Scandal

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

USA Scandal

Post autor: najphil »

Obrazek

Obrazek

Olivia Pop pracowała przy kampanii prezydenckiej Fitzgeralda Granta. To w duże mierze dzięki niej wyścig o fotel głowy państwa zakończył się sukcesem. Jednak, gdy Fitz objął już urząd, Olivia postanowiła odejść i założyć własną firmę. Zajmuje się sytuacjami kryzysowymi, ratując swoich bogatych klientów z niezręcznych, a często i kryminalnych wpadek. Do dyspozycji ma oddany jej zespół prawników, którzy nie wahają się naginać prawa oraz hakera z bardzo mroczną przeszłością w CIA.

Dodaje, bo aż wstyd, by tego serialu nie było w bazie. Zacząłem oglądać bez specjalnego zaangażowania, bo pierwsze dwa / trzy odcinki to taki procedural, ale później zrobiło się naprawdę, ale to naprawdę ciekawie i z czegoś, co na pierwszy rzut oka wyglądało na serial prawniczy, zrobił się dramat pełną gębą. Z emocjonującymi zakulisowymi gierkami o władze, zamachem stanu i morderstwami na zlecenie. Jest w tym wszystkim pewien nerw, dramaturgia i specyficzny klimat, który wchłonął mnie na dobre.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Scandal

Post autor: Lubec »

Leży na dysku i czeka w kolejce do obejrzenia. Serialem zainteresowałem się jakiś czas temu po przeczytaniu pozytywnych opinii i po tym jak dowiedziałem się że w czwartkowym paśmie wygrywa z Elementary :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Oglądam, i to na bieżąco. Pierwsze odcinki lecą na schemacie, ale później większość wątków to polityczne intrygi / spiski / konspiracje. Historia pędzi do przodu jak szalona, mnóstwo zwrotów akcji i szokujących fabularnych odkryć. A ten zwrot akcji z 7. czy 8. odcinka drugiego sezonu wgniótł mnie w fotel na kilka minut :ok. Jedyny minus to wątek romansowy głównej bohaterki - o ile jeszcze w pierwszym sezonie miał on jakieś uzasadnienie, to już w drugim nudzi i irytuje.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

W bazie jest:
Obrazek
ale nie wiem czy się skuszę... - poczekam jeszcze.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Temat się kurzy to odświeżam :)

ABC opublikowało spoilerowe promo piątego sezonu, który na antenę wraca 24 września.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ