xvidasd pisze:A dlaczego nikt nie zagłosował na Romans??
Czyżby to już wymarły gatunek?
Moze dlatego ze ten gatunek jako taki w przyrodzie nie wystepuje
Wszystkie pochodne greysow i inne to tak naprawde dramaty, no a coz strefa romantyczna wystepuje w praktycznie kazdym serialu
cos mi klawiatura siadla i nie mam polskich znakow
[quote="xvidasd"]A dlaczego nikt nie zagłosował na Romans?? Czyżby to już wymarły gatunek?[/quote] Moze dlatego ze ten gatunek jako taki w przyrodzie nie wystepuje Wszystkie pochodne greysow i inne to tak naprawde dramaty, no a coz strefa romantyczna wystepuje w praktycznie kazdym serialu cos mi klawiatura siadla i nie mam polskich znakow :(
Mój ulubiony gatunek to Drama, Crime, Mystery
Z tajemnicą, może być crime, horror albo sci-fi ale musi byc coś lub ktoś do ujawnienia na końcu, np. Prisoners
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2015, 16:56 przez frych47, łącznie zmieniany 2 razy.
Mój ulubiony gatunek to Drama, Crime, Mystery Z tajemnicą, może być crime, horror albo sci-fi ale musi byc coś lub ktoś do ujawnienia na końcu, np. Prisoners
Dramat w negatywnym czy pozytywnym tego słowa znaczeniu??
Złotopolscy i inne tego typu produkcje to przecież nic innego jak DRAMAT (i ręce opadają) !!! hehehe
Dramat w negatywnym czy pozytywnym tego słowa znaczeniu?? Złotopolscy i inne tego typu produkcje to przecież nic innego jak DRAMAT (i ręce opadają) !!! hehehe ;) :D
Oglądam praktycznie wszystkie gatunki, z wyjątkiem anime i romansów, jeżeli mam się odnieść do listy.
Ne chcę wskazywać np. SF, bo co np. z Breaking Bad i na odwrót, jak wskażę dramat, to co z BSG?
Oglądam praktycznie wszystkie gatunki, z wyjątkiem anime i romansów, jeżeli mam się odnieść do listy. Ne chcę wskazywać np. SF, bo co np. z Breaking Bad i na odwrót, jak wskażę dramat, to co z BSG? :)
Liczy się główny kanon danej produkcji. W BSG mamy do czynienia z połączeniem wielu gatunków - to typowe. Głównym nurtem w tym serialu jest jednak Sci-Fi i tego się trzymajmy
Poza tym chyba w aknkiecie jest możliwość zaznaczenia kilku opcji prawda?
Liczy się główny kanon danej produkcji. W BSG mamy do czynienia z połączeniem wielu gatunków - to typowe. Głównym nurtem w tym serialu jest jednak Sci-Fi i tego się trzymajmy :)
Poza tym chyba w aknkiecie jest możliwość zaznaczenia kilku opcji prawda? :)
Nie kierując się podziałem z IMdb czy FW odpowiem, że mnie najbardziej kręcą wątki obyczajowe. Seriale stricte obyczajowe, bo nic tak mnie nie przykuwało do ekranu jak October Road, Parnethood, Bracia i Siostry czy Gillmore Girls, ale też wątki obyczajowe w serialach, które mają przypiętą inną łatkę gatunkową. Jasne, fajnie jest, gdy kino akcji ma dobre sceny strzelanin, a SF odpowiednio widowiskowe efekty, ale to sceny obyczajowe robią mi różnicę i sprawiają, że z jakimś serialem zostaje na 8 sezonów lub nudzę się po 3 odcinkach.
Nie kierując się podziałem z IMdb czy FW odpowiem, że mnie najbardziej kręcą wątki obyczajowe. Seriale stricte obyczajowe, bo nic tak mnie nie przykuwało do ekranu jak October Road, Parnethood, Bracia i Siostry czy Gillmore Girls, ale też wątki obyczajowe w serialach, które mają przypiętą inną łatkę gatunkową. Jasne, fajnie jest, gdy kino akcji ma dobre sceny strzelanin, a SF odpowiednio widowiskowe efekty, ale to sceny obyczajowe robią mi różnicę i sprawiają, że z jakimś serialem zostaje na 8 sezonów lub nudzę się po 3 odcinkach.
W takim House'ie przykładowo postać głównego bohatera interesowała mnie bardziej niż medyczne zagadki. Gdybym miał podać konkretne tytuły pokazujące, o jaki dramat mi chodzi, to: http://www.criticker.com/?fl&user=stingwood. Seriale są z natury bardziej uniwersalne i takie BB zawiera cząstkę każdego gatunku - początkowo dramat ze scenami komediowymi, przez thriller, kryminał itd. - ostatecznie wracając do dramatycznych korzeni. Obejrzę właściwie wszystko na poziomie, ale Sci-Fi czy Fantasy niekoniecznie mnie jarają. Hororrów nie oglądam w ogóle. Tak że wszystko w stylistyce dramatycznej, komediodramatycznej - czyli obyczajowej - z chęcią obejrzę.
frych47 pisze:Obyczajówki to także Soap he, he, he.
Wiele innych gatunków raczej w tyle też nie jest. Połowa wypraw na inne planety czy horrory z szerszą obsadą to opery mydlane, jak choćby dla niektórych Interstellar.
Zakładam, że pisząc, iż lubisz filmy mystery/crime itd. potwierdzasz też, że lubisz te disaster movies robione dla żartu z ocenami na poziomie 2.0 lub te robione na poważnie ze zbliżonymi notami?
W takim House'ie przykładowo postać głównego bohatera interesowała mnie bardziej niż medyczne zagadki. Gdybym miał podać konkretne tytuły pokazujące, o jaki dramat mi chodzi, to: [url]http://www.criticker.com/?fl&user=stingwood[/url]. Seriale są z natury bardziej uniwersalne i takie BB zawiera cząstkę każdego gatunku - początkowo dramat ze scenami komediowymi, przez thriller, kryminał itd. - ostatecznie wracając do dramatycznych korzeni. Obejrzę właściwie wszystko na poziomie, ale Sci-Fi czy Fantasy niekoniecznie mnie jarają. Hororrów nie oglądam w ogóle. Tak że wszystko w stylistyce dramatycznej, komediodramatycznej - czyli obyczajowej - z chęcią obejrzę.
[quote="frych47"]Obyczajówki to także Soap he, he, he.[/quote] Wiele innych gatunków raczej w tyle też nie jest. Połowa wypraw na inne planety czy horrory z szerszą obsadą to opery mydlane, jak choćby dla niektórych Interstellar. Zakładam, że pisząc, iż lubisz filmy mystery/crime itd. potwierdzasz też, że lubisz te disaster movies robione dla żartu z ocenami na poziomie 2.0 lub te robione na poważnie ze zbliżonymi notami? :D