nasza-klasa.pl

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

nasza-klasa.pl

Post autor: asd »

Trudno jakoś nie rozmawiac o tym serwisie skoro wszędzie o nim głośno dlatego proponuję o nim troszkę porozmawiac.

Serwis budzi kntrowersje od samego początku a to głównie za sprawą samej głupoty ludzi, którzy sie tam zarejestrowali.
Wiekszosc nie zdaje sobie sprawy z tego, że internet jest miejscem publicznym i chęc zaimponowania "starym" znajomym bierze górę nad rozsądkiem.

Media (tv) co rusz przedstawiają historie: począwszy od "komandosów","gangsterów" itp. kończąc na tych, którzy pławiąc się w luksusach zapomnieli rozliczyc sie z tego z US, a nie omieszkali się tam pochwalic swoimi "osiągnięciami".

Osobiście bardzo cenie sobie swoją prywatnośc dlatego od początku byłem sceptyczny i ostrożny. Sam w sobie serwis jest bardzo fajny i pomaga na odświeżenie starych znajomości i wiele podobnych działa za granicami bez żadnych problemów. U nas jednak bierze górę "duma narodowa" (własna pycha czyli głuota) i stąd ten cały cyrk.

Zarejestrowałem się ostatnio jako (XviD asd) tak z ciekawości i wrzuciłem jedną swoja fotkę a Ty?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

ale... e... w czym problem? Ta, ja się zarejestrowałem już jakiś czas temu; nawiązałem kontakt z kilkoma osobami z którymi straciłem go już dobre parę lat temu, generalnie nie widzę żadnych minusów. Serwis póki co nie zamienił się w coś a la Fotka.pl, więc nie jest to wstyd mieć tam konto (zresztą 1/4 Polski już ma). Dobra rzecz, me like.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Shedao Shai pisze:Serwis póki co nie zamienił się w coś a la Fotka.pl
No nie wiem. ;) Podobno jest tam więcej zdjęć niż na Fotka.pl a do tego pełno niepotrzebnych profili np. najładniejsze nogi, najładniejsze dekolty itd itp.
MoszeUsz
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: MoszeUsz »

Ja jestem, ale oprócz imienia, nazwiska i ukrytego gg nie daje żadnych danych. Mam jakieś inne zdjęcie, nie moje niech się napatrzą. A nazwisko mam takie rzadkie że oprócz mnie i mojej siostry nie ma nikogo o takim nazwisku. Tak że każdy kto chce mnie znajdzie.
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Mnie tam nie ma i nie będzie.
Ale czasem lubię wpaść na http://naszaklasapeel.blox.pl/html

Momentami nawet Fotka wysiada. Zresztą z tego co widzę, to administratorzy mają wszystko w d**** i nie biorą pod uwagę żadnych (no dobrze, większości) zgłoszeń o naruszeniu/złamaniu regulaminu serwisu.
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

ja tam nie narzekam na nasza klase :D
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Aaa. O prywatność chodzi. Już kapuję. Nie, nie utajniałem żadnych swoich danych, to jest popadanie w paranoję. Owszem, mam paru znajomych którzy utajnili klasy do których chodzili, zdjęcia, bla bla, ale oni to tak bardziej, no... no śmieszni są. Jakby ktoś w niecnych celach chciał zrobić użytek z tych informacji ;P

Nastomiast batman2k3 ma rację - ten portal jest strasznie zasyfiony, ludzie tworzą profile znanych aktorów czy piosenkarzy i potem sobie dodają ich do znajomych... nie mam pojęcia po co. Ani śmieszne, ani fajne.

btw - http://nasza-silownia.pl/ lepsze :grin:
ogame
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ogame »

Powiem tak... ideologia n-k jest jak najbardziej dobra... maja fajny pomysl i jak widac ludziom sie to spodobalo... jednak mysle ze dlugo fenomen n-k nie potrwa...z dnia na dzien przestaje mnie to bawic i zaczyna denerwowac... nie podoba mi sie ich serwerownia... na taka stronka powinno byc o wiele lepsza... momentami za przeproszeniem szlak mnie trafia jak mam czekac tyle czasu zeby odpalic jakas podstrone nk...a jak juz trzeba wejsc w godzinach szczytu (15-19)... poprawne dzialanie nk mija sie z celem... niby zmieniali serwerownie ale jakos z marnym skutkiem...nastepna wada jest masa masa masa spamowych kont :| co roz wymyslaja nowe nazwy (klan satanistow, ludzi usmiechajacych sie,wszystkich ludzi)...troche to irituje :/ nastepna rzeczowa jest utowarzanie kont znanych ludzi (doda, ania mucha, kuba wojewodzki)...powiedzcie czy to nie jest wkurzajace :/ zycze jak najbardziej swietnosci naszej klasy ale wg. mnie powoli traci to wogole sens...
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

A ja nie rozumiem tego fenomenu.
Tworza tam swoje profile tylko ci ktorzy chca sie czyms pochwalic (tak jest przynajmniej w przypadku "moich znajomych")
I wkurza mnie to ze wrzucaja zdjecia na ktorych jestem np ja, bo wcale nie mam na to ochoty
Nie lubie n-k :smt013
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Najzabawniejsze jest to, że idea nostalgicznego powrotu do czasów młodości - sama w sobie jak najbardziej ok - kapkę się wypaczyła. Nie z winy autorów, ale z ... samej popularności serwisu. No bo jaki jest sens zakładać profil klasy, do której się chodzi? I dziwować się - "ooo, to Ty siedzisz za mną w klasie?" ;) Tak, jakby nie można rozmawiać na żywo.

Ogólnie moje uczucia są ambiwalentne mocno, ale to dlatego, że nie lubię żadnych tego typu społeczności, zrzeszania się, łączenia, wymieniania - a i na forum udzielam się tylko jednym, wiadomo jakim :)

Zaglądam tam niejako z obowiązku, chcę wiedzieć, czy mnie tam już zelżyli, czy też nie ;) Ot, ludzka ciekawość.
kicia
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kicia »

Ja też dołączyłam do tego grona , ale beż fotki . Za to sama widze jak się ludzie pozmieniali i jak w niektórych przypadkach pogłupieli :D
Brita_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Brita_ »

kicia pisze:Ja też dołączyłam do tego grona , ale beż fotki . Za to sama widze jak się ludzie pozmieniali i jak w niektórych przypadkach pogłupieli :D
i wlasnie takiego podejscia ni elubie wchodzenie tylko po to zeby obgadac "starych znajomych"
Idea byla taka zeby ludzie odnalzeli si epo latach i odswierzyli znajomosci a zrobil sie z tego syf
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Ja lubie n-k fajny sposób na odnowienie szkolnych kontaktów. Pozatym mam niezły ubaw jak widze siebie na zdjęciach z podstawówki które ktoś wrzucił :grin:
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Tak przy okazji:
http://zakazanaplaneta.pl/infusions/ip_ ... rchive.php
pierwsza z góry ankieta:
Jakie zdjęcia na Naszej Klasie są najlepsze?
Ze ślubu 9% [29 Głosów]
Z dzieckiem 13% [40 Głosów]
Na jachcie 17% [55 Głosów]
W dużym pokoju 28% [87 Głosów]
Z Londynu 33% [104 Głosów]

tak zabójczo trafna, że aż nie mogę :D najfajniej się przegląda profile właśnie takich ludzi - którzy zamiast swoich zdjęć wrzucają foty swoich bachorów (jakby to kogoś interesowało), opcjonalnie foty samego siebie w samochodzie (jedynym na wsi), ew. z wycieczki na Oko Londyńskie pomiędzy jedną a drugą zmianą na zmywaku. Szpaaan.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Nie wiem jak u Was ale u mnie tego "odnowienie szkolnych kontaktów". OK na początku poszło kilka PW ale potem jakoś samo umarło. A kontakt mam z tymi, z którymi rozmawiałem jeszcze zanim powstała NK.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Lepiej nie umieszczać prywatnych danych typu: telefon, gg. A to dlaczego:

Kod: Zaznacz cały

http://hacking.pl/pl/news-7280-Nasza_Klasapl_pobierz_sobie_dane_milionow_Polakow_.html
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

No, facet ma rację jak nic. Co jak co, ale ludzie zainteresowani kontaktem mogą się odezwać na pw - i wtedy się samemu osądzi czy petent zasługuje na gg :P a numer telefonu... lol, tutaj nawet nie musi go znać jakiś prześladowca, sam bym się pobawił w głuche telefony do niektórych osób :D ale też fakt faktem, że mało kto tel. wpisuje..
AScarlett
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: AScarlett »

Tak, ale jeśli się nie mylę jest opcja, że numer telefonu i gg jest widoczny tylko dla znajomych. A nikt nie każe dodawać nieznajomych do tej listy - nawet jeśli wysyłają zaproszenia (a to się często zdarza)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja na naszej klasie nie zamierzam się zarejestrować. Nie podoba mi się własnie idea tego portalu, bo wg mnie to wcale nie jest odnalezienie znajomych sprzed lat tylko zwykły ekshibicjonizm i chec pochwalenia sie czego sie to nie ma :?
Co do znajomych jeszcze. Sądzę że jeśli to są naprawdę znajomi czy przyjaciele to nadal się ma z nimi kontakt. Ja tak przynajmniej mam, paru przyjaciół z podstawówki i liceum z którymi utrzymuję regularnie kontakt. Reszta? Jakoś nie jestem zainteresowana. Może za 20, 30 lat, oficjalne spotkanie, w szkole, z nauczycielami, na godzinkę czy dwie. To mogłoby być fajne, ale dodawanie do listy znajomych osoby która ma takie same nazwisko (koleżankę tak zapraszano kilka razy), a której się w życiu nie widziało :? dziwaczne.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ