Hyperion na serialowej ścieżce

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Hyperion na serialowej ścieżce

Post autor: sindar »

SyFy przygotowuje serialową adaptację nagrodzonej HUGO powieści SF "Hyperion" Dana Simmonsa.
Książka opowiada o siedmiu pielgrzymach podróżujących na tytułową planetę Hyperion. Podróż może ocalić ludzkość przed zagładą, ale najprawdopodobniej oznacza również śmierć wszystkich pielgrzymów oprócz jednego.
Aż się boję, by tego SyFy nie schrzaniło...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Hyperion na serialowej ścieżce

Post autor: asd »

Patrząc na dotychczasowe osiągnięcia tej stacji mało prawdopodobne, by udało im się tego nie spieprzyć. Nawet nie ucieszyła mnie ta wiadomość i raczej nie zamierzam oglądać - zbyt trudna jest to powieść dla tej stacji. SyFy już dawno przestało mi się kojarzyć z dobrym sci-fi - to raczej kiepskie produkcje z dolnej półki - przynajmniej w moim odczuciu.
Wchodząc na ich stronę nie widzę dosłownie niczego, co warte by było uwagi ( http://www.syfy.com/shows ) ale ciekawe, że po tylu latach nadal chwalą się na stronie BSG - swoim ostatnim porządnym serialem... :D
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Książki nie czytałem, ale patrząc na ostatnie dokonania trudno dać wiarę, że może wyjść z tego coś na miarę BSG.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Pierwsza książka była genialna, naprawdę jedna z lepszych pozycji SF jakie czytałem, kontynuacja podobała mi się już mniej ale też była ok, 3 i 4 już nie czytałem.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ