OPIS:
Główną bohaterką serialu "United States of Tara" jest pracująca matka o imieniu Tara. Od kilkunastu lat jest żoną i matką - ma córkę i syna. Co ciekawe, kobieta ma jeszcze trzy inne osobowości: perfekcyjną panią domu Alice, uwielbiającego piwo i bójki Bucka oraz zwariowaną nastolatkę T.
Serial na bierzaco wstawiany. Do tej pory wyszly 3 odcinki. Premiery odcinkow sa podana na epguides. Napisy sa dopiero do 1 epka, ale beda tlumaczone caly czas.
[b]OPIS:[/b] Główną bohaterką serialu "United States of Tara" jest pracująca matka o imieniu Tara. Od kilkunastu lat jest żoną i matką - ma córkę i syna. Co ciekawe, kobieta ma jeszcze trzy inne osobowości: perfekcyjną panią domu Alice, uwielbiającego piwo i bójki Bucka oraz zwariowaną nastolatkę T.
Serial na bierzaco wstawiany. Do tej pory wyszly 3 odcinki. Premiery odcinkow sa podana na epguides. Napisy sa dopiero do 1 epka, ale beda tlumaczone caly czas.
Obejrzałem pierwszy odcinek. Zero zaskoczenia - kolejna świetnie zapowiadająca się produkcja Showtime Kapitalny pomysł wyjściowy - wielość osobowości głównej bohaterki. Oczywiście, można zrzędzić, że w gruncie rzeczy to poważna choroba, a została ukazana w sposób dość zabawny, no ale to szczegół. Specyfika głównej bohaterki implikuje wielce interesujące dylematy - np. czy mąż może przespać się z jedną z osobowości, czy też byłoby to równoznaczne ze zdradą osobowości pierwotnej? Trudno powiedzieć, czy całość będzie równie ciekawa, co początek. No ale seriale tej stacji przyzwyczaiły nas do dość wysokiego poziomu, więc można mieć więcej niż tylko nadzieję
Obejrzałem pierwszy odcinek. Zero zaskoczenia - kolejna świetnie zapowiadająca się produkcja Showtime :) Kapitalny pomysł wyjściowy - wielość osobowości głównej bohaterki. Oczywiście, można zrzędzić, że w gruncie rzeczy to poważna choroba, a została ukazana w sposób dość zabawny, no ale to szczegół. Specyfika głównej bohaterki implikuje wielce interesujące dylematy - np. czy mąż może przespać się z jedną z osobowości, czy też byłoby to równoznaczne ze zdradą osobowości pierwotnej? Trudno powiedzieć, czy całość będzie równie ciekawa, co początek. No ale seriale tej stacji przyzwyczaiły nas do dość wysokiego poziomu, więc można mieć więcej niż tylko nadzieję :)
Ba, nawet oglądał i z niecierpliwością oczekiwał (a w zasadzie oczekuje) na napisy do drugiego odcinka Koledzy, koleżanki - to jest SHOWTIME - a więc: DEXTER, WEEDS, CALIFORNICATION, THE TUDORS, MEADOWLANDS. Oni po prostu tak mają - robią dobre seriale. Gdyby to był onet i padłoby hasło, żeby wpisywać miasta w ramach krytyki stacji, myślę, że niewiele by się tych miast znalazło
Ba, nawet oglądał i z niecierpliwością oczekiwał (a w zasadzie oczekuje) na napisy do drugiego odcinka :) Koledzy, koleżanki - to jest SHOWTIME - a więc: DEXTER, WEEDS, CALIFORNICATION, THE TUDORS, MEADOWLANDS. Oni po prostu tak mają - robią dobre seriale. Gdyby to był onet i padłoby hasło, żeby wpisywać miasta w ramach krytyki stacji, myślę, że niewiele by się tych miast znalazło :)
Ja to samo tylko ze ja ogladam eng i serial swietny, SHOWTIME nie robi slabych seriali
Added after 24 hours 27 minutes:
Ten kto to tlumaczy na n24 strasznie to sobie olewa, jak kto bedzie wrzucal to ja bede tlumaczyl z pewnym kolesiem, wiec napisy i deto samego dnia by byly ;]
Ja to samo tylko ze ja ogladam eng :D i serial swietny, SHOWTIME nie robi slabych seriali :D
[size=75][color=#999999]Added after 24 hours 27 minutes:[/color][/size]
Ten kto to tlumaczy na n24 strasznie to sobie olewa, jak kto bedzie wrzucal to ja bede tlumaczyl z pewnym kolesiem, wiec napisy i deto samego dnia by byly ;]
No, korekta tam wisi od bardzo długiego czasu, trochę smutno, bo wynika, że napisy są zrobione. Ale tak czasem tak jest, do "Gary Unmarried" korekta dwóch odcinków wisiała bodaj miesiąc. No ale w końcu wyszyły, więc może i tu ruszy
No, korekta tam wisi od bardzo długiego czasu, trochę smutno, bo wynika, że napisy są zrobione. Ale tak czasem tak jest, do "Gary Unmarried" korekta dwóch odcinków wisiała bodaj miesiąc. No ale w końcu wyszyły, więc może i tu ruszy :)
Ja tylko jeszcze dodam, że scenarzystka serialu napisała również oscarowy scenariusz do "Juno", kapitalnej komedii z Ellen Page. O ile jednak "Juno" - przy samej kontrowersyjności tematu: nastolatka w ciąży i różne tego konsekwencje - była filmem dość łagodnym, to w Showtime Cody może o wiele więcej i z tego korzysta A biografię też ma ciekawą, więc można się spodziewać dość wiarygodnych wątków
Wygląda to tak, jakbyśmy z @ogame prowadzili to dwuosobową kampanię za serialem. Ale coś chyba kiepscy z nas spece od public relaltions
Ja tylko jeszcze dodam, że scenarzystka serialu napisała również oscarowy scenariusz do "Juno", kapitalnej komedii z Ellen Page. O ile jednak "Juno" - przy samej kontrowersyjności tematu: nastolatka w ciąży i różne tego konsekwencje - była filmem dość łagodnym, to w Showtime Cody może o wiele więcej i z tego korzysta :) A biografię też ma ciekawą, więc można się spodziewać dość wiarygodnych wątków :)
Wygląda to tak, jakbyśmy z @ogame prowadzili to dwuosobową kampanię za serialem. Ale coś chyba kiepscy z nas spece od public relaltions :cry: :)
@Bostonq chyba masz racje :> Dzisiaj podsunalem ten serial mojemu bratu, obejrzal pierwszy odcinek i mowi ze to bedzie hit na miare trawki, albo i lepszy ;] Jest cos w tym serialu co robi go niezwyklym, przez co chce sie dalej ogladac. Zaczepista odskocznia od rzeczywistosci. Swoja droga
Spoiler:
glowna aktorka swietnie wciela sie w inne role, nie kazda kobieta potrafi zagrac "Buck`a"
. No nic, moze Bostonq my jestesmy inni ze lubimy taki serial ;]
@Bostonq chyba masz racje :> Dzisiaj podsunalem ten serial mojemu bratu, obejrzal pierwszy odcinek i mowi ze to bedzie hit na miare trawki, albo i lepszy ;] Jest cos w tym serialu co robi go niezwyklym, przez co chce sie dalej ogladac. Zaczepista odskocznia od rzeczywistosci. Swoja droga [spoiler]glowna aktorka swietnie wciela sie w inne role, nie kazda kobieta potrafi zagrac "Buck`a" :D[/spoiler]. No nic, moze Bostonq my jestesmy inni ze lubimy taki serial ;]
Bostonq pisze:Podobnie jak w przypadku 99% seriali w dziale propozycje Więc to chyba nie powód
Zgadzam się, ale oczywiście mówię tylko za siebie, nie za innych:
seriali komediowych jest wiele, ten opis za wiele nie mówi, żeby go ocenić trzeba obejrzeć dopiero... Z większością komediowych seriali zresztą tak jest bo to przecież humor jest najważniejszy, a nie gdzie ten humor się znajdzie Choć to tez ważne jest:)
[quote="Bostonq"]Podobnie jak w przypadku 99% seriali w dziale propozycje ;) Więc to chyba nie powód :)[/quote]Zgadzam się, ale oczywiście mówię tylko za siebie, nie za innych: seriali komediowych jest wiele, ten opis za wiele nie mówi, żeby go ocenić trzeba obejrzeć dopiero... Z większością komediowych seriali zresztą tak jest bo to przecież humor jest najważniejszy, a nie gdzie ten humor się znajdzie ;) Choć to tez ważne jest:)
Właśnie to jest super, że można rozmawiać o różnych bohaterach, jednych lubić, innych nie, a wszystko to w sumie jedna i ta sama postać Jak już wspominano, aktorsko jest to znakomite, choćby z tego powodu warto przynajmniej zobaczyć jeden odcinek
Właśnie to jest super, że można rozmawiać o różnych bohaterach, jednych lubić, innych nie, a wszystko to w sumie jedna i ta sama postać :) Jak już wspominano, aktorsko jest to znakomite, choćby z tego powodu warto przynajmniej zobaczyć jeden odcinek :)
Hmm, tak mnie ciekawi, istnieje wogole taka choroba jaka ma glowna bohaterka? ;] [quote]ciekawa rzecz ze glowna bohaterka jest praworeczna,a Buck leworecznyxD[/quote]
[size=75][color=#999999]Added after 2 hours 51 minutes:[/color][/size]
Ehh... 1 sezon jest zaplanowany na 12 odcinkow... epkow ukazalo sie juz 7.. napisy stanely na 2.. i ida jak krew z nosa :/ w takim tempie to predko sie calym sezonem sie ukaze w asd :/
Ehh... 1 sezon jest zaplanowany na 12 odcinkow... epkow ukazalo sie juz 7.. napisy stanely na 2.. i ida jak krew z nosa :/ w takim tempie to predko sie calym sezonem sie ukaze w asd :/