, istnieje wogole taka choroba jaka ma glowna bohaterka? ;]
ciekawa rzecz ze glowna bohaterka jest praworeczna,a Buck leworecznyxD

Added after 2 hours 51 minutes:

btw. jest sa juz suby do 2 epka ;]
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Prpozycja dodana ;] Glosowac ;]
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Nie za bradzo rozumiem po co dodawać do listy serial, który już zobowiązałem się wystawić...
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Ehh... 1 sezon jest zaplanowany na 12 odcinkow... epkow ukazalo sie juz 7.. napisy stanely na 2.. i ida jak krew z nosa :/ w takim tempie to predko sie calym sezonem sie ukaze w asd :/

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ