nasza-klasa.pl
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
nasza-klasa.pl
Trudno jakoś nie rozmawiac o tym serwisie skoro wszędzie o nim głośno dlatego proponuję o nim troszkę porozmawiac.
Serwis budzi kntrowersje od samego początku a to głównie za sprawą samej głupoty ludzi, którzy sie tam zarejestrowali.
Wiekszosc nie zdaje sobie sprawy z tego, że internet jest miejscem publicznym i chęc zaimponowania "starym" znajomym bierze górę nad rozsądkiem.
Media (tv) co rusz przedstawiają historie: począwszy od "komandosów","gangsterów" itp. kończąc na tych, którzy pławiąc się w luksusach zapomnieli rozliczyc sie z tego z US, a nie omieszkali się tam pochwalic swoimi "osiągnięciami".
Osobiście bardzo cenie sobie swoją prywatnośc dlatego od początku byłem sceptyczny i ostrożny. Sam w sobie serwis jest bardzo fajny i pomaga na odświeżenie starych znajomości i wiele podobnych działa za granicami bez żadnych problemów. U nas jednak bierze górę "duma narodowa" (własna pycha czyli głuota) i stąd ten cały cyrk.
Zarejestrowałem się ostatnio jako (XviD asd) tak z ciekawości i wrzuciłem jedną swoja fotkę a Ty?
Serwis budzi kntrowersje od samego początku a to głównie za sprawą samej głupoty ludzi, którzy sie tam zarejestrowali.
Wiekszosc nie zdaje sobie sprawy z tego, że internet jest miejscem publicznym i chęc zaimponowania "starym" znajomym bierze górę nad rozsądkiem.
Media (tv) co rusz przedstawiają historie: począwszy od "komandosów","gangsterów" itp. kończąc na tych, którzy pławiąc się w luksusach zapomnieli rozliczyc sie z tego z US, a nie omieszkali się tam pochwalic swoimi "osiągnięciami".
Osobiście bardzo cenie sobie swoją prywatnośc dlatego od początku byłem sceptyczny i ostrożny. Sam w sobie serwis jest bardzo fajny i pomaga na odświeżenie starych znajomości i wiele podobnych działa za granicami bez żadnych problemów. U nas jednak bierze górę "duma narodowa" (własna pycha czyli głuota) i stąd ten cały cyrk.
Zarejestrowałem się ostatnio jako (XviD asd) tak z ciekawości i wrzuciłem jedną swoja fotkę a Ty?

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
ale... e... w czym problem? Ta, ja się zarejestrowałem już jakiś czas temu; nawiązałem kontakt z kilkoma osobami z którymi straciłem go już dobre parę lat temu, generalnie nie widzę żadnych minusów. Serwis póki co nie zamienił się w coś a la Fotka.pl, więc nie jest to wstyd mieć tam konto (zresztą 1/4 Polski już ma). Dobra rzecz, me like.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Mnie tam nie ma i nie będzie.
Ale czasem lubię wpaść na http://naszaklasapeel.blox.pl/html
Momentami nawet Fotka wysiada. Zresztą z tego co widzę, to administratorzy mają wszystko w d**** i nie biorą pod uwagę żadnych (no dobrze, większości) zgłoszeń o naruszeniu/złamaniu regulaminu serwisu.
Ale czasem lubię wpaść na http://naszaklasapeel.blox.pl/html
Momentami nawet Fotka wysiada. Zresztą z tego co widzę, to administratorzy mają wszystko w d**** i nie biorą pod uwagę żadnych (no dobrze, większości) zgłoszeń o naruszeniu/złamaniu regulaminu serwisu.
-
Shedao Shai
- Kontakt:
Aaa. O prywatność chodzi. Już kapuję. Nie, nie utajniałem żadnych swoich danych, to jest popadanie w paranoję. Owszem, mam paru znajomych którzy utajnili klasy do których chodzili, zdjęcia, bla bla, ale oni to tak bardziej, no... no śmieszni są. Jakby ktoś w niecnych celach chciał zrobić użytek z tych informacji 
Nastomiast batman2k3 ma rację - ten portal jest strasznie zasyfiony, ludzie tworzą profile znanych aktorów czy piosenkarzy i potem sobie dodają ich do znajomych... nie mam pojęcia po co. Ani śmieszne, ani fajne.
btw - http://nasza-silownia.pl/ lepsze

Nastomiast batman2k3 ma rację - ten portal jest strasznie zasyfiony, ludzie tworzą profile znanych aktorów czy piosenkarzy i potem sobie dodają ich do znajomych... nie mam pojęcia po co. Ani śmieszne, ani fajne.
btw - http://nasza-silownia.pl/ lepsze
-
Wskaż do odpowiedzi
Powiem tak... ideologia n-k jest jak najbardziej dobra... maja fajny pomysl i jak widac ludziom sie to spodobalo... jednak mysle ze dlugo fenomen n-k nie potrwa...z dnia na dzien przestaje mnie to bawic i zaczyna denerwowac... nie podoba mi sie ich serwerownia... na taka stronka powinno byc o wiele lepsza... momentami za przeproszeniem szlak mnie trafia jak mam czekac tyle czasu zeby odpalic jakas podstrone nk...a jak juz trzeba wejsc w godzinach szczytu (15-19)... poprawne dzialanie nk mija sie z celem... niby zmieniali serwerownie ale jakos z marnym skutkiem...nastepna wada jest masa masa masa spamowych kont :| co roz wymyslaja nowe nazwy (klan satanistow, ludzi usmiechajacych sie,wszystkich ludzi)...troche to irituje :/ nastepna rzeczowa jest utowarzanie kont znanych ludzi (doda, ania mucha, kuba wojewodzki)...powiedzcie czy to nie jest wkurzajace :/ zycze jak najbardziej swietnosci naszej klasy ale wg. mnie powoli traci to wogole sens...
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Najzabawniejsze jest to, że idea nostalgicznego powrotu do czasów młodości - sama w sobie jak najbardziej ok - kapkę się wypaczyła. Nie z winy autorów, ale z ... samej popularności serwisu. No bo jaki jest sens zakładać profil klasy, do której się chodzi? I dziwować się - "ooo, to Ty siedzisz za mną w klasie?"
Tak, jakby nie można rozmawiać na żywo.
Ogólnie moje uczucia są ambiwalentne mocno, ale to dlatego, że nie lubię żadnych tego typu społeczności, zrzeszania się, łączenia, wymieniania - a i na forum udzielam się tylko jednym, wiadomo jakim
Zaglądam tam niejako z obowiązku, chcę wiedzieć, czy mnie tam już zelżyli, czy też nie
Ot, ludzka ciekawość.

Ogólnie moje uczucia są ambiwalentne mocno, ale to dlatego, że nie lubię żadnych tego typu społeczności, zrzeszania się, łączenia, wymieniania - a i na forum udzielam się tylko jednym, wiadomo jakim

Zaglądam tam niejako z obowiązku, chcę wiedzieć, czy mnie tam już zelżyli, czy też nie

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
i wlasnie takiego podejscia ni elubie wchodzenie tylko po to zeby obgadac "starych znajomych"kicia pisze:Ja też dołączyłam do tego grona , ale beż fotki . Za to sama widze jak się ludzie pozmieniali i jak w niektórych przypadkach pogłupieli
Idea byla taka zeby ludzie odnalzeli si epo latach i odswierzyli znajomosci a zrobil sie z tego syf
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Shedao Shai
- Kontakt:
Tak przy okazji:
http://zakazanaplaneta.pl/infusions/ip_ ... rchive.php
pierwsza z góry ankieta:
Jakie zdjęcia na Naszej Klasie są najlepsze?
Ze ślubu 9% [29 Głosów]
Z dzieckiem 13% [40 Głosów]
Na jachcie 17% [55 Głosów]
W dużym pokoju 28% [87 Głosów]
Z Londynu 33% [104 Głosów]
tak zabójczo trafna, że aż nie mogę
najfajniej się przegląda profile właśnie takich ludzi - którzy zamiast swoich zdjęć wrzucają foty swoich bachorów (jakby to kogoś interesowało), opcjonalnie foty samego siebie w samochodzie (jedynym na wsi), ew. z wycieczki na Oko Londyńskie pomiędzy jedną a drugą zmianą na zmywaku. Szpaaan.
http://zakazanaplaneta.pl/infusions/ip_ ... rchive.php
pierwsza z góry ankieta:
Jakie zdjęcia na Naszej Klasie są najlepsze?
Ze ślubu 9% [29 Głosów]
Z dzieckiem 13% [40 Głosów]
Na jachcie 17% [55 Głosów]
W dużym pokoju 28% [87 Głosów]
Z Londynu 33% [104 Głosów]
tak zabójczo trafna, że aż nie mogę

-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Lepiej nie umieszczać prywatnych danych typu: telefon, gg. A to dlaczego:
Kod: Zaznacz cały
http://hacking.pl/pl/news-7280-Nasza_Klasapl_pobierz_sobie_dane_milionow_Polakow_.html
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Shedao Shai
- Kontakt:
No, facet ma rację jak nic. Co jak co, ale ludzie zainteresowani kontaktem mogą się odezwać na pw - i wtedy się samemu osądzi czy petent zasługuje na gg
a numer telefonu... lol, tutaj nawet nie musi go znać jakiś prześladowca, sam bym się pobawił w głuche telefony do niektórych osób
ale też fakt faktem, że mało kto tel. wpisuje..

-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
Ja na naszej klasie nie zamierzam się zarejestrować. Nie podoba mi się własnie idea tego portalu, bo wg mnie to wcale nie jest odnalezienie znajomych sprzed lat tylko zwykły ekshibicjonizm i chec pochwalenia sie czego sie to nie ma :?
Co do znajomych jeszcze. Sądzę że jeśli to są naprawdę znajomi czy przyjaciele to nadal się ma z nimi kontakt. Ja tak przynajmniej mam, paru przyjaciół z podstawówki i liceum z którymi utrzymuję regularnie kontakt. Reszta? Jakoś nie jestem zainteresowana. Może za 20, 30 lat, oficjalne spotkanie, w szkole, z nauczycielami, na godzinkę czy dwie. To mogłoby być fajne, ale dodawanie do listy znajomych osoby która ma takie same nazwisko (koleżankę tak zapraszano kilka razy), a której się w życiu nie widziało :? dziwaczne.
Co do znajomych jeszcze. Sądzę że jeśli to są naprawdę znajomi czy przyjaciele to nadal się ma z nimi kontakt. Ja tak przynajmniej mam, paru przyjaciół z podstawówki i liceum z którymi utrzymuję regularnie kontakt. Reszta? Jakoś nie jestem zainteresowana. Może za 20, 30 lat, oficjalne spotkanie, w szkole, z nauczycielami, na godzinkę czy dwie. To mogłoby być fajne, ale dodawanie do listy znajomych osoby która ma takie same nazwisko (koleżankę tak zapraszano kilka razy), a której się w życiu nie widziało :? dziwaczne.